Başka hangi ülke dolar bazında aylık yüzde 4 faiz veriyor,TL benjamin oldu 3 aydır.
Yerel seçim sonrası 1 Nisan-24 Mayıs arası dönemde Merkez Bankası 60 milyar dolar satın almış.
Başka hangi ülke dolar bazında aylık yüzde 4 faiz veriyor,TL benjamin oldu 3 aydır.
Yerel seçim sonrası 1 Nisan-24 Mayıs arası dönemde Merkez Bankası 60 milyar dolar satın almış.
İyi akşamlar.Müsadenizle bu konuyla alakalı benim de bir sorum olacak.Yardımcı olabilirseniz çok makbule geçer. 29 mart 2024 tarihinde , yeni bir karar ile döviz dönüşümlü KKM hesabı açabilme imkanı doğar düşüncesiyle T.L. fondaki param ile USD aldım.3 nisan 2024 tarihinde (param boşta kalmasın diye) müşteri temsilcimin tavsiyesi ile PAL isimli USD bazlı fon almam teşvik edildi ve aldım.Ama USD ye geçme amacımın D.D.KKM olduğunu zaten biliyor müşteri temsilcim.6 nisan 2024 de çıkan karar ile 31 mart 2024 tarihi itibari ile döviz tevdiat ve/veya döviz çeşidi katılım fonlarında olanlar D.D.KKM yapabilir dendiği halde şimdi bana siz PAL almışsınız D.D.kkm yapmazsınız deniyor.Çok ters bir durumda bırakıldım.Acaba gerçekten 3 nisan 2024 de USD olarak PAL fon aldığım için D.D.KKM yapamaz mıyım.Her türlü yokuşa sürüyorlar.Zaten yapabilseydiniz de 6 aydan aşağı vadeli olmazdı ek prim alamazdınız ve zaten de yapamazsınız diyorlar.Söz konusu banka özel bankacılık.Müşteri temsilcisi tarafından yanlış yönlendirilmem dolayısiyle de herhangi bir hak idda edemez miyim.Mesela bana DDKKM yapacaksan PAL almamalısın diyeceğine , tam tersine paran boşta kalmasın PAL alalım diye yönlendirdi.Bu durmda ne yapmalıyım.Şimdiden çok teşekkürederim
DDKM hakkinda bir sorum var. Benim Yapi Kredi de hesabim var DDKM de en kisa sure 94 gun yani 30 gun yapamiyorsunuz ve %40 veriyor yani 94 gun sonunda %40 in dortte birini verecek yani %10
Eger Allah korusun kriz cikti ve dolar bu 94 gun sonunda %30 artti
Adi ustunde kur korumali oldugu icin %10 yerine %30 alacagim dimi? Yani hangisi yuksekse onu veriyor dimi?
günlük %0.14 veren bir PPF in yıllık net getirisi %55,97 olarak hesapladım...TRY si olanlar için güzel bir oran ....
https://bilesik-faiz-hesaplama.hesabet.com/
0.14 günlüğün, yıllık bileşik net getirisi 61,64 çıkıyor.
Üstteki site hesabına göre.
Farlılık/hata nerede var acaba?
Eğer 31 mart 2024 tarihinde döviz mevduat hesabınızda dolar bakiyeniz yok ise yapamazsınız. Ve bugün için dolar/ tl karşılığı minumum 770.000 tl karşılığı (en az) dolarınız olmaldır. Kısacası 31 mart 2024 tarihinde dolar bakiyeniz nakit olarak hazır değilse yapamazsınız. Paranız dolar cinsi fonda olabilir. Ama geçerli değil. Bu konuda Merkez Bankasını arayıp bilgi alabilirsiniz. Benim bildiğim bu. Yardımcı olmak amacıyla yazdım.
Portföyümüzdeki Nkolay bonoların hangisinin stopajlı, hangisinin bu düzenleme öncesi alındığını görebiliyor muyuz?
Para lazım olunca eskileri tutmak adına....
Şöyle ifade edeyim. 31 mart 2024 hesapta atıyorum 40.000 $ var. Ama bu arada döviz bazlı 30.000 $ lık fonum (31 mart tarihinden önce dolar ile alımış) var. Nisan ayında ben bu fonları da bozup DDKM yapayım diyorsunuz. Olay şu. 40.000 dolar ile DDKM yababiliyorsunuz ama fondan dönen meblağ ile DDKM yapamıyorsunuz. Bu işi bilen bankacınıza sorun alacağınız cevap bu olacaktır.
770.000 diye bir rakam yok.
1.000 dolar ile de yapılır DDKKM.
Şimdi benim Eurobond itfadan dönen yüklü döviz vardı..Biraz hesapta kaldıktan sonra yılbaşından hemen sonra eurobond ve döviz fonu aldım...Şimdi ödenen kuponlarla eski hesaptaki bakiyeyi referans gösterip DDKKM yapabilirmiyim :oleyo:
Birçok firma maaş ödeme günlerini bilinçli sarkıtıp (10-15 gün) ppf ,vadeli vs yapmanın derdinde haberleri dolaşıyor
Diyelimki DDKM de dolar getisi daha fazla cikti ve bana o gunku kurdan TL olarak parami yatirdilar
Iyide ben onu tekrar dolara cevirmek istedigimde satis kurundan ceviricem
Oysaki bastan TL ye yatirmak icin dolarimi alis kurundan satmistim
32-33 yani %3 fark var alim satim arasinda
Demekki dolar getirisi faiz getirisini gecerse %3 zarar edicez
kardeşim sen ddkkm hakkında hiç bir şey bilmiyorsun vade sonundan en geç 1 gün önce müşteri temsilcine paranla ne yapacağını söyleyeceksin yenileme mi yapacaksın tl olarak mı istiyorsun yoksa vade başı yatırdığın dövizini geri mi istiyorsun? Eğer döviz olarak istediğini söylersen müşteri temsilcin bunu sisteme bildirir ve en ufak makas görmeden vade başı yatırdığın dövizini geri alırsın! Faiz getirisi kurdan fazla artmışsa ve sen dövize geçmek istediysen dövizini alırsın kayıp yaşamadan üstüne tl getirisini de vadesiz hesabında görürsün kur daha fazla getştmişse zaten faizin bir anlamı kalmıyor vade başı yatırdığın dövizini aynen geri alırsın yenileme yapacağım dersen de faiz getirisi fazla ise o da hesabına yatar sen yine aynı miktar dövizinle 3 ay daha devam edersin kur daha fazla ise hiç bir şey almadan 3 ay daha devam edersin
1 Ocak - 31 Mayıs 5 aylık performanslar :
Bist 100 : %39
Mevduat Faizi : %22-%23
Gram Altın : %23
Dolar : %9
Euro : %7
Adi ustunde DDKKM makas sizi ilgilendirmiyor
vade sonu 11.30 dan once MT yi geri dolara donecegim diye bilgilendirirsiniz
vade basinda 1000$ bozdurup ddkkm yapti iseniz vade sonunda ayni sekilde 1000$ hesabiniza
gecer
sayet doviz verilen faiz kadar artmamis ise faiz geliri + primde hesabiniza gecer
En son alinan karara gore 31 Mart dan once hesabinizda $ mevduat varsa DDKKM yapma sansi tanindi ben boyle biliyorum
yalniz bu alinan karar sadece T.C, vatandaslarini bagliyormus
bugun yeni bir sey ogrendim
Yabancilar icin 31 mart tarihinden once yada sonra olmasinin bir anlami yok hatta tarihin hicbir anlami yok bugun bankaya elinde nakit $ ile gidip hesabina yatirdigi dakika DDKKM yapabiliyor
banka ile arasi iyi olan T.C vatandaslari icinde tarihin bir anlami yok kucuk bir rutus ile bundan yararlanabiliyor :)