https://www.google.com/amp/s/www.eko...-ne-kadar_html
https://emlakkulisi.com/istanbulda-2...ekliyor/576906
Printable View
Ne dalgasýndan bahsediyorsun ? Burada dalga geçmem için bir sebep söyle de ben de bileyim . Bu arada dalgayý burada deðil denizde ara . Haa 1 sene öncesinin haberi haa 1 sene sonrasýnýn haberi . Haaa 1000 adet eksik olmuþ haa 1000 adet fazla olmuþ . Sýralamada ne deðiþecek ?
Bu sektör hakkýnda en ufak bilginiz yok.
Büyük þehirlerde bahsettiðiniz evlerde hangi beyaz yakalý , alýp kalabilecek. En azýndan %10 bile geçmez.
Muhtemelen arsa fiyatlarýndan, þuan beyaz yakanýn gelir durumundan da haberiniz yok.
Önerileriniz Türkiye gerçekleri ile alakasý yok.
Müstakil ev , sitede ya da mahalle ortamýndan alýnan bir daire ile iþ bitmiyor , sorunlar çözülmüyor maalesef ! Ev sahibi olmaktan ziyade eþiniz ve çocuklarýnýz ile bir ömür geçirebileceðiniz , sosyal aktivitenin iyi olduðu , boþ zamanlarýnýzda dýþarýya çýktýðýnýzda güzel vakit geçirebileðiniz temiz ve nezih bir semt olmalý ! Siz yetiþkinler hadi neyse de çocuklarýnýzý büyütebileðiniz , yetiþtirebileceðiniz bir ortam olmalý !
Kýsacasý olaya sadece aidat , kira çarpaný , maddiyat gözüyle bakmak yanlýþ olur !
duvarda az bir boþluk býrakýp , ses emici malzeme ile kapatýrsýnýz ... ses yalýtýmý konusunda uzman firmalar çözer o iþi.... darbe sesi ayrý yalýtým malzemesi ister titreþim sesi ayrý , insan müzik sesi ayrý ...firma ne gerekli ise o malzemelerle sesi önler...
aslýnda en güzeli portatif yaþamak ... al bir karavan , çek arabaný istediðin yere ...
Türkiye de insanlar insan gibi yaþamak zorunda.
20 sene önce Polonya ya gezmeye gitmiþtim. Sonra bu iktidar geldi TOKÝ adý altýnda kümes evler yapmaya baþladý. Tabi ben þok oldum.
Polonya daki evleri komunizm yapmýþtý. Ýþçiler az gelirle 15 katlý 1+1 2+1 küçük apartmanlarda Yaþar, fabrikadaki iþe trenle gidip gelirlermiþ. Bizde hangi zihniyet kümesleri yaptý?
Evler eski Baðdat caddesinde ne güzeldi! 3-4 katlý Bahçeli ferah evler vardý. Yýktýlar yerlerine 20 katlý bahçesi olmayan kümesler yaptýlar. Apartman dediðin 3-5 kat olur en fazla. Bahçesi olur. Kamelyasý olur.
Dalga geçiyorum arkadaþla. O sebeple yazmýþtým. Bunu yapan adam Serdar Ýnan yurtdýþýna kaçtý. Buna benzer onlarca problemli site var.
Aidatlar kol gibi girdikçe bu sitelerde önüne gelene ev kiralarlar.
Sonra pompala Behçet pompala modu ve uyuþturucu esrar satýþlarý görmek kaçýnýlmaz olur.
Ýlk linke týkladým yazýyý okudum. Aynen ilk linkteki yazýdan alýntýlýyorum:
Türiye'de sisten yap-sat deðildir. Tam tersi sat-yap'týr. Müteahhit toprak sahibiyle anlaþmayý yapar, yazýlarda yüksek stok olduðu iddia edilen ilçelerde %50'dir. Sonra topraktan bir daire satarak inþaata baþlar. Kalýpçý-demirciye bir daire verir, kabayý bitirir. Bina bittiðinde müteahhitin elinde kaldýysa bir daire veya iki daire vardýr. Diðer %50'si toprak sahibinindir.Alýntý:
Mesa Yönetim Kurulu Baþkaný Erhan Boysanoðlu, Türkiye’de ne kadar konutun devreye girdiðinin belli olduðunu ama ne kadarýnýn satýldýðýnýn belli olmadýðýný söylüyor. Bunun da stok oranlarýnýn tahmini rakamlardan oluþmasýna neden olduðunu ifade ediyor.
Tapular 3-4 yýl sonra verildiði için tapu verilerinin güncel durumu yansýtmadýðýný belirten Boysanoðlu, “Bu nedenle verilen rakamlar da tahmini oranlar oluyor” diyor.
Toprak sahiplerinin ezici çoðunluðu daireleri satmazlar. Adamlar zaten mallarýnýn yarýsýný müteahhite vermiþler, daire nasýl satsýnlar?
Kardeþler,çocuklar birer dairede otururlar, kiraya verecek ev bile kalmaz.
Ýstanbul'da yapýlan inþaatlarýn %90'ýndan fazlasý böyle yapýlýyor.
Bakýnýz Mesa'nýn yönetim kurulu baþkaný, rakamlar tahmini diyor.
Stok mtok yok. Son faiz indiriminde, yazýlan ilçelerde satýlmadýk 1 tane yeni ev kalmadý. Sýfýr daire yok, bu yüzden þimdi ikinci eller primleniyor.
Ýstanbul'da 300-400.000 aralýðýnda daire yapan müteahhit ciddi para kazanýr.
Bir Passat 500 bin olmuþ. Ev fiyatlarý ucuz.
Kac para olmasi lazim. Yer- mekan -buyukluk- kat belirterek örnek bir dairenin olmasi gereken fiyatini verin de kac paradan satacagimizi bilelim.
Haa birde bu belirlediginiz fiyattan daireyi alabilecek kiþýlerin ulkedeki oranini da verebilirseniz iyi olur.
SM-N770F cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
ne kadar manasýz karþýlaþtýrma þu araba mevzusu.. büyükleriniz eskiden ev veya araba alýrken bu karþýlaþtýrmayý yapmýþ olaiblir.. ev fiyatlarý araba kadar olunca "böyle þey olmaz, evler çok ucuz" demiþ olabilirler..ama o zamanlar ÖTV yoktu..
þimdi.. son 20 yýldýr ÖTV denilen ZULÜM vergisi var.. senin 300 bin tl'ye aldýðýn ve evle karþýlaþtýrdýðýn rakam esasen arabanýn fiyatý deðil.. arabanýn gerçek fiyatý ÖTV zulmü olmasa 150 bin tl.. senin evin 300-400 ise mesela aslýnda arabadan daha pahalý, illa böyle bir karþýlaþtýrma yapýlacaksa..
eskiden bu vergi yoktu..geliþmiþ dunya ülkelerinde zaten yok.. argumanlarý ona göre geliþtirin..
diðer yandan.. Turkiye de akape döneminde kümes evler pazarlanýyor.. beþ para etmez hep diyorum.. yeþil alaný yok, aþýrý kalabalýk, deprem toplanma alaný yok, bitiþik nizam..kümes gibi.. saçma zevksizlik örneði..
diðer yandan.. bütçenin %25'i seviyesine gelmiþ ÖTV nasýl kullanýlýyor ??
ülkeyi depreme hazýrlýklý hale getirmek, deprem toplanma alanlarý açmak ve vatandaþýn güvenliðini arttýrmak için mi?? HAYIR HAYIR HAYIR..
akapenin israf ve þatafat düzeni için kullanýlýyor.. ve ülkede siyasal islam altyapýsý için gerekli toplumsal deðiþimleri saðlayan kurumlarý (medya, diyanet, sosyal medya, stk ve vakýflara para aktarýlmasý vb) finanse etmek için..
Nihayet Altýn ile beton karþýlaþtýrmasý bitti derken þimdi de ithal ürün olan araba ile yerli beton karþýlaþtýrmasý.. Hem de ÖTV yüzünden ederinin 3 katýný vermek zorunda olduðunuz arabayla karþýlaþtýrmak?
Akýllarýnca gayrimenkul ucuzdur algýsýný yerleþtirmeye çalýþmak...
Biz burada 3-4 yýl önce yazdýk 80-90 yýllarýndaki gibi gayrimenkul fiyatlarýyla araba fiyatlarý yakýnsayacak ve hatta araba fiyatlarý gayrimenkul fiyatlarýnýn çok önüne geçecek diye...
Þimdi sýrada 90'lý yýllardaki gibi kira çarpanlarý dönemine gelmesi var... Yani týpký o yýllardaki gibi 120 K çarpanlý kira dönemlerine geri dönüþ olacak.
Düþüncelerinize sonuna kadar katýlýyorum. Dünyada gezmediðim ülke neredeyse kalmadý gibi. Hatta Güney Amerikayý bile karýþ karýþ gezdim. Ben bizdeki kadar zevksiz mimari anlayýþýnda beton kulelerini hiçbir yerde görmedim desem yeridir. Hatta þöyle diyeyim. Brezilyanýn varoþlarý denilen Favela mahallelerini bile gezdim oradaki evler bile mimari açýdan estestik barýndýrýyordu.
Eski doðu bloku ülkelerdeki insanlar banliyo evlerinde nasýl yaþýyorlar diye düþünürken Son dönemde bizdeki büyük þehirlerdeki beyaz yakalýlarýn hayatýný bu tarz kümes gibi evin kredisini ödemekle mahkum edilmesini görmek inanýlmaz acý veriyor. Türk insaný bunlarý hak etmiyor
Bir de pozisyonlarý gereði bu kölelik sistemini destekleyenleri görünce...
Fiyatlamalarý dolar Euro ve altýn karmasý bazýnda hesaplayýn her zaman. Fiyat artýþý TL bazýnda olabilir ama reel bazda olmaz.
Daire fiyatlarý ucuz deðil, arabalarda ÖTV pahalý. Sen araba alýrken müteahhitlere verilen gelir garantili projeleri fonluyorsun farketmeden.
Devlet gözünü emlak gelir vergisine de diker yakýnda. Araba satýþlarý düþerse gelir garantili proje müteahhitlerine vereceði parayý en kolay alacaðý kapý, emlak vergisi ve kira gelir vergisi!
Mesela Kütahya da havalimaný yapýlmýþ. Yolcu olmadýðý için giren senin araba fiyatýna, benzine, mazota, doðalgaza giriyor! Son yýllarda yapýlan Köprüler, Havalimnalarý, Þehir Hastaneleri vs vs hepsi gelir garantili yapýldý!
Yap-iþlet-devret modeliyle yapýlan ve yolcu garantisi verilen Kütahya’daki Zafer Havalimaný’nýn yolcu trafiði tahmini daha da þaþtý. Müteahhit firmaya 2020 yýlý için 1 milyon 279 bin yolcu garantisinin verildiði havalimanýndan yýlýn ilk dört ayýnda uçanlarýn sayýsý 14 bin 256’da kaldý. 8 yýlda 40 milyon avroya ulaþan yolcu garantisi ödemeleri 2044 yýlýna kadar devam edecek
https://www.birgun.net/haber/garanti...kirinda-301186
Bahçesi olmayan evi alan para kazanamaz! Kümesler reel bazda (altýn gümüþ dolar Euro) geriler.
Ev alacak olan arkadaþlar tek yatýrým tavsiyem var! Ev alýn, ama kümes almayýn!
Az kenarda olsun ama müstakil bahçeli olsun. Zaten beyaz yakalýlar ve öðrenciler bundan sonra en az %50 uzaktan çalýþacak. Trafik sorunu yok artýk.
Ýsmail YK nýn Bas Gaza þarkýsýný söyleyerek Bahçeli evinizden çýkar mutlu mutlu iþe gidip gelirsiniz. Zaten haftada ne fazla 2 gün! Gerisi uzaktan çevrimiçi online olacak.
Mesajýmda 19 cümle yazmýþým. 17 tanesi ''emlak piyasasýnda stok yok'' demek için yazýlmýþ.
En sona da cýmbýzlanacak bir kýsa cümle koymuþum.
Bu durumda herkes stok olmadýðýný kabul etmiþ demektir. :)))))))))))))
Sadece Türkiye'de deðil, dünyadaki geliþmekte olan ülkelerin tamamýnda 120k'ya ev bulunmaz ve bulunmayacaktýr.
Gözunuzden kacmis galiba.
Ýki adet net soru.
Eðitimli olup evler ucuz diyen biri, fiyatin olmasi gereken seviyesini de biliyor olmasi gerekir.
Yoksa neye göre ucuz diyecek demi.
Ben mesela pahali diyorum, sebep olarak da ulkenin %75 inin gelir seviyesini gosteriyorum. Olmasi gereken seviyede 200 kira carpani diyorum.
Ben bahcelievlerdeyim. Genelde 250 ustu carpanda evler.
Asansoru olmayan 5 6 katli 30 yaþ ustu binalar dahil.
Yeni binalarda 350 ve ustu carpana cikiyor.
Yalniz benim soruma cevap vermediniz hala.
Herhangibir bolge secip olmasi gereken fiyat seviyesini soylerseniz , en azindan beklentinizi ogrenmis oluruz.
Çünkü onlara patronlarý kümes çiz diyor, onlar da maaþlarýný alabilmek için kümes çiziyorlar.
Kümes olmadýðý algýsý vermek için de 5000-10000 kiþiye kýytýrýk bir tane yüzme havuzu, 1 tane basket sahasý, 1 tane tenis kortu düþecek þekilde yapýp aha ulan daha ne istiyorsunuz sosyalleþme ise sosyalleþme diyorlar.
Polonya da Rusya da herkes fabrikada iþçi olduðu için trene binip fabrikaya topluca gidip geliyordu. Akþam kümesinde votkasýný içip sarhoþ olarak mutlu oluyordu.
Bizde ise ekonomi %80 hizmet sektörü. Üretim en azýndan metropollerde yok. Peki Covid19 dan dolayý Metropollerde çökmüþ olan hizmet sektörlerinde çalýþanlar ne mok yiyecekler geçinmek için?
Virüs yokmuþ gibi davranýp hizmet sektöründe çalýþmaya devam edecekler.
Zaten bu yüzden sokaða çýkma yasaðý yapamadýlar. Ekonomi daha beter olmasýn diye "maskeyi tak, çalýþmaya devam" dediler.
Sizin "herkes merkezlerden kaçýp þehir dýþýndan on-line çalýþacak" iddianýza bu yüzden katýlmýyordum iþte.
Hizmet sektöründe çalýþanlarýn (daha doðrusu bir avuç öðretmen ve birkaç beyaz yakalý dýþýnda hiç kimsenin) merkezden kaçma gibi bir seçeneði yok.
Evler neden pahalý diyorum kendi adýma;
Özellikle 95 - 2000 sonrasý doðanlarýn büyük çoðunluðu buyuksehirde yaþadý.
Bu çocuklarýn genç halleri ile diðer þehirlere göç edip iþ bulma imkanlarý çok az. Buyuksehirde kalarak iþ bulup ev,araba almalarý de bu saatten sonra çok çok az.
Birde rekabet etmeleri gereken mülteci gençler var.
Þimdi bir genç olurda 4000-5000 TL bandýnda bir iþ buldu.
Bu genç nasýl ev araba bilmem ne alacak?
Anasýndan babasindan ev kalanlar su ortamda çok ama çok þanslý.
G008 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...64493963/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...65471517/detay
Buyur abi...Çekmeköy'deki metroya yürüme mesafesinde, asansörlü olan 1500 kira olsa 200k'dan hesaplasak 360.000 olmasý lazým. 335'e satýyor, pazarlýða otursan belki 320'ye alýrsýn. Diðeri daha ucuz. Ýskanlarý var, teraslarý kapatýp, büyük bir oda daha kazanmak mümkün.
Diyelim ki, çoluk çocuk büyüdü, evden ayrýldýlar. Üst katta veya alt katta oturup,diðer katý kiraya verebilirsin.
Ýyi araþtýrýlsa belki 300.000'e bile böyle bir daire bulunabilir. Aidatý 25-35 TL.
Ucuz deðil mi?
Bunlar gugulladýðýmda ilk karþýma çýkan ilanlar.
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...62236105/detay
Buyur abi... 187500 TL istiyorlar. Toprak temassýz alt dubleks. Sýfýr daire, iskan alýnmýþ. Kira 800 olsa, çarpan 180'e falan geliyor. 800'e vermezler.
Esenyurt, Sancaktepe'den daha ucuz. Bahçelievler'in göbeðinde bunlarý bulamazsýn. Camlý Kahve'de bile bulamazsýn. 25 sene önce Yayla'da 2 kýzýyla oturan bir hanýmefendiyle tanýþmýþtým.Yeni,güzel binalar yapýldýðýndan,evi beðenip oraya taþýnmýþtý. Kýzlarým yolda yürüyemiyorlar demiþti,sözle sarkýntýlýk,elle sarkýntýlýk.1 sene oturamamýþtý.Þimdi büyük ihtimal iyi bir muhit olmuþtur.Camlý Kahve ise köy gibiydi. Kim bilir ne oldu? Ýyiye gitmiþtir.
Ömür'un arka taraflarýnda 200k'ya ev arýyorsan, emin ol hayatýn boyunca bulamayacaksýn.
Gelir düzeyi öyleymiþ, böyleymiþ martaval bunlar.
Yýlda 16.000 Passat satýlýyor bu ülkede. Ne ki Passat? D segment bir araba. Almam ben. Civic ya da Corolla alýrým.
O Kýytýrýk kümeslere Milyon TL veren de,O kümeslerden þikayet eden de yine o Beyaz yakalýlar..
Yaani ;Tarlaya hýyarý eken de,O hýyarý yiyen de,Yediði hýyardan þikayetci olan da , Aða ve Kahyalarý....
Þehir dýþýnda,Tarlanýn ortasýna Köpükden (ytong tugla dedikleri.) 4 Duvar örüp de,Zaten her evde olan/olmasý gereken buzdolabý,televizyon,fýrýn,aspiratör ve çamaþýr makinasýný evin Ýçine koyup,Dýþarýdaki topraða da 4 MT Karelik çukur (köylerde kýþýn patates soðaný soðuktan korumak için açýlan çukur.) kazýp ,Havuzlu Löküs Villa diye Milyon TL ye Satýlmasýna ne demeli.??.
O Yerlerde sanki çok mu estetik mimari,El iþi Göz nuru dekorlar,güzellikler var..??.
Yüksek katlý Binalar dan tutun da,Tek katlý Evlerin yapýmýnda imzasý olan Ýnsanlar,Gitsinler bir Eski Amasya -Safranbolu evlerine Baksýnlar,Bir de kendi yaptýklarýna..
Gururu olan Ýnsan ,Ben Mühendisim,Ben Mimarým,Ben Müteahhitim demeye utanýr be..!.
Ben kendi adýma 4-5 kat üstü binalardan daire almam. Ara kat, iskanlý, güney cephe, kredi oranlarýna baðlý olarak 220-240 çarpaný olan, okul, çarþý vb yerlere en çok 1km mesafede olan yerleri tercih ederim. Site iþinde çok dikkatli olmak lazým. Arsa payý, aidatý kat adedi, bir katta kaç daire olduðu bunlar çok önemli
800 kiradan çarpan 240 lara geliyor.
Emlak vergisinde artýþ olur mu, fiyatlarý nasýl etkiler sizce?
iPhone cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Emlak vergisinde ne kadarlýk bir artýþ bekliyorsunuz ki fiyatlarý etkilesin?
Þu an oturduðum dairenin vergisine baktým, yýllýk 150 lira ödemiþim bu yýl.
500 liraya çýksa evimi ucuza satar mýyým? Hayýr
Tam 10 kat artarak 1500 liraya çýksa? Hayýr.
Siz mesela, emlak vergisi 100 liralý seviyelerden kaça yükselirse evinizi "mesela deðerinden 50 bin lira ucuza" satarsýnýz?
Ulaþým ve asayiþ konusu çözülmezse merkez çöker.
Ýzmir’de eskiden sürekli konak’a alýþveriþe giderdik bu süreç 15-20 sene önce bitti. Þimdi bakýyorum en uzak ilçede bile bir çok imkan var. Ýnternetten çoðu ihtiyacýnýzý karþýlýyorsunuz. Merkeze sizi çekecek kamu kurumu veya iþ dýþýnda hiç bir gerekçe kalmadý.
Hele ortada saatli bomba gibi ne olduðu belirsiz insan kaynarken ben daha güvenli hissettiðim merkezden nispeten uzak ama insan kalitesi daha iyi yere giderim.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Haklýsýnýz...Kusura bakmayýn, iyice salaklaþtým. Kirayý 1000 TL gibi düþünsek 187 çarpan yapýyor.
Temmuz ayý sonunda, torba yasayla bazý kanunlar çýkardýlar. Covid sebebiyle kýrsal kesime doðru ciddi bir hareket oldu. Köylere yakýn ama köy yerleþik alaný içinde olmayan tarla ve bahçelere konteyner koyma ayyuka çýkmýþtý. Bir de bahçelerin etrafý telle çevriliyordu. Arsanýn büyüklüðüne göre konteyner koyanlara ceza kesiliyor. Yapýlan tel çitler ise yýkýlýyor. Þayet 1 ayda konteyner kaldýrýlmaz, teller yýkýlmazsa bir ay sonra 2 kat ceza kesiliyor. Ýmar barýþýndan faydalanmamýþ, yapý kayýt belgesi almamýþ yapýlar ise direk yýkýlýyor. Konteyner koymak da imara tabi, izin almak, tonla harç ödemek, konteynerin planýný il özel idare ya da belediyelerde onaylatmak gerekiyor. Bir de vilayetlerde Toprak Korunma Kurullarý(TKK) var. Bunlarýn temel görevi tarým alanlarýnda yapýlaþmaya izin vermemek, özellikle 1.sýnýf tarým alanlarýný, taban arazileri korumak Görevlerini iyi yapýyorlar Türkiye'de.
Yani devlet bahçe ve tarlalardan, köylerden bile cezalar yoluyla gelir elde etmenin peþinde. Sinekten yað çýkarmanýn derdindeler.
Emlak vergilerinde de artýþ olacaktýr. Fakat emlak vergileri Türkiye'de çok düþük. %100 artsa ne olur? Kiralarda yükseliþe sebep olur, bu da fiyatlarý yine arttýrýr. Vergilerin Abd seviyelerine çýkmasý için uzun yýllar geçmesi gerek. %1000 artýþ yapmaya kalksalar, Anayasa Mahkemesinden döner.
Ben emlak fiyatlarýnýn artacaðýný öngörüyorum. Sebebi, özellikle Almanya ve Avrupa'nýn her yerindeki Türklerin kesin dönüþ yapacak olmasý. Bizim medyaya yansýmýyor ama faþizan yönetimler, yabancýlara baskýyý arttýrdý. Almanya'da aþýrý milliyetçi parti güçleniyor. Fransa'da ise ilk seçimde Le Peen'in seçilmesi neredeyse garanti.
https://honda.com.tr/otomobil/modell...-fiyat-listesi
Abi bu araba dururken iki misli fiyata Passat alýnýr mý?
Dediðiniz mantýken doðru.
Ama bunun gerçekleþmesine engel olan iki þey var.
Birincisi, iþ imkanlarý merkezden þehir dýþýna kaymýyor, iþyerleri merkezde kaldýkça insanlar da merkezde kalmaya devam ediyor, insanlar merkezde kalmaya devam ettikçe iþyerleri merkezde kalmaya devam ediyor. Bu kýsýr döngünün kýrýlmasý için ise ulaþýmýn çökmesinden öte daha da iyileþmesi gerek.
Ýkinci faktör ise, asayiþi bozma potansiyeli olan insanlarýn, merkezde deðil de fiyatý düþük olan kenar semtlerde barýnmasýnýn daha kolay olmasý. (paralý magandalar istisna)
Kendi þehrimden örnek vereyim, bence hiç kimse etileri, ulusu, akatlarý býrakýp da þehir dýþýnda elit bir yer arayýþýna girmez. Çünkü zaten bu semtler itin kopuðun büfeden sosisli sandviç bile alamayacaðý, yani barýnamayacaðý yerler.