dostlar IPB takip eden var mı? varsa fikirlerinizi merak ediyorum
Printable View
dostlar IPB takip eden var mı? varsa fikirlerinizi merak ediyorum
Geçen haftalarda İstanbul Portföy kurucu ortaklarından Tufan Deriner bir yayında bu fon hakkında bilgi vermişti, %60 civarında yerli hisse ile devam ediyorlar sektörel olarak muhalefetin secilmesi durumunda bankalar ve holdingler tarafından beklentileri oldugunu secim sonuclarına gore pozisyon alacaklarını veya mevcut hukumetin devamı dogrultusunda bankalar uzerinde baskının devam edecegi gorusunu belirtmişti. Yabancı tarafta ileriye dönük bir kaç küçük hisse, bunun yanında IPB de kendi serbest fonlarından da bir miktar bulunduğunu belirtmişti. Vadeli işlemlerdeki pozisyonlar ile ilgili bilgi vermiş miydi hatırlamıyorum...
hjb ne zaman aksiyon alacak ,28 mayıs a kadar 0,06 % gidecekse cıkalım bari ?
Normalde boyle keskin dususler nadir olur belki hatali hesaplama vardir %13 oldu ise banka ve belirli holdinglerde ters yakalanmis olabilirler muhtemelen muharrem ince ruzgarina kapilip erken mi pozisyonlandilar bilinmez bir miktar da bu eksi belki viop vs taraftan da olabilir sirketi ararsaniz detayli bilgi verirler ilgili bir sirket hatirladigim kadariyla
SM-M526BR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İlginç şeyler olmuş. OBP, %7, NRC %5, NHY %4 getirmiş.
Hata yoksa varya 😀
aradım Müge hanım la görüştüm. kaldıraç kullanımı fazla olduğundan bazan bu tür durumların olduğundan bahsetti ve bu fonu herkese önermediklerini, en az bir yıl ve üzeri lazım olmayacak para ve çok sağlam sabrı olanların düşünebileceği bir fon olduğundan bahsetti. bazan terste kalınıp çok sinir bozucu durumların olabildiğini ve herkesin psikolojisinin bu durumu kaldırmayacağını, bu durumun da doğal olduğunu söyledi.
amanın aman aman, zamanın zaman zaman, bizim aksiyon ne zaman terelli. ömrümde böyle terelelli bir fon görmedim. ilk başlarda milleti heveslendirdi, sonra ppf kadar dahi getiremeyen, üstelik stopajlı ve 2 gün valörlü bir fon oldu. bu gün de ppf altı getiri ve çıkışlar devam ediyor.
Atlas portföyun AHU kodlu fonu alınamıyor. 1 adet bile almaya kalksan iptal geliyor. Bir bilgisi olan var mı?
Teşekkür ederim. 1 adete bile için vermeyecek bir doluluk zaten çok ekstrem bir durum olur.
"Talimat Tefasa iletilmiştir" dedikten yaklaşık 30 saniye sonra "iptal edilmiştir" diyor. Talimat tefastan dönmüş gözüküyor.
Banka sorun bizlik değil dedi. Bir de Atlas portföyü arayım bakayım.
arkadaşlar bu yeşil bankanın yatırım tarafı sürekli masraf adı altında kesinti yapıyor hesabımdan... sık sık işlem falan yapmadığım halde en son 270 lira para kesmiş ne olduğu belli değil... aradığımda MKK alıyor bunu bizden diye geçiştiriyorlar. MKK'yı aradım ve "bizim saklama ücreti dışında kesintimiz yok" dediler. bankadan bankaya değişiyor bazıları alıyor bazıları almıyor dediler. bu durum hakkında bilgisi olan var mı? bu aübuk sabuk ücretleri almayan bir yere hisselerimi taşımayı düşünüyorum. fikri olan var mı? selamlar.
Günlük takip ettiğim 100ün üstünde fon var, nerdeyse her kategoriden var
Aylık getiride PPZyi yenen sadece bikaç tane
zorlu bir ay
yüklü miktarda hisse var ancak durum şöyle: son 1 yıllık MKK masrafı adı altındaki kesintilere baktım, ortalama aylık 30 ya da 40 lira gibi kesintiler var... son 3 günde toplam 325 lira kesmişler... bu kesinti 10 ayın kesintisinin toplamından fazla... yani bir anormallik var... sanki ybanka yıllık aidat icat etmiş gibi bir şey... detaylı bilgi veremezlerse ziraate taşımayı düşünüyorum virman ücreti ne olursa olsun... kızdım...
Mkk ücreti olarak, Ziraat bankasından bende de en son aylık 100binde 1 gibi birşey kesilmiş. Daha önce bazı tanıdıklardan da Teb bankasındaki yatırım hesabındaki fon işlemleri için dediğiniz miktarlarda kesinti yapıldığını duymuştum. Farklı uygulamalar olabiliyor maalesef.
vakıf mkk catır catıs kesiyor ,ama valorlu fon alımında vk6 ppf degerliyor ,getiri yuksek .o yuzden devam ediyorum
Altın fonu resmen gerçek değerinin yüzde 2,5 altında fiyatlanıyor. İnsanlar nakit e sıkışınca sattıklarından fiyat gerçeği yansıtmıyor.
sayın hellistheothers, bu ekstraları hic almayan ya da en az alan bir kurum önerebilir misiniz? ve yüklü miktardaki hisselerimi virman yaparsam çok fazla ücret çıkar mı emin olamıyorum... çünkü bilgi vermiyorlar... şu kadara mal olur falan demiyorlar... selamlar...
Aslında bir çok kriteri değerlendirince bana en uygun o geldi onu kullanıyorum
bir tek dezavantajı var. bazı bankalar fon alım sırasında takas günlerinde kendi para piyasası fonunu alıyor , ama ziraat repo yapıyor çok düşük (%4) orandan.
ben sürekli biriktirme usulü küçük küçük aldığımdan çok rahatsız etmiyor ama toplu alıyorsanız bu da bir kriter olabilir.
selamlar, bilmukabele
Bu arada tekrar fon alımına başladım.
10 hisse yoğun fondan oluşan bir portföy yaptım.
Son 6 aylık getirileri ile takip ediyorum.
6 aylıkta bist100 gerisinde kalan fonu çıkarıp, bir başka fon ikame ediyorum.
Hedefim aylık bist100+2 ; yani aylık %2 relatif yapmak.
teorik kabul : uzun vadede endeks dolar bazlı aynı yerde kalacak ( bist100 başlangıcından beri 50-500 dolar arası gidip geldi )
Güncel 225 dolar civarı.
yani nominalde getiri olmayacak , aylık %2 relatifler yıllık bileşikte 25-30 civarı reel getiri yapacak.
Periyot : 5 yıl
Mayıs ayı başında başladım. Şu anda relatif getiri %2.14 . hedefimle uyumlu gidiyor.
Özellikle son 2 ayın hiç tadı yok, hangi fon olursa olsun
işin püf nöktası çeşitlendirme yaparken, kertik yönetiminde başarılı olan fönlarda portföy ağırlığını yoğuşturmak. bu yoğuşturma sürecinde, fön yöneticisinin mantalitesini anlamak, anahtarının sizde olduğu kilit öneme sahip bir olgudur.