Sayfa 814/1002 İlkİlk ... 314714764804812813814815816824864914 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 6,505 - 6,512 arası.

Konu: Cafe Trend&Trade - VI

Ukranya GK Baskanligi yeni Bayraktarlarin geldigi ve hizmete alindigini soyledi.

Komedi gibi. Millet Rusya'yi bombalayip dunya savasina girdigimizden dolayi nasil tirsiyor!

3.  Alıntı Originally Posted by Koray Yazıyı Oku

Yukarıdakiler bizden iki arkadaş Üfe ile Tüfe.
    Bunların nerede buluşacağını buradaki çoğu insan bilir, yoldalarr.
    Yani
    henüz tamamlanmamış bir dalga içerisindeyiz.

Rus-Ukr savaşı ikinci dalga,
    bu henüz başlamadı ama bkz FED başlıyor şimdilerden.

Bu savaş kullanılarak Türkiye'ye uygulanması çook muhtemel yaptırımlar vs. üçüncü dalga.

Bunlar birleşir mi?

Hazır mıyız Türk Vatandaşı !
    Hazırız
    Türkiyeyi Rusyaya iyice yakınlaştırmanın tam zamanı
    Yaptırımlar kuvvetli olursa geçiş te daha hızlı olur ))))
    Putin almak istediği yerlerin tamamını aldı
    Şu an pazarlıkta kullanmak için fazladan yer almaya çalışıyor

Bakan Koca: Açık havada maske kullanmak zorunda değiliz. Kapalı ortamlarda havalandırma yeterliyse ve mesafeye özen gösteriliyorsa maske takmak zor değil. HES kodu uygulaması kaldırıldı

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

Koca: Yeni dönemde HES kodu uygulaması kaldırıldı, hiçbir kurum ve kuruluşa girişte HES kodu kontrolü yapılmayacak

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

Koca: Kapalı yerlerde havalandırma şartları iyiyse maske zorunluluğu olmayacak

7.  Alıntı Originally Posted by Red Hot Ryder Yazıyı Oku
    Bu haberin başlığının gerçeği yansıtmadığını söyleyebilirim(sektörü çok iyi bildiğim ve sürekli yakından takip ettiğim için)
    Son 2-3 haftada tr deki çelik(bobin sac) fiyatları ~120-150$/mton(metrik ton) artış gösterdi. Bu fiyatlarla bile dünya üzerindeki en ucuz çelik fiyatları türkiye de maalesef. Çelik sektörü azalan kapasiteler ve artan talep üzerinden sayfa sayfa analiz edilmesi gereken bir sektör konumunda. Haber abd için yapıldığı için o pazar hakkında 2 satır yazabilirim.
    Şimdi abd nin yıllık talep ve üretim arasında ~35 milyon mton açık bulunmaktadır. Bu miktarın büyüklüğünün kavranması için bu miktarın türkiyenin yıllık toplam üretimine tekabül ettiğini söyleyebilirim. Abd de CR(cold rolled) satış fiyatları son 1-2 aylık düşüşe rağmen ~2500 $/mton civarında, aynı ürünün tr satış fiyatı gelen zamlara rağmen 1200$/mton mertebelerindedir. Şimdi bu ürünün satış fiyatıdır. Üretim maliyetini de biliyorum ama onu buraya yazmam doğru olmaz. abd ye bu ürünü sattığınızda tr dekine göre ekstra maliyet %25 vergi ve navlundur. Vergi 625$/mton, navlunu bilmiyorum ama tahminim 100-150$/ton mertebelerindedir. Bu durumda tüm ekstra maliyetlere rağmen türkiye abd piyasasında her ülke ile rekabet edebilir konumdadır. Ek olarak abd de bu yüksek çelik açığı sebebi ile satan her ülkeden mal almak ister.

Selamlar
    Güncel durumla ilgili eklemeler yapalım ilgilenenler için;
    Türkiye nin 2021 yılı içerisinde yurtdışından ithal ettiği hrc ve slab ın %50 si ukrayna ve rusya menşeili olarak gerçekleşmiş.
    2022 yılı için önceden sipariş verilmiş 250 bin ton slab ın durumu ile ilgili belirsizlik var(yüksek ihtimalle iptal edilip teslim edilmeyecek.).
    Bu durumda yerli üreticilere talebin normalin üzerinde olacağını görebilirsiniz.
    Son 3 gün içerisinde Tr exw hrc fiyatı 150$/t arttı.
    Son 3 haftada Tr exw hrc fiyatı 250$/t arttı.

Son günlerde endeksin en değerli kağıdının neden en değerli olduğunu ve olmaya devam edeceğini anlamışsınızdır umarım.

Selamlar
    Son düzenleme : Red Hot Ryder; 02-03-2022 saat: 18:40. Sebep: Hatalı yazım

Fed/powell: Enflasyon yükselmeye devam ederse bir veya birden çok toplantıda 50 baz puanlık daha agresif daha faiz artırımlarına hazırlanacağız-matriks

Sayfa 814/1002 İlkİlk ... 314714764804812813814815816824864914 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •