Farkındalık anlamında teşekkür ediyorum..
Ekim ayından itibaren bir miktar para sokacağım borsaya o zaman istişare ederiz tekrar..
Önce berkosan da fiyatlama oluşmalı bakarsın sonra dediğin tahtayı alırız üstadım..
Printable View
Tahtada serseri mallar toplandı bence..
Philip de tahtadan düştüyse garantinin önü açıldı..
Gerçekten güzel mal topladılar..
Bol kazançlar..
https://imgyukle.com/i/CYnwCU
Euro da hareket 3.çeyreğin bittiği eylül ayını %10 yukarıda kapatacak gibi..
Sene sonu merkez bankasının beklenti anketi 42,5 tl civarı..
Benim hep üzerinde durduğum 2024/12 satış hasılatı tahminimin gerekçeleri oluşuyor..
Şirket euroya göbekten bağlı,euro yükselişi hasılata yaratacağı katkının yanında marjları da diri tutacaktır..
En zayıf çeyreği pazartesi göreceğiz ve fiyatlara negatif olarak abartılı girdiğini düşünüyorum..
Şirketler 3.çeyreği bitirmek üzereyken biz 4-5 ay öncesinin performansını görmüş olacağız..!!!!
https://imgyukle.com/i/CYJPjI
Ters korelasyon bist de oluşan konjonktür ile ky nin hisseyi terk etmesi ile oluşmuş..
Dinamikler bu ayrışmayı desteklemiyor..
"En zayıf çeyregi Pazartesi göreceğiz" dediğine göre bugün bilanço gelmeyecek...Bunu da not ettim.
Bir zamanlar o işte üstüme yoktu...Ekip kurmuştuk hatta...:) Hatta speklerin aracı kurumlarda adamı vardır diyerekten çaycıya hesap açtırıp oradan al-sat yapıyorduk...:) Hani şimdilerde bazı arkadaşlar "ben bir kaç kurumdan yapıyorum işlemlerimi" diyerek kendini gizlediğini sanıyor ya; yahu adamların istisnasız bütün kurumlarda elemanı var, bırak kim olduğunu senin işlem yaptığın bilgisayarın IP'sini biliyorlar...:)
Bir kaç kez yazdığım üzere bu işler gerçekten çok yorucu ve benim için dinlenme vakti geldi...Artık hiç bir hissede çetele tutacak büyüklükte pozisyon almıyorum üstadım...
Mantık şunu söylüyor bana...Beklenenden kötü (benim için 30 milyon TL altı) bir bilanço ve aşağı yönlü bir overshoot !..Ancak, bu biraz zamanlama olarak zor gibi çünkü 6 aylıklar denetime tabi ve denetleyici şirket açısından da çok riskli...Hele de bu tip, finansal okuryazarlığı yüksek ve "taşıyıcı" olarak pozisyon almış yatırımcıların çok olduğu bir hissede...Tek bir şikayette lisans iptaline kadar gider nitekim...
Bu arada, bu bilanço Memet beyin bu işin neresinde olduğunu anlamamız açısından tam bir turnusol vazifesi görecek, unutmayalım...
Artık yazılımlar ve robot lar var biz ilk başladıgımızda al sat için faks yada telefon ederdik şuan bu canavarlarla baş etmek imkansız...
30.86 kavşak olarak onaylandı.. burası için üzeri güzel altı üzer seviyesi diyebiliriz.. kısaca,yükselecekse bu seviyeyi geçmesi gerekecek.. (30.88) turkuazın da bu seviyede olması, bu seviyeyi güçlü bir direnç haline getirir.. bu seviye geçilse bile kırmız 31.66 üzerine oturmasında yarar var.. yoksa olası bir dönüşte bu 2 seviye (kırmızı turkuaz) stop olarak çalışır.. otobana çıkış için Yatay kırmızı ve pembe üzeri kapanışlara ihtiyaç duyulur.. uzun vade işlem yapanlar mesajımı dikkate almasın..
kazancınız bol ve daim olsun..
https://i.hizliresim.com/awzuiki.png
Endekse dolar bazlı bakmak lazım. Tarihsel olarak 80 - 510 usd arasında gezinmiş bir bist 100 var. Şu sıra 285 dolar civarında. Ülke ekonomisinde çok olumsuzluk var. Yine de iyi yönetilen şirketler de var. Ben Bist in zirve denemesi yapacak veya çökecek dip denemesi yapacak bir durumunun olduğunu düşünmüyorum. Şu an şirketler için en önemli konunun borcunu rahat çevirebilmesi olduğuna inanıyorum. Büyük şirket , küçük şirket ayrımı yapmıyorum. Borcunu rahat çeviriyor mu bunu önemsiyorum bu dönem.
Bu dönem belki 3-5 yıl sürecek bir süreç.
Sağlam adımlarla büyümek çok önem arz ediyor..
Bilanço geldi
Bilançoda korkulan olmadı ve vuk gibi geldi..
Satışlar beklentim olan 300 milyonun az üzerinde 307 milyon tl geldi,bravo..
Hissedarx üstadın beklediği sırbistan tarafı show yaparak 11 milyondan 57 milyona tam 5 kat artırmış..
Hissedarx üstad dan pazartesi tavan bekliyorum..
Allahtan satışlar artmış. Kötüyü geride bıraktık diyebiliriz gibi. Karin düşük gelmesi dünya genelindeki konjekturden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Evet kar düşmüş ama 600 hissenin 550 tanesinin neredeyse kari diğer yıla göre düşük geldi zaten.
Enf.muhasebesi net parasal kayıp ilk çeyrek 6 milyondu ve bu çeyrek 4 kayıp gelmek şartıyla 10 olur diye beklerken 20 milyon net kayıp geldi ona rağmen net kar bozulmadı çünkü hasılada artış var..
https://imgyukle.com/i/CYSzUp
42den 57e yükselmiş Sırbistan. Benmi yanlış görüyorum kazanckapisi
Seneyi 750 milyon hasılat ile kapatacağı öngörülen-borçsuz şirket 900 milyon pd olmaz,olamaz..!
İlk çeyreke bakıyorsun sen, ben geçtiğimiz yıl 2. Çeyrek sonucunu söyledim. 42den 57e yükselmiş. İspanya diğer yıla göre düşmüş. Mehmet yani babaları sanırım bu durumu düzeltmek için İspanya’nın başına kendisini koydu. Yani umarım ailevi bir sorun yokturda geçme sebebi budur. Yurt dışında okumuş yıllardır ykb olan oğlundan dahami iyi olur tabi tartışılır.
Satışların artması tek umid vaad edici bir durum. Enflasyon muh.den biraz fazla gol yemiş. O golü yemese geçtiğimiz yılın 2. Çeyreği ile neredeyse aynı bilanço. Yönetim giderlerindede ciddi bir artış gördüm. Neyin gideri bu anlamış değillerim bu şirkette her çeyrek :)
Kötü haber dipte gelirmiş derler. Zaten insider bir hisse oldugu için. %50 düşüşün sebebi bu durum. Gerçi bilanço kötüde denemez. İyide denemez. Satışlar umut verici. Fk yükseldi bu olumsuz birde. Bilanço çoktan fiyatlandı. Bu haftada biraz dökülürler sonrası Allah Kerim, başlarız artık diye düşünüyorum.
Genel yönetim giderlerinin içinde amortisman giderleri de oluyor..
Şirketler son dönemde özkaynaklarında artışa gittiler malum..
Bilançolara bakarken bir önceki çeyreğe bak,geçen yıla bakmak aldatır..
Önümüzdeki çeyrek de ispanya yüksek gelir sırbistan düşer..
Bölümler arası değişimler var bak orada…!!!
3.çeyrek enflasyon muhasebesi net parasal kısmı nötr bekliyorum..
Net kara olumsuz baskı olmayacak..
Yani çeyreksel 30 milyon tl ve üzeri kar gelebilir..
Kambiyo da kar rakamını destekleyek..
3.çeyrek hasılat 200 milyon az üstü bekliyorum..
Çeyreksel %17-20 büyüme yine..
https://i.hizliresim.com/bklydrr.PNG
Öncelikle bu rakamlardan ne anladığımı yazayım...Büyük ihtimal yurt dışındaki şirketler yakınlardan bir yerlerden (Belki de Norveç Skumtech bilemiyorum) hammadde alıp bunu yarı mamül haline getiren ve şirketin TR'deki fabrikalarına ürün yapılmak üzere gönderen şirketler...Yani kendileri "tam mamül" vasfında bir üretim yapmıyorlar gibi...Haliyle oradaki performansın bilançoya hiç bir olumlu etkisi geçmişte de olmadı şimdi de...Zaten bütün öngörülerimi de bu faraziye üzerine yapıyordum sanki haklı çıktım...Faaliyet raporu ve dipnotlarda olmayan bir şeyi sallamaya benzedi ancak bence durum bu !..
İkinci olarak, Sırbistan verilerini bilerek ya da bilmeyerek manüpüle edenleri (başta Kazançkapısı) dikkate almıyor, gençliklerine veriyorum...İlk çeyrek kâr tahmini rakamlarında da benzer bir şeyler yapmış ve de burada hesabını sormuştum...Hemen geride...Olabilir, gayet normaldir...Sonuçta elinde hisse bulunduran hiç kimse malına kötü demez zaten kötü de değil sadece olağandan fazla önem atfetmeyi kastediyorum...Keko da geçmişte sıklıkla yapmıştı bunu...Bunlara fazla takılmam ama, benim için gerçek olan KAP bilgileri...İnce bir dokunuş yapayı dedim sadece...:)
Son ve en önemlisi: Global ve yerel ekonomilerdeki olağanüstü kötü gidişata rağmen veriler gayet iyi ve beklentilerim doğrultusunda...Özellikle döviz tarafında 2 nci çeyrek genelinde belirgin bir artış olmamasına rağmen yurt dışı satışlarındaki artış dikkat çekici ve bu bana şirketin yeni networklere sahip olduğunu düşündürüyor...Bu açıdan dikkatle takip etmeye devam edeceğim...Kısacası, ilk çeyrekten daha iyi bir performans gösterdiğini rahatlıkla söyleyebilirim...
Unutmayalım, bu şirketin asıl bilançoları bundan sonraki dönemlerde gelecek ve şayet gidişat bu şekilde olur ise, geleceğe yönelik beklentileri de (Daha uygun faizler, İstanbul başta olmak üzere konut sektörü, Bakan-İmamoğlu görüşmesi vs) dahil ettiğimizde "ortak olduğumuz şirketimizin" geçen yıla göre oldukça güzel bir büyüme içerisinde olduğunu görebiliriz...
Fiyatlamaya da fazla takılmayın, aşağı salarlarsa alacak birileri illaki çıkar, çünkü kısa/orta vadeli konjonktür şirket lehine dönmeye başlamış durumda ve arkadaşlara katılıyorum; bence de en kötü bilanço bu idi...YTD
Sn.Hissedarx ısrarla sırbistan verilerine değindin,çok önem atfettin..seni duymuşlar gibi ciro patlaması yaptılar işte..
Sen ana gidişata bak boşver o tarafı orada iş farklı sene sonu toplam ciroya bakarız..
Benim çizdiğim ana resim yatırımcıya kılavuzdur..
Şimdi 3.çeyrek finansal dönem kapandı pazartesi son gün..
Önümüzdeki çeyreğe dair ciro-favök ve kar tahminleri bekliyorum..
Benim emeğime saygı duymanızı beklemiyorum,eleştirilen tarafta da olmak istemem..!
Biraz da ben tutarlılıkları gözlemek isterim..
Buyrun..!
Bu hissenin forumuna yazan kişiler, seviyesi olan kaliteli yatırımcılar..
Tebrik ediyorum sizleri..
güzel günler göreceğiz güneşli günler inş.
25 yılını bitirmiş bir üstad ile aynı hissede ortak olmak beni mutlu etti şahsen, emekleriniz için teşekkürler aldığınız hisselerden ne kadar kaliteli temelci olduğunuz çok belli.. elbet bu hissede ederine uğrar diye düşünüyorum turex ve atatpde olduğu gibi ancak size bi soru soracağım sayın kazanckapısı hedef fiyatınız nedir acaba bilmek isterim
Hedef fiyat vermem doğru olmaz,hiç bir hissede de vermedim..
Piyasa değeri üzerinden değerlendirme yapıyorum..
Örneğin;
Bir şirketiniz var yıllık cirosu 800 bin lira ve borcunuz yok..
Ticari borçlarınız alacaklarınızla kafa kafaya kasa da cash 100 bin liranız var..
2 dükkanınız var ve mülkü sizin..
800 bin liraya satmayı düşünür müsünüz..?