TURGG onca yükselişten sonra düzeltmesini yaptı.Ya ECİLC?
Yatırımcının kafasını karıştırmak için gereken her şey yapılıyor.
Yatırım tavsiyesi degildir.
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
TURGG onca yükselişten sonra düzeltmesini yaptı.Ya ECİLC?
Yatırımcının kafasını karıştırmak için gereken her şey yapılıyor.
Yatırım tavsiyesi degildir.
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Borsadaki ve borsada olmayan grup şirketlerinin karşılıklı birbirine iştirak etmesi ile oluşturulan karmaşık ortaklık yapısı içinde şirket varlıkları birbiri içine gizlenmiş. Sadeleşme ve şefaflaşmaya gidilmeli.
Bunun için de; Ecilc, Eczyt ve borsada olmayan Eczacıbaşı Holding üçlü şirket birleşmesi gerekir. (ECZACIBAŞI HOLDİNG kapsamında olabilir)
Daha sonra bu yeni oluşturulan anaortağa ait karo vitra artema gibi yapı varlıklarıyla ilgili şirketler ile emlak geliştirme şirketleri ile varlıkları İNTEMA kapsamında birleştirilebilinir (aynı veya benzer faliyet alanları olduğu için). Tabi intema nın da ünvanı değişir ozaman.
borsada yeni büyük bir şirket oluşumu ortaya çıkacağı için, daha sonrada halka açıklık oranı artırılarak emlak geliştirme projelerine önemli miktar nakit kaynağı da sağlanabilinir.
Arsanın 318.000 metrekare olduğunu bile yazmıyorlar
Hinlik pesindeler yazsana miktarını
neyin birleşmesi...birleşmeden yatırımcı çok acayip bir kazık yer..oturur yetine...durduk yere mahkemelik iş çıkarmayın.,,,her iki yere yazdığına göre alt yapı yoklama hazırlığımı... başka işlerle uğraşın bence...
Konuya nereden başlasam bilmiyorum arkadaşlar. 24 yil oldu borsayla tanışalı. Evet birçok arkadaş gibi bende birçok olaylar yaşadım. Neler neler o zamanlar bilgi yok haber akışı yok şimdiki gibi paylaşım yok. Simdi bakiyorum aramızda gerçekten bilgili ve tecrübeli olan arkadaşlarda var, olmayanlarda. Değerli arkadaslar para kazanmak sanıldığı gibi kolay degil. Gönül istiyor bir hisseyi alalım hemen %50,%100 para kazanalım. Arkadaşım yok öyle bir dünya. Her zaman diyorum ki sabir. Her neyse esas konuya gelelim, aldığın hisse seni korkutuyor, panikletiyorsa o hisseyi hangi fiyattan aldığına iyi bak ve kendine şu soruyu sor şirket kâr mı, yoksa zarar mı ediyor. Ama aldığın hisse seni korkutmuyorsa burda fiyatı sorgulama ve zararına islem yapma. Size şunu soruyorum. Siz hiç dolara veya altina yatirim yapıp ta zararına satan kaç kişi gördünüz. Bakın arkadaslar su anda ecilc gibi altin değerinde kaç tane hisse var bir bakin. Kasasında nakit olan, kasasında gayrimenkul olan,bir holdingde %37,28 payı olan tabi burda holdig iştiraklerini saymıyorum maden arama ve çıkarmalarını vs. Var mı varsa kac tane. Bakın bir zamanlar ayni olayi GUBRE fabrikalarında yaşadım. O zamanlar gübre fabrikaları dört yıl düşerek milleti bıktırmış ve fiyatı 2,70 civarlarina gelmiş. Ve yatırımlar yapmış ayrıca elinde de altin madeni ocakları var koza altin isletmelerine kiraya vermiş geri işletme hakkını almak icin mahkeme sureci devam ediyor. Bakın burada artı parantez sunu belirteyim. Maden yataklarının sahibi kendisi zaten sadece işletme devri yapmışlar. Şunu söylemek istiyorum zamanında birilerine gel minareyi çal biz kılıfını hazırlarız denmiş 😃diye tahmin ediyorum. Dört yıl bekleten hisse Sonra ne oldu yaklaşık 18 ayda hisse nereye gitti 80 TL ye. Şimdi hesabını siz yapın ben ecilc gibi bir hissem varken neden korkmama gerek var. Bazı arkadaslar yakınıyor. Eee bu hisse neden düştü neden girmiyor, neden çıkmıyor, çöp hisseler bire on gitti vs. Arkadaşlar size altın yumurtlayan tavuğu bedavaya kim verir. Bakın bir hesaplama yapalim. Bir tarama yapın cok basit. Borsada pd/dd si 1 veya altinda kac tane hisse kaldı. Bir araştırın. Birde şirketlerin yeniden değerlemesi en yakın hangi tarihte yapılmış bunları bir araştırın. O zaman gerçekleri daha iyi anlarsınız. Eczacıbaşı ilaçın neden gitmediğini. Bazı sebepleri var onu da burada uzun uzun yazmıyorum. En basiti mesela İNTEMA neden gitti,adam hisseyi yeteri kadar topladı da ondan. Bakın arkadaşlar borsa kurtlar sofrası öyle size kimse bedava para vermez. Sabırlı olacaksınız ve bekleyeceksiniz ama nerde guzel hissede. Beş kuruş etmeyen hissede degil. Gidin eski tabirle bist30, bist50 ve bist 100 içerisinde büyüyen ortalama her yil temettü veren hisselerden alın bir sepet yapın. Emin olun 10 yilda size kazancı dolar ve altından daha fazla olur. Basit bir ornek BİM, VESTEL, ARCELİK ,FORD ,ASELSAN vb bu hisselerden alıpta on yilda zarar eden kac kişi var. Dolar ve altınla karşılaştırın. Kalın sağlıcakla.
arkadaslar, ilac gitmiyor diye hayiflaniyorsunuz ama bu isin fiyatlamasi boyle ..aslinda bu durum cok normal....net holding meritin sahibi butun oteller net holdinge ait...merit sadece isletiyor ki pandemide hep japali idi..merit 6 liradan 170 e gitti net 2 tl den anca 3 oldu.. yine borusan ve borusanyatirim goz onune alin yborusan yatirim 40tlden 650 ye gitti borysan cok yukselmedi...eczaci yatirimin artisi sermaye artisini en son ilac yapti sira yatirimda 1e 10 sermaye artirsa fiyat ucar gider..o yuzden beklenti farki arayi dahada acacagi goruluyor.