Sorumun cevabını aldığım için sildim.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Sorumun cevabını aldığım için sildim.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Deprem konusunda iç Anadolu Bölgesi konya vs güvenli değil. Niye diyeceksiniz. İç Anadolu Bölgesinde su yok kaçak kuyu sondaj ile sulama yapılıyor. Daha önce gördüm Mısır suluyor adam derede ki su yetmez o derece büyük. Aksaray bölgesinde zaten sürekli derin obruklar oluşuyor. Çöl gibi yerde devasa mısır ekilip sulanıyor. O yeraltı suyu bitince çökme meydana gelir. Kaçak kuyu sayısı 10 binlerce bu sadece Konya'da. İlk fırsatta apartmandan kaçıp bahçe tarzı eve geçeceğim. Hatta Konya merkezde trenyolu civarları kendi kendine göçüyor şuan da bile derin çatlaklar var sebebi kaçak kuyu suyu.
millet oturduğu yerden bile farkına vardı depremin büyüklüğünü felaketin boyutunuda.
kime anlatıyoruz.
depremin ilk saatlerinde 8 bin küsür dedim vefat sayısı.
açın bakın yazım duruyor.
bu kadar gecikme olacağını zaafiyetin bu kadar büyük olacağını bilemedik sadece.
halbuki yapacakları sadece yapacakları bir iha veya helikopter ile üzerinden uçmaktı durumu görmeleri için. sadece bu olsa anlaşılırdı durum.
3 cü gün anca farkına vardılar.
ne yazıkki durum bu
o yüzbinlerin ölümü depremden değil bu saatten sonra. gecikmeden
başkan geçen bu vatandaşa söyledim hatta destekçisi çıktı hemen ulan bir gün net olun kime sallayacaksanız öyle sallayın , işleri burada cık,cuk,çik li yorumlar .Sende bana görmezden gel dedin sen neden görmezden gelmiyorsun diye bende sana söyleyeyim anla sende beni..
Şu bolgede deprem olmaz bu bölge daha iyi diye birşey yok bu sadece alım gücü kısıtlı olan fakir halkin alternatif üretme çabasıdir asıl konu 3 5 katlı sağlam yapılara ulaşılabilir olmasıdır.
Emlak fiyatlarında bir balon görüyordum şimdi bu balonun gazını alırlar.
Çok katlı teknolojik olmayan beton tuğla yapılar fakirliğin eseridir.
Hepimizin etkilendiği bir dönem oldu 4 gün kendi çapımızda birşeyler yapmak , gönüllü ekipler kurmak için yetkililerle görüşmeler derken , sahadan gelen bilgilere göre sıkıntılı ve zor bir süreç mevcut.Dün Kahramanmaraş ın depremden önceki uydu fotorafları vardı ve şuanki uydu fotorafları ile karşılaştırıldığında bariz şehirin çoğunluğunun yıkıldığını görüyorsun 2019 da 1.149 milyon nüfus Kahramanmaraş , hatay 1,670 milyon en büyük hasar bu 2 şehirde , göreve gönderilen , gönüllü giden doslarla konuşulduğunda girilmeyen çok yer olduğu söyleniyor.Yetkililerde kabullenemişlik mevcut yıkımın büyüklüğünden dolayı , bana kalırsa koronadaki gibi nasıl hasta sayıları bir anda artmaya başladığı gibi ölü sayılarıda bir anda artmaya başlayacak önümüzdeki günlerde.
Anneler ve babalar çocukları ile , çocuklar baba ve Anneleri ile sınandı bu felaketin getirdiği yıkımın altında ,Allah sağ olanların yardımcısı olsun , vefat edenlere Allah rahmet eylesin
Deprem öldürmez,
müteahhit malzemeden çalarsa, yapı denetimci denetimini layıkıyla yapmazsa, zemin etüdüne uygun plan proje , mühendislik yapılmazsa, belediyeler bunları onaylarsa ortaya çıkan inşaat ve barındığımız apartman daireleri öldürür hepimizi.
bi öğrenemedik şunu.