teşekkürler..
Printable View
Sayın hocalar size bir sorum olacak...bankada 800k param var her ay üzerine 5k ilave yaparsam enflasyon karşısında yinede zararlimi oluyorum yani param eriyormu ogrenebilirmiyim? ??? Şimdiden teşekkür ediyorum
Gelecekteki enflasyon oranini bilemedigimiz icin bu soruya cevap veremeyiz.
Son 12 aydaki tufe enflasyon orani belli.
Siz son 12 ayda o kadar para eklediniz mi?
Gelecek 12 aydaki enflasyon orani %20 olacak desek 800K nin %20 sini yani 160K eklemeniz gerekir. Bu da ayda 13.3K yapar.
Hesap kabaca boyle.
Kolay gelsin..
Syg,
Reel faize bakmak lazim.100 tl 120 olmussa bir yilda bankada .24 de enflasyon olmussa.120/124-1=-%3reel faiz zarar etmiş demektir
laflara bak laflara yaş 25 zeka yaşı 12 sen şimdi o zeka ürünü süslü laflarini düşünüp yazmak için kafayı fazla zorlayıp devreleri yakmissindir hatirlatta seni psikolok arkadaşıma yonlendireyim..10 tane nick al kendi yazdiklarini onayla kapıdan kovul bacadan geri gel utanma arlanma yok ki senin gibilerde senin gibi zibidilerle çok karşılaştık yıllardır burada bilgin varsa paylaş yoksa boş konuşma .
Mevduatın günü yaklaştı faizler de yavaş yavaş düşmeye başladı bu durumda uzun mu bağlamalı yoksa bir miktar dolara mı geçmeli diye düşünmeye başladık yine. Geçen ay 29 dan bağladığım miktarı şimdi 25.5 civarı bağlayacağız daha da çıkar diye kısa bağlamakla hata etmişiz. Acaba faizler daha da düşebilir diyerek aralık ayının sonuna kadar bağlamak akıllıca olur mu? Bir yandan da dolara mı geçmeli diyor insan.
800kTL'nin mevcut tüketici enflasyonuna göre erimemesi için her ay üzerine 17kTL ekleme yapılması gerekir. Eğer üretici enflasyonuna göre erimemesini istiyorsak aylık 31kTL ekleme yapılması gerekir.
Genelde paranın erime sınırı için bu ikisinin ortalaması gerçekçi bir değer oluşturabilir: (17kTL+31kTL)/2 = 24kTL.
Paranın üzerine faiz kazancı dahil 17kTL (veya muhafazakar yaklaşımla 24kTL) eklenirse *ortalama* alım gücü sabit kalıyor erimiyor.
5000TL ekleme ile faiz dahil nominal para artışı 24kTL'nin altında kalıyorsa muhafazakar yaklaşıma göre ((TÜFE+ÜFE)/2) para yine eriyor. Ama klasik tüketici fiyatları baz alındığında erimiyor.
https://www.bloomberght.com/haberler...flik-surebilir
300 bazlama istiyor gözleme pide lahmacun kurtarmaz diyor
Vakıf Leasing
90 gün vadeli bono ihracı
%29 basit bono oranı veriyor.
ytd.
syg,
Bloomda yine faiz artmasın söylemleri havada uçuyor
Merhaba, Dostlar...
Bugün TL ve USD dönüşü olanlardan,
Yeni oran ( % ? ) alan var mı ?
paylaşalım lütfen.!
Vakıfbank Özel Bankacılık 14 Eylül'de vade sonu 16 Ekim olacak şekilde 5.88 USD alım opsiyonu için prim veriyordu. O tarihte dolar kuru 6.17'ydi. Bugün kur 5.78.
Bugün vade dönüşüm var. 1 aylık vade için opsiyon bilgisi aldım. Minimum 5.60 USD'den prim çıkabilir dediler. Öngörülerinin yine başarılı olacağını varsayarsak Kasım ortası kurun 5.50'lerde olmasını bekleyebiliriz.
Yatırım tavsiyesi değildir.
https://www.youtube.com/watch?v=EtyA3Kn-HQU
--------------------
Ekonomiye..
Miras kanununa...
Evrensel hukuka..
Akla ziyan uygulamalar istenmektedir...
Gerçekleşirse dünyada (olmayan) itibarımız daha da kötüleşir...
Ve bizi de zarara ugratır...
100K 45 gün (30 kasım dönüşlü) Halkbank...% 25.50 den bağlandı...Dünkü 16K ya ilaveten...
Hürriyetten Ahmet Hakan yakında Hakan Atillanın serbest bırakılıp yollanacağını yazmış. Bu olursa herhalde dolar bir miktar daha gevşer... İlişkiler iyice düzeldi diyerekten...
250k 42 gün %26 halkbank izmit
23 ile bağlayan arkadaş enflasyonun 24 olduğunu biliyor dimi?
Merhaba arkidişler,
Vakıfbank'ın 32 günlük temdit oranlarını sizler için bildirmek isterim. Tutarları yanında 000 olarak düşününüz.
500+ USD %6,25
80 TL %25,50
25 Euro %3,5
Herkese selamlar
Demekki % 25.50 altında bağlanmamalı paralar...yakın vadeli olarak...
Burgan 150 k için aylık 26.25 verdi.Bağlamadım günlük 26 devam edeceğim.
Vakıf 1M+ Gecelik %24
Vakıf 1M+ 10 Günlük %25
Vakıf 1M+ Aylık %26
Toplantıda faiz artırım kararı muhtemelen çıkmaz, çıksa da cüzi bir şey çıkar diye düşünerekten 1 aylık bağladım.
500k civarı günlükte bekletiyorum HSBC Odea TEB %23-24-25'lerden.
Alternatif ve Şeker'de hesap açacağım günlükleri %25'lerden oralara taşımak için ama hala uğrayamadım bir türlü.
Burgan'da da %25.5'tan 200k bağladım 1 aylık.
Vakıfbank ÖB özel banka kredilerinde negatif büyüme olduğu için mevduat faizleri düşecek diyor. PPK toplantısında artırım değil indirim bile gelebiliyor diyor.
Bence indirim için çok erken umarım öyle bir hareket olmaz. Ben ya aynı kalır ya da biraz artar umuduyla biraz günlük biraz aylık devam edeceğim. 1 ay kadar önce dolardan tamamen çıkmıştım. Şimdilik tekrar giresim yok TL'de devam ediyorum.
Yatırım tavsiyesi değildir.
İcbc de oranları değiştirmedi..görünen tek fırsatçı enpara