Sayýn hocalar size bir sorum olacak...bankada 800k param var her ay üzerine 5k ilave yaparsam enflasyon karþýsýnda yinede zararlimi oluyorum yani param eriyormu ogrenebilirmiyim? ??? Þimdiden teþekkür ediyorum
Gelecekteki enflasyon oranini bilemedigimiz icin bu soruya cevap veremeyiz.
Son 12 aydaki tufe enflasyon orani belli.
Siz son 12 ayda o kadar para eklediniz mi?
Gelecek 12 aydaki enflasyon orani %20 olacak desek 800K nin %20 sini yani 160K eklemeniz gerekir. Bu da ayda 13.3K yapar.
Hesap kabaca boyle.
Kolay gelsin..
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Reel faize bakmak lazim.100 tl 120 olmussa bir yilda bankada .24 de enflasyon olmussa.120/124-1=-%3reel faiz zarar etmiþ demektir
laflara bak laflara yaþ 25 zeka yaþý 12 sen þimdi o zeka ürünü süslü laflarini düþünüp yazmak için kafayý fazla zorlayýp devreleri yakmissindir hatirlatta seni psikolok arkadaþýma yonlendireyim..10 tane nick al kendi yazdiklarini onayla kapýdan kovul bacadan geri gel utanma arlanma yok ki senin gibilerde senin gibi zibidilerle çok karþýlaþtýk yýllardýr burada bilgin varsa paylaþ yoksa boþ konuþma .
Mevduatýn günü yaklaþtý faizler de yavaþ yavaþ düþmeye baþladý bu durumda uzun mu baðlamalý yoksa bir miktar dolara mý geçmeli diye düþünmeye baþladýk yine. Geçen ay 29 dan baðladýðým miktarý þimdi 25.5 civarý baðlayacaðýz daha da çýkar diye kýsa baðlamakla hata etmiþiz. Acaba faizler daha da düþebilir diyerek aralýk ayýnýn sonuna kadar baðlamak akýllýca olur mu? Bir yandan da dolara mý geçmeli diyor insan.
Yer Ýmleri