5 puan düştü, bi ton short çu topladı yine namıssız
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
5 puan düştü, bi ton short çu topladı yine namıssız
Dostum çok değil daha bu senenin başı..
Pandemi başlamış borsa çakılmış dolar 6.30 larda..
Dolarda faiz hesabı yapan "nereye gidecek ki 2020 sonu 7 tl olacak diyen buyursun alsın" diyen bir arkadaş vardı..
4.55 den vakbn alıyordu birde üstüne..
Şimdi 7 olsa uçarız abi uçarızzzzz modundayız..
Algılara sahip çıkmak lazım..
1 sene sonra 12 tl dolar abi çok düştü alalım mı demiyelim de..:oleyo:
Bu milleti anlamıyorum, tamam borsaya girecen de telegramla,whatsappla kağıt mı alınır? Kim kime bedavadan para kazandırır ki? Bari bilmiyorsun,git parana kıy da bilene sor. Onca temeli tekniği muhteşem kağıt var , onları bile internetten araştırmamışsın,sonra yok twitter 'da orda burda eylem yap,kusura bakmayın da kendi düşen ağlamaz, sessiz sessiz bi tarafına baka baka evine gider
dolarda amac spekulatıf kazancsa bılemem, benım portfoyumde %50 dolar long var %50 hısse yanında... dolar ucsun kacsın 15-20 olsun gelsın cılgın kazanclar vs ıcın degıl, portfoyun sıgortası o...rte'nın yarın sekerı yukselıp ne edecegı bellı olmaz, eyy bıden mı dıyecek dogu akdenızde sondaja mı baslayacak yoksa s400'lerı kutusuna kaldırıp f35 anlasması mı yapacak vs vs vs...
bunların hıcbırı olmayabılır, enflasyon -gercek enflasyon ama- yagmurlar devam eder kuraklık vurmazsa belkı ıner 10 cıvarına en ıyı ıhtımalle... o zaman da kur 9.2 olmaz da 8.5 olur 2021 sene sonu -yıne en ıyı ıhtımalle-, ordan bıraz zarar yazarım ama cok daha fazlasını pay vadelılerden kazanırım zaten... dıger turlu olası sıyası krız senaryolarının bini bir para, hangisinde dolar nereye cıkar bellı olmaz...
Bold yazdıgım kuraklık kısmını kımse es gecmesın, problem sadece Istanbul'un susuz kalması da degıl, tum Turkıye'den barajlar bosaldı haberlerı gelıyor, gelecek yaz meyve sebze yetıstırecek su bıle sıkıntılı... oyle faızle maızle de cozulmez kuraklık sonucu olusacak gıda enflasyonu...
Tasarruf sahibi vatandaşı çok küçümsuyorsun, vatandaş dth hesabının yada yastik altindaki parasinin zekatını bistteki kumarhaneye verse yabancının yaptığı etkiden daha büyük olur. Şunu anlamak lazim biz burda 40 kişiyiz hepimiz birbirimizi biliriz. Tasarruf sahibi vatandaşın borsa diye bir derdi hiç olmadı belkide önümüzdeki 50 yılda da hiç olmayacak. Tasarruf sahibi vatandaş alır dolarını altınını işine bakar.
sabah ucuz kaldı diye thyao girmiştim şansıma :)
Arkasın da 8.000 point con füzesi ile dolaşıp hala millete laf atmaya çalışıyor ya bayılıyorum:)
hisse.net ar$iv VS. üç be$ yalancı iftiracı forum müsvette $eysileri )..
Bayılacan tabi, daha neleer neler...
yav eksi rezerv o ka kötü bişey değilmiş aslında hatta yararlı belkide baksana zirvelerdeyiz peki ameriga avrupa bu kadar parasal genişlemeye gitmeseydi nedeceğüdük bulurduk bi yolunu bizim coğrafi konumumuz çok önemli he ya ırakın değil iranın değil suriyenin değil mısırın değil bizimki önemli hemde ne biçim önemli cari açık da önemsiz çünkü cari açık olmasa büyüme olmaz özetle mektepte öğretilenlerin hepsi çöp gerçekleri tarih yazar tarihi de piyasalar :oleyo::oleyo:
Bölükler yumruk manyağı oldu ama dayağa doymadım ki daha hala zorluyoruz bakalim :)SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
valla kağıtlar gitmüyor zaten hulk 5.48 kader utansın... endeks 140.500 mü ne :drunk:
Ha gayret 1560 altına gelirsen inancım artacak
Kırmızılı ve dAHi kısıklı eksili makaslıda ekrana bi garipçe bakanlar olacaktır el-mahkum..
140.969 da mazut bitti.. çok çıktı kağıtlar sanki realize ediyor şaka gibin :drunk: ne olacak bu varlık foncuların halleri
Herkes inandığı inanmak istediği gibi pozisyon alıyor. Yabancı girişi var diyelim. Yabancı bu şartlarda yp cinsinden tahvil yada yp faize verir. İşçi çıkarmak yasak, yasal takibe almak 3*6 ay sürekli uzuyor. TÜİK verileri bir alem. Bu sistem de damadı başa getirmişsin rezerv boşalmış. Senden habersiz olmuşsa bu ikisi niye mahkeme önünde hesap vermiyor. ABD ile güven sorunumuz var. Biden den sıkıntı gelmeyecek olsa RTE bu kadar temizlik yapmaz.
pala yukarı gidecekse bile 1500 lere bir çubuk çekmesi lazım gelir..her iki taraf içinde hayırlı olur..:)
4 ceton attım bakalım bunları da yutacakmı pala
faiz artırımı meselesi tamamen yerlilerin dolarizasyonunu çözmek için kurulan tezgahtır bana göre..
çünkü yabancı faizler düştü diye kaçmadılardı..bunu görmek lazım..yabancı kaçışı, abd ile ilişkilerin kopmasıyla yani Suriye meselesinden sonra başladı..şimdi bir avuç tepkici tefeciyle dolarizasyonun çözülmesi hedefleniyor..yazık..1 yılda %50 den fazla enflasyon olmuş, millet salak değil tabiki pozisyonunu koruyacak..
Faiz yüzde 30 bile olsa dolarcı ve altıncı tayfanın faize geçme oranı yüzde 5'i 10'u geçmez. Hem niye geçsin ki geçen sene 6.00 olan dolar şimdi 7.80 kâr yüzde 30 ki tepe kâr yüzde 40,Ama lafa gelince biz şöyle milliyiz falan filan...
dolar ve altın cephesinde hazırlık var gibi..özellikle gram altın kıvılcım bekliyor..505 gibi tobo hedefi var..
hazırlık bitmiş gibi..
şort açan hergün ekmegi yiyor bayat mayat yedi yedi çabuk yoksa hemen dayak var
şort açtınmı veriyor küsküyü :D halen akıllanmadınızmı diyor
vay bee reis konuşuyor estiriyor ama bana mısın bilem demior endex..sıkıştırdılar ya affetmezler..
pala dene yaratık bakalım o kadar yıgıt mı.....kapanısı beklıoyom