bir kutu yollayim sana istersen orjinal ...
Printable View
Odea oksijen hesapta eft ücreti var mı?
Enpara banka kartımın süresi bitmişti.yenisini 25 gün önce gönderdiklerine dair mesaj atmışlardı. O günden beri evde sürekli birinin olmasına dikkat ediyorum. Şaka gibi bugün yani 7 ocak pazar günü saat 12:20 de kapıya kurye gelmiş. Oğlum kameradan bakmış, sokakta hurda kağıt toplayıcısına benzetmiş. Ayaklarda dizlere kadar naylon çizme, çok uzun sakallı, saç baş dağınık açmamış kapıyı. Beni telefonla aradı kurye. 62 yaşında olduğunu kapıda bekletilmekten hoşlanmadığını söyleyerek sokak jargonlu devam edince '' bugün pazar ve konuşman hiç hoş değil. '' dediğimde küfürü yedim.
Eve geldiğimde apt. kamerasından kayıtlara baktım. Resmen sokaklarda gördüğümüz yaşlı evsizler gibi biri. Oğluma iyi ki kapıyı açmamışsın dedim. Aktif ileti diye bir kurye firması imiş bu dağıtımı yapan.
Bazı kargo firmaları da maliyet tasarrufu amacıyla yetiştiremedikleri kargoları cumartesi pazar günleri bu şekilde yevmiye usulü dışarıdan buldukları insanlara dağıttırıyorlar. Benim başıma da farklı bir şekilde benzer bir şey geldi. Tanınmış kargo firmasında aradığını söyleyen birisi pazar günü beni aradı, dolandırıcı olduğunu düşündüğüm için epey bir tereddüt ettim, en sonunda kargo bilgilerini söyleyince kapıyı açtım.
Enpara aidatsiz kredi karti cikartmis..
10 defa min 10 TL kullanimda o sene icin 100 TL de para veriyormus ve bunu en az 2 sene verecekmis.
Hemen bir tane ismarladim.
Starbucks kahve paralarini onunla oder yilda 100 TL yi indragandi yaparim :)
Syg,
1000 tlye kadar 3 Taksit imkani da var .
Vakıf world kart da aidatsız ...bilgi...biliyorsunuz world kart güzel kampanyalar sunuyor
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hayat Düsturu;
"Bedava Peynir; Sadece fare kapanına konur."
Ustam sen maaş müşterisisindir..vakıf herşeye para kesiyo.gişeden kredi kartı ödenecek 5.25.. Bir maaş üstü para çekersen gişeden 5,25.en son finans yatırıma para yollucaktım 4.22 kesince kalmini kırdım.maaş müşterisisi bile olmanın anlamı kalmadı..sakın vakıfı denemeyin
Ayrıca özel bankalarda kredi hedefi,kredi kartı satış hedefi çok önemlidir.geçen para çekmeye gittiğimde gişeci(bankalarda operasyon birimi diye geçer ve ürün satışı çok önemli değildir buna müşteri temsilcisi dediğimiz pazarlamacılar bakar bankalarda)ısrarla otomatik ödeme ralimatı almaya ÇALIŞTı.utanmadan otomatik ödeme vermeyenlerden hesap işletim ücreti alınabileceğini belirtti.oysaki ÇALIŞTIĞI kurum ile banka arasındaki promosyon anlaşmasının içeriğinde alincak ücretler bellidir..bi satış hedefi uğruna böyle yalanlar söylemek gerçekten vakıfın müşteriye bakış açısını gösterme açısından çok önemli
Konuya göre değişir. İşin özü şudur:
Siz kredi kartı ile harcama yaptığınızda bankalar işyerlerinden yüzde 3'lere varan komisyon alırlar. Yani Enpara kredi kartı için bedava peynir yada beleş para var kapana kısılırsınız gibi bir durum sözkonusu değil.
Banka belki kredi kartından 2 yıl hiç kazanmayacak belki zarar edecek ancak sonraki yıllar katmerle bu çalışmanın karşılığını alacak.
yanlış bir bilgi..
doğru bilgi ise;
bankalar büyük üye işyerlerinden beş kuruş alamaz, alırsa şirketin nakit akışını, vadesizini, verimliliğini kaybeder.
peki banka bu işi niye yapar ?
1. yukarıda saydığım üye işyerindeki çapraz ürün satışı ile verim yükseltmek.
2. kredi kartı sahiplerinin büyük bir çoğunlu ya geç, ya eksik, ya da vadesinden önce öder..
2017 nin son iş günü vakıf dan mevduat hesabımı temdit edeceğim.Lakin oranlarda biraz gevşeme var gibi idi. Uzun süre çalıştığım müşteri temsilci ile oran pazarlığına tutuştum. Bana size istediğiniz oranı almaya çalışırım ama bizden hiç bir şey almamışsınız bari size kart verelim dedi. Benim kartlarım var gereksiz. Çünkü kullanmam dedim. Kullanmayın üstelik bu kartların aidatı yok dedi. Eh iyi o zaman dedim. Kendi kendime kartları alır aktif hale getirmem dedim. Kartları aldım. Sonra gördüm ki bana verilen şifreleri girmeden kartları kullanıma açmışlar. Şimdi düşünüyorum da sözleşme imzaladım. O sözleşmeleri hiç birimiz okumuyoruz. Yani demek istediğim ileride banka kart ücreti istemeğe kalksa itiraz etsem imzaladığınız sözleşmede bu belirtilmişti deseler şaşırmam. Bankalar her şeyi kendi lehlerine düzenlerler. Geçmişte geri çağrılan krediler gibi.
Evet çoğumuz sözleşmeleri okumuyoruz sayfalarca olduğu için fakat yine de hiçbir bankanın sizin adınıza sizin onayınız olmadan yasal olarak işlem yapma hakkı olduğunu sanmıyorum.. Hiçbir kredi kartında böyle birşey başıma gelmedi.. Eğer internet bankacılığından oluyorsa kapatın bence kartı kullanmayacak iseniz, veya müşteriz hizmetlerinden..
Bugün Burgan-Odea veya diğer bankalardan oran alan oldu mu?
Anadolu 15,20
Vakıf ÖB 14,75
Akbank 14,00 diyor
Nurol'u da öylesine ariyim dedim forumda bir arkadaş 1mio için 17,85 yazdığı için; ilk 15,75 lütfettiler sonra da 15,90 a çıkabiliriz diyince kalsın dedim.
Vakıf yüksek meblağlı bir parayı bir hafta öncesinden söylememe rağmen gününde ödemedi 3-4 gün beni oyaladı resmi şikayette bulundum bddk ya sonuçta ertesi günü telefonla bankaya beni çağırıp kusura bakmayın merkezden paramız geç geliyor diye mazeret uydurdu ben size geçen hafta söylemiştim dedim ama siz dedi kesin demediniz dedi bende parayı istemedim dedi yüzbin civarı bir parayı kırk takla attırarak 4 gün sonra ödeyen benim gözümde inandırıcılığını yitirmiş kesinlikle çalışılmaması gereken hantal bir bankadır..
şekerbank temdit 75 bin için teklif istedim şubeye giderek,42 gün için 13.90,daha uzun tutarsam 14.00 teklif ettiler,komik buldum çıktım 2 ay önce 62 gün için 14.10 dan bağlamıştım halbuki,gece-gündüz ayrıca duruyor 14.25 den,75 bin için ıcbc,burgan hangi daha iyi teklif verir dersiniz,yarın buralara uğrayacağım bugünlük turuncuya aktardım günlük 14.00.
Türkiye de herhangi bir bankada hesap açabilmek için okuryazar olmak şart mıdır ?
- Şart ise ; nüfusun büyük çoğunluğu okuma yazma bilmeyen ülkede çalışan biri nasıl maaş alacak ? maaşlar bankaya yatmak zorunda. Örnek; çiftçi desteklerini nasıl alacak ? Her şey e-devlete bağlandı; mehmet dede tapu devrinde parasını nasıl tahsil edecek ?
- Hayır şert değilse ; Okuma yazma bilmeyen bir yaşlınızı ( varsa ) bankaya götürerek ( ben 1929 doğumlu babamı götürdüm ) vadesiz hesap açtırmayı deneyiniz.
1980 den bu yana en az 5 bankada hesabı olan ve aktif para işleri olan babama şekerbank hesap açamam dedi. Mahalle mhtarını telefonla bankaya çağırarak , olaya şahit olmasını ve telefona görüntü kaydı yapmasını isteyince anında üst kattan müdüre hnm çıkageldi. '' Bu yaştaki amcayı oyalamaya utanmıyormusun, derhal hesabını aç, hemen bir kahve ikram edin '' talimatını verdi. Hey güzel ülkem daha neler göreceğiz.
Şimdi 89 yaşında olan babam şekerden , şeker gibi gece gündüz %14,50 faiz alıyor. Sonuçta vatandaşlık hakkını kullanıyor.
bazı arkadaslar yılbası ertesi duser diyordu oranlar ama bakıyorumda dusme yok aksine artıs da var bazı bankalarda ..ben daha once dedigim gibi en az 3-4 ay 14.50 altında beklemem oranları .
Vakıfbank ın maaş müşterilerine yansıttığı ekstra ücretlere ek olarak mevduatı dolan müşterinin parasını 3 gün sonra verme gibi Yunanistan bankalarının yapmıcağı bi ticaret ahlaksızlığı diyeyim..herhalde ben 7 gün önceden söyleyip böyle bi şeyi bana yapsaydı müdürü o şubeye gömerdim arkadaş çok sabırlıymıl
USD güncel faiz oranı alan var mı?
Söylerseniz tanımlama yaparlar .
3 temdite hoşgeldini veriyor aklınızda olsun
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Su aboneliği almaya gittim sözleşmeyi okumadım. Zira itiraz etsem ne olacak su aboneliğimi almaktan mı vazgeçecem.
Banka konusuna gelirsek
Devletin kanunları her zaman sözleşmelerden üstündür. Devletin dünya kadar kurumu var bu işi denetmek ve tüketiciyi yanıltacak veya zarara uğratacak maddeleri engellemek onun görevleri arasında
Bu işin devlet tarafı birde bizlerin sorumlulukları var
Tüketici tarafında sağlam bir sivil toplum kuruluşu olmaması büyük bir eksi. Meslek odaları kendi çaplarında birşeyler yapmaya çalışıyor ancak tüketicinin aktif korunduğu mekanizma yok.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.