Aynen ben de harcamalarımı %40'a yakın azalttım alışkanlıklardan vazgeçmek ilk başta zor olsa da şu an sorun yok.
Printable View
Afsa af, barışsa barış, bedelliyse bedelli, peşkeşse peşkeş, destekse destek, kayırmaysa kayırma...Adamlar neden başkasına oy verip te düzenlerini bozsunlar ki...Bu iktidar işlerine yarıyo zaten :he:
HEDEF ŞAŞIRMAYIN
Benim ne kadar muhalif olduğumu 1 tane gönderimi okuyan zaten anlar amma iktidarı eleştireceğiz diye garibanları tümden ezecek/yok sayacak halimiz yok...
O asgari ücretlilerin içinde pek çok muhalif emekçi kardeşimiz de var unutmayın ....
saygılar/başarılar
yeni yılda oranlar düşmüş gözüküyor
AKBANK TEMDİT 1M+ 36 GÜN %22.10 100K $ %3.0
Önce ; pastadan dlimlerin çalınması sorunu çözülmeli...
Ondan sonra ; işçi ,patron,burjuva ...vs tartışılır .
Evet...Halkbankta da düşüşler var bugün itibari ile...
Öncelikle bu ülkeyi kimin yöneteceğini maaşlar statüler görüşler değil milletin sandıktaki oyu belirler insanların seçimine katılmayabilirsin ama saygı duymak zorundasın.Gelelim "kahvedeki adam" meselesine örnek vermek istiyorum köylerimizde çiftçilerimizin vakitleri genellikle kahvelerde geçer işlerinden arta kalan zamanlarda ve o kahve muhabbetleri de inan senin gibi dar görüşlü insanların zihnini öyle bir açar öyle bir açar ki şaşırır kalırsın."Köylü milletin efendisidir" bu söz Atamıza aittir hiç bir şeye saygı duymuyorsan bu söze duyacaksın.Bir toplumda herkese ihtiyaç vardır doktorundan tut asgari ücretlisinden günlük çalışanına kadar herkese..
Köy kaavesinden bahsetmediki o...Şeherli kaavesinden bahsetti...Hani şu mahalle arasında olan sizin de mahallenizde vardır mutlaka...Boş boş okey, pişpirik oynanan...
Halkbankta da düştü...
insan, kendi insanlığını unutup diğer insanları hor görme aşağılama dışlama derdine düştüğünden beri bu memleket çekilmez oldu.
sevmek değil ama saygı duyma zorunluluğunu kaybettik. şu hale bak kendilerini, asgari maaş ile geçinmeye çalışanları sırf seçimlerinden dolayı hor görmekten aşağılamaktan alamayanlar var.
işte sırf bu yüzden, bu asgari ücretle geçinenler, buna mahkum bırakan mevcut iktidarı bu yüzden kaybetmek istemiyorlar, kaybettikleri anda zaten kaybolmuş maddi varlıklarının yanında bir de manevi kayıp yaşamak istemiyorlar.
Bu söyleme de katılmıyorum...
İşte bu popülüst söylemdir...
Bu arkadaşın hiç köye,köy kahvahanesine gitmediği belli...
Maalesef köylümüzün büyük bir kesimi cahildir...
Bir kısmı çiftçilik dışında hiç bir şey bilmez....
Kalan kısmı hiç hiçbirşey bilmez....
Gene maalesef epeyce bir kısmı çok tembeldir...
Ama bunun suçlusu gene gelmiş/geçmiş iktidarlardır....
KÖY ENSTİTÜLERİNİ KAPATARAK KÖYLÜYÜ KARANLIĞA TESLİM ETMİŞLERDİR....
KÖYLÜNÜN AYDINLANMA ÇAĞINA KET VURMUŞLARDIR....
saygılar/başarılar
Kim yaptı acaba bunu ? Ülkeyi tam ortadan % 50-50 bölen biri olabilir mi söylemleriyle, eylemleriyle ? TV de kendisine oy vermeyenleri nasıl nitelendiriyor duymuyor musunuz ?
Tek cevap yazayım konu kapansın, hep aynı kişi forumu karıştırıyor zaten engelli ama alintilandığında da okumayacağım kendi kendine takılsın.
Dostum kimsenin iradesine saygısızlık ettiğimiz yok. Okumuşsun ama yanlış anlamışsın mesajımı. Ben köyde doğdum büyüdüm oradaki hayatı sizden iyi bildiğime eminim nacizane.
Irade dediğin gibi maaşa statüye görüşe göre değil adam sayısına ve çoğunluğun isteğine göre gerçekleşiyor, sonucunda da halkın istediği oluyor mu? Oluyor. Buna da itirazımız yok.
Başlıktaki ortalığı karıştıran kişi, sanki bu irade yansımıyormuş da bizlerin oturup düşünüp asgari ücretliye kurtarmamız gerekiyormuş gibi yazılar yazıyor sürekli, benim de tepkim bunadır. Doğrudan demokrasi mevcut insanlar ne isterse yapılıyor, iradesi yansımayan ve kendi istemediği vergi yüküne maruz kalıp bunun da hesabını soramayan, çare olarak da yüz binlerle malesef memleketi terkeden kesimin beyaz yaka olduğu ortadadır. Bu yorum değildir gerçektir. Bu gerçeğe göre konuşalım diyorum dediğimde kötülük yoktur. Asgari ücretliye hamaset yapmaya gerek yoktur.
Umarım daha açık olmuştur milli iradeye saygısızlık kastımız kesinlikle yoktur...
Ben bir kesimi övmüyorum,onlara toplumda ayrıcalık istemiyorum...
Sadece açlık sınırında geçinmek zorunda olanların, 2020 tl si gözüne batarsa, benimde senin bankadaki paraların gözüme batar...
Asgari ücretlinin maaşı çoksa,bende senin stopaj/vergi dilimin düşük derim
Bende senin bankadaki (belli bir miktarın üzerindeki) parandan ek/gelir vergisi alınsın isterim....
Siz asgari ücretlinin geliri ile uğraşmayın başlıkta, bende sizin bankadaki paranızla..
ANLAŞTIK MI?
saygılar/başarılar
Asgari ücretliler ve işsizler mi acaba düzenli olarak iktidar partisine oy veriyor ? Yoksa patronlar mı ? Bununla ilgili araştırmalar var , açın okuyun derim . Papağan gibi ağzınıza sakız ettiğiniz söylemler doğru bilinen yanlışlardan biri . Seçim sonuçları bazılarını üzmüş , usandırmış olabilir .Bunu anlayabilirim . Seçimlerden hemen sonra şeker fabrikalarının kapanmasını ''iyi oldu , yüreğime su serpildi , akpye oy veriyorlardı,gebersinler mk xd ' diye kutlayanlar .. Acaba gidip orada işsiz kalmış insanlarla konuştunuz mu ? Siyasi tercihlerini biliyor musunuz ? Bilmiyorsunuz .. Çünkü merak etmiyorsunuz .Öğrenmek ,nefret etmekten daha zor .
Kahvede vaktini geçiren insan neden boş beleş oluyor onuda açıklarsanız sevinirim bu insanlar discolarda barlarda içip sı...idi o zaman sizin gibi düşünenler tarafından beğenilen "elit" insan olmuş olacaktı değil mi :) insanların sosyal yaşantısı kimseyi ilgilendirmez.Çünkü bu gün kahvelerdeki insanları istemeyen yarın milletin başörtüsüne yine yeniden karışır bilmiyor muyuz ? kim verecek bunun garantisini ? bıktık yahu bırakın insanların yakasını artık.1 yıl içerisinde hayatınızda gidemeyeceğiniz kadar kahve köy gezdim insanlarla konuşma fırsatı buldum hiçte cahil değiller tabi ki cahil kavramını nereden anladığınıza bağlı her okumayan cahil oluyorsa dediğin doğru fakat ben cahil çok doktorda gördüm onu söyleyeyim :)
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 2018 yılında yüzde 20.30 olarak hesaplanan tüketici enflasyonuyla ilgili yorumda bulundu. Bakan Albayrak, "Yıl sonu hedefimizi tutturduk" ifadelerini kullandı. Enflasyonla topyekün mücadele programı hakkında konuşan Albayrak, "Güçlü indirim yapan da var, indirmiş gibi yapan da" dedi ve fiyatı indirmiş gibi yapanların tespit edileceğini söyledi. Albayrak, dün gece yaşanan dövizdeki dalgalanma ile ilgili, "Dün gece Asya piyasalarındaki olumsuz seyirden dolayı bir dalgalanma oldu" dedi
Saygılarımla.
Yapı kredi 100k $ %4.15
2018 in hemen başındayken USD kurunu 5.30 ve enflasyonu da % 20-25 aralığı hedefliyoruz deselerdi tuttururlardı/tutturmuşlardı evet...Ama ama ? :he:
Herkesin kıçına % 50-100 tüketim zamları girince uyandılar :he: Asıl enflasyon da % 50-100 aralığında bi yerlerde bunu herkes biliyor...
Tahvil ihracıyla 1.1 milyar liralık döviz ve 6.5 tonluk altın yastık altından çıkmış
Saygılarımla,
https://www.erdogansanal.com/haberle...sinin-etkileri
Eski bir yazı ama genel olarak önemli tespitler var ! Asgari ücrete bilimsel olarak bakanların ufkunu açabilir ideolojik olarak bakan için çare yok maalesef
Hatanda ısrar etme
Mevcut hali ile köylümüzden bir Norveç,bir İrlanda,bir Fransız Köylüsü çıkaramazsın....
Ayrıca "Medeniyetler şehirlere doğru gelişir..."
Senin dediğin doğru olsaydı aksi olurdu...
Köylere/köylünün ayağına medeniyet/aydınlanma getirme projesi olan KÖY ENSTİTÜLERİ SAĞ POLİTKACILARCA BALTALANMIŞ/YOK EDİLMİŞTİR
saygılar/başarılar
ben ülkemdeki eğitim sisteminden ötürü şurda okudum burda okudum demeye tilt oluyorum, bunu söylemeden öncede şunu belirteyim ülke ortalamasının iyi üstünde bir tahsilim var. Söylemek istediğimde şu ki ülkemizde (en azından son 15-20 yıldır) okumak isteyenler bişey öğrenmek ve birşeyler başarmak için değil, oldukça pasifize bir biçimde hayatını garanti altına almak kisvesi altında ( bu cümleyede ayrı tilt olurum) amaçla okuyorlar. Dolayısıyla bazı işverenlik durumlarımda çok üst düzey okumuş yerlerdeki adamlar haricinde orta seviye okumuş ve gözleri parıl parıl parlayan kardeşlerimiz benim için daha iyiler.
Yani bence odtude veya boğaziçinde okunmuş olması benim için hiçbirşey ifade etmiyor, bunu samimi ve abartısız söylüyorum, çünkü okulda hiçbirşey ama hiçbirşey öğretilmiyor, helede sanayisi bütün zamanını 3. sınıf mal üreterek geçiren bir ülkede.
Abi nasıl becerebiliyorsun bunu anlamıyorum?
Senin bu özelliğin keşke bende de olsaydı
Bu mana da gıptayla bakıyorum sana
Ne mi o?
1 cümle ile apartman gibi lafı sokuyorsun hemde espri ile yani tatlı tatlı acıtmadan....
Konudan,zamandan,başlıktan münezzeh olmak üzere....
saygılar/başarılar