Hocam mesajları dikkatli okumuyorsunuz. Ben 31 mart öncesi bir ifade kullandım mı?
tcbm nin 8 nisanda yaptığı açıklama.. gayet açık ve net..
Yurt içi yerleşik gerçek kişilerin 31/3/2024, yurt içi yerleşik tüzel kişilerin ise 30/6/2023 tarihi
itibarıyla bankalarda mevcut olan ABD doları, Euro ve İngiliz sterlini cinsinden döviz tevdiat
hesabı ve döviz cinsinden katılım fonu hesabı bakiyeleri, hesap sahibinin talep etmesi halinde
dönüşüm kuru üzerinden Türk lirasına çevrilir.
'' 31.03.2024 itibarıyla '' ifadesini nasıl yorumladınız anlamadım..
31 mart dahil olmak üzere öncesi hesabınızda dolar veya dolar fonu varsa şimdi bile bozup yaparsınız..
ama ben martda aldığım fonu nisanda bozdum ddkkm yaparım.. sordum olur diyorsunuz.. bizde olmaz diyoruz..
hafta içi yaparsanız öğreniriz durumu..
31 Mart ta döviz bakiyen gün sonu ne ise maksimum o kadar yapabilirsin.
Örnek Bahsettiğim tarihte 100 bin doların var.
Nisanda 20 bin daha aldın 120 bin oldu. Sadece 100 bin e yapabilirsin..
Ya da nisanda 30 bin sattın sonra 30 bin dolar tekrar getirdin kkm yapacam dedin. Sadece 70 k ile yaparsın.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bende digital altın vardı ,fizikiye dönecektim ; Dolara %40 faiz veren bir adam ortaya çıkınca bende DDKKM de 2 tura girdim :oleyo: Dolar yatay altın gevşerse çifte kazanç olacak gibi .....
Bu arada Digital Altın içinde 31 Mart geçerli mi?
J.Morgan dolar yıl sonu beklentisini 38 TL açıklamış.
Yani yaklaşık 7 ayda yüzde 20 artış.
Eeee DDKKM de yüzde 40 tan 6 ayda yüzde 20 yi garanti ediyor.
TL faiz yüzde 50 ye indi...Bundaki 6 aylık kazanç yüzde 25...
Özetle neye yatırım yaparsan yap yaklaşık aynı olmuş...
Peki bu DDKKM faiz yükselmezse nasıl sonlanacak?
Şİmşek buna çalışıyor olmalı...
Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılacak
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, doğum oranlarının düşmesine ilişkin, "Dünyadaki örnekleri inceliyor, gerekli önlemleri almaya çalışıyoruz." dedi. Göktaş, Kızılcahamam'da düzenlenen AK Parti 31. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Kaynak : Anadolu Ajansı
Ne yapılacakmış merak ettim.
Batılı memleketlerde cinselliği teşvik edecek uygulamalar var.
'Gayrimenkulde vergi kaçağını önleyecek yeni düzenleme'
Milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiren çok önemli vergi düzenlemesine ilişkin; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulan taslağa göre, emlak vergileri ve tapu harçları artık gayrimenkullerin emlak vergisine esas değeri (belediye rayici) değil bölgesel rayiç bedeli üzerinden tahsil edilecek..
Millet parayı elden alıp satış değil bağışa yönelmez mi?
Satış yılına bakılmaksızın vergi alınacak
Çalışmanın yer alan düzenlemeye göre daha önce gayrimenkul ya da arsanın satın alındıktan 5 yıl geçtikten sonra satılması halinde gelir vergisi alınmıyordu. Üzerinde çalışılan taslağa göre artık herhangi bir yıl kapsamı olmadan tüm satım işlemlerinden sağlanan kazançlar gelir vergisine tabi tutulacak. Bu şekilde şehirleşmenin yarattığı arsa ve imar rantı da vergilendirilmiş olacak.
Buna göre 2018 de 2 milyona alınan bir konut 2024 de 20 milyona satılırsa Yüzde 40 dan 3.6 milyon gelir vergisi mi ödenecek?
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından açıklama yaptı.
Emniyet ve Jandarma Trafik Ekiplerince 23-30 Mayıs 2024 tarihleri arasında, 2 Milyon 464 bin 169 araç denetlendi.
Işıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları (çakar) mevzuatta izin verilmeyen araçlara takarak kullanan 312 sürücüye işlem yapıldı. Hız ihlalinde bulunan 112 bin 26, periyodik muayenesi yaptırılmamış 23 bin 309, emniyet kemeri kullanmayan 15 bin 382, sürücü belgesiz araç kullanan 13 bin 964 ve zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 8 bin 940 olmak üzere diğer işlemlerle birlikte; toplam 415 bin 795 araca/sürücüye işlem yapıldı.
Her denetlenen 5 araçtan birine ceza yazılmış. Çoğu hızdan muthemelen EDS den....
Böyle giderse vergi gelirleri rahat tutturulur:)
Gayrimenkule fena kafayı takmış durumdalar mülksüzleştirme projesi diye bir şey konuşuluyor kimse ev sahibi olmayacakmış evler büyük emlak şirketlerine geçip bunlar tarafından kiralanacakmış gayrimenkül üzerine bu kadar kafa yorulması şüphe uyandırıyor
Sanırım Tayland da buna benzer şekilde....
Sıradan sosyal konut bir şey herkese düşük bedelle kiralanabiliyor. Ancak iyi bir ev de satın alabiliyorsun ancak ölünce devlete kalıyor. Miras bırakamıyorsun.
O nedenle çok gelişmiş bir ülke.
Herkes sıkı çalışmak zorunda.
Bizdeki gibi, kendi aldığı gibi yetmezmiş gibi torunlarına kadar ev ve kamuda torpille iş sahibi yapmak mümkün değil.
DDKKM de devam etmek istersen vadenin dolduğu günde…
31 mart tarihinde hesapta 10.000 dolar diyelim… 10.000 dolar da DDKKM yaptık diyelim… vade günü 10.001 dolar yapamıyor muyuz vade bitiminde üzerine ekleme
Ya da başka bir deyişle miktarı azaltabiliyoruz ama arttıramıyor muyuz ?
Teşekkürler arkadaşlar şimdiden
Adamların o kadar çok dolar tahmini olmuş ki bana gelen bir veriyi tarihine dikkat etmeden yazmışım.
Mesela,
JPMorgan analistleri, 14 Mayıs seçimlerinden bağımsız olarak 2023’ün ikinci yarısında makro düzenleme gerekliliğinin kaçınılmaz olduğunu ve TL’de değer kaybı beklediklerini kaydetti. Analistlere göre Dolar/TL’de 24-25 seviyelerinin görülebilir, politika faizi yüzde 30’a kadar yükselebilir.
11 Oca 2024 — JPMorgan, bugün 30 seviyesini aşan dolar/TL için 2024 yıl sonu tahminini 34 seviyesinden 36'ya revize etti.
11 Oca 2024 — JPMorgan, bugün 30 TL seviyesinde olan dolar/TL için 2024 sonu hedefini 34 TL'den yaklaşık 36 TL'ye revize etti ve TL için gelişmekte olan
denmiş.
Son bir haftada Garanti ziraat halk ykredi akbank isbank gibi şubeli bankalardan en yuksek ne alabildiniz acaba ?
SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Seçim nedeniyle ilk 3 ay millet dövizine sahip çıktı ...
Sonrası aşağıdaki gibi
Nisan ayında dış ticaret açığı %13,7 artarak 8 milyar 173 milyon dolardan, 9 milyar 296 milyon dolara yükseldi. İhracatın ithalatı karşılama oranı 2023 Nisan ayında %68,3 iken, 2024 Nisan ayında %65,1'e geriledi.
Mayısda da sizin dediğiniz şekilde oluşmuş....
ddkkm ye stopajsız % 40 faiz veriyorsun.. doları sabit tutuyorsun..
bu ortamda ddkkm de duran çıkmaz ki.. devam eder..
31 mart öncesi dövizi olanda tekrar ddkkm ye girer..
Arkadaşlar ddkm de TL faizi dağa yuksek olup TL faizini aldığımızda paranın hepsiyle tekrar ddkm yapabiliuirmuyuz
Dövize farklı isim adı altında %40 faiz veren Ülkede işlerin normal olmadığını , Ülkenin yakın bir zamanda bu yükten farklı bir şekilde kurtulmadan sonunun çok kötü olacağını bir tek ben mi düşünüyorum....:oleyo:
Ya DDKKM Arjantin usulü halledilirse ne olacak...!!!!!!!