neden 220 değilde 200 ..
Printable View
Günaydın.
Çoktandır zeytinyağı muhabbeti dönmez oldu.Üstelik yağlı güreş sezonu olmasına karşın.
Sıkı durun güzel haberi vereyim.
Migros'ta 1 lt lik zeytinyağı 2 al 1 i money olarak iade kampanyası var.
Komili Akdeniz lezzetleri sızma sadece 245 tl.
2 teklik alınca 490
1 i money iade 245
2 lt zeytinyağı 245 e litresi
122,5 denk geliyor.
Tariş istersen 350 civarı.
Bu sabah yine KAP atmış. Yine tık yok.
Şirketimiz Türkmenistan'da yapımı devam eden Kiyanly 1574 MW Kombine Çevrim Santrali Projesi'nde yaklaşık 4 ay süre ile ağır kaldırma ve taşıma hizmeti verilmesi konusunda anlaşmaya varılmış olup, verilecek hizmetin toplam bedeli 7.000.000 USD'dir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Erikli su 19 litre damacanayı 175 lira cam damacanayı da 200 tl yapmış
Gece ağırdan aldım. İlk anda sipariş versem 6 litre.
6×245 :1470
Ekici kaşar 190
1660 tl.
150 hızlı teslimat indirimi
Kalan 1510
(Bonus ödeme 100 tl puan
Kendi kampanya 602 sıvı yağ 60 money
160 geldi.)
Maliyet 1350 tl.düştü.
735 yağ money iadesi.
1350-735:
615 tlye 6 litre yağ sızma.
Ve 600 gram Ekici kaşar.
Simsek'in yerine adayım.
735 yağ iadesi
150 hızlı teslimat indirimi
100 bonus puan
60 yağ kampanyası
Toplam iade:1045
Ödeme 1660
Net odeme:615
6 litre sızma
600 gram kaşar
aldık aldık
Ben önceden 250 demiştim şimdi 350 diyorum neden çünkü Ağustos ta ppk toplantısı yokmuş .
Bilmiyor idim ..
Yoksulluk sınırı 85 bin gayme, ahalinin en az % 70 civarı bu gelirin altındadır, Reyis otomobil ÖTV'sini kimden alacak?
250! :whistling:
Lozan antlaşmasının 102 yılı bugün, gizli maddeler hala yürürlükte galiba?:kahkah:
TCMB Para Politikası Kurulu, politika faizini 300 baz puan düşürerek %43'e indirdi
0 ila 500 arası bi rakam yapabilirlerdi
azcukta kızarır mı
endeks endeks
yüzü kızaracak yok
Toplantı sonucunda politika faizi yüzde 3 seviyesinde düşürülürken, gecelik borçlanma faizi de yüzde 43 seviyesine indirildi.. Gecelik vadede borç verme faiz oranı yüzde 49 dan yüzde 46 ya, gecelik vadede borçlanma faiz oranı ise yüzde 44,5 ten yüzde 41,5 e indirildi.
https://www.cumhuriyet.com.tr/ekonom...420848#photo-1
Bu arada LİDFA, ULUFA gibi hisseleri, küçüklerin ellerinden topluyorlar.
İddia, karlılıkları azalacakmış.
Sanki %49 dan %11'e indi.
Malınızı kaptırmayın kardeşim.
Aklıma birden profesör Turnusol geldi :evil:
Yarı deli olduğuma verin :kahkah:
Komplo Teorisi
2023 yılında yayınlanan bir derleme makalesi, ağırlıklı olarak abd, birleşik krallık ve polonya'dan 150 binden fazla katılımcıyı içeren 170 çalışmayı incelemiş ve çalışmaların meta-analizini yaparak komplo teorilerine inanlarla ilgili bir profil ortaya koymuş. sonuçlar ilginç :)
https://www.apa.org/news/press/relea...iracy-theories
Komplo teorilerine inanan insanlar ilk anda akla geldiği şekilde salak insanlar değil. aralarında salak olanlar vardır ama bu ayrı mesele. çalışmaya göre komplo teorilerine inanmanın arkasında ilgili kişilerin motivasyonel ihtiyaçları ve içinde bulundukları ya da bulunulan olumsuz durumu anlama çabası varmış.
uzatmadan mevzuya geleyim. diğer insanlara karşı belli bir düşmanlık hisseden, şiddetli paranoyaya sahip ya da kendini eşsiz bir varlık olarak gören insanlar komplo teorilerine inanmaya daha hazır tipler. komplo teorilerine güçlü bir şekilde inanan insanların daha ziyade güvensiz hisseden, paranoyak, değişken duygu durumuna sahip, dürtüsel, şüpheci, içine kapanık, manipülatif, benmerkezci ve eksantrik insanlar olduğu belirtilmiş. bunlar eleğin üzerinde kalan kişilik özellikleri ve daha geniş bir yelpazeden insanlar da dahil edilebilir.
işin ilginç yanı gayet zeki ya da rasyonel düşünen insanlar da komplo teorilerine gayet inanabilirler. makaleye göre belirleyici faktör içinde bulundukları durum, sosyal çevre ve özdeşim kurdukları topluluk. yani bazı insanlar düşünme biçimini; tehlike ve tehdit algısına, sezgilerine ve tuhaf tecrübe ya da inançlarına, antagonistik bakış açılarına ve diğerlerinden üstün oldukları inancına göre ve kendilerini ait hissettikleri topluluğa göre, yani psikolojik ve sosyolojik faktörlere göre ayarlıyor. bir kez o alana adım atınca bir noktada neden-sonuç ilişkisi de anlamını yitiriyordur elbette.
istatistiğe yüklendiği için okuması sıkıcı ama içerik olarak ilginç bir makale:
https://www.apa.org/pubs/journals/re...bul0000392.pdf
Bence bu konu coğrafya ile çok ilgili.
Bizim milletin son 30 yılda yaşamak zorunda kaldıkları şartları, Norveç milletine uygulasaydınız, farklı sonuçlar çıkmazdı.
Özetle, Türkiye'deki fakir, Hindistan'da ki fakir, Kanada'daki fakir, çok farklı hayatlar yaşıyor.
Türkiye'nin en büyük talihsizliği bir din'inin olma-ması, ya da din diye yaşadıklarının İslam'la alakasının olma-ması.
Uzun süredir ülke içindeyken dışarıda yemek yememe/getirtmeme kararı almıştım. Yemek platformlarını kontrol ettim 150şer TL, 250şer TL kuponlar havada uçuşuyor,kuponlarla biraz alınabilir hale geliyor gibi bir şeyler. Kardeşler Avrupa turunda, tek tabancayken dayanamayıp bir sipariş geçtim.1yıl öncesine kadar sipariş ettiğim bir yerden. Evde yapsam tabi daha ucuza gelir, neyse artık...Ama lezzet fena değildi , 2 tane ekmek arası köfte +160gram adana+ 160gram ızgara köfte+100gram sucuk+200gram tavuk şiş, 5 tandır lavaş, köz domates,köz biber, sumaklı soğan, pirinç pilavı ve 1 lt Pepsi 1120tl-50tlfirma indirimi-250trendyol kuponu-82bankakartı iadesi =738tl . 3 öğünde anca yiyebilicem orası ayrı tabi
Geceye doğru da 3-5 tane 3/4 oranda tonik ve 1/4 oranda çilekli ginle de biraz kafa dağıtırsam değmen benim gamlı yaslı gönlümeeee .
Sıcak hava da daha beter mi oluyor , ben rahatsız olduğumdan mı bu sene daha fazla hissediyorum bilmiyorum. Bahçeye dahi adım attığında ,sanki saç kurutma makinasıyla insanın suratina sıcak hava üflüyorlar
Haftaya basra üzerinden en sağlam sıcaklar geliyormuş
Euro koya koya gidiyor.
Üstüne üstüne.
Migrosa gittim Denizli abinin dediği sırma zeytinyağı kalmamış. Bende Tariş sızma aldım o da ufak tefek hesaplıyor sayılır.
Allah korusun savaş çıksa bir süre idare ederim . Bisküvi bile almamaya calisiyorum bir süre
O değil de bazen kendime hayvan gibi market stoğu yapmişım diyorum
Topikle alakasız olacak ama döviz de kalkışma var...
İbinatör : 40,92
Hayırdır. Bu saatte bu yükseliş?
Tombul parmak mı?
nöbetçiler uyuya kaldı heralde. bir halkbank haberi var umarım onunla ilgili değildir.