-
Alıntı:
Originally Posted by
BORA YAŞAR
Suudşi+ Mısır ittifakı...Türkiye- İran ittifakına karşı...
Bu nasıl Sünni-Şii savaşı biri anlatsın?
bravo, bora bey kritik noktayı yakalamış- böyle bir denklemde sünni/şii savaşı olmaz.. yukardaki denklemde hangi unsur değişirse gerçek bir şii/sünni savaşı olur ?? aslolan türkiye'yi öyle yada böyle iran'a karşı savaşa sürüklemek.. mesela olmadı ama olsaydı da 15-temmuz başarılı olsaydı, fetö/nato cuntasının ilk işi iran'a karşı sert cephe almak olacaktı..
tabii bu siyasi boyut, ekonomik boyutta doğalgaz var.. rusya, iran, katar- doğalgazın üç ana aktörü, öbür yandan amerikan kaya gazının pazarlanmaya başlaması söz konusu.. asya'ya satılan lng formatlı gaz ve avrupaya direkt boru hatlarıyla giden doğalgaz.. ulusal ekonomilerin döviz rezervi tutmasını gerektiren sebeplerin ilki petrol (ve doğalgaz) satın almak için bu dövize ihtiyaç duyuyor olmaları- petrol ve gaz (ve diğer emtia) dolar bazında işlem görmeli ki, doların statüsü devam edebilsin.. rus-iran-katar üçlüsü doğalgaz ödemeleri için altın tabanlı bir clearing sistemi kurarsa mesela, olmaz yani, beğenmez bunu amerikanyalı müttefiklerimiz.. o yüzden önemli bu işler..
-
bu denklemde reis'in ilk dakkada katar'dan yana tavır koyması hiç hoş olmadı doların sahipleri açısından.. normalde olması gereken dolar/lira kurunun fırlaması ve yukarı- yukarı devam etmesiydi.. ne var ki, ilk fırlama 4-5 kuruşta kaldı ve bir kaç gün içinde ölçüde sönümlendi gitti.. bu bile fırlatamadıysa doları, ne fırlatacak?? merak etmeye başladı mr flash crash :)
-
Alıntı:
Originally Posted by
stonhand
Pkk havan saldırısı yapmış adamlar yakında top tank atışıda yapacaklar. Terör örgütü bildiğimiz düzenli ordu oşma uolunda ilerliyor bakalım uzunun bumada sesi çıkmayacakmı. İlk defa duydum havan atışıyla terör saldırısını.
Haberi görmedim ama havan saldırısı eskiden beri yapılır..özellikle fazla yaklaşamayıp, tabanları çabuk yağlamak için..:)
Diğer konu düzenli ordu haline gelebilmeleri..Öcalan bunu 90 yılların ortalarında sayılarına güvenerek denemeye kalktı..darmadağan oldular..Ordular açısından görünür düşman daha tercih edilen bir durumdur..
-
Alıntı:
Originally Posted by
Patrick Bateman
Kime niye dava açıldı? Ben korkarım böyle şeylerden. Walla yazmam bir daha bişey. Zaten ohal mohal var. Neme lazım. Üstteki yazımı da jet hızıyla sildim bak :D
Cumhurbaşkanı için kullanılan bir kelime yüzünden dava edildiler. Ya 23 ya 28 kişi ifade vermeye çağırıldı. Siyasi meseleler başa her zaman beladır. Uzak durmak gerekir.
-
Alıntı:
Originally Posted by
Turnike
Cumhurbaşkanı için kullanılan bir kelime yüzünden dava edildiler. Ya 23 ya 28 kişi ifade vermeye çağırıldı. Siyasi meseleler başa her zaman beladır. Uzak durmak gerekir.
yooo :p kendı adıma dava filen yok ortada..
daha, en azindan..
neye savunma verdiğimi bile bilmiyorum... :kahkah:
özetle
cumbabaya hakaret var diye biri şikayetçi olmuş.
ifade ver dediler..
ne demişim..
sen ver bilirkişi bakar durumu oldu...
böyle gurup usulü
tavşan avına napalmla gitmek gibi..
boşuna evrak masrafı
devlete de zarar dimi ama.. :he:
-
usdtry-12-06-2017-haftalık
-
Suud dan 300 500 700 milyar dolar nolldu ??
Katardan 3 5 e mi kaldik!
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
-
Alıntı:
Originally Posted by
Discover
Suud dan 300 500 700 milyar dolar nolldu ??
Katardan 3 5 e mi kaldik!
SM-G930F cihazımdan
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tekniğe inanma,Tekniksiz kalma.
http://www.hisse.net/topluluk/showth...931#post520931
bence yukarıdaki direnç birkaç hafta içinde kalıcı olarak geçilecek.
aslında grafiklere yorum yazmayı hiç sevmem daha da yazmıyacağım.
-
sayın stonhand dan da grafik bekliyorum.
aşağıda online görünüyor.
saygıyla.
(kendisini başarılı buluyorum.hoşgörüyle efendim)
-
Alıntı:
Originally Posted by
mennesker
sayın stonhand dan da grafik bekliyorum.
aşağıda online görünüyor.
saygıyla.
(kendisini başarılı buluyorum.hoşgörüyle efendim)
Yok hacım grafik atmıyorum buraya artık. 2 gün grafikleri attım mübarek aralarında başarısız olan 1 tane analiz yok, usdtry tepeden 200 pips düşünce seri olarak yemediğim laf kalmadı değişik tipte oldummmmm dakikada 53 grafik atan vatandaşda.
Emek ver , bilgini paylaş birde üstüne laf ye höh yani.
-
10,00 try büyüme verisi var. Bademler %4 den aşağı çıkmayacak diyor beklenti 2,8. Bu faizle bu memlekete %3 den yukarı büyüyebiliyorsa maşallah demek lazım ama veriyi açıklayacak olan tüik. Tenis topuyle , traktör tekeriyle enflasyon hesaplayan kurum büyümeyi neyle hesapladı Allah biliyor.
Referandum öncesi piyasalarda yaprak kımıldamıyordu verinin çok çok kötü gelmesi lazım normal şartlarda ama tüik nasıl makyajladı orayı bir görmek farz oldu.
-
Alıntı:
Originally Posted by
stonhand
Yok hacım grafik atmıyorum buraya artık. 2 gün grafikleri attım mübarek aralarında başarısız olan 1 tane analiz yok, usdtry tepeden 200 pips düşünce seri olarak yemediğim laf kalmadı değişik tipte oldummmmm dakikada 53 grafik atan vatandaşda.
:(
bence atmalısın.
:wu:
tabii yine de sizin kararınız.
saygıyla.
(Bora abi topiğini cafeye çevirdik.özür.)
-
Alıntı:
Originally Posted by
stonhand
Alınganlığa ya da hassaslığa gerek olmadığını düşünüyorum. Kendi doğruları olan kişilerin eleştirileri de bu anlamda kabullenmesi olgunluktur. Eleştirilmeyen insan yoktur sanırım dünya üzerinde.
Ayrıca ben de aynı fikirdeyim, grafikleri bekliyoruz sevgili stonhand :)
-
puhahahahaha
12/06/2017 10:00:49 *TÜİK: 2017 1.ÇEYREKTE GSYH YILLIK %5,0 (BEKLENTİ %3,8)
iyi bari %10 açıklamadılar ulan makyajlamanında bir haddi hesabı var be birader.
-
https://resmim.net/f/PkzdgJ.jpg
4 saatlikte kanal dibinde yaptığı şeye PA cılar bobin diyorlar.
4 saatlik 3 tane asansör barla o bobini yapıp sonrasında orada taze bir yeni destek bölgesi oluşturuldu. En son yukarı hareketini yaparak bölgenin supdem olduğu test edildi.
Şimdi fiyat bu bölgeye sağolsun tüik in balon verisiyle geri geldi takribi 3,5200 noktası aşağı ihlal edilmez ise bu supdemdeki otomatik emirler çalışır ve fiyat kendini yukarı atar.PA cılara göre yukarı yada aşağı hareketlerde bu bobin bölgelerinin test edilmesi normal.
-
Alıntı:
Originally Posted by
stonhand
puhahahahaha
12/06/2017 10:00:49 *TÜİK: 2017 1.ÇEYREKTE GSYH YILLIK %5,0 (BEKLENTİ %3,8)
iyi bari %10 açıklamadılar ulan makyajlamanında bir haddi hesabı var be birader.
15 20 buyuruz.
Yok buyumeyiz diyen haaindir.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
-
Alıntı:
Originally Posted by
stonhand
4 saatlik 3 tane asansör barla o bobini yapıp sonrasında orada taze bir yeni destek bölgesi oluşturuldu. En son yukarı hareketini yaparak bölgenin supdem olduğu test edildi.
Şimdi fiyat bu bölgeye sağolsun tüik in balon verisiyle geri geldi takribi 3,5200 noktası aşağı ihlal edilmez ise bu supdemdeki otomatik emirler çalışır ve fiyat kendini yukarı atar.PA cılara göre yukarı yada aşağı hareketlerde bu bobin bölgelerinin test edilmesi normal.
Grafik, yorum ve emekleriniz için teşekkürler...
-
Geldik 3,5200 a elmi yaman beymi yaman.
%5 balon tüik verisiyle fiyatı supdem dibine kadar çektiler, bundan sonrası artık iş global PY ye kalıyor ya supdemin dibini kırar aşağı 3,50 lere tekrar yada supdem çalışır yukarı sarar şuanki bölge artık ciddi önemli.
Adamlar birde açıkladıları veriyede inanmışlar gerçekten memleketin %5 büyüdüğüne inanıyorlar. Ulan ik çeyrekte referandum öncesi yaprak kımıldamadı piyasada neyin büyümesi işsizlik tarihi zirvedeyken %5 büyüdünde robotlarımı işe aldınız millet işsizlikten kırıldı.
-
Alıntı:
Originally Posted by
fanatik59
Grafik, yorum ve emekleriniz için teşekkürler...
Ben teşekkür ederim hocam. Sağolun.
-
Alıntı:
Originally Posted by
Discover
15 20 buyuruz.
Yok buyumeyiz diyen haaindir.
dolar 4.5 olsaydi
daha da büyürdük..
şahlanan ekonomiyi engelliemek isteyen
düşük döviz lobisinin işi bu hep...
hainler... :p
-
İlk çeyrekte %5 büyümüşüz .
Maliye bakanı Canikli'nin beyanatları , vay vay vay ... Bu büyüme oranına sadece şapka çıkartılırmış.
Çevremizde hangi sektörden , kim olursa olsun , mezardaki babam da dahil , kim ağlıyorsa zerresine inanmam artık.
-
https://resmim.net/f/AjBAPX.jpg
Sepet kur bunda günlükte kırdığı formasyonun throwback testi var aynı anda 4 saatlik bundada taze supdem bölgesi mevcut. Saatlik barda 17 dakikada bir pinbar atsa aslında çok şık bir hareket olacak.
Bugün balon veriyle gelen satıcılar longcuların yakıtı olurmu. %5 büyüdük beee bu dolar nasıl artıyor kardeşim lafları dolanırmı bugün ortalıkda 3,5200 desteğimiz tuttu şimdilik devamını görelim bir bakalım.
-
Maliye bakanından sonra , Çalışma Bakanımızı da bekliyoruz sahneye , geç kaldı.
İşsizlik rakamımız hızla eriyor. İşe girmek için gördüğümüz kuyruklar , aslında işçi çalıştırmak için sıraya girmiş işveren ordusunu oluşturmakta şeklinde beyanatını .
-
Sn. stonhand grafikleriniz için teşekkürler. Faydalanıyoruz ve izlemedeyiz. Şahsen , her ne kadar üzerinde yorum yapabilecek teknik bilgiye sahip olmasam da , emin olunuz insanların beyninde farklı görüş açıları açmakta.
-
Alıntı:
Originally Posted by
roxette
Sn. stonhand grafikleriniz için teşekkürler. Faydalanıyoruz ve izlemedeyiz. Şahsen , her ne kadar üzerinde yorum yapabilecek teknik bilgiye sahip olmasam da , emin olunuz insanların beyninde farklı görüş açıları açmakta.
Üstadım sıkıntı şurada hani eleştirirler anlarım buna lafım olmaz zaten o olgunluğa erişeli yıllar oldu.
Adam çıkar der kardeşim bak şu çizgiyi, şu fiboyu yanlış çekmişsin yada şu destek hatalı, yok veri sağlayıcında sıkıntı var der yani bunlara eyvallah tartışırız doğru yolu buluruz herkes faydalanır bu tartışmadan sonuçta verimli oluruz.
Adam çıkmış ''garip garip tipler türedi diyor, başkası atıcılar çıkmış atıyorlar diyor, başkası çıkmış yok bizim şu bu nerde bu tiplerde nerden çıktı diyor ''bu cidden ama ayıp yani, eleştirmek ayrı hakaret ayrı bir şey, ben buna kızıyorum.
-
Güncel, hatta çok güncel yalanlar..:kahkah:
Alıntı:
Çin Merkez Bankası, Fed ve AMB parasal sıkılaşmaya giderken 5 trilyon dolar değerindeki bilançosuna sıkı bir şekilde tutunuyor
Küresel merkez bankalarının kriz dönemi bilanço tablolarını ne zaman ve nasıl küçültmeye başlayacakları konusunda endişeli olan yatırımcılar, en büyük bilançoya sahip Çin Merkez Bankası konusunda rahatlayabilir.
Fed, 4.5 trilyon dolarlık bilançosunu küçültmeye hazırlanıyor ve Avrupa Merkez Bankası'nın, iyileşen ekonomik görünümle yıl sonu gelmeden büyümeye son vermesi gerekiyor. Bloomberg'in yaptığı ankete göre, Çin Merkez Bankası'nın 5 trilyon dolar değerindeki bilançosu ise şu an için aynı kalacak ve büyüme bile gösterebilir.
Çin Merkez Bankası'nın bilanço tablosu, devlet tahvillerine bağlı olmaktansa sermaye akışları ve ticaret fazlalarıyla geçirdiği yıllara bakıldığında, diğer küresel merkez bankalarının bilançolarından temel olarak çok farklı. Dünyanın en büyük ticaret ülkesinin parasal tabanında gerçekleşen herhangi bir değişiklik, normalden daha büyük bir etki yaratıyor.
Hong Kong'da Standard Chartered Plc baş Çin ekonomisti Ding Shuang, "Çin'in bilanço tablosunu küçültmeye başlamaya birkaç yıldan daha fazla bir süresi var" dedi ve geniş para arzındaki büyümenin hükümetin koyduğu hedeften hala aşağıda olduğuna dikkat çekti.
-
Alıntı:
Originally Posted by
enki
Güncel, hatta çok güncel yalanlar..:kahkah:
reis buna Türkiye ekonomisi rekor büyümeyle devam ediyoruda ekle. 2.çeyrekde %10-15 açıklar bunlar, nasılsa yok deve diyecek ekonomistte kalmadı bunlara bakalım akşam bbht de ne diyecekler.
-
TL depo karşılığı döviz depo ihalesine gelen teklif 930Milyon dolar.
Bu teklif bir ara 7-8 Milyar dolarla çıktı idi sanırsam sonrasında sınırlama getirildi..
Geçen de teklif 1.250 milyon dolar üst limitin altında kaldı.
Genelde de 1.250 civarı seyrediyor bu aralar..
Yorumlayacak olan ???
-
Alıntı:
Originally Posted by
gundwane
TL depo karşılığı döviz depo ihalesine gelen teklif 930Milyon dolar.
Bu teklif bir ara 7-8 Milyar dolarla çıktı idi sanırsam sonrasında sınırlama getirildi..
Geçen de teklif 1.250 milyon dolar üst limitin altında kaldı.
Genelde de 1.250 civarı seyrediyor bu aralar..
Yorumlayacak olan ???
Londra swap faizleri yeterli seviyelere çekilmiş gibi.
Bu yüzden ha Londra ha Ankara demeleri normal.
-
Alıntı:
Originally Posted by
stonhand
reis buna Türkiye ekonomisi rekor büyümeyle devam ediyoruda ekle. 2.çeyrekde %10-15 açıklar bunlar, nasılsa yok deve diyecek ekonomistte kalmadı bunlara bakalım akşam bbht de ne diyecekler.
Yok onları eklemeyelim..bunlar bayat yalanlar..herzamanki gibi..:)
-
https://resmim.net/f/dSGI7x.jpg
usdchf euusd nin ters koleresidir ve 4 saatlik ve günlükte ana destekde tobo yu çaktı sağ omuzu yapıyor.
-
Euroda ise QM obo var ama sağ omuz çok kısa kaldı yahu 1,1250 leri görse aslında tam olacaktı. Sağ omuz 4 saatlik kanal direncinde takılı kalmış tepede aşağı 1,1100 QM obo hedefi var bununda ama normalde 1,1250 ye kadar sağ omuz tepesini yapması daha sağlıklı olacaktı.
https://resmim.net/f/bM14Ra.jpg
-
https://resmim.net/f/3hCb3L.jpg
eurtry 61,8 de günlük asılı kaldı hani baskıla baskıla nereye kadar günlük formasyon kırdır gel kama yaptır onuda kırdı hala baskıla eurtry yi ama 61,8 3,9509 üstünde 7. günlük bardayız altında daha kapanış yok dikkat ettiyseniz.
Edit : 7 dedim ama 9 gündür 61,8 yani 3,9509 altında günlük kapanış yok bu desteğin üstünde ne kadar durursa desteğe o kadar beton dökülmüş olur.
-
Alıntı:
Originally Posted by
stonhand
Grafiklere ayrıca açıklama yazmanız çok iyi oluyor. Yıldızlı itibar puanı veriyorum.:)
-
Laf atmadan tepişmeden kalabalık başlık yürümez...:)
Hepimiz bir şeyler söylüyoruz.
Kimi doğru kimi yanlış.
Çok buruna sokulmazsa okuyor geçiyoruz.
Ama çok iddialı bir analiz insanın dikkatini çektiği gibi beklentiye de sokuyor.
Bakalım ne kadar biliyormuş...:)
Tahmin gerçekleşmeyince laf da geliyor.
Doğal bunlar.
İyi günler..
-
Alıntı:
Originally Posted by
stonhand
Geldik 3,5200 a elmi yaman beymi yaman.
%5 balon tüik verisiyle fiyatı supdem dibine kadar çektiler, bundan sonrası artık iş global PY ye kalıyor ya supdemin dibini kırar aşağı 3,50 lere tekrar yada supdem çalışır yukarı sarar şuanki bölge artık ciddi önemli.
Adamlar birde açıkladıları veriyede inanmışlar gerçekten memleketin %5 büyüdüğüne inanıyorlar. Ulan ik çeyrekte referandum öncesi yaprak kımıldamadı piyasada neyin büyümesi işsizlik tarihi zirvedeyken %5 büyüdünde robotlarımı işe aldınız millet işsizlikten kırıldı.
Büyüme bize zenginlerin parasının yüzde 5 büyümesi şeklinde... Gariban büyümeden etkilenmiyor hep bize teğet geçiyor
-
Temel kural dolara yüzde kaç faiz verirsen o kadar buyursun. Dolar faizi Türkiye için yüzde 5. Ver yüzde 10 dolar faizi yatırımcılar sana jest yapsın yüzde 11 büyü.
-
Alıntı:
Originally Posted by
eksina
Büyüme bize zenginlerin parasının yüzde 5 büyümesi şeklinde... Gariban büyümeden etkilenmiyor hep bize teğet geçiyor
Büyümede zengin büyümesi değil be hocam ama aslında doğru bu bademler ceplerini doldurduğu için kendi hesaplarına bakmışlardır banka hesaplarında %5 büyüme var tamam %5 büyüdük demişlerdir.
İhracat, üretim, ya hepsini geçtim işsizlik rekor seviyedeyken %5 büyümek ulan atında bari usturuklu yalan atın be arkadaş. Bu aralar endeksde malı giydirirse birileri, devlet eliyle balon iyi veriyle manipülasyon yapılmış olacak şaka maka.
-
Büyüme + işşizlik + enflasyon...hepsi birden nasıl artıyor benim mantığım almadı...alan varsa yorumlasın lütfen.
-
https://resmim.net/f/IejkeI.jpg
dxy 4 saatlik kamayı kırdı, ne kadar saçmada olsa bir tobo mevcut.
Supdem destek bölgesinde üstteki supdeme gitmeye çalışıyor ancak destek bölgesinden bir türlü yukarı çıkamadı.