PPF dönemimiz çıraklık
Borçlanma fonları dönemimiz kalfalık
Değişken fonlar dönemimiz ustalık
Hisse yoğun fonlar dönemimiz baş ustalık dönemimiz olacak.:)
Sonra toptan batacağız:kmk:
Printable View
AK PORTFÖY PETROL YABANCI BYF FON SEPETİ FONU ben bir miktar risk alıp petrola girdim haftalık grafikte önü acık gibi hayırlısı
Warren Buffet Tarzı günümüze daha kolay uyarlanabilir geliyor. Diğer yandan finansal bilgi gerekli ama yeterli olmuyor. Bildiğiniz üzere en güzel kızı değil jürinin en güzel diyeceği kızı seçmek lazım. Bu sene jüri pegasus ve ykbnk'i seçti. Seneye kimi seçeceğini bilmek için finansal bilgiden bir tık fazla bir sezgiye ihtiyaç var.
Yine de bize bir serbest fon güzel olur...
Ustadlar
Gpg ne yapmis
Tcd icin umarim beni trollemiyorsunuzdur
Üstadım GPG'nin makul hedefi aylık %2.5-3 arası bence altına düşer mi düşebilir getirebilir mi bugüne kadar gerçekleşene göre yapabilir. İlerde ne olur bilinmez. TCD güzel gidiyor hedef en üst getiri ama fon büyüdükçe aynı agresiflik devam edermi ? Aynı hisseler olmayacak büyük bir ihtimalle derinliği fazla olan hisselere yönelecek buda hareketi azaltacak büyüdükçe fon küçükken kolay hisse seçmek fakat fon büyüdükçe hisse seçimi biraz daha zor olacak:) Ama büyüyene kadar değerlendirmek gerekebilir :)
Risk faktörü doğal olarak artacak PPF'lerin yüksek getirdiği dönemde başladı fon macerası hala yüksek getirmesini beklemek düşük faiz ortamında mümkün değil :) Haliyle daha yüksek getiri elde eden fonlara yönelmek yatırımcı psikolojisi birde yatırım yapan birileri getirileri paylaşırsa o kazanıyor ben niye kazanmıyorum çekişmesi derken kendimizi viop'ta veya varantlarda bulmuşuz :)
yfv mk %31.94 (YAPI KREDİ PORTFÖY KİRA SERTİFİKALARI KATILIM FONU)
okt mk %29.97
bu gpg fonunda satış için t+2 yazıyor,fonu satınca para 2 gün boşta mı kalıyor yoksa 2 gün sonundaki fiyattan hesaba mı geçiyor,ileride alırsak bilelim yine bir hata yapmayalım.
ist mk %21.20
dün takasbanktaki iletişim bilgilerinden fon hakkında bilgi almak istediğime dair mail attım ve kısa sürede bana döndüler. bu fonun diğer fonlar gibi borsa yükselirken yükselip düşerken de kaybettiren fonlar gibi olmadığını, türkiyedeki hisse fonlarının güzel yönetilmediğini ve kendilerinin avrupadaki fonlar gibi profosyonel ve aktif olarak çalıştıklarını anlattı. geçmişteki performansın kesin ölçü olmasa da ileriye dönük ışık tutacağını ve ülkemizde bu şekilde aktif ve profosyonel yönetilen başka bir fonun olduğunu zannetmediklerini söyledi.
Forumda TCD fonu almış olan var mı ? Bu fon gerçekten iyi yönetiliyor gibi duruyor.
gerilere baktım ama galiba uzun süredir yazılmamış. şimdi para piyasası fonlarının mevduat karşılığı ne seviyelerde ortalama?