737 - 742 Aralığından ağlatmaz artık diyerek ya Allah dedik
Az demedik Çok demedik ÇokAz TTRAK aldık KİRACI derdi yok,
Teşekkürler,
Kıssadan Hisse Durum şu :
Ferhat Çınar & Armağan Arslan Bitirdin Bizi Osman (youtube.com)
Printable View
Bir sene pas geçmişti diye hatırlıyorum. Ben de o yüzden sordum. Temettü devleri ereğli, tüpraş da vaktinde pas geçtiler. Kiracının kötüsü farzı mahal örnek alınırken, hissenin temettü ödeme kararı almaması da göz ardı edilmemeli.
SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Temettü alamadığın sene şirketin temettü vermeme sebebi aklına yatıyorsa %5 satarsın, biraz sen de idare edersin. Ama tek hisseyle temettü işine girilmez zaten bu yüzden. Ev yerine Ttrak al mantığı biraz riskli kira gibi düşünürsen. Her kira için ayrı bir şirket düşünmek en güzeli olur sanırım. Biraz getiri düşecektir tabi. Daha yüksek istersen her şirkete 2 ay da olabilir. Bir şirket vermiyorsa kiracı derdinden de çok farkı olmaz zaten.
Allah'ınız yok mu lan sizin, 1.082 den 600 liraya düşürdünüz nerdeyse hisseyi. Aç köpekler
Panik yok.en saglam şirketlerden biri.
Zirvesinden alan bile kara geçer
Sabır..
Galiba dibi bulduk. Şu yapı kredi bankasının satışları mide bulandırıcı. Sen alcaksın malına sahip çıkacaksın ne işin var sağ tarafta.. sola doğru gel sola..
Şu yapı kredi ye bak ya! Günlerdir tekbaşına bk etti tahtayı. Bi durun oğlum bi sigara molası falan verin sonra yine devam edersiniz mk
2 haftalik tatilde sadece soyle gozucu ile baktik ama saldikca salmis gozbebegimiz.
2023 sonu duzeltmesinde geldigi usd rakamlarina kadar gelmis.
maliyet dusuk olunca buralardan bile alasim gelmiyor artik. piyasa da resesyon, sikilasma ayagina bastikca basiyor. tek dogru kararim bu sene aldigim temettuyu geri yatirmamak olmus anlasilan.
takibe devam edelim bakalim. 700 de kirilirsa asagisi bayagi korkunclu olur.
Yeni maliyetlenenler burdan satmayacağına göre dahada düşerse yeni alıcılar gelir.800 üzeri maliyeti olanlar nakiti varda maliyet düşürür diye düşünüyorum
40 doları görmüş , şimdi 20 kabaca. Dahada düşermi düşebilir.geçmişte dolar bazında yüzde 70 gibi düşüşler olmuş. 10 dolarada düşebilir, burdan dönebilirde. Kimse bilemez. Ben satmıyorum burdan,lazım olmayan parayla giriş yaptım. Düşerse eklerim.herkesin durumu farklıdır. Benden etkilenmeyin yani..bi tavsiye veremiyorum.
Merhaba; öngörü değil. Sizin başlarda misal olarak verdiğiniz ev alıp kira gelirim olacağına, hisse alır temettü gelirim olur sözüne binaen söyledim. Sonuçta kira geliri gibi orta vadeli bir yatırım ile karşılaştırıyorsak, temettüye de orta vadeli bakmak lazım. Önümüzdeki sene temettü verebilir ama sonraki seneler verebilir mi sorusunun cevabı yok. Ayrıca merak edip baktım KAP'a firmanın herhangi bir kar dağıtım politikası da bulunmamaktadır.
2005 yılından bugüne sadece 2019 yılında temettü vermemiş bir şirketin temettü politikası olsa ne olur olmasa ne olur? Temettü konusunda tüm BIST şirketleri içerisinde kesinlikle ilk 5'te bir şirketten bahsediyoruz. Ev alıp kiraya vereceğime TTRAK alırım. Çok NET. YTD.
Bulunmaktadır
https://www.turktraktor.com.tr/getme...POLITIKASI.pdf
Bist' te 2 türlü firma var bence TTrak gibi olanlar ve diğerleri . Ayrıca Kira getirisinin vadesi orta değildir mezar vadedir. mesela Benim uzun vadem 7 senedir. Vade tanımında anlaşırsak uzlasırız. Eskiden Bistte uzun dedilermi 2 sene filan anlardık son zamanlarda ahlak da bozuldu uzun vade 3 ay oldu gibi.
Bu BIST te , Bu sene değil her sene TTRAK Temettüm hazır ...
Temettü vermesi iyi bir özellik şirket çok iyi yönetiliyor.
Ancak;
Karını yuksek oranda paylaşması şirketin eldeki parayı iyi değerlendiremedigini karlı alanlarda yeni yatırım yapamadığını da gösterir.
Bu da büyümeyi sadece daha çok satarak gerçekleştirebilir. Bu da sınırlı olur kanaatimce çünkü pazarda bir siz yoksunuz.
şirket elde ettiği kar ile yeni alanlarda yatirim yapamıyor. .
Katılıyorum. İşte bu nedenle pörtföy yapılmalı ve hem büyüme hisselerine hem de eğer nakit ihtiyacı varsa temettü hisselerine yatırım yapılmalı. Nakit ihtiyacı yoksa sırf temettü için hisse alınmaz. Ancak ev alıp kiraya vermek bence temettü hissesi almaktan daha kötü bir yatırım.
BDDK aldığı kararla bankalara iki sene boyunca temettü dağıttırmadı ki bunlardan biri en emekli hissesi olarak bilinir ve hala taşınır.
Hal böyle iken benim sorguladığım durum sizin nasıl bu kazançlar arasında çok net olabildiğinizdir. Yoksa bana kalırsa temettü ve eurobond gelirleri elbette kira gelirinden daha makuldür konusu geçen hisse de yakın vadede bunu kanıtlamış durumdadır hem artan hisse değeri hem de artan temettüsüyle.
Bilmem aktarabildim mi ?
SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kiracının kötüsüne denk geldim o zaman anladım temettüyü. TTRAK Temettü vermese ne olur ? Büyür Yatırım yapar derim oysa hem büyüyor hem temettü veriyor . TRAK Gibisi yok ama aday adayı olabilecek , 3 ve 6 aylık bilançolardan çıkardığınız yeni aslanlar var mıdır ?
Sayin human
Netice kabuğuna kıra cak yatırımlar değil. TTR AK denilince akla traktörden başka şey gelmiyor. Yatırımlar daha çok geliştirme üzerine. iş makineleri yatırımını beğeniyorum. Ama beklenen patlamayı yapamadı.
Çiftçinin bu kadar ağladığı,ürünün para etmediği dönemde kime traktör satacağız
Not: ttrak en beğendiğim sirketlerdendir. Gerçi herkes koç un fabrikalarını seviyor.
Öyle düşünmeyin... bu ülkede traktör yaş ortalaması 20-25 yıl ..yani oldukça yaşlı... Çifçiliğin durumu ortada , ergeç tarıma öncelik verilecek.... Ama traktör dışında hafif ve ağır makinaları üretimide yapıyor... Yabancı oranı %30 küsürletre kadar düşmüştü.. Bunma rağmen hisse sağlam durdu.. ciddi arge yatırımı da var..Şirket güzel.... Piyasa düzeldiğinde ilk düzelecek olanlardan olacağına inancım tam.
Selamlar,
Riski dağıtmak güzel ama bu sefer de tüm hisseler otomotiv sektörü olmuş. Benim de öyle.
Riski dağıt derken 100 liran varsa 25 lirasını Froto Doas Ttrak Brisa al
25 lirasına Thyao Pegasus Çelebi Doco al
25 lirasına Cwene Kontr İzenerji Akener vs al
25 lirasına da Çimsa Oyakc Akcns vs al anlamında sektörlere de dağıt diyorlar ama bize ters. :evil:
Bende de 2 otomotiv, bir demirçelik, 2 enerji, 1 menkul değerler var..
Selam devletin dahil olduğu hisseleri almıyorum.Koç grubu diğer sektörlerde olursa sektör çeşitlemesi yaparım belki.Brisa yı bile çekinerek aldım Koç harici olduğu için ve koskoca Sabancı grubundan olduğu halde.
Ayrıca ben 3 sektördeyim:
TUPRS enerji
TTRAK tarım ve kısmen inşaat (bence)
diğerleri otomotiv
Riski dağıtmak değil ama azaltmak için gıda/market ve enerjisa gibi enerji firmalarının alınması daha makul olur.
Riski azaltmak daha doğru tabir haklısınız
Benim riski azaltmakta bir önemli kriterim de yarı yarıya yabancı şirketlerle kurulan ortaklık olması.BRISA FROTO TTRAK da bunu yakaladım ama elimdeki 2 hissede bu yok DOAS TUPRS.
Kıstasları kişiye göre değişiyor. Sizin ki biraz Dudu'nun 'sahibi kim?' sorusunun cevabı ile verilmiş bir karar. Ben mesela geçmişte firmanın CEO sunun eğitimine bile bakardım; şimdi o kadar detaya girmiyorum.
Mesela ben eşime yıllar önce temettü veren, betası düşük hisselerden bir portföy yapmıştım, çünkü kendisi kaybetmeyi sevmeyen, bozulan bir karaktere sahip. Yıllar içinde o portföy(bim+aefes+ccola) oldukça değerlendi, maliyetler sıfıra yaklaştı.
Ama mesela kendime aynı portföyü yapmadım. Neredeyse her gün ekran bakan biri olarak bana çok banal geldi :) Portföyleri karşılaştırdığımda onun bir adım önce olduğunu görüyorum.
Benim lotlarım bende emanet.Her an ölebilirim diye düşündüğüm için şu anda ilkokula giden oğluma nisbeten sağlam hisselerden oluşan bir portföy bırakmak zorunda hissediyorum
Emanet derken yanlış anlaşılmasın ben aç gezmiyorum.Tabi ki temettülerden harcama yapıyorum