Dün gece tarihi bir gece yaşadık.
İnsanın aklını başından alacak bir oynaklık vardı , realtime topikte paylaşmıştım da olanları.
Bu gece ise sıkıcı.
İyi geceler herkese ..
Printable View
Dün gece tarihi bir gece yaşadık.
İnsanın aklını başından alacak bir oynaklık vardı , realtime topikte paylaşmıştım da olanları.
Bu gece ise sıkıcı.
İyi geceler herkese ..
1 ocak 2001 gram altın 5.882 - 1 ocak 2002 gram altın 12.937
2001 krizinde 25 banka buharlaştı.Fiziki altın için yeterli sebeptir.
Mübadele veya 54 olaylarından tutun Suriyeli mültecilere kadar dönem dönem fiziki altın en mantıklı çıkar yol olmuştur.
Bankalara güvenen ve yeni Osmanlı inancında olanların fiziki altın tutması tabi ki tutarsızlıktır ancak muhtemelen en çok fiziki altın da onlarda vardır.
Yakın tarih boyunca milletimiz hem seçimlerinden dolayı parasının başına gelecekleri bilir bu nedenle ev arsa bilezik altın alır ama aynı seçimleri yapmaya devam eder.Kazayla devir değişti artık böyle şeyler olmaz diye düşündüğü zamanlarda da gereken dersi alıp yine babadan dededen kalma yöntemlere döner.Belki de bu kadar badire atlatmamıza rağmen nasıl oluyor da halen ayakta kalıyoruz sorusunun cevabı bu tarihsel öğreti olabilir.
Bu arada 54 krizi şöyle tarif edilmiş:
Dış borç yükü ve kamu açıkları arttı. Plansız yatırımların da etkisiyle enflasyon yüzde 20’lere fırladı ve Türkiye ekonomisi krize girdi.
Hükümetin ekonomi yönetimindeki başarısızlığını dönemin İngiliz Büyükelçisi Bowker bir raporda şöyle özetliyordu.
“1955 yılı Başbakan Menderes’in gerek enflasyonun kontrol edilmesi,gerek dış borcun azaltılması yolunda hiçbir adım atmaması ile sona erdi.Kısacası Türk Hükümeti yıl boyunca kendi imkanlarının ötesinde yaşadı.Ellerindeki paradan daha fazla harcadılar. Ödeyebileceklerinin üstünde de ithalat yaptılar.Gereksiz yatırımlara yöneldiler.Merkez Bankasını bütçe açığını kapatmak için kullandılar.Ümit petrol aramalarına bağlandı.â€
1946 Devalüasyonundan sonra yapılan devalüasyondan arzu edilen amaçlar genellikle sağlanamadığından Türkiye özellikle istihdam anlamında, döviz girdilerinde ağır bir kriz yaşamıştır.
Ne biliyorsun belki yiyorlardır..:kahkah:
https://i.hizliresim.com/bLDvmj.jpg
Dün akşam ABD'de yaşayan bir arkadaşımla görüştüm, 2016 yılında işçi saat ücretinin 9 $ olduğunu bu yıl ise 10.5 $ yükseldiğini ve 2020 yılında ise 15 $ olacağını söyledi, bunun 4 yılda % 50 zam olacağını ve imkansız olacağını belirttim, o da bana bunun senato tarafından onaylandığını ve plan dahilinde yürürlüğe girdiğini belirtti..
Eğer işçi saat ücretleri 2020 yılında gerçekten 15 $ olacaksa varın enflasyonun ve faizlerin nerelere gideceğini siz hesaplayın....ve TL'nin ne olacağını!!!
Saatliği düzeltmiş arkadaş..Günlüğü düzeltmezse alır buradan yukarı :)
https://i.hizliresim.com/Ey82Jz.png
Geriye doğru beş altı sayfa oku ve şu ata sözüyle karşılaş : Bir deli kuyuya taş atmış , kırk akılı uğraşmış . (Akıllı çıkarsa da taşı kuyudan deli bunu görmez) :) :)
Dün saat 17.30 dan sonra bir kısım doları satmıştım.
Bugün görüyorum ki isabet olmuş.
Bazı şeyleri insan denemeden anlayamıyor.
BİST endeks dünkü gördüğü dipten bu gün 4000 puan uzakta...
VİOP 'ta sadece kısa kontratla uğraştığımdan bu çok iyi bir haber..
Umarım daha ekmek yedirecek VİOP bana...
ne ekmek yediniz Viop tan....
Yaklaşık 1 aydır aynı cümleleri kuruyorusunuz....
Nazar değecek bakın.....
SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
yalancının Allah'ı Rabobank sonunda pes etti. yalanlar tek tek patlıyor.
Rabobank/Matys: Dolar/TL'de 3.35 hedefimiz artık gerçekçi değil
"Daha önce kurda yıl sonu itibariyle 3.35 seviyesini hedeflediklerini belirten uzman "Ama Dolar/TL 'de yıl sonu hedefimiz artık gerçekçi görünmüyor ve bunun güncellenmesi gerekiyor" diye konuştu. "
Bizim ülkede yılardır aynı film dönüyor , dolar kurunu sat , borsa endeksini al . Borsa endeksini sat dolar endeksini al. Bu dalganın zamanını yakalayanlar kazanıyor. Borsa endeksi satılma zamanı içindeyiz diye düşünüyorum. Üç ay içinde bunu halledecekler, yarında başlayabilir üç ayın son günüde. Avlanma sezonu başladı neticede. :)
KAMU BANKALARI İŞBAŞINDA
ABD piyasalarının kapalı olduğuna dikkat çeken analistler, Londra merkezli bazı fonların panikle pozisyon kapatmaya çalıştığını, bazı fonların ise spekülatif amaçla dolar aldığını vurguladı. Kamu bankalarının dün dolar sattığı kaydedildi.
http://ekonomi.haber7.com/ekonomi/ha...u-yine-tutmadi
taşıma suyla değirmen döndürme nereye kadar.... devletin neden bankacılık yapmaması gerektiği buradan anlaşılıyor,hiç bir özel banka ne kadar yandaş olursa olsun böyle temelsiz işler yapmaz.
Cumhurbaşkanının Sırbistan konuşmasında sertleşme var.
Dışışleri bakanı ile amerikanın temas kurmak ve görüşme yapmak istemediğinden bahsediyor.
3,66
SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Cumhurbaşkanında sertleşme durumları neredeyse kronik..
Hani benzetmek gibi olmasın önüne geleni ısırıyor, arkasından geleni tekmeliyor...
Hiddetli şiddetli bir zat...
Daha da kötüsü, durmadan özel hissiyatını ifade ediyor uluorta...
Devlet gerekeni yapar.
Bağırmadan çağırmadan.
İnsanların da unutamadığı kötü davranıştan da incitici olanı kötü laftır.
ABD büyükelçisi bir devleti temsil etmekte. Burada tursitik seyahatte değil.
28 Çelebi Mehmet Çelebi'nin, Osmanlı'nın Paris Büyükelçisi anılarını içeren "Paris'te bir Osmanlı Sefiri" kitabını bir okuyun.
Görün bakın nasıl itibar görmekte.
3. Ahmed'in döneminde gönderilen Osmanlı Elçisi gösterilen müthiş itibar tümüyle Osmanlı İmparatorluğuna gösterilen saygıdır.
Büyükelçiyi temsil ettiği devletten soyutlayarak (O büyükelçiliğe yakışmıyor gibi) hakaret edemezsiniz.
Ettiğiniz tüm hakaret ABD devletinedir.
Diplomasiden anlamayan Cumhurbaşkanı ve Başbakan çıktıkları her mikrofona ABD büyükelçisini hafife alan onu adam yerine koymayan şeyler söylemektedirler.
Büyükelçiyi beğenmiyorsanız, diplomatik usullerle yapacaklarınız bellidir.
Diplomaside büyükelçiyi bu şekilde aşağılamak yoktur.
uzun araştırmalardan sonra dolar tl işlemlerimi usdtr fonundan yapmaya karar verdim.bilenler için görüşlerini beklerim.avantaj olarak hisse satışından sonra iki gün beklemeden alım var.alım satım marjı düşük.bilgilerinizi bekliyorum.ytd.
sn Bora Yaşar, Muharrem İnce boşuna çocukluğuna inmek lazım demiyor.?
babasının eli sert ve zopacı olduğu söyleniyor, bu sebeple anneye düşkünlük daha fazla ..!!
Pek sağlıklı fiyat oluşumları olmuyor kısa alanda özellikle..
Büyük fiyat marjlarında kullanılabilir..
Ama fon olduğundan dolayı kardan yüzde 10 stopaj kesintisi vardır.Bilginiz olsun.
Dün gün içi 3.74 ü gören dolar 3.66 da ..
Gözü toprağa yöneldi yeniden..
Dün panikle alan adam 100.000 dolarda 8000 tl zarara girdi..Daha da ne olacağı belirsiz..şimdi satsan ya fırlarsa korkusu satmasan ya düşerse korkusu..
Alan olmuştur eminim de..diğer forumda 3.72 den 73 den atladım kanka cıları gördüm..
Yeniden gevşemesini bekliyorum doların.
Kendi fikirlerimdir..
6.69 ları gören yuan 6.56 lara geri çekildi..
eurusd paritesi yeniden 1.18 lere dayandı..
altın 1270 leri görmüş idi 1292 de..
https://scontent.fsaw1-3.fna.fbcdn.n...5d&oe=5A828D36
Ama diyeyim şaşırmayalım.
İki paralık etmeyelim ülkenin dış itibarını...
Dün sattıklarımı 3,6780 den yerine koydum...
Dünkü dipten 5400 puan yukarıda BİST endeksi...
Ne olmuştu da şimdi ne oldu?
Borsamı çırpınıyor ,dolar kurumu .:) Zor zamanlar.:)
döviz genel olarak yükseliş dönemine girmiş görünüyor. bu nedenle düşüşlerin sınırlı olabileceğini düşünüyorum. dövizde olmayan arkadaşlara hoşgörülü davranmak lazım. kolay değil.:)
Tamam...
Üzülmeyeyim bari Ayhan...:)
Borsa endeksini satmak için zaman beklenenden daha daralmış olabilir ,bugünler borsa endeksi için hareketli geçebilir. :)
üzülme üzülme güneysu düşünsün benimkinin profile baktım özel mesajda sanırım güneysuya kayıyor klavyeden:whistling::whistling:
http://www.hisse.net/topluluk/member.php?u=20478
tarihcim uçmuş:)
Yöneticilerin yanlışlığını hepimiz hatta kuşaklar boyu ödüyoruz.
Şimdi biraz önce geçti...
Müjde veriyor emeklininki...
Kanal İstanbul'a bu sene sonu ya da 2018 başında başlıyorlarmış...
Hadi İstanbullular yaşadınız.
Bir kanalınız eksikti o da oluyor...
Bilim adamlarının uyarıları, ekolojik denge meselesi, Marmara Karadeniz uyumu, Karadenize kıyısı olan ülkelerin uyarlıarını dinlememekte ısrarcı.
Neden?
Aklınızda müteahhide müthiş bir iş ve rant olayından başka bir şey geliyor mu?
Ne gereği var kanalın?
Emekli gelir adam gibi anlatır da anlarız belki...
Bunların aklına büyük iş aklına gelen inşat , hafriyat . Kanalı bitirsinler , sonrasında Samsundan ,İskenderun a daha uzununu kazmaya kalkarlar. :) E büyük iş . :)
her eyalet farkli
NY ta saatte 15 dolara surunursun
benim buralarda kral gibi yasarsin
ayrica asgari ucrete calisanlar cok basit islerdekiler. Herkes cok dahayuksek aliyor cunku issizlik cok dusuk
siz bu rakamlara kafayi takmayin. Buralarda hayat yok. Marifet ABD de kole gibi calisip para kazanmak degil
Marifet TR de bu parayi kazanmak. Kole olduktan sonra herkes para kazanir ama kolesin iste