biyolojiden beyhaber troller zannediyor ki 500 sene geriye gidince fatih bizim atamız olacak
biraz daha geriye gidince trunp'ın dedeleriyle akraba çıkma ihtimali aynı oranda yüksek..!!
biyolojiden beyhaber troller zannediyor ki 500 sene geriye gidince fatih bizim atamız olacak
biraz daha geriye gidince trunp'ın dedeleriyle akraba çıkma ihtimali aynı oranda yüksek..!!
Not olarak üyeligim yeni degil onceki uyeligim de intermes adıyla 2006 sanırım 10 yıllık üyeyim. ama yeni forumda sıfırlandı herşey anlamadım bende.
İnsan aklını başına devşirmeli.. Niyetimiz aynı, hedefimiz aynı izlemeye çalıştığımız yöntem veya yol ayrı diye birbirimizi nerdeyse terörist diyeceğiz.
ABD ile rasyonalite ve gerçekçilik ile yenebilirsiniz. Hayatımda tanıdığım en rasyonel insan Mustafa Kemal Atatürk idir.. Seversin, sevmezsin..
Az önce bir ABD şirketi olan Apple'ın bilançosunu inceledim...
Adamların 2017 yılı 6 aylık satışları 176,655,000,000 $ imiş...
6 aylık Net Karı 37,637,000,000 $ mış...
Yıllıklandırırsak bunu 354 milyar USD satış, 76 milyar usd net kar...
Korkumdan şirket ederini bakamadım... Kapadım linki...
Şimdi bizim onyıllarca Cumhuriyet tarihimiz boyunca gurur duyduğumuz onbinlerce çalışanı, yüzlerce şubesi, mevduatları, özkaynakları, taşınmazları, aktifler olan
İş Bankası, Garanti, Akbank, Yapı Kredi, Halkbank ve Vakıfbank'ı üst üste koyup topladığımızda çıkan rakam 38 milyar usd ediyor...
Takdir edersiniz ki BIST 100 den bu bankaları çıkarırsanız geriye Mahmut Jant Sanayii A.Ş, Hıdır İplik Fb.ltd.şti filan kalır...
Yani APPLE bir yıllık karı ile sizin TC tarihi boyunca kurduğunuz gurur duyduğunuz sizce devasa ölçekli aktifleri, pasifleri, karı olan bu kuruluşları kendisinin yapmış olduğu cep telefonu ile internetten satın alır ve bizi
DIMDIZLAK bırakabilirler...
Bunu California da ki ofislerinden yapabilirler...
Diğer ABD şirketlerine bakmadım bile..
Bir 17 yaşında ergenin yaptığı CANDY CRUSH 25 milyar usd ediyor deyince ilgilenmeyi bıraktım..
Keza yazın güneş altında yanmamak için oramıza buramıza sürdüğümüz güneş kremi NIVEA yı GÜNEŞİ olmayan ALMANYA nın ürettiğini düşünmek... Ne kadar mantıksız değil mi?
Şİmdi bu adamlar ile dans etmeye kalkmak DUYGUSAL olmamayı gerektirir... Oysa biz aşırı duygusalız...
Ben hayatımın 5 yılını bir Kanada Maden şirketinde geçirmiş bir mühendis olarak; bu adamların ASLA tesadüfi bir şey yaptığını görmedim...
Sıfır hata ile çalışırlar...
Onlar için en önemli şey...
Vergi, Çalışkanlık, Disiplin, Liyakattır...
Bizde hiçbiri yoktur...
Tüm bunları anlayıp anlamadan kafadan kafa tutmak... Batacaklar, bitecekler, yıkılacaklar demek...
EN hafif tabirimle cehaletin dibidir...
Ref;https://www.apple.com/newsroom/pdfs/...Statements.pdf
Geçmiş sayfalarda Bora Yaşar , rxpu ve EKaya nın , sadecegrafik in aldığı gümüş ile ilgili saklanma koşulları ile ilgili yazıları okudum da bu konularda da rahatsız olduğumdan inciğine kadar hesaplamazsam bu akşam uyuyamam.
Sadecegrafik ortalama 16,5 USD dan almış. Diyelim ki Bora Yaşar ın dediği gibi 100.000 USD ı olsun.
100.000 usd / 16,5 usd = 6060,6 ons
6060,6 ons * 28,3495 gr = 171,8 kg
Gümüş ün özgül ağırlığı 10,5 gr/cm3 e göre yaklaşık 16,4 lt çıkıyor.
Hemen hemen 1 damacana su haciminde gümüş eder. Ancak sorun bu damacana 171,8 kg.
Rahmetli Seyit Onbaşı gibi biri gerekiyor![]()
Urla daki deniz yildizi denen cafe var orada da ayni sey basima geldi
Bu cok guzel cok hosuma gitti harika bir dusunce. Ancak garsonun tavirlar bir tuhafti. Yani wifi sifresini sordum ole bir soylediki hani bilmiyorsan defol git buradan falan gibi bir afra tafra
kardesim bizde seviyoruz ulu onderi ama biraz agirdan alin yani hareketler cok tersti.
Neyse biraz sevindim biraz uzuldum o harekete
powerlifting tayfası
yada naim süleymanoğlu da kesmez
ki 342 kg kaldırdı... taşımadı
eskiden altın daha kıymetli olduğundan --> altın refereli
günümüzde ki servet oranlarıyla --> fiat para
sanat eserleri/tablolar kıymetli takılar daha makul
yada fiziki hayattan uzaklık algıları iyice bozmuş
kaldırma taşıma tüyme ayrımı yapılamıyor derim..
hoş
platin kg 29k usd lerde
altın kg 42k usd lerde
platin neden altından ucuz ?![]()
paladyumda öyle
ek: iridyum bile ucuz
altin 50% düşse gene pahalı kalır![]()
[QUOTE=EKaya;1031301]powerlifting tayfası
yada naim süleymanoğlu da kesmez
ki 342 kg kaldırdı... taşımadı
naim koparma da 150 kg , silkmede 190 kg , toplamda 340 kg kaldırdı (+ / - bir kaç kg ) gibi hatırlıyorum. 1 defada değil.
1 damacana hacimli ve 172 kg. Saklanması evde sorun olmaz ama taşıması .... ı - ııı. Sokaktan geçen birine de , kardeş babanın hayrına şuna bir el atsana da denmez ki ..
doğrusunuz.. benim hatam..
herkes can haliyle koşuşurken
katır gibi çanta çekenler kronik goldicilerdir
bide tavuk gibi mekanını terketmeyenler
kağnı gibi koşanlarda olur..
bunlara karşı alıyorsun fizikiyi başka bir sebebi mi var ?
fiziki sorunlar...
yoksa varyemez amca altin havuzu fantezisi mi ?![]()
Yer İmleri