Satmaya devam herhalde 5.9595
Printable View
Satmaya devam herhalde 5.9595
Ne rezerv,ne swap,ne de seçim...Reel ekonomi yayınlarının babası, tekmili birden bu dizide
https://www.youtube.com/watch?v=LLgtMAACUc8
Dth lari mi satiyor bunlar ???
Ben yobaz, ırkçı, din taciri medeniyetsiz maymunlarla, insan müsveddeleriyle beraber değilim, olmam, olamam. yerken içerken ihaleleri yandaşlara servis ederken, ülkenin sanayi kuruluşlarını ne olduğu belirsizlere peşkeş çekerken ayrıydık, hesap öderken mi beraberiz. yok öyle yağma. Bu boku kim yediyse hesabı o ödesin.
Basit tarif etmek gerekirse bankanın verdiği kredi veya başka yükümlülüklerini elindeki DTH'lardan düşeceğiz geriye kalan serbest ve satılabilir olan oluyor.
Turizm ya da ihracat önemli değil, önemli olan elde edilen dövizin ne kadarının kredi olarak verildiği ve geriye ne kaldığı. Geriye kalan serbest likidite satılabilir.
Bankaların verdikleri krediler zaten DTH'lardan çok daha fazla. Verdikleri döviz kredilerinin ellerindeki DTH'tan düşük olması da yanıltmasın. Kalan dövizin bir kısmını da swaplayarak TL kredileri fonlamış olabilirler. Zira TL kredi miktarı TL mevduatın çok üzerinde (%140 idi en son baktığımda)
Serbest olan satılabilir. Elinde bu miktarda serbest döviz olan kurum belli.
Bankanın asıl işi zaten bu hesabı tutmak. İş aslında basit. Topladığın ile borç verdiği arasındaki farkı satabilirsin. Ama aradaki bu farkı da bddk kuralları gereği açık döviz pozisyonu vermeden satman gerekli. Bunun yolu da açık pozisyonu merkez bankası üzerinden hedge etmek.
ucundun tutuyolar iste ya
ne SIKI tutmasi
bi kere o isler plan program ister
3 ay kisa
1 yil orta
3 yil uzun vade gibi
pareto analizi de dahil ne ozel ne tuzel hicbir Sektor bilimsel degil
ozel sirketlerde de business analyst filan hikaye
az SQL ögren Tamam
bunca zaman , bende birsey var, sahne arkasinda , hazirlayici ekip , filan var sanmistim..
sonra nasil anladim söylemem ama anladim iste bir sekilde her isin bu sekilde yürüdügünü
Lakayt yani.. hayirlisi tabi
Doların 14 gün daha düşük tutulması gerek.
Sonra bayram piyasa kapalı.
Sonra da bayram dönüşü 12 Haziran çarşamba TCMB toplantısı var.
Seçim 23'ünde. Arada 11 gün var.
Seçim neden 23 olarak belirlendi.
Faiz artışı kararının gelme ihtimali var mıdır...
Bayramda niye kapali ki. Butun dunya ramazani mi kutluyor. [emoji3]
Duruma gore secimden once faiz artirma ihtimali var.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bayramdan sonra faizleri arttırsalar, seçime kadar bunun sonuçları nasıl olur ?
İktidar partisine olumlu yansır diyorum.
Elde kalan bütün kurşunlar atılıyor.
Faiz 24'den 26'ya veya 28'e çıkmış.
Vatandaş kalan 11 günde faizdeki artışa mı bakar doların 6tl altında olmasına mı...
Her şey mümkün elbette.
Bu soru 2-3 gündür aklımda görüşlerinizi alayım dedim..
Bu konuyla ilgili yaşadığım bir tartışmayı anlatmak istiyorum.
Yaşadığım yerde tanıdığım bir kuruyemişçi var, kendisi Akp lidir. Kesinlikle onunla tartışmam.
Geçenlerde dükkanına gittim bir baktım daha önce 22 lira olan fıstık 28 lira olmuş.
Dedim bu ne, niye bu kadar pahalanmış?
Dedi ki stokçular.
Ben de dedim ki asıl sorun üretimi bıraktık tüketici ülke olduk.
Amacım soruna parmak basmak.
Dedi bu ülkede üretim sorunu yok, geçenlerde bir tırcıyla konuştum migros onbinlerce tır patatesi çöpe dökmüş.
Dikkat edin onbinlerce tır diyor.
Niye diye sordum.
Fiyatlar ucuzlamasın diye dedi.
Dedim bu ülkede o kadar istihbarat teşkilatı, medya falan filan var, onlar bir kare fotoğraf, bir haber bulamamışlar, senin tırcı mı biliyor sadece.
Dedi tırcı niye yalan söylesin ki?
Dedim onun yalan söylemesi değil, senin hangi yalana inandığın önemli.
Utandı, konuyu değiştirmeye çalıştı.
Bunu niye anlattım malum migros 2 liraya soğan satıyormuş, bu migros aynı migros mu acaba?
Hayınlar yeniden dolar almaya başladı herhalde,Batırel üstad yeniden sahneye çıkarmı? 10 olmasada bir 2,5 milyon euro daha şakkadanak satılırmı acaba derken geri planda Ayşe Mineden, ağla halime ağla halime parçası çalıyor (Rahmetli Ferdi Özbeğenmi, Ayşe Minemi daha iyi söylüyor bu parçayı hep kararsız kaldım buda benim en büyük dertlerimden birisi)
Kısa vade bakmayın su bencamine. İktidar İstanbulu alsa ne olur. 3 Kasım da, 16 Nisan da, 24 Haziran da ülke çapında aldı da ne oldu ki İstanbulu alınca ne olacak.
İyi haftalar...
Gazeteleri okuyorum da, hemen her yönetici, her seyirci, hakemlerden şikayetçi.
Konya, Ankaragücü, Rize vs vs yöneticileri, hakeme hakaretten başlayıp, "elimde tabanca olsa vururdum"a kadar bir yelpaze içinde hakemlerden, federasyondan, MHK dan şikayetçiler.
Aynen siyasette olduğu gibi.
Bu kadar kolay mı işin içinden, tüm sorumluluktan kurtulmak bu ülkede?
Peki ya yapması gerekeni yapmayan halk, futbolcular, yöneticiler daha az mı suçlular?
Türkiye, hiç bir konuda temel sorunu tespite zaman ayırmayan, aklın ve akılcılığın prim yapmadığı, suçun ve hatanın elden ele dolaştığı, bu nedenle de hemen herkesin mokuyla kavgalı bir görüntü çizdiği ülke.
Bakalım bu hafta neler olacak.
İzlemedeyim.
Bir kısım endojen para da var. Modern para teorisi fanatikleri çok ciddi miktarlara ulaştığını iddia ediyorlar. Ben o kadar fanatik kısımda olmasam da merkez bankasının endojen döviz yaratmaya yönelik hamleleri olduğuna dair bazı işaretler görebiliyorum.
Sonuçta endojen parayı sınırlayan çok sayıda etki var ve ben bu etkilerin teorik olsa bile yok edilemeyeceğini düşünüyorum.
Tek sorun devletin teminat zincirine olan dengesiz müdahaleleri. (örneğin KGF). Karşılıksız ve hormonlu bir teminat genişlemesi ile devlet tarafından kurgulanmak şartıyla endojen döviz yaratılabilme ihtimali var.
Yurt dışı yatırımcılar bu tür bir olasılıktan da çekinmiş olabilirler. Eleştiriler de hem bu yöne işaret ediyor.
Cari denge mart'ta 589 mn dolar açık verdi, beklenti 1 milyar dolar açıkcari denge mart'ta 589 mn dolar açık verdi, beklenti 1 milyar dolar açık
Dolar/TL 6.0636
Resmi rezervler mart'ta 5,73 milyar dolar azaldı
4,5 milyar dolar daha varmı bakalım yabancının dişine kan değdi bir kere bu haftada istiyor bir 4,5 daha sonra gelecek hafta bir 4,5 daha maşallah darphane var ya merkezin.
Asyada satıp doları düşüreni ingiliz seansında öpüyorlar.
6,0639 şimd,ilik buraya dayandı
12 aylık cari açık mart'ta 12,83 milyar dolar oldu, önceki 16,97 milyar dolar
Net hata noksan mart'ta 4,3 milyar dolar açık verd
Geçen sene de böyle idi 4.17 den 4 lere geldi 4.9 dan 4.45 lere geldi idi
Hepsinde de ralli yaparak yükseldi..
6.0790'ı gördü...
6.08
Bu ecnebiler :) borsa satiyor galiba yine swap olayında olduğu gibi
4,5-4,5 mil.$ sata sata en sonunda 3,5 atacaklar. Bu satışların sonu nerede son bulacak göreceğiz. Sırf doları durdurmak ist. seçimlerine 5,75-6,10 arası girmek için yapılıyor. Ama sonları kötü olacak bankaların için boşaltılıyor. kaçınılmaz çöküş yakındır.