Yumoşta anında 34 e vurdu az çekti ama çıkarmadı
Printable View
Yumoşta anında 34 e vurdu az çekti ama çıkarmadı
Graliçede 39.6931 e sokup çıkarıyor
Merkezin nöbetçileri fena girişti
Ne lan o 31.3169 dediler
Benim bildiğim bu dolar kuru bankaların kendi aralarında yaptıkları dolar alım satımları ile oluşuyor.Misal A bankasının dolar ihtiyacı var B bankasından bu 31.31 ile dolar işlemi geçiyor kur artıveriyor.Merkez de bu işleme kızıyor alın size 31.1 den dolar diyor ve elindeki dövizi satıyor.E ihtiyaç hasıl olmuş sen üç haftada 17 milyar dolar satarak ancak bu ihtiyacı karşılamışsın,kasan belli ,tüm sistem senin kasanı görüyor nereye kadar satabilirsin ki.Cidden anlıyamadım seçime daha bir ay var,dolar talebi bu şekilde hatta artarak devam edecek o belli,üç haftada 17 milyar dolar sattıysan bir ayda 20 25 satarsın kasan bildiğin dımdızlak kalır.E o zaman vatandaş bankaya gidip ver dövizimi derse ne olacak.Hayır bunun yaşanmışı lübnanda var,nasıl olacak bu işler.Cübbelinin dediği gibi manyak manyak işler.
Hayır saat dokuza kadar tut ben son parti gavur parasını da alayım da ondan sonra baskıyı kaldır bir şey demiyorum.Kendim için değil genel anlamda yazdım,yoksa baskılasın tabi yüksek döviz iyi bir şey değil ki,hatta saat dokuzda aşağı doğru bir iğne de yollasın şöyle bir on dakikalık iğne bana yeter:))))))))))))
Şimdi baktım da cidden 17 milyar dolarlık düşüşe dair bir şey bulamadım.Benim bilgi you tube videolarında şimdi hatırlayamadığım birinin söylemi idi.O tarz bilgiler demek ki çok sağlıklı değil çek etmek lazım.Bu ara diş tedavisi ile uüraşıyorum o nedenle piyasayı çok yakından takip edemiyorum.Sizin verdiğiniz bilgi doğrudur bence.Yarattığım bilgi kirliliği için forum ahalisi kusuruma bakmasın.Genel içeriği ile yazdıklarımın mantığı doğru olmakla beraber rezervlerdeki erime daha az olmuş.Yarın gene bakarız ama entry de yazdığım içerik pek değişmez ivme belki daha az olur ama bu gidişat bu şekilde devam ederse sonumuz lübnan olur.
Saray ın sınırsız kişisel veri toplama yetkisini iptal eden AYM, gerekçeli kararını açıkladı: Ölçüsüzlüğe geçit yok!
Anayasa Mahkemesi (AYM), Cumhurbaşkanlığı na sınırsız kişisel veri toplama yetkisi veren düzenlemenin anayasa ya aykırı olduğunu belirterek yetkilerin iptal edilmesine karar verdi. AYM dün bu kararın gerekçesini açıkladı.
https://www.cumhuriyet.com.tr/siyase...ource=Anasayfa
3 haftada 17 milyar dolar mı ?
1. si : bu rakam kriz fiyatlamasıdır... 17 çok fazla, 3 haftada maks 2 milyar dolar olur
2.si : MB satacak 17 milyard oları nereden bulmuş ? doları yokki kasasında... tam takır kuru bakır
ya şu ayın 15 ine kadar birşeyler olmasa, şimdi dolara gömecek param yok...
15 i olsun mayışı komple gömecem:drunk: 2031,69 tele'den öncede satmayacam dolarlarımı
Nasıl yani elbet bizim paraları satıyor merkez.Brüt rezerv dediği zaten sizin benim param.Merkez yaklaşık iki yıldır swaplar hariç eksi elli eksi 60 milyar dolar arasında geziyor.İhracatçının paraya çöküyor,bankalardaki dövizin zorunlu karşılıklarını artırıyor ,saçma sapan swaplar yapıyor brüt rezerv dedikleri bu,yoksa merkez eksiye geçeli oho çok oldu:)))))))))
Türkeş paylaşımının devamında MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın için ise şu ifadeleri kullandı:
Sizlerin Türkeşi in evladı olması imkansız, zira Türkeş o***lardan çocuk yapmadı hiç! Siz babalarınızı aramaya devam edin, fazla uzaklara değil sizi kullanan adamlara bakın, mesela domuz suratlı Semihe, mesela Sinan ın katili çift cinsiyetli İzzetsiz ulviye ye!
Yanlış biliyorsunuz...MB kendi kasası boş ...doğruda her ay ihracat yapan firmaların dövizinin bir ısmına MB yasal yolla çöküyor..Kadın 2 ay falan bu paraları piyasaya sürmeyince brüt ve net rezervlerde artış başlamıştı..SOnrası yine aynı sistem , bu arada TVF ,Hazine ve Kamu bankaları yurtdışı borçlanması yaparak MB destek attılar...
https://www.boerse-frankfurt.de/bond...DIRECTION=DESC
Kamudan kim yakın zamanda ne kadar borçlanmış bu linkte var...
Sn çıtak yanlış bilip yanlış söylüyorsunuz,işin doğrusu sn heval in de belirttiği gibidir.Merkez çok uzun süredir olmıyan bir parayı satıyor.Forumda eskiden bu konu çok tartışılmıştı demek ki topiğin sürekli müdavimi değilsiniz.Merkez net rezervi başka brüt rezervi başka ,brütden satar da net de çok ama çok eksiye düşer.Lübnan gibi :)))))))))
Çıkarılan yasa gereği İhracat yapan firmalar dövizinin örnek %30 TRY dönmek zorunda...Geri isteme yok...
Asıl geri isteyecekler olan DDKKM ciler...Bunlar MB açığa sattığı malın yerine ödünç alınıp kasaya konan paralar..Dolayısıyla DDKKM ciler biz vazgeçtik derlerse asıl sıkıntı o zaman başlayacak...
DDKKM olayı çıkmadan önce MB elinde olmayan malı satıp duruyordu açık çok büyüyünce DDKKM çıkararak milletten ödünç döviz alarak açığını kapattığı gibi artıya da geçti...Tam o dönemde İhracatçılarla ilgili yasada çıkarıldı ki gelen dövizle çark dönsün...Çark dönme riski oluştuğunda da Kamu yurtdışı borçlanması yaparak çarkları yağlıyor...
Ha bu ponzi sistemi ne zaman patlar derseniz onuda Allah sonrada ponziyi kuranlar biliyor :oleyo:
kkm cilerin dövizlerini unutmayın dağ gibi paraları yediler
sahipleri isterse boku yerler
Sn çıtağın kastı ihracatçının bankalardan yeni döviz talebi olduğunu varsaysak bile sistem tam da dediğiniz gibi hallolur.Benim aklımın ermediği konu başka merkezin eksi rezervi nasıl oluyor da sorun yaratmıyor,gavurlar doğrudan yatırım borsa şu bu para sokmuyorlar,malum çıkmak istedikleri zaman ortada paralarını döviz alarak alıp gidebilecekleri şüpheli ondan sokmuyorlar onu anladım,ama hala bizim eurobondlarımıza nasıl talep geliyor,gavur 2047 vadeli eurobondu neden alır çözebilmiş değilim.Bu cds çok az ben gavur olsam en az yüzde 12 dolar faizi isterdim.Madem kumar oynuyorum değmeli derdim.İlginç cidden.
seans başaldı sonra okuyacağım, bilgiler için sağolun
birde şu var : İTHALAT-İHRACATTAN 100 MİLYAR DOLAR FAZLA
ihracatçının dolarlarını aldın elinden diyelim...
ithalatçı ''benim ödemem var, dolar ver'' dediğinde... fazladan bi 100 milyar dolar lazım
bu parayı nereden buluyorlar ? :oleyo:
Onunda çözümü var :oleyo:
Kırmızı bültenle arananlar T.C vatandaşı oluyor , arada bir istenen adam karşı tarafa veriliyor :kahkah: ...Bu işin merkez üssü de Bizans ...Gürcüsünden kolonbiyalısına kadar ne ararsan var...Birde pudra şeker işi var..Hani lüx cipte pudra şekeri çeken AKP nin çaycısı misali :oleyo:
Bu Citak cok yuksek yerden girdi konuya, bilgi olarak altini doldurmazsa, anlamasi zor.
SPK Lisanslama sorusu soruyor.
Dior Müzesin’de bu şekilde minik elbiseler var. Bunun hikayeside şöyle. Christian Dior Koleksiyonunu çıkarttığı dönemde çok zor bir dönem. Savaş döneminde çok fazla kumaş olmadığı için bu konuda büyük sıkıntı yaşıyorlarmış. Bu sebeple bu şekilde minik elbiseler yapıyorlarmış koleksiyonlarını. Gerçekten çok büyük yetenekmiş Christian Dior.
Şuan ki tasarımcılar gibi rahatlık içerisinde değilmiş.
https://i.hizliresim.com/1ucuk9v.jpeg
Kısa vadeli borç 198,7 milyar dolar...
Brüt rezervler (DEĞERLİ TL ile oluşacak İTHAL TALEP) DIŞARIDA BIRALIKSA BİLE YETERLİ DEĞİL... kaynak: Ekonomi gazetesi manşeti...
Para nereden bulunacak?
Yabancı bu değerli TL ile (ve Şimşek in körfez, Londra, ABD dünya turunda gelmeyen) kaynak girişi olur mu?
Hayatın Başbuğumuzun emanetlerine hıyanet etmekle, kemiklerini sızlatmakla geçti. Başbuğumuzun soyadının arkasına sığınarak milyonlarca Ülkücünün mukaddes davasına, kutsal Ocağına ihanet ettin!
Kuduz köpekten farkın yok! Haddini bil salyalarını Parti ve Ocağımızdan öteye akıt
Yıldırım ın yanıtını Dikkat et; kuduz köpeklerin sonunu herkes bilir..! Biz uyaralım da…
Aşağıdaki haberlerde görüldüğü gibi Tamahkarları Hilekarlar fena doandırıp paralarını hiç etmiş...
çıtak diyor ki bu kadar para nereden geliyor ? :oleyo: Bu ülkede her şey kayıtlı değil....Adam valizle dolar taşıyor a.q...:kahkah:
Gaziantep’te kuyumcu kardeşler 150 milyon TL’lik vurgun yaptı
https://www.msn.com/tr-tr/haber/turk...27feffe2&ei=27
Ortağı tarafından öldürülen kişinin eşinden kan donduran ifade
2- 3 yıl içerisinde 30 milyon TL para verdim.
https://www.msn.com/tr-tr/yasam/seya...27feffe2&ei=50
Bence Citak umutlanmak icin elle tutulur bir veri ariyor.
Aciklanan her seyin bastan asagi bir yalan oldugunu idrak etmesi zaman alacaktir.
Eskiden Demirel zamanında ülke yönetmek kolaymış.
İthalat yok-yasak...
Döviz almak yasak...
Bol seçim vaadi ile seçimi kazan, para bas öde...
Olmadı 1000 tane imam hatip aç, Menderes, Demirel gibi dini siyasete alet et. (Tarihte en çok imam-hatipi Demirel açmıştır)
Hop seçim senin...
Gerçi bu sistem o kadar da kötü değildi.
Zira, azınlıktaki zengin sınıf ithal araba, mallar kullanabilsin diye dolar bulmak için ülke toprakları, ülkedeki sanayiye dair her şey satılmıyordu.
Marmariste bir memur, işçi ailesi pansiyonda da olsa tatil yapabiliyordu.
Bankalar arası 31.184 makas mevcut https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...9c5c57b400.jpg
SM-M346B2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi