tcd fiyatı neden güncellenmemiş bilgisi olan varmı. yoksa millet almasın diye fiyatı geciktiriyorlarmı :)
Printable View
tcd fiyatı neden güncellenmemiş bilgisi olan varmı. yoksa millet almasın diye fiyatı geciktiriyorlarmı :)
osd elde tuttuğu öst lere göre günlükte yapması gereken getiri 0,055 olur ortalamada. PPZ nin ise 0,047 civarı. Eldeki östlerle ilgili ekstrem durumlar olmazsa eğere yıllıkta %2-2,5 oranında fark atar ppz ye. Buradaki önemli husus bu %2-2,5 için aldığımız risk nedir?
Ppz gevşemeye başladı.
Mk.%17.73
M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugün için verilen yabancı fon satış emirleri p.tesi yerine salıya atıyor. Dış piyasada borsa tatili, dolar tatili vb. yokladım ama göremedim. ilginç.
Çok ilginç;
GTL - GARANTİ PORTFÖY BİRİNCİ PARA PİYASASI FONU yönetim gideri yıllık %1,4
PPZ - AZİMUT PORTFÖY PARA PİYASASI FONU yönetim gideri yıllık %0,2625
Büyük banka fonlarında çok yüksek yönetim giderleri var.
tcmb resmi kur (usdtry ) -0.43%
Kıymetli madenler alım satımı için alternatifleri araştırırken goldtakas.com a denk geldim. Burada birçok kıymetli metal alınıp satılabiliyor ve borsa istanbul da saklandığı belirtiliyor. Burası hakkında bilgisi olan var mı acaba? gerçekten güvenilir ve kullanışlı mıdır?
IPJ ,% 4 ü Tesla hissesi ve bu gün tesla - % 5 lerde böyle olması gayet normal çünkü sahibi dandik para bitcoin midir nedir 1.5 milyar dolar aldığını söylediğinden itibaren bir kaç gün içinde bu kripto para müthiş fırladı ve kendi arabalarından kazandığından daha çok bu olaydan kazandı ,Yani elin oğlu hem kriptodan ,hem hisseden sana para kazandırmaz
Beni ilgilendiren kısım yarın ve öteki gün IPJ eksi yazarsa fon iyi yönetilemiyor düşüncesi hasıl olur ve veda ederim
Elz % + 0.12
Pdd % +0.044
Tca % -0.29
Zpf % -0.42
Zpe % +0.26
0 Şubat Çarşamba günü, kesin olmayan getiri oranımız:
NNF -0,09%
Bist100 +0,20%
Bu fonun büyüklüğü 2 milyar üzeri, buna benzer 2 fonu daha var onlarla beraber 3,5 milyar TL bu fonlara parketmiş durumda. Bu kadar kolay kazanç hiçbir yerde yok. Maalesef ppf gibi bir fon türünde düşük yönetim gideri direkt cebinizde kalacak para demektir.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
mac
0,064450 +1,22%
TPJ fonu usd ile alınıp , getiri usd imiş . bu ortamda alınırmi, döviz yerine ?
Yabancı hisse fonları, yabancı hisse fonu sepeti fonları, eurobond fonları ve döviz ünvanlı değişken fonların pay birim fiyatı hesaplanırken, tcmb resmi dolar kuru baz alınıyor.
Sözgelimi yarın için bu fonların hepsi -0.43% eksiden başlayacak hesaba. Eğer elindeki menkuller atıyorum 0.43% değerlendiyse, yarınki getirisi sıfır gelecek tl bazında vs. gibi
Selamlar,
Eib sonucu görebilen mı?
Serbest fon o
Nitelikli olmak gerekiyor.
USD ile alınıp satılan normal fonlarda var.Mesela TDG'yi de usd'yle alıp satabilirsiniz, B grubu TDG alımı için Tefas'tan değil, İş portföye başvurarak işlem yapabilirsiniz.
Bence döviz bazlı fonlarda bir süre daha beklemek iyi olur gibime geliyor.
Mps %+0,714
opb %-0,026
sua %-0,108
Bilmeyen arkadaşlar için aşağıdaki siteyi takip etmenizi öneririm. Gün-gün / ay-ay fonlardaki değişimleri gösteriyor.
https://tefasanaliz.com/Home/TumFonlarinListesiDetayli
JP Morgan raporunda emtialarla ilgili yıllar sürecek bir yükseliş başladığını öngörmüş. Emtia fonları için dikkat çekici olabilir.
https://www.borsagundem.com/haber/em...ebilir/1548553
tkf'yi diğer hsyf'lere dönüştürmeye devam ediyorum. şubat sonuna kadar komple çıkacağım. bu portföy büyüklüğü ile relatif başarıyı sürdürmesi çok zor görünüyor. artık sonuçlar da öyle geliyor. manevra kabiliyeti son derece azaldığı için bir süre sonra endeks fonuna dönüşmesi kaçınılmaz, ki her geçen gün dönüşüyor.
tkf alıp alıp hiç dokunmadan uzun vade taşıyan bir fon değil. Evet aynı hisseyi uzun vade taşıyor ama gün içinde ve belli periyotlarla sıkça yüksek fiyatlardan çıkıp sonra tekrar yerine koyarak maliyet düzeltecek aktivite ile yönetilen bir fon. Sürekli alıp beklemiyor yani. En azından yöneticileri ile konuştuğumda bu şekilde olduğunu söylediler hep. Ben sadece zaman zaman portföyümü paylaştığım için, kendi portföyüme dair bir gelişmeyi de paylaşmak istedim. tkf asla kötü bir fon değil, ve tabii ki en iyi hsyf oldu yıllardır hepimizi biliyoruz elbette. ancak 1 küsür milyar, bir hsyf için relatif yapmaya çok uygun değil, son 1 ayda bunun ipuçlarını vermeye başladı.
keşke 2.hisse fon açsalar da düşünmeden girsem.