Sayfa 802/1003 İlkİlk ... 302702752792800801802803804812852902 ... SonSon
Arama sonucu : 8019 madde; 6,409 - 6,416 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri ( ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IX

1.  Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    günlük %0.14 veren bir PPF in yıllık net getirisi %55,97 olarak hesapladım...TRY si olanlar için güzel bir oran ....
    https://bilesik-faiz-hesaplama.hesabet.com/

0.14 günlüğün, yıllık bileşik net getirisi 61,64 çıkıyor.

Üstteki site hesabına göre.

Farlılık/hata nerede var acaba?

2.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    BU şahıs youtube da rayting yapacağım diye ülkesindeki her çalışanın satın alma gücünü düşürmeye yemin etmiş.

O da biliyor ki asgariye zam gelirse TC de tüm ücretlere ve tüm mallara 2 katı zam gelir.

Aynısını EYT de yaptılar. Şimdi emekliller sürünüyor.
    dolar kuru bu seviyede iken birde asgari ücrete zam gelirse ülkede üretim yapan kimse kalmaz

3.  Alıntı Originally Posted by ifg Yazıyı Oku
    İyi akşamlar.Müsadenizle bu konuyla alakalı benim de bir sorum olacak.Yardımcı olabilirseniz çok makbule geçer. 29 mart 2024 tarihinde , yeni bir karar ile döviz dönüşümlü KKM hesabı açabilme imkanı doğar düşüncesiyle T.L. fondaki param ile USD aldım.3 nisan 2024 tarihinde (param boşta kalmasın diye) müşteri temsilcimin tavsiyesi ile PAL isimli USD bazlı fon almam teşvik edildi ve aldım.Ama USD ye geçme amacımın D.D.KKM olduğunu zaten biliyor müşteri temsilcim.6 nisan 2024 de çıkan karar ile 31 mart 2024 tarihi itibari ile döviz tevdiat ve/veya döviz çeşidi katılım fonlarında olanlar D.D.KKM yapabilir dendiği halde şimdi bana siz PAL almışsınız D.D.kkm yapmazsınız deniyor.Çok ters bir durumda bırakıldım.Acaba gerçekten 3 nisan 2024 de USD olarak PAL fon aldığım için D.D.KKM yapamaz mıyım.Her türlü yokuşa sürüyorlar.Zaten yapabilseydiniz de 6 aydan aşağı vadeli olmazdı ek prim alamazdınız ve zaten de yapamazsınız diyorlar.Söz konusu banka özel bankacılık.Müşteri temsilcisi tarafından yanlış yönlendirilmem dolayısiyle de herhangi bir hak idda edemez miyim.Mesela bana DDKKM yapacaksan PAL almamalısın diyeceğine , tam tersine paran boşta kalmasın PAL alalım diye yönlendirdi.Bu durmda ne yapmalıyım.Şimdiden çok teşekkürederim
    Eğer 31 mart 2024 tarihinde döviz mevduat hesabınızda dolar bakiyeniz yok ise yapamazsınız. Ve bugün için dolar/ tl karşılığı minumum 770.000 tl karşılığı (en az) dolarınız olmaldır. Kısacası 31 mart 2024 tarihinde dolar bakiyeniz nakit olarak hazır değilse yapamazsınız. Paranız dolar cinsi fonda olabilir. Ama geçerli değil. Bu konuda Merkez Bankasını arayıp bilgi alabilirsiniz. Benim bildiğim bu. Yardımcı olmak amacıyla yazdım.

Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Eğer 31 mart 2024 tarihinde döviz mevduat hesabınızda dolar bakiyeniz yok ise yapamazsınız. Ve bugün için dolar/ tl karşılığı minumum 770.000 tl karşılığı (en az) dolarınız olmaldır. Kısacası 31 mart 2024 tarihinde dolar bakiyeniz nakit olarak hazır değilse yapamazsınız. Paranız dolar cinsi fonda olabilir. Ama geçerli değil. Bu konuda Merkez Bankasını arayıp bilgi alabilirsiniz. Benim bildiğim bu. Yardımcı olmak amacıyla yazdım.
    770.000 TL karsilgi şartı var evet bende baktım , fonda olan döviz in olup olmayacagini bende merak ediyorum

5. Portföyümüzdeki Nkolay bonoların hangisinin stopajlı, hangisinin bu düzenleme öncesi alındığını görebiliyor muyuz?

Para lazım olunca eskileri tutmak adına....
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

6.  Alıntı Originally Posted by dell14 Yazıyı Oku
    770.000 TL karsilgi şartı var evet bende baktım , fonda olan döviz in olup olmayacagini bende merak ediyorum
    Şöyle ifade edeyim. 31 mart 2024 hesapta atıyorum 40.000 $ var. Ama bu arada döviz bazlı 30.000 $ lık fonum (31 mart tarihinden önce dolar ile alımış) var. Nisan ayında ben bu fonları da bozup DDKM yapayım diyorsunuz. Olay şu. 40.000 dolar ile DDKM yababiliyorsunuz ama fondan dönen meblağ ile DDKM yapamıyorsunuz. Bu işi bilen bankacınıza sorun alacağınız cevap bu olacaktır.

7.  Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    Evet hocam aynen öyle
    Yatırılacak teminat kurumdan kuruma biraz farkediyor ama kabaca %20 diyebiliriz

Şu ara viop nema oranı yaklaşık %50
    Yani paranızın %20si %50den, kalan %80i de %61den değerlenmiş olacak.
    Neti %54 civarı bişey yapıyordur
    54-38=%16 dolar bazlı getiri oluyor

*Viop pozisyonu terse düşerse yani dolar düşerse teminat tamamlama için para lazım olur, bir miktar likit bulundurmakta fayda var.
    *Sonuca çok etki etmez ama, komisyon ve vergiyi(viop) hesaba katmadık
    Merhaba. Güncelleme yapmak istedim Sn Yuji.

Aracı kurumum bu dediğinizi bana yapabileceğini ve hesabımı derin kontrol altında tutacaklarını söyledi.

Ben bu işe giriyorum.

8.  Alıntı Originally Posted by dell14 Yazıyı Oku
    770000 nereden çıktı.. 31 mart 2024 öncesi dolar varsa istediğin miktara yapılıyor..
    fon işini bende çözemedim.. çoğu sitede dth ve döviz katılım fonu olanlarda yapabilir diyor..

Sayfa 802/1003 İlkİlk ... 302702752792800801802803804812852902 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •