Norveçin Fransızın köylüsü uzaya uydu fırlatmıyordur herhalde onların da yaptığı iş çiftçiliktir senin beklentilerin farklı sanırım.
Printable View
Ulennn korkudan dolar alamadım. Kaçtı tren amk
03 Ocak Perşembe 17:35 APPLE HİSSESİ %9 DÜŞÜŞLE 144 DOLAR SEVİYESİNİN ALTINA İNDİ
03 Ocak Perşembe 17:36 APPLE HİSSELERİNDE 2013'TEN BU YANA EN SERT DÜŞÜŞ GERÇEKLEŞTİ
2-3 puan az faiz vercem diye ülkenin düştüğü durumlara bak...1-2 aya yüzde 28 30 faiz alırız yine..sabredin..
Ocak-şubat aylarında konkordatocuların iflasları başlayacak diyorlardı...
1000k+ için halkb, dün 32 günlük 23 idi bugün 21 e düştü dedi. Pazarlikla maksimum 22 yaptılar. Bunlar başka boyutta yaşıyor amk. Ülkenin gerçekleri ile bunların gerçekleri çok farklı
Arkadaşlar bir soru: 83.000 tl kredi. %5 ile bugün çekilirse 12. Ayın sonunda ne kadar ödenecek. Tek seferde ödenecek. Tarım kredisi..
Mevduat için ısrar edenler en azından seçime kadar zarar yazacaklardır. Çünkü faizlerin artması seçim sonucuna direkt etki eder. Ama doları dış güçler oynatır. Bu algıyı değiştirmeden sonuç değişmez. Y.t.d.
bu başlıkta nedense dolar yükselince moreller bozuluyor.isyan şarkıları söyleniyor.ama unutmayın uzun bağlayanlar hala dolara göre karda.olurda 7 olursa işte o zaman beraber ağlayabiliriz.ama şu durumda herşey yolunda.
Bu yıl 1m+ üstü paraya alınan faizle bileşik net bir faiz hesabı yaptım. 1 Ocak 2018'de faize konan (1 TL) değişken vadelerden ve değişken faizlerden 31 Aralık 2018'de net olarak (1.1728 TL) olmuş. Yani net bileşik getiri %17.28. Bugün açıklanan enflasyon oranı ise %20.30.
1 Ocak 2018 dolar açılış kuru 3.7946 TL. 31 Aralık 2018 dolar kapanış kuru 5.2927 TL. Eğer sene başında 3.7946'dan dolar alsaydık ve tüm sene evde veya kasada tutsaydık 31 Aralık akşamı 5.2927'den satabilirdik. Net getiri (5.2927/3.7946=1.3948) %39.48.
Özetle Dolar getirisi %39.48
Tüfe %20.30
Faiz %17.28
İnsanların birikimlerini eriten sistemin Allah belasını versin. Yılın özeti budur. TL'de duranın hali 2018'de duman olmuş. Anlayacağınız paramın %60'ı (TL mevduatta olan kısmı) duman oldu.
Dün 20 den aylık bağladığım parayı da bozarak tamamını bu sabah 5.45 ten dolara gömdüm.. artık %100 dövizdeyim ve bu konuyu favorilerden kaldırabilirim.darısı almak isteyipte alamayanlara..
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bu gün dönüş vardı ..Piyasadan oran aldım max 23.50 var...Takasbanka bakıyorum ortalaması bile bu orandan yüksek....HSBC nin kıllığı yüzünden parayı bankadan alamadım...Yarın Aracı kurumla görüşüp 24 üzeri bir oranla aylık yaparlarsa parayı aracı kuruma postalayacam...
TRY taşımak hakikaten illüzyon ...Elimizde az bir TRY var sürekli eriyip gidiyor ..
Habc nasıl bir kıllık yaptı acaba
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
HSBC daha iyi oran veriyordu. Teb ve burgan günlükte 23.5 veriyorlardı.
Akbank, işbankası,... zaten düşük faiz veren bankalar. Neyse, hayırlısı olsun.
Aracı kurumla görüşüp takasbank faizi almayı düşünmeye başladım. En azından banka banka faiz sormaktan kurtulurum :-)
Sabah işlerim vardı o zaman MT yi aradım yerinde yok falan...Saat 1 de geri dönüş yaptı...Fiyat verdi(21.50) olmaz dedim parayı ınternet bankacılığından EFT yapabilirmiyim olur dediler...Saat 2 Internet bankacılığı çalışmıyor , saat 2:30 sisteme bağlandım EFT için mobil uygulama yükle dediler , o uygulamayıda yükledim ama çalışmadı...Neyse telefon bankacılığından işi halledelim dedim ...EFT limitinizi aşıyorsunuz onay almamız lazım gitti mi bir 30 dk daha ...Sonra 36 tl masraf dediler OK dedim 1 saniye sonra ya 80 TL oldu masraf :vk: Sonra döndüm şubeye ...Ya siz yarın bir uğrayın halledelim falan ...Para orada kaldı ...Neyse düşük bir oranla gecelik yapmışlar....Olaylar dizisi 4.20 de sona erdi...tam 2 saat 30 dk mı yediler ve işimi de halletmediler....:thumbdown:
Mobil uygulama çalışmıyor EFT için SMs seçeneği vardı o yok mu şimdi orada .
Altta seçenek çıkıyordu mobil uygulama veya SMS onay .
Bana bugün 23.50 dediler bende az değil mi dedim onlara .
Şubede mt çıkmıyor int bankacılığına yazdım biraz sonra arıyorlar ulaşamadım deyince aklınızda olsun
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.