Ceviz sevenler varsa benim gibi sene favorim prim yapacak ilk başta. Kabuklusu 100 u geçer. Geçen sene tatlı üstü için 100 kg 2000 e aldık.bu sene 10000 yarısını bile alamam.
Printable View
Ceviz sevenler varsa benim gibi sene favorim prim yapacak ilk başta. Kabuklusu 100 u geçer. Geçen sene tatlı üstü için 100 kg 2000 e aldık.bu sene 10000 yarısını bile alamam.
Herkesin aksine 250-300 baz puan faiz artışı olur diyorum. Ardından kamu bankaları satışa geçer.
Arabada 5
Evde 15 formasyonu
k.çarşı-banka marjı
Kapalıçarşı dolar alış 17.9350 dolar satış 17.955
(interbank (bankalararası döviz alım satım platformu) hala 17.67. Bir gariplik var ama dur bakalım. Hiç bu derecede açılmamıştı kayıtlarıma göre.
Sanırım ikili kur oluşuyor. Resmî - Serbest
İran, Arjantin’de olduğu gibi.
Sarı gacıyı 1640 kadar incitecekler anlaşılan. Biraz daha bekleyim.
17.70 üstünde 4 tane igne atti .
Kamu alacakları için uygulanan gecikme zammı oranı yüzde 2,5 olarak belirlenirken, tecil faiz oranı ise yıllık yüzde 15'ten yüzde 24'e yükseltildi.
Amme Alacakları İçin Uygulanan GECİKME ZAMMI Oranının Yeniden Belirlenmesine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.
Kamu alacakları faizleri yükseltilmiş.
Bugün MB faiziartirir mi?
Gerçi faiz değil "gecikme zammı "ymış.
artırmayacak..
arttırmadı ...
TCMB bir hafta vadeli repo faiz oranını %14,00 olarak korudu (Beklenti %14,00)
sıra ECB de
Anlık ücretli ekran bilgileri:
İnterbank ortalama dolar kuru alış: 17.5159
İnterbank ortalama dolar kuru satış: 17.8388
Kapalıçarşı satış: 17.95
Gerçek fark 11 kuruş.
Bu farklar her zaman oluyordu zaten. Dolar düşüş eğilimindeyken kapalıçarşı zaman zaman bu orandan daha fazla olacak şekilde ucuzdu. Yani interbank 13,40'a dolar satarken, kapalıçarşıda 13,25 gibi.
Gelecek için yorum yapılamaz ama şu anda normal gidişatında.
Sn rxpu'nun verisini açıklayan kurum muhtemelen yayınladığı veriyi (ortalama alış kuru+ortalama satışkuru)/2 formülü ile hesapladığından kapalıçarşı ile aradaki fark olduğundan çok gözüküyor.
Piyasa artık faizide bankalararası döviz kurunuda iplemiyor...O/N 14 piyasa 26 , aynı şey döviz tarafındada başladı..Bunun adı serbest piyasa .....
Avrupa Merkez Bankası mevduat faiz oranını 50 baz puan artırdı, %0,00 (Beklenti -%0,25, önceki -%0,50)
11 yıl sonra faiz artışı
Haşlanmış patates, kola, pirinç lapası
Yakında kumpirci varsa oradan patates bulabilirsiniz.
Geçmiş olsun.
26 temmuzda fed kararı,o zamana kadar parite eurodan yana...bizim merkez saldım çayıra mevlam kayıra,eylül sonunda turizm gelirleri yeterli dövizi sağlamazsa ülkeye ,döviz darboğazı başlar faiz yükseltmezse merkez,gözüme bak diyeninde gözünü çıkarırlar:he: