Sayın hocalar size bir sorum olacak...bankada 800k param var her ay üzerine 5k ilave yaparsam enflasyon karşısında yinede zararlimi oluyorum yani param eriyormu ogrenebilirmiyim? ??? Şimdiden teşekkür ediyorum
Gelecekteki enflasyon oranini bilemedigimiz icin bu soruya cevap veremeyiz.
Son 12 aydaki tufe enflasyon orani belli.
Siz son 12 ayda o kadar para eklediniz mi?
Gelecek 12 aydaki enflasyon orani %20 olacak desek 800K nin %20 sini yani 160K eklemeniz gerekir. Bu da ayda 13.3K yapar.
Hesap kabaca boyle.
Kolay gelsin..
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Reel faize bakmak lazim.100 tl 120 olmussa bir yilda bankada .24 de enflasyon olmussa.120/124-1=-%3reel faiz zarar etmiş demektir
laflara bak laflara yaş 25 zeka yaşı 12 sen şimdi o zeka ürünü süslü laflarini düşünüp yazmak için kafayı fazla zorlayıp devreleri yakmissindir hatirlatta seni psikolok arkadaşıma yonlendireyim..10 tane nick al kendi yazdiklarini onayla kapıdan kovul bacadan geri gel utanma arlanma yok ki senin gibilerde senin gibi zibidilerle çok karşılaştık yıllardır burada bilgin varsa paylaş yoksa boş konuşma .
Mevduatın günü yaklaştı faizler de yavaş yavaş düşmeye başladı bu durumda uzun mu bağlamalı yoksa bir miktar dolara mı geçmeli diye düşünmeye başladık yine. Geçen ay 29 dan bağladığım miktarı şimdi 25.5 civarı bağlayacağız daha da çıkar diye kısa bağlamakla hata etmişiz. Acaba faizler daha da düşebilir diyerek aralık ayının sonuna kadar bağlamak akıllıca olur mu? Bir yandan da dolara mı geçmeli diyor insan.
Yer İmleri