Arama sonucu : 7566 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by aslan8864 Yazıyı Oku
    Bu konuyla ilgili yaşadığım bir tartışmayı anlatmak istiyorum.

Yaşadığım yerde tanıdığım bir kuruyemişçi var, kendisi Akp lidir. Kesinlikle onunla tartışmam.

Geçenlerde dükkanına gittim bir baktım daha önce 22 lira olan fıstık 28 lira olmuş.

Dedim bu ne, niye bu kadar pahalanmış?

Dedi ki stokçular.

Ben de dedim ki asıl sorun üretimi bıraktık tüketici ülke olduk.

Amacım soruna parmak basmak.

Dedi bu ülkede üretim sorunu yok, geçenlerde bir tırcıyla konuştum migros onbinlerce tır patatesi çöpe dökmüş.

Dikkat edin onbinlerce tır diyor.

Niye diye sordum.

Fiyatlar ucuzlamasın diye dedi.

Dedim bu ülkede o kadar istihbarat teşkilatı, medya falan filan var, onlar bir kare fotoğraf, bir haber bulamamışlar, senin tırcı mı biliyor sadece.

Dedi tırcı niye yalan söylesin ki?

Dedim onun yalan söylemesi değil, senin hangi yalana inandığın önemli.

Utandı, konuyu değiştirmeye çalıştı.

Bunu niye anlattım malum migros 2 liraya soğan satıyormuş, bu migros aynı migros mu acaba?
    2 hafta 38.90 a aldığım koyun peynirini dün 47.90 dan aldım aradan geçen süre sadece 2 hafta
    bir halt olacağı yok.

2.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    2 hafta 38.90 a aldığım koyun peynirini dün 47.90 dan aldım aradan geçen süre sadece 2 hafta
    Benim kuruyemişçiye söyleyeyim de tırcıya sorsun biliyordur herhalde.

Şaka bir yana gıda enflasyonu fena vurdu.

Duhul
    Jun 2018
    İkamet
    RODOSTO
    Gönderi
    1,568
     Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    başkan şuan Migrosta doğruluk koyun -keçi karışık 38 tl kilo fiyat ve marka iyi bence, bide A101 de maraş usulü dondurma % 50 indirimli 7 tl, daha ne istiyorsunuz dolar düştükçe ucuzlukta sınır yok

Alıntı Originally Posted by bigmaster Yazıyı Oku
    başkan şuan Migrosta doğruluk koyun -keçi karışık 38 tl kilo fiyat ve marka iyi bence, bide A101 de maraş usulü dondurma % 50 indirimli 7 tl, daha ne istiyorsunuz dolar düştükçe ucuzlukta sınır yok
    ben 50 yaşındayım 15-20 senedir hiç değişmeyen markalarım vardır lezzet ve kalite olarak bir başka üründen o keyfi tadı alamadığım hiç bir markayı kullanmam bunların bir çoğunun adı sanı bileduyulmamıştır. bu ürünleri değiştirmem dolayısyla fiyatı ne olursa olsun onları alır kullanırım bu temizlik amddelelerinde de yiyeceklerde de kuru bakliyatta da aynıdır aynı şekild eben 15-20 yıldır hep pazarda aynı tezgahlardan alırım bunlar hiç değişmeyen hep belirli kaliteyi tutturan bana çürük mal kaktırma derdinde olmayan insanlardır 3 kuruş fazla verir aynı yerden alırım bazen mesela pazarcı domates kalmadı yada abi sana yaramaz der gider bir başka tesgahtan alırım yarısı ya çürtrümüştür ya eziktir
    o yüzden o daha ucuz ondan alayıma kaçmam fiyatlarıda ezbere bilirim
    bir halt olacağı yok.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •