2023 faiz totonun finali nasýl olacak acaba
Reiz 40 iyidir düz rakam orada artýk durun
hem berekettir mehmet bahçeli’ye de jest olur 40 da býrakalým der gibi gibi sanki
2023 faiz totonun finali nasýl olacak acaba
Reiz 40 iyidir düz rakam orada artýk durun
hem berekettir mehmet bahçeli’ye de jest olur 40 da býrakalým der gibi gibi sanki
Eylül sonunda gaza geldik
O günlerde çýkarýlan Teblið ile bankalara kkm için verilen politika faizinin taban faizini verme zorunluluðu kaldýrýlýnca o dönem % 30 idi
sinyali aldýðýmý zannettim
faiz artýþýnýn bu kararla sona erdiðini varsaydým patladým
Bunlar 30 da býraktý artýk faizi dolar da yýlbaþýna kadar 31-32 e yürür dedim 29 da týkandý kaldý zaten OVP de 30 küsürler açýklamýþlardý kurdelelerle kurabiyelerle
kesin 31-32 görür dedim seçime kadarda oralarda kilitlerler sandým
Odeanýn 50 oranýný kabul etseydim keþke kkm sona erdirip düz tl klasik mevduata geçeydim oturup ama bu sefer 3 ay ekran baþýnda dolar artmasýn duasýna çýkmak vardý
Zaten düz tl geçsem dolar 35 e yürürdü
Þimdi 2 ocaða kadar 30 dan baðladýðým kkm yi en baba 30,31 civarý orandan alýr otururum aþþþaðýya
Baþabaþý 29,57
Carklarin donmesi icin betoncularin yasamasi sart.
Ulke is gucune dayali ihracat ulkesi. Bu zamana kadar bunu yapanlar gene bastalar.
Soyle bir bakin bakalim ekonomi politikasinda faiz disinda deðiþen ne var diye.
Yonetenler reform sinyali mi verdi de kacirdik.
Zaten katma degersiz urun uretiyoruz. Uzerine birde doviz bazli giderler arttý.
Farkinda olmayanlar icin soyleyeyim tekstil sektoru durmak uzere.
Btun buyukler mýsýr, vietnam bagladese yatrimlarini kaydriyor.
Betoncular, müteahhitler vb uygulanan düþük faiz ve baskýlanan kur politikalarýyla son 2 yýlda zaten fazlasýyla ihya oldular..
Ancak, kullanýlan kaynaklardaki týkanma iyice artýnca bunun yürümeyeceðini gördüler ve istemeden de olsa faizler artýrýlmaya baþlandý. Sistemin yürüyebileceðini görseler faizleri asla artýrmazlardý.
Netice itibarýyle bu faizler buralarda ve üzerinde ne kadar kalýcý olursa konut fiyatlarý o kadar süre artmaz ola ki nominal olarak artsa bile artýþ oraný enflasyonun altýnda kalýr ve reel olarak gerileme sürecine girer..
Yer Ýmleri