Sayfa 160/600 İlkİlk ... 60110150158159160161162170210260 ... SonSon
Arama sonucu : 4795 madde; 1,273 - 1,280 arası.

Konu: ECILC - Eczacıbaşı İlaç

TURGG onca yükselişten sonra düzeltmesini yaptı.Ya ECİLC?
    Yatırımcının kafasını karıştırmak için gereken her şey yapılıyor.

Yatırım tavsiyesi degildir.

SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Yatırım tavsiyesı değildir.Son karar her zaman için hür iradenizle sizlerin olmalıdır.

2. Borsadaki ve borsada olmayan grup şirketlerinin karşılıklı birbirine iştirak etmesi ile oluşturulan karmaşık ortaklık yapısı içinde şirket varlıkları birbiri içine gizlenmiş. Sadeleşme ve şefaflaşmaya gidilmeli.

Bunun için de; Ecilc, Eczyt ve borsada olmayan Eczacıbaşı Holding üçlü şirket birleşmesi gerekir. (ECZACIBAŞI HOLDİNG kapsamında olabilir)

Daha sonra bu yeni oluşturulan anaortağa ait karo vitra artema gibi yapı varlıklarıyla ilgili şirketler ile emlak geliştirme şirketleri ile varlıkları İNTEMA kapsamında birleştirilebilinir (aynı veya benzer faliyet alanları olduğu için). Tabi intema nın da ünvanı değişir ozaman.
    borsada yeni büyük bir şirket oluşumu ortaya çıkacağı için, daha sonrada halka açıklık oranı artırılarak emlak geliştirme projelerine önemli miktar nakit kaynağı da sağlanabilinir.

Arsanın 318.000 metrekare olduğunu bile yazmıyorlar
    Hinlik pesindeler yazsana miktarını

4. neyin birleşmesi...birleşmeden yatırımcı çok acayip bir kazık yer..oturur yetine...durduk yere mahkemelik iş çıkarmayın.,,,her iki yere yazdığına göre alt yapı yoklama hazırlığımı... başka işlerle uğraşın bence...

Alıntı Originally Posted by Paçoz Yazıyı Oku
    Maddi Duran Varlık Satımı
    Gönderim Tarihi:05.02.2021 18:25:44
    Bildirim Tipi:ODA
    Yıl:
    Periyot:
    Özet Bilgi
    Bağlı ortaklığımızın Baxter hastane ürünleri dağıtımı iş kolunun satılması kararı

İlgili Şirketler []
    İlgili Fonlar []

Türkçe

Maddi Duran Varlık Satımı

Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
    Hayır (No)
    Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
    Hayır (No)
    Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
    25.01.2016
    Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
    Hayır (No)
    Bildirim İçeriği

Satışa Konu Maddi Duran Varlığın Niteliği
    Devredilecek iş koluna ait ?Ürünler, Ürünlere ilişkin Ruhsatlar, Anlaşmalar, Duran Varlıklar, Envanter, İşletmesel Know-How ve Alan Adları, Çalışanlar?
    Satışa Konu Maddi Duran Varlığın Mevkii, Yüzölçümü
    -
    Satışa İlişkin Yönetim Kurulu Karar Tarihi
    05/02/2021
    Satışa İlişkin Yönetim Kurulu Kararında Bağımsız Üyelerin Çoğunluğunun Onayı Var mı?
    Bağlı ortaklığımız halka kapalıdır, bağımsız yönetim kurulu üyesi bulunmamaktadır.
    Toplam Satış Bedeli
    1) Envsanter ve Duran Varlıklar haricindeki Varlıklar için 3.700.000 ABD Doları + KDV (*) 2) Miktarı devir tarihinden hemen önce yapılacak sayım sonucunda belirlenecek olan; - Envanter için "Maliyet Bedeli + %5 devir ücreti + KDV" - Duran Varlıklar için ?Net defter değeri + %5 devir ücreti + KDV? 3) İlgili iş kolunun 2021 yılında yaratacağı net ciroya bağlı olarak, en fazla 550.000 ABD Doları?na kadar çıkabilecek ilave performans ödemesi
    İşlem Bedelinin Ortaklığın Yönetim Kurulu Karar Tarihinden Önceki Altı Aylık Günlük Düzeltilmiş Ağırlıklı Ortalama Fiyatların Aritmetik Ortalaması Baz Alınarak Hesaplanacak Şirket Değerine Olan Oranı (%)
    0,55 (*)
    Satış Bedelinin Ortaklık Ödenmiş Sermayesine Oranı (%)
    3,85 (*)
    Satış Bedelinin Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Mali Tablosundaki Aktif Toplamına Oranı (%)
    0,51 (*)
    Satış Bedelinin Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Finansal Tablosundaki Maddi Duran Varlıkların Net Değerine Oranı (%)
    144,98 (*) (**)
    Satılan Duran Varlığın Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Finansal Tablosundaki Kayıtlı Değerinin Aktif Toplamına Oranı (%)
    0,87 (*)
    İşlem Bedelinin Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Yıllık Finansal Tablolara Göre Oluşan Hasılat Tutarına Oranı (%)
    3,01 (*)
    Satış Koşulları
    Vadeli (Timed)
    İşlemin Tamamlandığı/Tamamlanacağı Tarih
    01.05.2021
    Satış Amacı ve Ortaklığın Faaliyetlerine Etkisi
    Sağlık sektöründeki gelişmeler ve sektörün gelişimi konusundaki beklentiler, kısa dönemde Covid 19 salgının etkileri ve yurt içi rekabet şartları dikkate alınmıştır. Devir işleminin faaliyetlerimize önemli bir etkisi bulunmamaktadır.
    Elde Edilen Maddi Duran Varlık Satış Karının/Zararının Tutarı
    Bağlı ortaklığımız tarafından gerçekleştirilecek satış işlemi sonucunda TFRS?ye göre oluşacak kar/zarar, devir tarihi itibarıyla hazırlanacak finansal tablolar üzerinden yapılacak hesaplama ile kesinleşecektir.
    Varsa Satış Karının Ne Şekilde Değerlendirileceği
    -
    Varsa Satış Karının Ne Şekilde Değerlendirileceğine İlişkin Yönetim Kurulu Karar Tarihi
    -
    Karşı Taraf
    Baxter Turkey Renal Hizmetler A.Ş.
    Karşı Taraf SPK Düzenlemelerine Göre İlişkili Taraf mıdır?
    Hayır (No)
    Karşı Taraf İle Olan İlişkinin Niteliği
    -
    Varsa İşleme İlişkin Sözleşme Tarihi
    05/02/2021
    Önemli Niteliklteki İşlem Kapsamında Kullandırılacak Ayrılma Hakkı Fiyatı
    Önemli nitelikte işlem kriterlerini sağlamamaktadır.
    Maddi Duran Varlığın Değerinin Belirlenme Yöntemi
    Taraflar arasında pazarlık ile belirlenmiştir.
    Değerleme Raporu Düzenlendi mi?
    Düzenlenmedi (Not Prepared)
    Değerleme Raporu Düzenlenmediyse Nedeni
    Pazarlık yoluyla belirlendiği için düzenlenmemiştir.
    Değerleme Raporu Düzenlendiyse Tarih ve Numarası
    -
    Değerleme Raporunu Hazırlayan Değerleme Kuruluşunun Unvanı
    -
    Değerleme Raporu Sonucu Bulunan Tutar
    -
    İşlem Değerleme Raporundaki Sonuçlara Uygun Gerçekleştirilmemişse/Gerçekleştirilmeyecekse Gerekçesi
    -
    Açıklamalar

(*) Oran hesaplamalarında kullanılan satış bedeli; 3,7 milyon ABD Doları üzerinden bugünkü Merkez Bankası Döviz Alış kuru (7,1324) kullanılarak hesaplanmış olup, devir tarihinde yapılacak sayım sonucunda belirlenecek tutarlar kesinleştiğinde oranlar yeniden hesaplanacaktır.
    (**) Envanter ve Duran Varlıklar haricindeki Varlıklar (Ürünler, Ürünlere ilişkin Ruhsatlar, Anlaşmalar, İşletmesel Know-How ve Alan Adları), "Maddi Olmayan Varlık" niteliğinde olduğu için sözkonusu oran hesaplamasında Şirketimizin kamuya açıklanan 30.09.2020 tarihli finansal tablosundaki "Maddi Olmayan Duran Varlıkların Net Değeri" hesap kalemi kullanılmıştır.
    25 Ocak 2016 tarihli açıklamamızda özetle; Eczacıbaşı Baxter Hastane Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. bünyesinde yürütülen hastane ürünlerinin dağıtımı işine son verilmesine ve bu kapsamda hastane ürünlerine ait bazı malvarlığı değerlerinin bağlı ortaklığımız EİP Eczacıbaşı İlaç Pazarlama A.Ş.'ye ("EİP") devredilmesine ve hastane ürünlerinin EİP tarafından dağıtılması için Baxter Grubu ile bir Dağıtım Sözleşmesi imzalanmasına karar verildiğini, duyurmuştuk.
    Bağlı ortaklığımız EİP'in bugün toplanan Yönetim Kurulu'nda;
    Baxter Grubu ile 2016 yılında yapılan münhasırlık içeren Dağıtım Sözleşmesi, 2021 yılında sona ermiş olup, Baxter Grubu ilgili iş kolunu kendi bünyesi içerisinde yürütme isteğini EİP'e iletmiştir. Sağlık sektöründe son dönemde, özellikle tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi kapsamında yaşanan gelişmeler ve sektörün gelişimi konusundaki beklentiler çerçevesinde Baxter Grubu'nun bu talebi ve diğer stratejik opsiyonlar değerlendirilmiş ve bu kapsamda, EİP bünyesinde yürüttüğü hastane ürünlerinin dağıtımı işine son verilmesi ve hastane ürünlerine ait bazı malvarlığı değerlerinin Baxter Turkey Renal Hizmetler A.Ş.'ne ("Baxter Türkiye") devredilmesi konusunda 5 Şubat 2021 tarihinde EİP ile Baxter Türkiye arasında bir Malvarlığı Alım ve Satım Sözleşmesi'nin imzalanmasına karar verilmiştir.
    İlgili Malvarlığı Alım ve Satım Sözleşmesi uyarınca Baxter Türkiye tarafından EİP'e:
    - İlgili iş koluna dahil envanter ve duran varlıklar haricindeki varlıkların devri için 3,7 milyon ABD Doları + KDV'lik tutarın devir tarihi olan 1 Mayıs 2021 tarihinden ("Devir Tarihi") sonraki ilk iş günü olan 3 Mayıs 2021 tarihinde,
    - İlgili iş koluna dahil envanter ve duran varlıkların devri için Devir Tarihi'nden hemen önce yapılacak sayımla TL bazında hesaplanan ve sayım gününde geçerli olan T.C. Merkez Bankası ABD Doları/TL döviz alış kuru üzerinden ABD Doları'na çevrilerek belirlenen bedelin Devir Tarihi'nden 180 gün sonra,
    - İlgili iş kolunun 2021 yılında yaratacağı net ciroya bağlı olarak belirlenecek ve en fazla 550.000 ABD Doları'na kadar çıkabilecek ilave performans bedelinin 31 Ocak 2022 tarihine kadar,
    ödenmesi hükme bağlanmıştır. Devredilecek iş kolu kapsamındaki çalışanların iş sözleşmeleri, Devir Tarihi itibarıyla tüm hak ve vecibeleri ile Baxter Türkiye'ye devredilecektir.
    Devirle ilgili olarak Rekabet Kurumu'na izin başvurusunda bulunulacak olup, süreçte kesinlik kazanan hususlar hakkında kamuya gerekli açıklamalar yapılacaktır.
    Seans sonu gelen haber
    1.olumlu şirkete neredeyse 4 milyon dolar para girecek
    2.olumsuz.millet sağlığa yonelmisken biz asi üretibilecek şirket derken bu haber pek uymadı
    Ytd

6. Konuya nereden başlasam bilmiyorum arkadaşlar. 24 yil oldu borsayla tanışalı. Evet birçok arkadaş gibi bende birçok olaylar yaşadım. Neler neler o zamanlar bilgi yok haber akışı yok şimdiki gibi paylaşım yok. Simdi bakiyorum aramızda gerçekten bilgili ve tecrübeli olan arkadaşlarda var, olmayanlarda. Değerli arkadaslar para kazanmak sanıldığı gibi kolay degil. Gönül istiyor bir hisseyi alalım hemen %50,%100 para kazanalım. Arkadaşım yok öyle bir dünya. Her zaman diyorum ki sabir. Her neyse esas konuya gelelim, aldığın hisse seni korkutuyor, panikletiyorsa o hisseyi hangi fiyattan aldığına iyi bak ve kendine şu soruyu sor şirket kâr mı, yoksa zarar mı ediyor. Ama aldığın hisse seni korkutmuyorsa burda fiyatı sorgulama ve zararına islem yapma. Size şunu soruyorum. Siz hiç dolara veya altina yatirim yapıp ta zararına satan kaç kişi gördünüz. Bakın arkadaslar su anda ecilc gibi altin değerinde kaç tane hisse var bir bakin. Kasasında nakit olan, kasasında gayrimenkul olan,bir holdingde %37,28 payı olan tabi burda holdig iştiraklerini saymıyorum maden arama ve çıkarmalarını vs. Var mı varsa kac tane. Bakın bir zamanlar ayni olayi GUBRE fabrikalarında yaşadım. O zamanlar gübre fabrikaları dört yıl düşerek milleti bıktırmış ve fiyatı 2,70 civarlarina gelmiş. Ve yatırımlar yapmış ayrıca elinde de altin madeni ocakları var koza altin isletmelerine kiraya vermiş geri işletme hakkını almak icin mahkeme sureci devam ediyor. Bakın burada artı parantez sunu belirteyim. Maden yataklarının sahibi kendisi zaten sadece işletme devri yapmışlar. Şunu söylemek istiyorum zamanında birilerine gel minareyi çal biz kılıfını hazırlarız denmiş 😃diye tahmin ediyorum. Dört yıl bekleten hisse Sonra ne oldu yaklaşık 18 ayda hisse nereye gitti 80 TL ye. Şimdi hesabını siz yapın ben ecilc gibi bir hissem varken neden korkmama gerek var. Bazı arkadaslar yakınıyor. Eee bu hisse neden düştü neden girmiyor, neden çıkmıyor, çöp hisseler bire on gitti vs. Arkadaşlar size altın yumurtlayan tavuğu bedavaya kim verir. Bakın bir hesaplama yapalim. Bir tarama yapın cok basit. Borsada pd/dd si 1 veya altinda kac tane hisse kaldı. Bir araştırın. Birde şirketlerin yeniden değerlemesi en yakın hangi tarihte yapılmış bunları bir araştırın. O zaman gerçekleri daha iyi anlarsınız. Eczacıbaşı ilaçın neden gitmediğini. Bazı sebepleri var onu da burada uzun uzun yazmıyorum. En basiti mesela İNTEMA neden gitti,adam hisseyi yeteri kadar topladı da ondan. Bakın arkadaşlar borsa kurtlar sofrası öyle size kimse bedava para vermez. Sabırlı olacaksınız ve bekleyeceksiniz ama nerde guzel hissede. Beş kuruş etmeyen hissede degil. Gidin eski tabirle bist30, bist50 ve bist 100 içerisinde büyüyen ortalama her yil temettü veren hisselerden alın bir sepet yapın. Emin olun 10 yilda size kazancı dolar ve altından daha fazla olur. Basit bir ornek BİM, VESTEL, ARCELİK ,FORD ,ASELSAN vb bu hisselerden alıpta on yilda zarar eden kac kişi var. Dolar ve altınla karşılaştırın. Kalın sağlıcakla.

Alıntı Originally Posted by kocakurt Yazıyı Oku
    Konuya nereden başlasam bilmiyorum arkadaşlar. 24 yil oldu borsayla tanışalı. Evet birçok arkadaş gibi bende birçok olaylar yaşadım. Neler neler o zamanlar bilgi yok haber akışı yok şimdiki gibi paylaşım yok. Simdi bakiyorum aramızda gerçekten bilgili ve tecrübeli olan arkadaşlarda var, olmayanlarda. Değerli arkadaslar para kazanmak sanıldığı gibi kolay degil. Gönül istiyor bir hisseyi alalım hemen %50,%100 para kazanalım. Arkadaşım yok öyle bir dünya. Her zaman diyorum ki sabir. Her neyse esas konuya gelelim, aldığın hisse seni korkutuyor, panikletiyorsa o hisseyi hangi fiyattan aldığına iyi bak ve kendine şu soruyu sor şirket kâr mı, yoksa zarar mı ediyor. Ama aldığın hisse seni korkutmuyorsa burda fiyatı sorgulama ve zararına islem yapma. Size şunu soruyorum. Siz hiç dolara veya altina yatirim yapıp ta zararına satan kaç kişi gördünüz. Bakın arkadaslar su anda ecilc gibi altin değerinde kaç tane hisse var bir bakin. Kasasında nakit olan, kasasında gayrimenkul olan,bir holdingde %37,28 payı olan tabi burda holdig iştiraklerini saymıyorum maden arama ve çıkarmalarını vs. Var mı varsa kac tane. Bakın bir zamanlar ayni olayi GUBRE fabrikalarında yaşadım. O zamanlar gübre fabrikaları dört yıl düşerek milleti bıktırmış ve fiyatı 2,70 civarlarina gelmiş. Ve yatırımlar yapmış ayrıca elinde de altin madeni ocakları var koza altin isletmelerine kiraya vermiş geri işletme hakkını almak icin mahkeme sureci devam ediyor. Bakın burada artı parantez sunu belirteyim. Maden yataklarının sahibi kendisi zaten sadece işletme devri yapmışlar. Şunu söylemek istiyorum zamanında birilerine gel minareyi çal biz kılıfını hazırlarız denmiş 😃diye tahmin ediyorum. Dört yıl bekleten hisse Sonra ne oldu yaklaşık 18 ayda hisse nereye gitti 80 TL ye. Şimdi hesabını siz yapın ben ecilc gibi bir hissem varken neden korkmama gerek var. Bazı arkadaslar yakınıyor. Eee bu hisse neden düştü neden girmiyor, neden çıkmıyor, çöp hisseler bire on gitti vs. Arkadaşlar size altın yumurtlayan tavuğu bedavaya kim verir. Bakın bir hesaplama yapalim. Bir tarama yapın cok basit. Borsada pd/dd si 1 veya altinda kac tane hisse kaldı. Bir araştırın. Birde şirketlerin yeniden değerlemesi en yakın hangi tarihte yapılmış bunları bir araştırın. O zaman gerçekleri daha iyi anlarsınız. Eczacıbaşı ilaçın neden gitmediğini. Bazı sebepleri var onu da burada uzun uzun yazmıyorum. En basiti mesela İNTEMA neden gitti,adam hisseyi yeteri kadar topladı da ondan. Bakın arkadaşlar borsa kurtlar sofrası öyle size kimse bedava para vermez. Sabırlı olacaksınız ve bekleyeceksiniz ama nerde guzel hissede. Beş kuruş etmeyen hissede degil. Gidin eski tabirle bist30, bist50 ve bist 100 içerisinde büyüyen ortalama her yil temettü veren hisselerden alın bir sepet yapın. Emin olun 10 yilda size kazancı dolar ve altından daha fazla olur. Basit bir ornek BİM, VESTEL, ARCELİK ,FORD ,ASELSAN vb bu hisselerden alıpta on yilda zarar eden kac kişi var. Dolar ve altınla karşılaştırın. Kalın sağlıcakla.
    Evet üstad haklısın
    Çok güzel analiz olmuş
    Eczacı yatırım mesela 6.5 ten 43 e gitti
    Buna da sıra gelecek elbette

8. arkadaslar, ilac gitmiyor diye hayiflaniyorsunuz ama bu isin fiyatlamasi boyle ..aslinda bu durum cok normal....net holding meritin sahibi butun oteller net holdinge ait...merit sadece isletiyor ki pandemide hep japali idi..merit 6 liradan 170 e gitti net 2 tl den anca 3 oldu.. yine borusan ve borusanyatirim goz onune alin yborusan yatirim 40tlden 650 ye gitti borysan cok yukselmedi...eczaci yatirimin artisi sermaye artisini en son ilac yapti sira yatirimda 1e 10 sermaye artirsa fiyat ucar gider..o yuzden beklenti farki arayi dahada acacagi goruluyor.

Sayfa 160/600 İlkİlk ... 60110150158159160161162170210260 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •