Kredi çekilmesi imkansız hale getirilebilirmi?
Mesela benim isbankasinda hesabım var ve kredi hesabının kapatılmasını istiyorum ve açılması imkansiz hale getirmek istiyorum bu mumkunmu?
Printable View
Bu pek fena oldu....
Değil fotokopi ki her yere tonlarca veriliyor- ya kimliğin orijinalini kaybedilse...
Dış görünüş önemli değil.
Geçen bir videoda gördüm. Kadın çorabı gibi bir şeye baskı yapıp yüzüne geçirdin mi kimse ayırt edemiyor.
Hele AI nin tavan yaptığı bir dönemde başta Tapu ve Noter işlemleri olmak üzere BİYOLOJİK DOĞRULAMA KESİNLİKLE GEREKİYOR.
Yoksa her an şans eseri yaşıyoruz...
Herkese tavsiyem mobilden tüm EFT, havale vs limitlenizi SIFIRLAYIN....
İşiniz olunca tekrar mobilden yükseltebiliyorsunuz...
Ancak sim kopyalanmışsa geçmiş olsun...
6 bin aile kendine dikkat etsin.Barboros Şansal ın bugünkü açıklaması.
https://www.youtube.com/watch?v=7ox_Hj_PVuA
https://www.youtube.com/watch?v=k0HF05zDpdI
Kayısı dan uzak durun
https://www.facebook.com/share/r/14nzNqZSAh/
çipli kimlik kartlarını dolandırıcılık azalacak diye tanıttılar kimlik kartı alınırken avuç içi ve parmak izlerimiz alındı neden kritik işlemlerde parmak izi onayı istenmiyor? Eski kimlikten ne farkı kaldı o zaman! Her gün en az bir kere abuk subuk numaralar tarafından aranıyorum dolandırıcılık olduğu belli. E devletten adıma şirket açılamaz diye onay verdim tapu içinde vekalet ile asla satılamaz diye iki günde bir e devlete girer adıma hat açılmış mı icra var mı diye kontrol ediyorum telefonumda kaspersky antivirüs yüklü ama eğer bir fotokopi ile bu kadar kolay dolandırıcılık yapılıyorsa bu önlemler hiç bir işe yaramaz
En iyisi hemen gidip kredi çekmek sonra ödememek ve kara listeye giriş. Bundan sonra dolandırıcılar kara listedeki kişiye de kredi çekiyorlarsa hiç banka hesabı kullanmamak.
Kel en düşük memur aylığı asgari ücret ve en düşük emekli aylıkları şu kadar reel olarak artmış
Neye göre reel tuikin çakma enflasyonuna göre reel
Ha niye böyle bi açıklama var seneye ..keceğiz bunları geçmişteki maaş artşlarına sayacağız diyor.
Kel diyormuş. Bizim buralarda kellerle ilgili bir söz var. Kel koyumda kendine gel. Reha abi etrafına bak kel birini görürsen ne diyon sen de.
https://i.hizliresim.com/ctzam19.jpg
Vakit tamamsa gereğini yap...
Vakit tamam mı? değil mi ?
Prestij kaybı devam edecek gözüküyor zaman geçtikçe.
https://www.youtube.com/watch?v=a6zKohQnFJk
https://tr.euronews.com/2024/04/30/t...yuzde-52-artti
Şahlanmışız yine. Ey troller ey siyasi taraftarlar. Bakın servet transferi veye sebep oluyor. Hay ben sizin diyecem.
Ali Rıza Demircan bile artık akp ye oy vererek ahiretimi yakamam demiş. Ben hiç bir siyasiye ve partiye güvenmiyorum onuda belirteyim. En son soğana kısmen güvendim. O da türlüye malzeme oldu.
Ha hatırlatayım kuru soğan ve yumurta zıpladı. Enflasyonu uçurur bunlar.
30 yıl olmuş metropol şehrin göbeği yerde en merkezi yerde 3 operatörün 2 si hiç çekmez 2 g diğeri 1 diş çeker .
İnternet ise hiçbir şekilde 3 operatörde çekmez .
Herhalde 4g ye geçişte tasarruf yaptılar nasıl olsa işte evlerde sabit internet var ara sokaklar az caddeler çok çeksin diye alt yaptılar sanırım .
Alt yapı yaptılar olacaktı
Sosyal medya manyak bir haberle sallanıyor esasında. Ama çok az kişinin haberi var. Millet uyuyor
Amorf Amet kısaca
"Az sonra "
"Parmaktan sonra "
Ayaklarına yatmış şimdi ağzı joker şeklinde açılmış bak nasıl da milleti konuşturuyorum hakkımda , diye keyiflenmekte, birazdan yapacağı paylaşımın sonunda da " bu doğru mu? " suali olacak pek muhtemelen. Şimdi faceBOk ta araştırma yapıyor yeni saçması hakkında.
Amorf Amet :kahkah:
Ekonomi Gazetesi'nden Özder Şeyda Uyanık'ın haberine göre; 2014 yılında marketten yapılan günlük bir alışveriş fişinin paylaşımı, 2024 yılında incelendiğinde enflasyondan kaynaklanan çarpıcı fark ortaya çıkıyor.
Fişteki fiyatların 2024 yılında aynı marketten yapılan hesaplamada yüzde 1.535 oranında arttığı görüldü.
GERÇEK ENFLASYON RAKAMI....
O dönem sonunda maaşlar ne kadar artmış?
Konut satışları ekonomiye doping oldu!
Konut satışlarında dört aydır devam eden yukarı yönlü ivme, ekonomide hareketlenmeye sebep oluyor. İnşaat malzemeleri sektörü, iş makineleri sektörü, dekorasyon, beyaz eşya ve mobilya satışları gibi alanlarda canlanma yaşanıyor. Satışların artması ve yeni projelerin başlaması istihdama da katkı sunuyor. TÜİK verilerine göre inşaat sektöründe çalışan sayısı geçen yıla göre yüzde 6,3 artarak 1 milyon 877 bin kişiye yükseldi.
Kaynak : Türkiye
KKM dönüşleri, Harcamalar ve Maaş ödemek için bas bas paraları...
Piyasada anormal seviyede likitide oluşsun.
Azgın sel suları gibi para gidecek yer arasın...
Faiz düştükçe ev fiyatlarını patlatsın...
Sonrasında artan ev fiyatı zaten zirvede olan kiraları daha yukarı çeksin...
Bu durumda başta asgari ücret olmak üzere ülkedeki tüm mal ve hizmet fiyatlarını yukarı çeksin...
KISIR DÖNGÜ...
Sonuç: PARA BASARAK ENFLASYON DÜŞMEZ.....
CHP başkanı Özel, asgari ücret 30 bin olsun diyor.
Yani 2 katına çıksın.
Çıkarsa ne olur?
Bugün en düşük 100 TL ye aldığın damacana 200 olur.
Emekli, işçi yine sürünür...
Geçen ay gliserinli zeytinyağlı duru sabun 75 TL bugün 115 TL üç harfli de. Piyasada denge yok isteyen istediği fiyata satıyor kimi zaman üretimde ki kısıntı arz talep dengeleri değiştiriyor
Kiralar normal düzeyde olsa asgarî ücretin 30 bin olmasına gerek yok. Konya gibi yerde eski kiracılar 10 bine yeni kiracılar eski evlerde 17-20 bin arasına oturuyor. Benim kız 17500 e oturuyor eski bina da. Kızın aldığı maaş kiraya gidiyor. Devletin bina nin yaşı evin büyüklüğü il ilçe semte göre üst sınır getirmesi gerekir. Kör tuttuğunu şey etmesin.
Bu işler zorla olmaz sen bu kadar göç alır aldığın göç de bu kadar ürerse konut da yetişmez, kira fiyatı da uçar, kira fiyatına yüzde 25 yaptı ne oldu iyi mi oldu herkes kiracıyı attı bir şekilde. Bir sürü insan ağır cezalık oldu. Ölenler, yaralananlar oldu.
Konya'da ev yapsın adam teşvik etsinler belediye harçlarını düşürsünler o bile yeter daha kazma vurmadan milyon para döküyorsan parasını istersin. Adam 8- 10 milyona daire almış 25 bine kiraya verse ne olacak boş dursun daha iyi.
Bahsettigim buyuk haber buydu
Ilk defa bir hukumet resmi olarak bunun dogru oldugunu teyit etmis oldu
Milyonlarca yil icinde gidip bizim zamanimizi buldu bu manyaklar. Ilkonce COVID simdide bu
https://www.npr.org/2023/07/27/11903...biologics-uaps
Ülkede ekonominin bu durumda olması ,enflasyon artışının önüne gecilememesi ücretli kesimden kaynaklanmıyor .
2024 de ocak ayında 17.002 olan asgari ücret şu anda 17.002
Memur ve emekli anca enflasyon kadar artış aldı. (Zam almadı)üstelik 11.ayda alacaklı duruma geçti.
2024 ocak ayında 30 tl dolar şimdi 34.50..
Enflasyon 10 aylık %39 üstelik Tüik.
Sorumlusu ücretliler mi??
Doğru. Çünkü bir bölümü hiç bir özelliği olmadığı halde bu iktidar tarafından işe alındı.
2025 maaş artışı : %6+5 : 11.3
En son MB 2025 enflasyon beklentisini %21 olarak revize etti.
Baştan ücretliler olarak yenik başlıyoruz.
Dürüst olsalar maaş artış oranlarında da revize yaparlardı.
Bu demek oluyor ki maaş artışından 3,4 ay sonra alacaklı durumda olacağız.
Hala maas artislarinin enflasyona neden olduğuna inanan var mı?
Bir fabrikada usta işçi 80 bin alırken getir götür işçisi 17000 alıyor sen bu işçiye %80 zam yaparsan
diğer usta da ister ciddi zam misal %60 zam aldı benchmark asgari ücret çünkü ne oldu bir anda 128000 oldu adamın maaşı .
Aynı oranda da artırmadım dikkatinizi çekerim .
Ne oldu tüm bu zamların etkisi maliyeti yansıdı enflasyon arttı tüketimin etkisi ile talep de düşmedi çünkü.
Ben olsam kimseye hiç zam vermem ama harcamaların artmasana da tamamen engel olurum bu sarmaldan çıkana kadar .
Sıfır zam politikası bellerim ta ki enflasyonun beli kırılana kadar .
Her ay 15 inde her 16 sında maaşı alan memurların oluşturduğu altın kuyruklarını görseniz küçük dilinizi yutarsanız .
Aynısı her ay sonunda da benzer görüntüler var tabi .
Yeni muhasebe uygulamaları yüzünden %30-40 Mali müşavire ihtiyaç var acilen. Benim çevremde ki tüm muhasebeciler defterlerin mükelleflerin %30-40 ini gönderecek. Yeni sistemde çalışabilecek ne kalifiye eleman var ne zaman var. Bunların bir çoğu düzensiz ödeme yapan yada hiç ödeme yapmayan kendini uyanık sananlar. Yılbaşından sonra ortalıkta muhasebeci arayacaklar. Diğerleri de eskiye nazaran daha fazla muhasebeci ücreti ödeyecek.