Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
Sayın rxpu, Perşembenin gelişi Çarşambadan bellidir, biraz daha zorlarlarsa o çıkışlar katlanarak devam eder ki buna dünya yüzünde dayanabilecek bir bankacılık sistemi yoktur. Siz hala eski olmaz olmamalı dediğiniz fikirlerinizde ısrarcımısınız ? Unutmamanız gereken, bu kişilerin bugüne kadar yaptıkları her yanlış ileride yapabileceklerinin de teminatıdır.
Çekilebilecek fiziki döviz daha önce de söylediğim gibi DTH miktarının %5'ini geçemez zira var olan likidite en fazla zorlama ile o kadar. Hep tekrar ediyorum ama DTH'ların karşılığı firmaların döviz borcuna karşılık bilançolarındaki bir satırdan ibaret.

Olmayan bir şeyi nasıl çekip te bankacılık sistemini batıracağız?. Bu aşamaya gelmeden belki DTH'ın %2-3'ü fiziki çekilmeye başlandığında zaten bankalar ödeme yapmamaya başlayacaktır. Orada sistemsel bir kilit var bilmem anlatabiliyor muyum?