Burgan hesabımdan sabahtan bu yana AFT fon satışı yapamıyorum. Teknik hata veriyor.
Printable View
Burgan hesabımdan sabahtan bu yana AFT fon satışı yapamıyorum. Teknik hata veriyor.
Bunlar öyle riskli fonlar değil. ağırlıkla öst, borçlanma araçları, tff , finansman bonosu, %10'dan az hisse taşıyorlar.
Değişkenlerin en muhafazakar olanları ve aktif yönetilip fırsatları değerlendirenleri bunlar.
PPF olarak fil var zaten, bunlar en alttan bir üst basamaktaki fonlar portföyümde, amaçları ve portföyde yüzdeleri ona göre yani.
cuma günü ilk kez ben de bir miktar aldım. böyle günlerde eksi getirmesin yeter. kafamda şöyle bir sıtrateji oluştu. atıyorum, 50 liralık hsyf altıysam en azından 20 liralık ta ipb alayım, düşüşlerde dengeleyici olsun ve asla ama asla da bir zamanlar oluşturduğumuz yükselişlerde tcd, düşüşlerde de acc gibi bir durum olmasın inşallah.
cuma günü ne olur ne olmaz diye bir miktar hsyf satmıştım. SN hellistheothers'in nasihatlarını dinlememek, bana biraz pahalıya mal olacak. bundan sonra uygun bir sıtrateji kurup hsyf'lerle oynamayacağım. aşırı düşüşlerde likit fonlardan alım yapıp yükselişte satma gibi atraksiyonlar alsam da ana gövdeye bir daha asla dokunmayacağım. doğru fon seçmenin mantığını da anladıktan sonra baş ağrısı çekmeye hiç gerek yok.
Portföydeki %20 defansif değişken oranını 0'a indireceğim.
Genel durumu;
%57 hisse ve hisse fonu,
%30 eurobond ve eurobond fonu,
%10 Altın - gbc,
%3 PPF olarak güncelleyeceğim.
Saygılar.
borsayla ilgili şu tesbit ne kadar doğru. yüzde 70 piskoloji, yüzde 20 sıtrateji. mnormalde sıtrateji daha önemli gibi geliyor insana ama piskolojiyi yönetemeyince sıtrateji mıtrateji kalmıyor. cuma günkü ortama bakın, bir de bu güne. sonra o gün sattığını bu gün kerizler kıralı adayı gibi oldukça yüksekten alma gerçeğiyle karşı karşıya kalıyor insan. zaten hafta sonu nnf fon yöneticisiyle de bir reöportaj vardı youtube kanalında ve fon yatırımcısının en bgüyük hatasının tireyt yapmaya kalkması olduğunu söylüyordu. yarının ne olacağını kimsenin bilemeceğinin resmi var karşımızda. dengeli bir sıtrateji piskoloji olmadan buradan ekmek çıkarmak imkansız gibi.
Al-sat için kurulmuş borsa gibi türev piyasaları gibi alanlar varken fonlarda trade etmeye çalışmak, düşecek satayım, çıkacak alayım diyen , 1 bilse 3 bilmez 2 bilse 1 bilmez , eninde sonunda doğru yapmadığını anlar, sakinleşir. Ben de denedim yıllar önce. Borsa gibi sandım burayı. Borsada sabır her zaman iyi olmayabilir, aldığın şirket batar, endeks çıkar kağıdın çıkmaz vs. Ama yatırım fonu mantalitesi farklı, bunu en erken kabullenen, en karlı çıkan olur kanımca.
Hele hsyflerde ancak relatif ile kazanılırken, bir günde %3 lük piyasayı kaçırırsa 1 aylık relatifi gider. Sabrı boşa gider. 15 dakika gecikmeli veri ile trade etmek bile zorken, 1 gün gecikmeli fon verisi ile trade etmeye çalışanlara şaşırıyorum. Ama tabi saygı da duyuyorum, herkesin kendi stratejisi var.
Portföy çeşitlendirmek adına portfoyumun yüzde 1-2 si gibi aes almak istiyorum. Petrol fiyatları da sağlam düştü sanki. Bu konuda yorumunuz var mı?
Ayrıca tcd ayın ortalarında yüzde 20 lerde kardaydi sanki ama ayı eksi bu kapattı. Bu fonda aes fonu gibi çok sağlam psikoloji istiyor. Onu da diplerine yakın düşünürsek ondan da bir ısırık alınır gibi düşünüyorum
Sanırım sürpriz bir faiz arttırımı gelecek. Piyasanın başka fiyatlayacağı bir olumlu gelişme göremiyorum.
Defansif değişken fonum eıb nin %25 ine satış verdim. Daha agresif fonlara dönüştüreceğim.
hocam sözüm sadece kendime ama buna saygı falan duyulmaz aslında. çünkü bunun adı kerizliktir. kerizliğin nesine saygı duyacaksınız? en fazla üzülürsünüz falan. şu yazdıklarınızın aynısını nnf fon yöneticisi de söyledi. siz aylardır kendinizi parçalıyorsunuz bu yanlışlığı bitirmek adına. ben de bu gün itibarıyla kendime söz verip hsyf'lerde düşüşten etkilenmemek adına yaptığım alsata kesin olarak son veriyorum. bu kararı bozmamayı başarırsam bu günkü kaybım, uzun vadede fazlasıyla kâra döner. ama borsanın yüzde 5 düştüğü gün de aynı piskolojiyi korumak şartıyla.
MKK üzerinden sahip olunan varlıklara satış engeli koyabilirsiniz.
Satış engelini kaldırdığınızda ancak ertesi gün piyasada satış emri verebilirsiniz.
Belki bir nebze faydası olur.
Saygılar.
"Need to take decisions on uncertain future with incomplete information. No investor can escape this. Not even Buffett. You can course correct according to the way future pans out."
"Eksik bilgilerle belirsiz geleceğe ilişkin kararlar almanız gerekir. Hiçbir yatırımcı bundan kaçamaz.Buffett bile.Gelecekteki gidişata göre düzeltebilirsiniz."
Saygılar.
Borsa düşerken alım yapılıp kazanılır cuma yaptığım alışların bugünkü karını görmek sevindirici.
Riske girmeden para kazanılmıyor
tebrikler, darısı da benim başıma. kafamda hsyf için bir ana tutar belirleyip hiç bir zaman buraya dokunmayacağım. fazla düşüş olduğu günlerde de nisbeten kısa vadeli alımlar yapıp likitte bekleyen paramı fırsata çevirmeye odaklanacağım bundan sonra. bol kazançlar
Türkiye ekonomisinin sıkıntıları faiz artırımıyla çözümlenemez.
Buna karşılık doğru araçla yapılacak faiz artırımı gerçek yapısal reformları yapmak için zaman kazandırır.
Eğer yapısal reformları yapmaya hazır değilsek faiz artırımından mucize sonuçlar beklemek yanlış olacaktır.
Faiz artırımı sonrası usd/tl trendi kısa bir süreliğine aşağı dönebilir fakat büyük resimde trendinin yukarı olduğunu düşünüyorum.
Saygılar.
Asels ve Thyao katılım hisse fonlarda ağırlığı fazla olan hisseler, bakalım böyle kapatırsa endeks, katılım hisse fonlar +3 yazabilir.
aynı fikirdeyiz. Yapısal reformların ekonomi yönetimin aklının ucundan bile geçtiğini kimse düşünmüyor zaten. Şu ortamda kur gevşesin de döviz alalım, altın alalım, yurt dışı hisse senedi alalım diye bekleyen büyük bir kitle var.
Hükümet faiz artışı ile kur krizini kısa süre bastıracak zaman kazanır. Kazandığı zaman ile arsa satışı, kit satışı, swap anlaşmaları vb çözümler araştırır. Tüm bunlarda yeni kur krizine kadar devam eder.
Bu tür önlemler olsa bile ben artık en azından enflasyon kadar artacak bir kura herkesin hazır olması lazım diye düşünüyorum. Açıklanan enflasyon ne olursa olsun kur olması gereken enflasyon değeri kadar yükselir er ya da geç. Son 3-4 yıldır 25 ila 40 arası değişen enflasyon olmasına rağmen %10-12 enflasyon açıklandı. Ve kur düşük tutulması için MB rezervleri bitirildi.
Bu kadar sert çıkışlar uzun vadede bize bi faydası olmuyor.sindire sindire günlük yüzde 0.5 artışla yükseliş sağlıklı olan.bu arada borsanın bu kadar coşmasına sebep ne olumlu bir haber mi var.
hafta sonu pandeminin kesin tedavisinin bulunduğuna dair bir haber vardı. kanal türkte bundan olabilir falan diyorlar. ama işin özeti, piyasa ne isterse o oluyor. istedilermi yükseliş için de düşüş için de bir bahane buluyorlar. eskiden stoplos falan hayat kurtarır deniyordu. şimdi de stoplosları patlatıp insanları yine tuzağa düşürüyorlar. zaten bu yüzden fondayız.
nnf aylık getiriler foreks traderde VE YATIRIM DİREKT SİTESİNDE 4.71, tefaşta 3.98. BU NASIL İŞ? DİĞER FON GETİRİLERİNDE DE BENZER TUTARSIZLIKLAR VAR. HANGİSİ DOĞRU?
Merkez kur +0.82
Anlık fiyatlara göre tkf %2,77 artı yapabilir.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
arkadaşlar investing mobil uygulamasında bir tuhaflık var bugün... laptopta görüntülediğim sanal portföyü mobil uygulamada göremiyorum... bu konuda bilginiz var mı?
Azıcık sakin, çoşmadan, cılkını çıkarmadan, her gün küçük yeşillerle yürüsen, biz de relatif yapsak, biraz trend yapsan nasıl olur bistciğim ? 9 yaşında çocuk gibisin, her hareketin abartı.
bu gün bu kadar sert yükselişi sanırım kimse beklemiyordu ama derler ya zaten herkesin bildiği veya beklediği hareketle de para kazanılmaz, sanırım bu söz, böyle durumlar için söylenmiş. üstelik dolar da arttığı halde böyle bir gün. hal böyle olunca da pandemi dibimiz 105'lere geliyor. belki yakında 110'lara da gelecek. bu durumda da mart ayında 85 ile 90 binlerden pozisyon almış gibi olunacak.