Kuşadası'nda, sokağa çıkma yasağının ilanından sonra oluşan panik ortamında yaşanan bir kazada bir kadın vefat etti.
https://twitter.com/ttahaber/status/1248730711009435653
Printable View
Kuşadası'nda, sokağa çıkma yasağının ilanından sonra oluşan panik ortamında yaşanan bir kazada bir kadın vefat etti.
https://twitter.com/ttahaber/status/1248730711009435653
Şampanya , Fransa'nın Champion bölgesinde yetişen üzümlerden yapılan köpüklü şaraptır. Fransa patentini almış. Farklı bölgeden toplanan üzümleri yapılan köpüklü saraba kimse şampanya diyerek piyasaya süremez.
Yani demem o ki , şampanya gibi patlıyorsa sen şarabın alasını yapıyorsun. Ama şekerli oluyordur biraz .
SON DAKİKA :
Sokağa çıkma yasağı tüm yurtta coşku ile kutlanıyor halk sokaklara döküldü
https://twitter.com/ronahicetinn/sta...32370364256257
Alkol derecesini belirleyen şekerdir . Alkole donusen sekerdir. Hava alır ise içindeki alkol bozulur sirkeye dönüşür. Şarap fermante işlemi, sirke mayalamadır. Bu durumda nefis bir bordo şarabını hava alacak sekılde bırakırsanız 5 tlılık kavaklıdere sırkesıne donüşür :D
Uygun beslenme tüyoları araştır. Birkaç tanesini alışkanlık haline getir . Metabolizma hızın artar . Ama köklü değişim yapma hemen vücud sen farkında olmadan kendi kendine strese girebilir. Azar azar yavaş yavaş.
Not :Gerçek hayattaki profesyonel alanım değildir. Kişisel ilgi alanı. Ne cevap yazdığım arkadaşım için ne okuyanlar için tavsiye değildir. Her insan özeldir ve doktor muayenesi sonucu en sağlıklı tedavi uygulanır. Uzman olmayan kişilerin tavsiyesiyle hareket etmek dönüşü olmayan zararlar açabilir.
Bağımlılık kötü birşey arkadaşın çalıştığı firma her sene komple 2 hafta kapatıp çalışanları mavi tura götürüyor Yunan adaları geziyor Türk koyları vs Bodrum yat diye şirketin genel müdürü gitmiyormuş iyi mi uçak parası vermesin diye
Adamın 300-400 milyonu var diyorlar .
Para harcamama bağımlısı hayatında dışarıda yemek dahi yememiş kendi parasıyla .
Uzun vade yatırım tek eşlidir. Trader ise her Çiçek'ten bal alan arı gibidir
Dötü açıkta kalıp, barmak atm... pardon basmadığımız konu kaldımı, sonra laf olmasın.:oleyo:
Şarap kapağını iyi kapatmak lazım onu anladım . Mantar tıpa olması lazım değil mi
Ben kavanoza koysam yeni bir kapakla kapatsam da olur mu
Alkol oranı yüksek şarap için tatlı üzüm kullanacağız o zaman değil mi
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Hahha abime bak yav, rakıcı ama şarabın da ciğerini biliyor. :)
. Erken siselenirse mayanın karbondioksit üretimi devam edeceği için şişe patlar haliyle. Ha alkol az olsun diye erken siselemek istenirse potasyum metasulfat mayayı öldürür. Karbondioksit ve alkol üretimi durur. Sorun kalmaz.
Şampanya gibi patlıyorsa şekeri biraz fazladır. Bira şişelerKen de karbondioksit oluşsun diye dolumdan önce eser derecede şeker eklenir şişeye.
Not : Gerçek hayatta uzmanlık alanım değildir. Kişisel ilgi alanımdır. Hassas gıdalar uzman kişilerin tavsiyesiyle yapılmalıdır. Kulak duyma bilgiler dönüşü olmayan zararlar açabilir.
Hiç olmadı o senenin mahsulü gider . Tikkatli olmak lazım. :)
Hadin iyi geceler.
Yatıyorum.
Zaten dolar da bir buçuk saattir kıpıdamadan duruyor, sokağa çıkma yasağını duyunca şok geçirmiş gibi. :he:
https://pbs.twimg.com/media/EVAv-48W...jpg&name=small
Demin evin yakınında ki özel hastaneyi aradım.eşim 37.8 ateş ve kuru öksürüğü var hastanenizde covid testi yapılıyor mu diye..112 yi arayıp devlet hastanesine gitmeniz lazım dediler.. biraz konuşmayı uzattım sonra döküldü direk laflar.. normal muayene ve kan testlerini yapıyoruz ardından covid gerekliyse onu da yapıyoruz ama hepsi ücretli dedi..
Acaba götürsem mi eşimi beklesem mi birkaç gün..
Devlet hastanelerine bu hastalık için gidilirse o ortamda covid negatif geri dönme ihtimali olmayacağını düşünüyorum..
Ne kadar zamanda tükeneceğin önemli. Kazanoz dediğin iki günde bitecekse kapat . Ama süre uzayacaksa oksidasyon riski var . Şişenin üzerinde boşluk kalmaması lazım.
Bekleteceğim dersen hava almasa bile metal tadı geçebilir. Mantarın aroması da geçer şaraba, tat olarak da mantar önemli. Kaliteli olmalı.
Tatlı üzüm. Ama tatlı üzüm olmazsa şeker eklersin . Fransa'da şeker eklemek yasaktır. Elzem durumlarda yüzde 3-5 izin verirler. Eklediğin her şeker tanesi orijinalini bozar yani .
Dolarcılar derkene, şarapciların arasına düşmüşüm yahu.:he:
şantiyeci olduğum için alkolun yasak olduğu bir ülkede bir dönem çalıştım, kendi şarabımı kendim yaptım, belki işinize arar diye yazıyorum tabi.
%100 doğal alman marka üzüm suyuna şeker ilavesi yapıyordum oranını tam hatırlamıyorum yalan olmasın 4 lt üzüm suyuna 1,5-2 bardak toz şeker atıyordum ve bir tatlı kaşığı maya.
mayayı yarım çay bardağında ılık su ile karıştırıyordum, köpürmeye başlayınca şişeye boşaltıyoruz.
sistem de şu idi, 5 lt pet şişeyi kapagından delip serum borusunu silikonluyordum, serum borusunu da s yapıyordum oksijen almaması için, wc gideri mantığında, 2 haftada hazır oluyordu, tada göre şeker ayarını yapıyordum sonraki denemelerde, üç beş deneme de anca tutturdum, şekeri fazla olunca hızlı fermantasyondan bozuluyordu, birde son olarak üzerindeki köpükleşme oranına, gaz çıkarma oranına göre 2-3 günde bir çalkalıyordum, çalkalama işi yavaş yavaş olacak yoksa bir an da köpürüyordu.
tadı çok leziz oluyordu, kükürt tadı mı desem bilemedim piyasa şaraplarında o tad olduğundan içemez oldum.
twitter da bununla ilgili yazı okumustum, tedavi işlemleri yaptırın çıkış aşamasında faturayı kabul etmeyin, varsa imkanınız avukat devreye sokun, çıkış işlemlerinizi yapmak zorundalar çünkü genelge var diyorlardı, danışabileceğiniz bir avukat varsa daha iyi cevaplayabilir.
İstanbuldayım.. öksürük olayıda şöyle belki 2 saattebi, hatta daha uzun sürede bir öksürüyor 10 saniye.. Yazdığımdan devamlı öksürdüğü anlaşılmasın..
Devlet hastanelerinin birkaç videosunu izlemiştim.. metre kareye 5 tane hasta düşüyor nerdeyse.. imkan varken sanırım özele gitmek daha mantıklı olacak.. tabi inşallah sabaha birşeyi kalmaz.yarında hafta sonu.. en fazla ptesiye dek bekleriz..
Bu 500 bin corona gibi yayildiysa diye sormadan edemiyor insan.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...973f1c85d6.jpg
https://i.hizliresim.com/tkaWb9.jpg
Küçük yerler de hayat yok diyenlere gelsin, bizim ekmeğimiz var ama!:kahkah:
Ekmek bulamayan da pasta yesin artikin....
(Bu espri daha once yapilmis miydi !![emoji848])SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ek genelge yayinlanmis...
Ekmek almaya giderken üzerinde pijama bulunan kişiler yasaktan muaf sayılacakmış [emoji28][emoji28]
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tüketim harcamalarında sert düşüş.
Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) "COVID-19'un Tüketici Harcamalarına Etkisi" üzerine yaptığı ikinci araştırmanın sonuçlarına göre 3 Nisan haftasında tüketim harcamaları 13 Mart haftasına göre yüzde 34 azaldı.
https://www.dunya.com/ekonomi/tuketi...-haberi-467407
Öncelikle çok geçmiş olsun. Yaşamış ve yaşıyor olduğum deneyimi sizinle paylaşmak istedim. Ankarada yaşıyorum. Çalıştığım firmada kovid hastaları olduğu için ve son zamanlarda şiddetli ökürük ve hafif nefes darlığı oluşması nedeni ile Ankara Batıkentte özel hastaneye gittim. Bu arada tamamlayıcı sigortam mevcut.
Gün1- Doktora gittim semptomlarımı belirttim. Muayane etti. Kovid süphesi oluğunu belirtti. Akciger tomografisi ve kan tahlili istendi. Sonuçlar netleşti ve kovid testi yapmamı istedi. Test kiti bittiği için 15.00 gibi gelmemi istedi. Telefon ettim. Anladığım kadarı ile durumumun cok ciddi olmaması nedeni ile test yaptırmamaya çalıştı. Israrım ve sabah farklı şeyler söylemesi nedeni ile test yapıtmaya ikna ettim. Ancak bu sefer test kitinin yeniden bittiğini ve ertesi gün test yaptırmamı istedi.
Gün2- Test yapıldı.
Gün3- Test sonucu negatif çıktı. Ancak doktorun söylediği durum ilk sonuç genel olarak negatif çıkması idi. Ve tekrar test gerekebileceğini belirti. Takibe devam ettik.
Gün 8- Öksürük geçmemesi nedeni ile tekrar doktora gitim. Testleri tekrar istedi. Ancak karşılaştığım durum testin 10 gün içinde 2. kez teste tabi tutulması hastanenin haricinde SGK tarafından karşılanmıyormuş. Karşıma ucube bir fiyat çıktı testler için 1500 TL civarı fiyat isteniyordu. Tamamlayıcı sigortam olması nedeni ile durumun üzerine gittim. Karşılanan testler (kan ve ciger tomografisi) o gün içinde yapıldı. Sonularda endişe oluşturacak bir durum görülmedi.
Gün 11- Kovid testinin tekrar yapılması için 10. gün sonunda tekrar doktora gittim ve giriş yaptım dün test gerçekleştirildi. Sonucun çıkmasını bekliyoruz.
Ayrıca şöyle bir durum var ki kovid testi sonuçlanması 2 ile 7 gün arasında değişebiliyor. Yani şu an ki sonuçlar aslında en iyi ihtimalle iki gün öncenin sonuçları olabilir.
Bence test yaptırmaktan daha hızlı ve etkili olanı ciger tomografisi ve kan tahlili. Eğer bir durum var ise doktor hızlı bir şekilde tedaviye başlıyor.
Sonuçu bekliyorum. Umarım negatiftir.