Çizmek ?
Kimin haddine?
Ben tanımıyorum dedim. O kadar.
Printable View
6.1.2017 tarihinde döviz kuru 3.54 civarında ise, 6.1.2017 tarihinden bugüne Para arzının döviz kısmındaki genişleme %25-%26 civarında olmuş oluyor. (4.44/3.54=1.26). Çok kabaca Para arzının %46'sı döviz ise TL para arzındaki artış ta %10'lar seviyesinde oluyor.
Bu durumda 15 aylık bir süre için TL para arzındaki %10'luk bir artış geçmiş ile karşılaştırıldığında epey düşük olarak nitelendirilebilir. TL para arzı son 15 aydır tcmb politikaları ve enflasyon göz önüne alındığında sıkı para politikası ile uyumludur diyebiliriz.
net rakamlar her ay rakam %13 dn fazla artmış
http://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conne...b83e21-mcmkhGy
Ne oldu reis merkez görüşmesi? Merkez faiz falan dediyse sopayı yiyordur belkide.
Merkezin eli kolu bağlı gibi, bu dolar daha çok su kaldırır seçime kadar bu politikayla.
dolardaki düşüş yaktı beni
bu gecede eve ekmek götüremedik
Bildiğim kadarıyla para arzı muhasebesel kayıtları baz alıyor. Oransal olarak para arzının %44-46'sı döviz, diğer kısmı TL olmalı.
Döviz mevduatları muhasebesel olarak evet orada duruyor ama likiditesi çok düşük. Yani orada duran döviz mevduatı firmalara borç olarak verilmiş olduğu için karşı hesabında firma bilançolarındaki taahhütler duruyor. Sizin bahsettiğiniz yerinde olmayan ise döviz likiditesi olmalı. Zira firmalar bu dövizi ithalat yapmak için kullandığı için DTH'lar muhasebesel olarak içeride gözüküyor ama para yurt dışına transfer edildiğinden likidite azalıyor.
Muhasebe konusunda benden daha tecrübeli olduğunuzu biliyorum. O nedenle atladığım bir nokta varsa tartışmakta fayda var.
Bloomberg: Yatırımcıların Erdoğan'ın ekonomisine inancı kalmadı
https://tr.sputniknews.com/ekonomi/2...URL_shortening
Erdoğan, Kraliçe 2. Elizabeth ile görüştü
https://tr.sputniknews.com/avrupa/20...eth-ingiltere/
Merkez deseki enkısa zaman da toplanıp karar alcaz ,Dolar 4 e gelcek sanki ..merkezin yeni sadeleştirme programı ,toplantılarla dolara fren!
Bunların yaptığı:"Bakin dolar gidecek alamayanlar da alsın o kadar da fırsat veriyoruz"der gibi bir şey...
bir 10 bir 10 daha nın yerine dolar kıt oldugundan. Bir 2 bir 2 daha yaptı para bitti.
Usd/try 4,4195 +0,0060 +0,14%
gau/try 183,639 +0,448 +0,24%
usd/zar 12,4431 +0,0017 +0,01%
eur/try 5,2320 +0,0195 +0,37%
eur/usd 1,1827 +0,0019 +0,16%
gbp/try 5,9920 +0,0402 +0,68%
Akaryakıt fiyatlarında, petrol fiyatları ve döviz kuruna bağlı artış durumunda ÖTV gerçekleşen artış kadar azaltılacak
bugunde beklerim bugunde elle tutulur bir karar çıkmazsa dolara kademeli olarak geçecem
hedef kısa vadede 4,60 4,70 gouzukuyo
dolar bilgisayar oyununa döndü level 1 level 2 level 3 level 4 level 5 ! her level arası müzik molası !!
Sayın rxpu, Perşembenin gelişi Çarşambadan bellidir, biraz daha zorlarlarsa o çıkışlar katlanarak devam eder ki buna dünya yüzünde dayanabilecek bir bankacılık sistemi yoktur. Siz hala eski olmaz olmamalı dediğiniz fikirlerinizde ısrarcımısınız ? Unutmamanız gereken, bu kişilerin bugüne kadar yaptıkları her yanlış ileride yapabileceklerinin de teminatıdır.
Çekilebilecek fiziki döviz daha önce de söylediğim gibi DTH miktarının %5'ini geçemez zira var olan likidite en fazla zorlama ile o kadar. Hep tekrar ediyorum ama DTH'ların karşılığı firmaların döviz borcuna karşılık bilançolarındaki bir satırdan ibaret.
Olmayan bir şeyi nasıl çekip te bankacılık sistemini batıracağız?. Bu aşamaya gelmeden belki DTH'ın %2-3'ü fiziki çekilmeye başlandığında zaten bankalar ödeme yapmamaya başlayacaktır. Orada sistemsel bir kilit var bilmem anlatabiliyor muyum?
Arkadaşlar çok şamata yapıyorsunuz, bahçede bu kadar gürültü varken külliyede huzurumu kaçırıyorsunuz. Dağılın , yoksa erkan-ı maliyeyi toplantıya çağırırım. Yeter yahu nedir bu dolarcılık oyunundan çektiğimiz. Birazda sikkecilik oynayın. :))
Yani şimdi bankaya gideceğim ve tabi 1-2 gün önceden haber vereceğim ve şu kadar dövizimi çekeceğim diyeceğim ve banka ` NAYIR NOLAMAZ vermiyoruz diyecek ` Ve ben ve diğer benim gibi düşünenler bankadan dövizlerini alamayacak ve sizin SİSTEMSEL KİLİT dediğiniz şey SİSTEMSEL İFLASI beraberinde getirmeyecek öylemi ? Neyse ben 2 yıldır söyledim durdum sizde iyi niyetinizle ve tabiki de AKLIN yolu hesabı olmaz dediniz hadi hayırlısı bakalım.
Hesap basit olmayan bir şey verilemez. Devlet ve onun uzantısı olan finansal sistem kural olarak iflas etmeyecek şekilde kurgulanmıştır. Böyle bir durumda devlete borç verenler ve tasarruf sahipleri kayıp yaşar. İlk fazda TL mevduat sahipleri devaluasyon ile , likidite krizinin devamı durumunda ise ne yazık ki diğer enstrumanlar ile.
Yapacak pek bir şey yok. Sistem sistemin zarar görmesinden ziyade sistemin katılımcılarının bedel ödemesi şekilde tasarlanmış.
Merkezden 2 puanlık faiz artışı bekliyorum bugün.
*Mart sonu itibarıyla özel sektörün yurtdışından sağladığı uzun vadeli kredi borcu 2017 sonuna göre 5,5 milyar dolar artarak 226,8 milyar dolar oldu.
Ben şunu söylemek istedim. Likidite olarak dth larin pratikte sadece yüzde 1 - 2 si fiziki olarak odenebileceginden değil sona kalmak ilk yüzde bire girememek dahi dona kalmanızı sağlayabilir.
Ayrıca faiz arttırımı sonucu dolar kurunun düşmesi de durumu pek degistirmez
GM 5 Plus d cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tamam 2 puan ve üstü bir faiz artışına zorluyor piyasaların üst aklı...
İyi de...
Zaten şu anda piyasada geçerli faizler MB nın belirlediği faizlerin neredeyse 3 puan üzerinde...
Kaldı ki faiz yükselişi bizim bozuk temel ekonomik verilerin (dış açık, dış ticaret açığı vs) hangisine merhem olacak?
Nasıl düzelecek?
Hadi diyelim ki kurdaki artış bir süre durur...
2 puan faiz artışı sizce DTHlarda ne kadar çözülme yaratır?
Ezcümle, MB nın faiz artışı ne kadar derde devadır?
ULUSAL FAKTORİNG A.Ş. %20,16 BASİT FAİZLE 364 GÜN VADELİ DEĞİŞKEN FAİZLİ ve KUPON ÖDEMELİ FİNANSMAN BONOSU İHRAÇ EDİYOR!
İhraç Tutarı 10 Milyon TL
Talep Toplama Tarihleri 18-21 Mayıs 2018
Vade 364 Gün
Vade Başlangıç Tarihi 22 Mayıs 2018
Vade Sonu 21 Mayıs 2019
İhraç Faizi (Yıllık-Basit) %20,16
İhraç Faizi (Yıllık-Bileşik) %21,76