abd vadeli eksi olunca yemedi.....
Printable View
Bi TRILC gibi kağıdım olmadı şu borsada... 100 TL yapacaklar bu pandemic gazla bu gidişle... Bu ne la
Lenovo TB-X606X cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
10 sene önce ki vob piyasası yok şu anda.. tam kontrol altında.. abd vadelileri kaç olursa olsun bir yere kadar.. hatta bist fiyatlamasında ne zaman canları isterse o zaman kullanırlar abd vadelilerini.. derin bir satış olmadığı sürece etki faktörü sıfıra yakınsar..ama güzel şartlamışlar insanları yıllarca.. bunda elbette burada çok eleştirilen bbht gibi yerlerde çıkan yorumcularda rol oynadı kaç defa onlardan da aynı muhabbeti duyduk.. sirayet ediyor demek ki her yere..
Abi buna hemfikir,
Senin ülke olarak istihdam verinin ne olduğuna bakmıyorsun, ama ABD istihdam verisi yüksek geldi, ay düşük geldi yok bilmem ne verisi bilmem kaç geldi deyip endeks aşağı endeks yukarı...
Rusya yada Almanya yada İngiltere istihdam verileri yok mu peki?? Onlarda da oyna o zaman madem dışarıya bakacaksın????
tabi ayrıca şu da var.. sabah açtık piyasayı : dün kü duruma göre mi pozlanıyor, bu sabah ki vadelilere göre mi yoksa akşam 16:30 açılışına göre mi? hepsine bir kılıf bulunur sonuçta..bir de tabii ülke gündemi ve gaz haberleri var + badem force ..
GARAN_ 8.92 destek. buraya kadar salması normaldir...
Kavuşmuyor düğmeler. Zalım oy gelin zalım zalım zalım
spot vob a makas neredeyse sıfır....gelde bunlara güven...
spot vs vob makas mevzusu : bu da az bilinen şeylerden birisi.. manasız efsaneler üretiliyor..
işlemler oluyor mu? demek ki piyasa dert etmiyor bunu.. mesela alıcı için mükemmel fırsat kaldıraçlı biçimde sıfır maliyetle spot endeks alıyor gibi oluyor.. satıcı için belki problem ama kesin düşecek diyen için yine iyi en azından karşısında poz açacak adam buluyor..
netice: no problem.
GARAN_ 9.03 direnç geçilmesi ile yeni hamle gelir.
bana gore 300 400 makas normal.....temettuler felan dun kapanısta 1000 yaptı...ama py ye gore normal.....bence ...makas koymamması......poz ıcabı makası kullanıyor....fırsat buldukca vurun hele 1000 artı olursa.....kacırmayın nazcızane fıkrım....300 artı en normalı su vade
2 gün kalmış yeni vergi açıklamasına, piyasa lay lay lom modunda. belki borsaya da vergi gelecek? endeksi hisse fiyatlarına değilde enflasyona mı bağladılar, anlamadım ki.
petkm eregl tuprs 3 lüsünde sazı yeniden eline aldı..
Uyuz bankalarda bugün bir hareket olabilir mi? Sanayileri hergun yukarı çıkarırken bankacılık endeksi diplerde. Ytd
dunku poz margın ıcın 2.3e kadar 164.165 aralıgında tutar.....oyıuna ondan sonra gırcem
Borsada vergi zaten var, 1.5milyon üzeri kazanç varsa(değiştirmedilerse?)
Ama herkese vergi derse, zaten kaç para kazanıyoruz ki ky olarak... Bi anlamı kalmaz.... 3 kuruş al, o da vergi olsun, eee nerede benim stres zaman vs
Senede 250 günün 230 günü hep yeşil , inanılmazsın Borsa İstanbul...
750 short......
yeterince ereğlide açıkçı sıkıştırdılarsa 16 lara gelebilir. 15.30 short
Temettüden dolayı biraz garip hedefler oldu. Kulağa garip geliyor :) herneyse aşağıdaki grafiğime göre 5-5-3-5 bitmiş olmalı. tamamlanan dalganın 4.dalgasına kadar geri çekilme beklenir. bu seviye hemde wolfe formasyonun 1 den 4 üne çekilen hedef çizgisine denk geliyor.
https://i.hizliresim.com/3ifEHa.png
çevremde herkes coin soruyor sokcam bu coinine crpotosuna...
Akıllıca davranana güzel karlar var..
Ama oradaki tayfa çok acemi..
viop da oyun oynamış bu ekip dalsa çok tatlı karlar var..Öyle böyle değil..
Beni bile soktular..
Arkadaşın hesabından alım satım yapıyorum..
Dün bi coin de yüzde 30 yakaladım mesela..
Grafik bile bakmayan hatta grafik nedir bile bilmeyen çok acemi çok sıfır km insanlar oynuyor..
sen falan tozunu atarsın coin lerin öyle diyim..
Temettü stopaj var, onun harici yıllık 1.5milyon üstü gelir olur olsa gib sitesinden beyanname doldurmanız lazım ve oradan menkul irade seçerek beyanname vermeniz lazım. Gib sitesinde tüm bilgi var, orada okudum. Ama limit var işte, haliyle 1.5milyon kar a kadar 0% sıfır vergi var. Vergiden muaf kazanç diye geçiyor yasal olarak.
İlave olarak,
Viop da şu an sadece dolar ve altın pozları dan yapılan kazançları stopaj olarak direkt alıyor ama hisse viopları da hisse mantığı çalışıyor yani 1.5m limit mantığı