BRENT en son 2008 de ( mortgage krizi ) sırasında 147 doları görmüş..
şu anda ise son 6 yılın en yüksek değerinde
Printable View
BRENT en son 2008 de ( mortgage krizi ) sırasında 147 doları görmüş..
şu anda ise son 6 yılın en yüksek değerinde
Bist'te hakim gruplar, savaşa, çok terste yakalandılar. Hiç beklemiyorlardı.
Bist'te ağırlığı olan hisselerle, güven vermeye çalışıyorlar.
Reisleri bile terste kalmadı mı, savaşa, Afrika'da yakalandı.
NEOLİBERAL KAFA sonunda nazizmi , ırkçılığı, kafatasçılığı hortlatmayı başardı
https://i.hizliresim.com/loltfy6.png
avrupa da doğalgaz fiyatları % 55 yükseldi ( BLOOMBERG TV )
Buğday fiyatları tüm zamanların zirvesinde. Bakalım enflasyon nasıl patlayacak.
https://i.postimg.cc/jqyY43Ww/buday.png
Kanal İstanbul ne oldu.?
Montre anlaşmasına dahil mi acaba.?
Putin'in gemileri oradan geçebilir mi.?
Ak uzman bir arkadaş ,bu konuda bizi aydınlatsa da aydınlansak..
Televizyona bakıyorum "Avrupa doğalgaz fiyat artışına hazır mı" başlığı atmışlar.
Hazır olmasa ne olur?
30-40.000 dolarlık GSMH ile
senelerdir dünyayı sömürerek parlattıkları yaşantılarından taviz bile vermeden mutlu/mesut hayatlarına devam edecekler ...
Ben böyle zevzek medya görmedim.
Asıl
senn hazırımsın TÜRK VATANDAŞI ?
Bu savaşın tek kaybedeni Türkiye'dir ...
Savaş maalesef olanca hızıyla şiddetleniyor
Ruslar buralar zaten bizimdiye devam ediyor
Ukraynalılar vatanımız Kurtuluş savaşımız demeye devam ediyor
Rus ekonomisi Rus parası,
bayır aşağı gidiyor. Dünyadan izole bir ekonomi oldu
Bizde Dolar artıyor
Petrol artıyor
Otomatik Enflasyon da artacak
---///
Turizm belli değil lakin büyük yara alacak
Hava yolu turizm taşımacılığı büyük yara alacak
Dünyada Silahlanma artıyor, Silah, İlaç baronları, Doğal olarak Gıda sektörü uçuyor
--//
Bu kadar olumsuzluğa rağmen
Halen patron ve manipülatör hegomanyalı şirketler
F/K ları 20-30 ve üstü balon gibi
PD/DD leri 10 ve üstü balon gibi
Şişiriyorlar
Balonlar illa ki patlar
Döviz borcu çok olan şirketlerin işi çok zor
patron ve manipülatör ün balon gibi şişirdikleri
F/K ları 20-30 ve üstü
PD/DD leri 10 ve üstü
Hisselerde dikkatli olun
Kimin ne iş yaptığının önemi yok, Kibrit satan firma da aynıdır, Teknoloji satan da, Hayal satan da
Esas olan Bilanço, kar/Piyasa değeri ilişkisi ve Defter Fiyatıdır.
Yatırım tavsiyesi değildir
Al-Sat-Tut tavsiyesi değildir
Yandaş tabir ettiğimiz konvansiyonel medya algı kasacağım diye kılıktan kılığa giriyor, ne diyeceğini şaşırmış durumdalar. Tek merkezden yönetiliyor o medya ve söyleyecekleri herşey ellerine veriliyor.
youtube da sokak kedisi kanalından sokak röportajlarını izledim. Ağırlıklı akp nin kalesi olan yerlerde yapılan röportajlarda halkta memnuniyetsizlik had safhada gibi.
Birde bunlar,
canımsın evropa!
https://www.gzt.com/video/jurnalist/...inmadi-2197062
https://twitter.com/hashtag/Africans...=hashtag_click
Kadinlari ve cocuklari yolluyorlar once.
POWELL MARTTA FAİZ ARTIŞI UYGUN
bizi kazımaz.. nasılsa indiririz
fed başkanı powell: Mart ayında faiz artırmanın uygun olduğunu düşünüyorum-bht
2.03.2022 16:33:18 fed/powell: Işgücü piyasası yüksek derecede sıkı, ücret artışları hızlı
2.03.2022 16:33:10 fed/powell: Fed durumu yakından izliyor
2.03.2022 16:33:00 fed/powell:mart ayında faiz arttırımının uygun olacağını tahmin ediyoruz, rusya'nın ukrayna'yı işgali abd ekonomisi üzerinde yüksek derecede belirsizlik etkisi yapıyor
2.03.2022 16:32:43 fed başkanı powell: Mart ayında faiz artırmanın uygun olduğunu düşünüyorum-bht
2.03.2022 16:32:25 fed/powell: Abd'de omicron varyantı kaynaklı ekonomik yavaşlama kısa süreli
Fed başkanı powell: Mart ayında faiz arttırımının uygun olacağını tahmin ediyoruz, rusya'nın ukrayna'yı işgali abd ekonomisi üzerinde yüksek derecede belirsizlik etkisi yapıyor - matrıks
LÜTFEN OKUYUN.. KENDİNİ DÜNYANIN KOVBOYU SANAN CONİYİ DAHA İYİ TANIYIN..
NEDE OLSA BAZI ŞEYLER ZAMANLA UNUTULUYOR
İran: Kötü tecrübeler güvenilir, dengeli ve kalıcı bir anlaşmayı kaçınılmaz kılmıştır
İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani, Viyana'da devam eden nükleer görüşmelere ilişkin ABD ve Avrupa ülkeleriyle (İngiltere, Fransa ve Almanya) yaşanan tecrübeler nedeniyle güvenilir ve kalıcı bir anlaşma yapılması gerektiğini söyledi.
İranlı Öğrenciler Haber Ajansı'na (ISNA) göre, Şemhani, bir grup İran Meclisi milletvekili ile bir araya geldiği toplantıda müzakerelerde gelinen nokta ve yaptırımların kaldırılması konuları hakkında görüş alışverişinde bulundu.
Şemhani, "ABD'nin sözünde durmaması ve Avrupa'nın eylemsizliği gibi kötü tecrübeler, güvenilir, dengeli ve kalıcı bir anlaşmanın yapılmasını kaçınılmaz kılmıştır." dedi.
Tahran yönetiminin temel stratejisinin, yaptırımları kaldırmaya çalışmakla birlikte, bu yaptırımları etkisiz hale getirecek mekanizmaları oluşturmaya odaklanmak olduğunu dile getiren Şemhani, bu alanda önemli adımlar atıldığını belirtti.
Şemhani, Viyana'daki görüşmelerde hala bazı konularda anlaşmaya varılamadığını sözlerine ekledi.
- Viyana nükleer müzakereleri
İran'ın nükleer faaliyetleri konusundaki Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) olarak adlandırılan anlaşmanın ilki, 2015 yılında, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin 5 daimi üyesi (İngiltere, ABD, Çin, Fransa, Rusya) ile Almanya ve İran arasında imzalanmıştı.
Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın 2018'de ülkesini tek taraflı olarak anlaşmadan çekmesi kararı sonrasında İran'a yönelik ekonomik yaptırımlar tekrar uygulamaya konulmuştu. Bunun üzerine Tahran yönetimi nükleer faaliyetlerine aşamalı olarak geri dönmüştü.
KOEP'in yürürlüğe konulmasına yönelik görüşmeler, Kasım 2021'de Avusturya'nın başkenti Viyana'da yeniden başlamıştı.
Kaynak : Anadolu Ajansı
Coninin nesini daha iyi tanıyacaksınız !?
Coğrafyaya girmek içim Iraktaki elemanlarını Katar'a süren,
ardından demokrasi götürenn.
Kendi çıkarları için 11 Eylül'de kendi vatandaşını öldüren.
Irakta bir buçuk milyon insanı, olmayan bir şeyin olduğunu iddia ederek katleden ****** çocukları ...
tanımayan / tanımak istemekte direnenlere...
sn radyolog, Iran konusu, demokratik olarak secilmis basbakanlari Mossadegh'in BP ve Shell (Anglo-Iranian Oil Company)' in muhasebe kayitlarini incelemek istemesi ile basladi. Amerika ve Ingiltere kabul etmedi, CIA de Iran mafyasina para verip onu devirdi 1953'de.
Amerikanin ne oldugunu herkes biliyor. O konuda bir uzlasmazlik yok. Bozayinin yaptigini aklayacak seyler degil bunlar yanliz.
Ben Ruslari seviyorum. Sevmedigim diktatorler.
Ha bir de "Amerika kendini dunyanin kovboyu sanmiyor". Dunyanin serifi zaten. Dunya merkez bankalarinin %86'sinda rezerv para birimi dolar. O dolari da ne pahasina olursa olsun korur.
https://i.hizliresim.com/inxs90m.png
https://i.hizliresim.com/7e6hci7.png
Yukarıdakiler bizden iki arkadaş Üfe ile Tüfe.
Bunların nerede buluşacağını buradaki çoğu insan bilir, yoldalarr.
Yani
henüz tamamlanmamış bir dalga içerisindeyiz.
Rus-Ukr savaşı ikinci dalga,
bu henüz başlamadı ama bkz FED başlıyor şimdilerden.
Bu savaş kullanılarak Türkiye'ye uygulanması çook muhtemel yaptırımlar vs. üçüncü dalga.
Bunlar birleşir mi?
Hazır mıyız Türk Vatandaşı !
engin bilginizi her fırsatta bizlere aktarıyorsunuz sn 666
teşekkürler
arada google amcaya da danışıyormusunuz :)
Kanada merkez bankası gösterge faiz oranını 25 baz puan yükseltti, %0,50(beklenti %0,50)
Ben bu t-shirtu giyiyorum. Google'a bakar miyim sizce? Muahahahahahaha.
Iranli arkadaslarim var, konuyu biliyorum. ABD'yi de mollalari da sevmezler.
https://images.titatee.com/images/me...-180-7346.webp
Ukranya GK Baskanligi yeni Bayraktarlarin geldigi ve hizmete alindigini soyledi.
Komedi gibi. Millet Rusya'yi bombalayip dunya savasina girdigimizden dolayi nasil tirsiyor!
Bakan Koca: Açık havada maske kullanmak zorunda değiliz. Kapalı ortamlarda havalandırma yeterliyse ve mesafeye özen gösteriliyorsa maske takmak zor değil. HES kodu uygulaması kaldırıldı
Koca: Yeni dönemde HES kodu uygulaması kaldırıldı, hiçbir kurum ve kuruluşa girişte HES kodu kontrolü yapılmayacak
Koca: Kapalı yerlerde havalandırma şartları iyiyse maske zorunluluğu olmayacak
Güncel durumla ilgili eklemeler yapalım ilgilenenler için;
Türkiye nin 2021 yılı içerisinde yurtdışından ithal ettiği hrc ve slab ın %50 si ukrayna ve rusya menşeili olarak gerçekleşmiş.
2022 yılı için önceden sipariş verilmiş 250 bin ton slab ın durumu ile ilgili belirsizlik var(yüksek ihtimalle iptal edilip teslim edilmeyecek.).
Bu durumda yerli üreticilere talebin normalin üzerinde olacağını görebilirsiniz.
Son 3 gün içerisinde Tr exw hrc fiyatı 150$/t arttı.
Son 3 haftada Tr exw hrc fiyatı 250$/t arttı.
Son günlerde endeksin en değerli kağıdının neden en değerli olduğunu ve olmaya devam edeceğini anlamışsınızdır umarım.
Selamlar
Fed/powell: Enflasyon yükselmeye devam ederse bir veya birden çok toplantıda 50 baz puanlık daha agresif daha faiz artırımlarına hazırlanacağız-matriks
Akaryakıt Ürünlerinde Fiyat Artışı
03/03/2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere;
Benzinde 0,88
Motorinde 1,51 TL/LT
Pompa satış fiyatlarına yansıyacak şekilde artış olmuştur.
sucuklar tereyağları zeytinyağları...kıymalı pideler...
tek tırnaklı et karışımları
(Tek tırnaklı olarak adlandırılan hayvan türlerinin başında at, eşek, zebra, katır, domuz, gergedan ve tapirler gelmektedir.)
hileli gıdalar listesi.....
https://www.tarimorman.gov.tr/Lists/...u_Duyurusu.pdf
Ekonomi saldım çayıra
Sağlık saldım çayıra
Yargı,hukuk oldu guguk saldım çayıra:drunk:
Günde 50 kişi covid kaynaklı ölürken sokağa çıkma yasağı ilan ettik. Şimdi günde ortalama 200 kişi ölüyor. Maskeleri çıkartıyoruz.
Aşı olmayanlar için risk artık çok daha büyük.
:plc: