MHP seçmeni İyi partiye kaydı bile...Özellikle Merkez sağın güçlü olduğu yerlerde..Bence süprizi Bebecan yapabilir...
Printable View
Bakin Soylu kim ve ne diyor.
https://www.youtube.com/watch?v=9iNd..._channel=Tele1
Meclis’e taşınan ‘Mustafa Şentop’un oğluna İTÜ’de kadro’ haberlerimize sansür
https://www.diken.com.tr/meclis-gund...rimize-sansur/
Otoyol ve köprülere 2023’te zam yok.
Eyt önümüzdeki günlerde meclise gelecek.
Emekli maaş zammı % 30!(değişiklik yok)
Erdoğan : Bu yıl otoyollara zam yapılmayacak
- İktidardan şikayetçi olan tüm muhalefet kendi aralarındaki fikir ayrılıklarını bir kenara bırakarak seçime güç birliğiyle girmelidir.-
Yukarıdaki fikri savunan herkese saygıyla. yalnız her partinin bir ajandasının olduğunu unutmamak gerek. Eğer etini, budunu olduğundan fazla ağırlıkta göstererek dayatmalarda, ölçüsüz isteklerde bulunan bir parti olursa da - haydi kardeşim sen kendi çöplüğüne - denmez ise diğer tüm iyiniyetli çalışmalar boşa çıkar. Onlarca senaryo yazılabilir bu konuda.
Kendi yaşadığım bir olayı özetlemek gerekirse ; Site yönetimine çöreklenen 3 kişilik bir çeteyi çökertmek için önceden arkadaşlığımız- tanışıklığımız olan 12 arkadaş toplandık ve bir plan yaptık. hani derler ya '' söyleme dostuna , O ' da söyler dostuna ..'' diye. Bu çetenin sahte , şişirilmiş faturalarla insanları nasıl soyduğunu belgeleyecek ve mahkemeye sağlam belgelerle giderek cezalandırılmalarını sağlayacaktık. İçimizden en yaşlı olan arkadaş '' ben bunların çalıştığı muhasebe bürosu sahibini tanıyorum. Bu konu bende '' dedi. Diğeri '' müteaahhidin oğlu benim can arkadaşım ondan çok şey öğrenirim '' dedi.
ne oldu ? Bu arkadaşlar güya gizlice belge toplayacakken deşifre oldular. Maalesef , yönetim çetesi bunları tuzağa düşürdü ve 2 arkadaş mahkemede sahte evrak düzenlemekten ceza aldı. Yani Eski AKP li , hemde çok önemli gizli bilgilere sahip bu 2 liderin koptuklarına inanmak biraz saflıktır diye şahsi düşüncem mevcut. Ayrılış sebepleri çok manidar ve bugüne kadar hiç etkili bir muhalefet yapmadılar. Herkesin yaptığı eleştirilerden ileri bir şey yok. Tıpkı CHP den milletvekili olan eski AKP li Şener gibi. CHP ye ne katkısı olmuştur ?
En makbul parti ; ilkelerinden taviz vermeyen, laf olsun diye herkese mavi boncuk dağıtmayandır. İnsanlar - benim partim şu ilkelere sahiptir ve asla taviz vermez. ben kendimi ancak burada ifade edebilirim - diyebilmelidir. Yoksa ; CHP , ATATÜRK ilkelerine mi , dini referanslara göre mi yönetecek diye ikilem olur. Göçmenleri yurtlarına geri göndermek isteyen partilerle bunlara itiraz eden Davutoğlu ve babacan nasıl anlaşacak ?
4 lü , beşli , 6 lı masaya gerek yoktu. Zaten 2 büyük parti olan ve İBB seçiminde samimiyetleri de test edilmiş partiler birlikte kısa sürede kararlarını almalı ve '' bize katılmak isteyen, desteklemek isteyen vatanseverlere kapımız açık. Lakin menfaat , koltuk vb. şeyler beklemeden samimi destek vereceklere saygı duyarız '' deselerdi eminim ki çok fazla seçmenden oy alırlardı.
sn. canlı sizin site olayında niye belge sağlamaya çalışıyorsunuz ki..?
mahkemeye veya savcılığa başvurduğunuzda şu delillerin toplanmasını istiyorum diye talep ettiğinizde
ilgili makam onların celbini sağlamakla mükelleftir, kaldı ki kimse sahte evrak düzenlemeden
sahte evrak düzenledi diye ceza almaz, koşullarının oluşması gerekir anlattığınızdan fazlası var gibi..
İşte herkese mavi boncuk dağıtmanın sonucu... Şimdi ayıkla pirincin taşını. Bu kaç oldu ? Oysa dosdoğru olun. Yalpalamayın. Bu bölücülerin bu asırlık partide ne işi var ? Bilerek mi yapılıyor bu işler diye düşünüyoruz.
https://twitter.com/ulketv/status/1612116154872483843
Bence siz CHP'yi tanimamissiniz.
Turkiye ne cektiyse " benim partim şu ilkelere sahiptir ve asla taviz vermez. ben kendimi ancak burada ifade edebilirim." dusuncesinden cekti.
Simdi bu MHP siyasi bir parti'mi yoksa bir cinayet sebekesi mi ?
Bunu bir ulkucu'ye sor bak sana neler anlatir, oysaki cikar sebekeleri kurmak, toplu adam darbetmek, kurt dusmanligi disinda hangi katkisi oldu Turk siyasi yasamina. Icerden mafya bozuntularini kurtarmak hangi etik ilke ile bagdasir.?
Daha ileri gidip desem ki, MHP mi HDP mi daha tehlikeli, simdi yariniz bana bu nasil soru diyecek, diger yarinizda beni kurtcu olmakla suclayacak. Aslinda HDP'yi PKK ile ozdeslestirmek 20 yillik bir AKP yalanidir. HDP %14 uzeri oy oranina sahip MHP'den cok daha etik bir partidir.
MHP'nin temel fikri kurt dusmanligi, HDP'nin ki ezilmisliktir.
Eger bu cografyada Kurtler, Aleviler zulum gormedi, ezilmedi diyorsaniz zaten dunyadan haberiniz yok demektir.
Eger bir ulus olarak, parlamentonuza MHP gibi bir orgutu katar siyasi parti derseniz, anti tez olarak HDP'yi siz kurmus olmuyormusunuz.?
O nedenle, eger bu soyguna dur diyecekseniz once siyasi partilerin birer cikar grubu oldugunu kabul edeceksiniz.
Bunlarin gecmis icraatlarina bakacaksiniz.
Kendinizde olmayan bazi nitelikleri onlarda aramayacaksiniz.
Bir de zahmet olacak ama CHP'yi, Menderes'i, Menderes'in iktidara geldigi 14 Mayis secimi ve sonuclarini iyi ogreneceksiniz.
Sevket Sureyya AYDEMIR'in, Menderes'in Drami adli eserini okuyacaksiniz.
Ki Turkiye'nin ne zamandan beri soyulmakta oldugu hakkinda bir bilginiz olsun.
Çok uzun konu diye özet geçtim. Adamlar işin piri olmuş. Örnek ; ben dairemdeki merkezi yayın arızalı diye yönetime bildiriyorum. Bana '' Abi sen şu numaradan uyducuyu çağır, yapsın ücretini biz öderiz '' diyorlar. Çağırıyorum, 5 dk. da onarıyor. yönetimden alırız parayı diyerek gidiyor. Haliyle tüm kat maliklerinin hoşuna gidiyor. Amaaa bu işin bedeli 100 tl. iken adamlar aynı gün sanki 6 daire de onarım yapmış gibi göstererek ödeme yapıyorlar. Bunu uyducu dan çok sonra öğrendik.
Bu tip yolsuzlukları tespit etmenin yolu, gizlice ( adamları uyandırmadan suç üstü ) tespittir. Yoksa adamlar öğrenince bir süre ara veriyorlar veya şeytanın aklına gelmeyecek tedbir alıyorlar.
sn. tınaz , sürekli propaganda yapsanız da boş. Şahsen bana hitap etmiyorsunuz !! yaşayarak öğrendik biz. MHP hakkında önceki yazımı okumamışsınız. Beni kesseniz MHP ye , HDP ye oy vermem. İkisi de Türkiye partisi değil. Irkçılar. Ben Ulusal değerlere sahip, insan haklarına saygılı, önce kendi halkının menfaatleri kollayan, dünyayla yok yere kavga etmeyen lakin gerektiğinde aslan gibi savaşabilen siyesete oy veririm. Şu ana kadar böyle bir parti bulamadım ama en azından kötülerin içinden en az kötüsüne katlanacağım.
Osmangazi köprüsünün garantisi 35 dolar gayme + KDV zam olmasa bile, nezaketlice yazayım sizler doğrusunu zaten biliyorsunuz, biz bu parayı si... pardon seve seve ödeyeceğiz.
ilgisi yok siz başkasının ofisinden gizlice veya hırsızlık suretiyle alınan belgeleri
delil yaparak dava açabileceğinizi veya şikayette bulunulabileceğini mi zannediyorsunuz..?
sizin anlattığınız olaylar sitede asansör tamirinde de çok olur lakin yolu belge araklamak değildir
gidersiniz savcıya, tamirciyi de, yöneticiyi de çağırır site sakinleri de tamirata ilişkin şahitlik yapar
tamirci yapılan işin nevini gösteren faturasını çıkarır, yönetim de nakden ödeme yaptıysa makbuzunu gösterir
hiç bir tüzel kişilik ödemeyi elden yaptım ama fatura almadım veya gider makbuzu imzalatmadım diyemez..
Yani uzaktan yazarak size 5 aylık bir konuyu 5 dk. da anlatmak elbet zor. Kimsenin faturasını araklamak yok. Konunun özünü kaçırarak başka yöne kaymışsınız. Bir daire için uydu onarımı yapılınca 6 daire için fatura kesilmesini nasıl belgelemeyi düşünürsünüz? Bunu bilmek ama ispatlamak apayrı şey. mahkemeye gidebilmek için bu tip olayları tarihleriyle , şahitleriyle ( dairesinde o tarihlerde onarım yapılmayanların beyanlarıyla ) ıspat yükümlülüğü var.
Neyse siz takılmayın. Zaten esas konu bu değildi biliyorsunuz.
sn. tınaz , sizinle polemik yapmamı beklemeyin. herkes her şeyi biliyor. Doğrularımız farklıdır. Ama ulusal değeri bilmeyecek kadar veya benden farklı şeyler duymak isteyecek kadar saf olmadığınızı da biliyorum.
Kendi yolunuzda koşmaya sağlıkla devam ediniz.
Bu ne ahlaksızlık kardeşim, hiç utanmamış mı?
Almanya'da Maliye Bakanı yargının kıskacında
Bakan Christian Lindner'in bankadan konut kredisi alırken yolsuzluk yaptığı iddia ediliyor
Başsavcılık soruşturmaya karar verirse Lindner'in dokunulmazlığının kaldırılması için başvuruda bulunabilecek
https://twitter.com/dw_turkce/status...7Ctwgr%5Etweet
Cumhurbaşkanlarıda buna pasif örneklen istifa etmişti,sebebi düşük faizli kredi,yahu bizdekiler ülkenin tamamını soydular yetmedi kaybettikleri belediyelere kayyum atadılar,baktılar buralardan gelir yok imamoğluna saldırdılar ele geçirdikleri yargılarlan,hakikaten bu alamanlar işi bilmiyor:oleyo:
dolarda enerji hızla artıyor !
ve bizim ekonomi yönetimi yine aynı mantıkla devam ediyor
akıl almaz hakikaten.
insan belki ülke yararına bir şeyler değişir umuduyla yaşıyor ama ???? gerçekten üzücü
usd : 19.06 gördü gecenin bir yarısı
inşallah bir sabah kalktığımızda 29 olmaz
Tekstil ve hazır giyim sektörü durgunluğa karşı ‘özel kur’ koruması talep ediyor
Artan maliyetler ve daralan dış taleple rekabette zorlanan giyim ve tekstil sanayicileri, özel kur taleplerini Bakan Nebati’ye iletti.
https://www.ekonomim.com/sektorler/t...-haberi-678684
nasıl bir girdabın içine girildiğini şurdan anlayabiliriz.
Yok aptalligindan oldu Cumhurbaskaninin olayi. Maliye bakaninki de ayni sekilde. Basbakan gibi "hatirlamiyorum" deselerdi sorun olmazdi. Su anki Basbakan Wirecard (milyarlik batti) ve CUMEX (vergi olayi, milyarlik toplamda) olaylarindaki sorusturmalarda hatirlamiyorum diyerek gecistirdi. Gerek Cumhurbaskani, gerekse Maliye bakaninin yaptiklari da gercekten hafif tabiriyle salaklik.
Eski maliye bakani milletvekilligi biraktiktan sonra (SPD) 1-2 yil boyunca 1-2 saatlik konusmalar yapip konusma basina 25K euro ile milyonlari götürdü. Eski disisleri bakani Joschka Fischer (yesiller) BMW'ye danismanlik yapiyor. Böyle daha cok siralarim bakanlar vs. Ayrica eski Basbakan Gerhard Schröder'e cok saldiriyorlar Gazprom denetim kurulu üyesi diye (sahsen ben de cok kiziyorum) de, digerlerinin yaninda cücük kaliyormus.
GER'de de siyaset kirli, sadece usulüne uygun sekilde yapiyorlar genelde.
En basitinden Barak Obama otobiyografisi icin 50 milyon dolar aldi baskanligi biter bitmez.
Bu Dünya'da temizlik ararken aslinda kerizlik yapiyoruz.
Icimiz rahat belki ama keriz yerine konulma hissi adama koyuyor.
Yok aptalligindan oldu Cumhurbaskaninin olayi. Maliye bakaninki de ayni sekilde. Basbakan gibi "hatirlamiyorum" deselerdi sorun olmazdi. Su anki Basbakan Wirecard (milyarlik batti) ve CUMEX (vergi olayi, milyarlik toplamda) olaylarindaki sorusturmalarda hatirlamiyorum diyerek gecistirdi. Gerek Cumhurbaskani, gerekse Maliye bakaninin yaptiklari da gercekten hafif tabiriyle salaklik.
Eski maliye bakani milletvekilligi biraktiktan sonra (SPD) 1-2 yil boyunca 1-2 saatlik konusmalar yapip konusma basina 25K euro ile milyonlari götürdü. Eski disisleri bakani Joschka Fischer (yesiller) BMW'ye danismanlik yapiyor. Böyle daha cok siralarim bakanlar vs. Ayrica eski Basbakan Gerhard Schröder'e cok saldiriyorlar Gazprom denetim kurulu üyesi diye (sahsen ben de cok kiziyorum) de, digerlerinin yaninda cücük kaliyormus.
GER'de de siyaset kirli, sadece usulüne uygun sekilde yapiyorlar genelde.
En basitinden Barak Obama otobiyografisi icin 50 milyon dolar aldi baskanligi biter bitmez.
Bu Dünya'da temizlik ararken aslinda kerizlik yapiyoruz.
Icimiz rahat belki ama keriz yerine konulma hissi adama koyuyor.
Pardon yazim cift dikis gitti nedense.
Hanefi AVCI anlatiyor.
Sanki eski MHP'li, nam salmis iskenceci polis degilmis gibi.
Olacak is degilmis.
Yargitay Bassavcisi MHP hakkinda dava acmali diyor.
İtibardan tasarruf olmaz, bi de niye vergi verelim ki değil mi bedavaya audi
https://www.patronlardunyasi.com/hab...ci-aldi/273590
3.5 milyar borç var: Belediye Başkanı 7.5 milyona makam aracı aldı
https://www.patronlardunyasi.com/hab...ci-aldi/273590
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/s...ac-616900h.htm
güncellemişler sanırım basganım buyrun
Merkez'den dövize karşı bir hamle daha!
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bankalara gönderdiği uygulama talimatı ile mevduatta TL payı hesaplamasına türev ve repoları dahil ederek menkul kıymet tesisi yükümlülükerini genişetti.
https://www.patronlardunyasi.com/hab...le-daha/273633
Hayek üstad buyrun
https://twitter.com/laplace2011/stat...FC7fQ7Oh94j2qg
TCMB der ki “Siz yeter ki bankadaki dövizinizi (Reel efektif hesaplamayla son derece değerli duruma gelmiş olan) TL ye çevirmeye niyetlenin biz sizin dövizleri piyasa kuru değil DÖNÜŞÜM KURU diye son icadımızdan çevirtiriz!
Resmi Gazete de bugün:
Al Hilal'den Lionel Messi'ye rekor teklif! Ronaldo'dan daha fazla kazanacak
https://eksisozluk.com/al-hilalin-me...tmesi--7530217
Ben İHL mezunuyum benim okuduğum dönemde bazı sıkıntılar oldu. Ama benim dönem arkadaşlarım koyun gibi akp ye oy vermez. Ha koyun olanlar var. Onlar imam menfaatine uygun geliyor bu akp. Ama %40 civarında AKP'ye oy vermeyen var öyle muhalifler var ki kılıçtaroğlu onların yanında ılımlı kalır. Sınıfın en başarılı olanları zeki olanları akp ye oy vermiyor. Demek istediğim şey zeka ve eğitim seviyesi düştükçe akp oy alır. Zaten akp yi buraya getirenler de bunlar. Koyun kadar beyni olanlara hiç bir şey anlamazsın. Ben onlardan yoruldum çıldırmayayim diye kahveye ve bu foruma geliyorum yoksa katil olmamak mümkün değil.
Akp içinde en az %15 milli görüş çizgisinde olan kesim var. Eğer millet ittifakı CHP ve iyi parti (saadet gelecek deva) olarak bölgesel oy potansiyeline göre milletvekili aday gösterirse MHP den de oy aldığını düşünürsek iyi Parti'nin %30 u geçebileceğini düşünüyorum.
:ok:Aynen,bu gibi şahıslar menderesten beri devamlı çoğaldı,20 sene içindede tavan yaptı ve sonra ne oldu,donsuz,aç bırakıldılar,yani devamlı kandırılmaya müsaid gerçek eğitim görmediği için,%99 kısımı kitap açmamış güruhlar,sosyal medyadada yine ortaya din dayatması çıktığından günaha girerim diye muhaliflerin deyimlerini görmezden gelip ireisimiz ne diyor diye orayı tıklıyorlar,sorsan ziktir et ne güzel dünya liderimiz var diyorlar,ekonomik bunalımı tersten okuyorlar,bunu sokak röportajlarında görüyoruz,açta kalsam sonuna kadar destekçisiyim diyor,sanki ireislerinin çokta zikine,onun işi kurnazlık,bu kurnazlığıda çok iyi götürdü 20 sene boyunca onların sayesinde,bu güruhlar için bende çok sinirliyim,onlar için ne yapılması lazım,onu buraya yazmayayım en iyisi.