BU MESAJIN üzrine gelince yanlış anlama olabilir:whistling:
Printable View
Bizim onderimiz MUSTAFA KEMAL ATATURKTUR cumhurbaskimiz recap taip Erdogandir.biri yoktn bir ulke var etmistir digeri varedilmis ulkeyi yonetmektedir bu farki anlayin artik
Durum Vahim...
IMF'ye gidemiyorsun.. ?
Nasıl gideceksin? Halka bir sürü ucuz edebiyat yaptın.
Gitsen?
1-4-5 bankayı kapat birleştir, tasfiye et,diyebilir..
2- Borçlarını düzgün olarak ver,kontrol edelim..Hilesiz
3- Büyüme ,işsizlik rakamlarına bakalım(hilesiz,gerçekçi)
4-Doları 5 veya 6 TL yapki ithalat dursun...
bize uymaz.. :cool:
Trump gidici olmalı.
Dostum Trump'dan tipolojiye döndük.
Trump yoruldu diye de haberler vardı, bakayım bulabilecek miyim, süresini doldurma ihtimali azalıyor adam bu işden tad alamadı, patron havasında işleri yürüteceğini umuyordu belki, müsesses nizam orada da olmalı.
Bence bir şekilde süflörler var, verilecek mesajları siyasilere söylüyorlar onlar da dilleri döndüğünce halka anlatıyor.
Pazartesi DOHOL ve HURGZ yi izleyeyim, Trump desteği çekilmiş gibi.
Şöyle düşünün ceza kesildi para kime gidecek ABD kanun mu neden para ABD nin kasasına gidecek hani birleşmiş milletler nato diyoruz ABD ceza kesici mi kanun koyucu mu? canının istediği devlete bir bahane uydurup ceza mı kesecek. bırakın bu ucuz edebiyatları korkunun ecele faydası yok kork kork nereye kadar. Dik durarsak ABD geri adım atar merak etmeyin. Biz ne Katar ız ne Barzani ne saddam bu kadar korkan varsa buyursun dibine kadar şort olsun. Bu memleketten kaçsın. Ne de olsa cezayı devlet ödemeyecek biz ödeyeceğiz :)
Büyük şirketler yönetici yetiştirmek üzere bazen genç insanları alıyor.
Mülakatta bildiğin bir iki şiiri oku diye sormak lazım.
Malesef insanlar söz ile yönlendiriliyor.
Ezberleyemedik iki satır şiir.
>>>>
ANLATAMIYORUM (ŞİİR) - ORHAN VELİ
https://www.youtube.com/watch?v=83004aMemk8
Ağlasam sesimi duyar mısınız,
Mısralarımda;
Dokunabilir misiniz,
Gözyaşlarıma, ellerinizle?
Bilmezdim şarkıların bu kadar güzel,
Kelimelerinse kifayetsiz olduğunu
Bu derde düşmeden önce.
Bir yer var, biliyorum;
Her şeyi söylemek mümkün;
Epeyce yaklaşmışım, duyuyorum;
Anlatamıyorum.
Orhan VELİ
>>>>
Kendi el yazısından anlamlı bir şiiri.
https://i.hizliresim.com/pG0GJm.jpg
Önemli bir gelişme.
http://www.milliyet.com.tr/son-dakik...dunya-2541269/
Son dakika... İspanya'da beklenen oldu! Resmen duyurdular...
Madrid yönetimi, Katalonya'nın özerkliğini kaldıracak 155'inci maddeyi yürürlüğe koymaya karar verdi. En fazla altı ay içinde erken yerel seçime gidilecek.
...
ceza geleceğini herkes biliyor kaç defadır yazıldı çizildi.
vakıfbanka da ceza gelir mi ? onu merak ediyorum.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Eti 50 liradan yemeyeceksiniz. Yüzde 40 düşük fiyata yiyeceksiniz. Yeter ki altın fiyatları da yüzde 40 düşsün. Etin fiyatı da altın fiyatlarına paralel olarak düşer.
:drunk::drunk::drunk:
altınlarını getirin illa diyorlar. yoksa et met yok.
ne olduysa 2. dünya savaşından sonra oldu...yollar çizildi...kimilerine engebeli yollar, kimilerine virajlı yollar...düz yollar, otobanlar, kestirmeler, barikatlar, tüneller, kazalar...
yolun durumu limitleri belirlier...
TV de haber vardı, birileri site kurmuş, vatandaşların bilgilerini avukatlara pazarlama şirketlerine vs satıyorlarmış polis siteye el koymuş. Tapu Sicil bilgileri de varmış.
MKK, MASAK, Takasbank çok çok kritik kurumlar oradan bir USB ile bilgiler çalınmış ise kedi fare gibi borsadaki traderlar ile oynarlar.
Geçen haber vardı gerçek ve tüzel kişiler döviz borcu ve varlıklarını TCMB ye bildirecek diye.
Gidişat ileride hepimiz sistemde birer numara olacağız.
Bu arada vize haberlerini ararken sanırım yanlış bir siteye girmişim, geçen gün green kart başvurunuz var diye aradılar, neyse yanlışlıkla tıklanmıştır benim herhangi bir yere herhangi bir başvurum yok dedim.
Bir derneğe 10 sene önce 50 TL yardım ettim yılda 10 kez arıyorlar. Listelere girince çıkmak çok zor.
Ucuz edebiyatı bırakalım, bu iş dik durma işi falan değil.
Dikkatli olup adamların eline koz vermeseydik dik durabilirdik ama biz adamların önünde eğilmek için her şeyi yapıyoruz.
Yine kötü yönetim, yine basiretsizlik.
Gırtlağımıza kadar borçluyuz ve adamların çanağına tükürüyoruz.
Yetmiyor, bir sürü de koz veriyoruz ellerine.
Gerçeklere dönelim; Amerika'nın finans sistemini kullanarak bu ticarete aracılık yaptıysan adam cezayı keser.
Tabii ödemek zorunda değilsin ama ödemezsen seni sistemden çıkarır; istediğin gibi rahatça USD kullanamazsın, uluslararası piyasadan fon kullanamaz hale gelirsin. Haydut banka ilan edilirsin.
ABD finans sisteminden çıkan bir Türk bankası en fazla 1-2 sene hayatta kalabilir...
Şöyle de bir şey gelmiş.
Kamuoyunun Dikkatine http://spk.gov.tr/u/?u=7ec1a196
HUAWEI RIO-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ortalık bunlar gibi insanlara kalmış. Ülkedeki zenginlerin kalitesi fakirin kalitesiyle aynı.
Yok bilmem ne müslüman, yok bilmem kim. Kaçıncı yüzyıldayız insan katliamının müslümanı hristiyanı mı olur? Ortalık bunlar gibi şark kurnazlarının elinde. Halk layık olduğu şekilde yönetiliyor.
Bu ülke çok göç aldı. Ülkenin tabanını oluşturan kesim itinayla bertaraf edildi ç.Laik kesim bunlar sayesinde azınlık hale düştü. O bakımdan ben bu vatandaşların hallerine üzülmüyorum üzülemiyorum çünkü istedikleri şekilde yönetiliyorlar. Onlar bu şekilde yönetilmek istemeseydi böyle olmazdı.
Ben bu ülkeyi seviyorum ancak vatandaşına sahip çıkma duygularımı kaybettim. Çünkü artık bu insanlar linç kültürünü benimsediler.
Ceza goygoyu ile endeksi düşüremezsiniz
ama vakti gelince ceza olayı çok iyi kullanılacaktır, emin olun
daha erken
http://www.hisse.net/topluluk/member.php?u=4471
Bu buna benzer haber ve yazı yazan üyelere gerekli müdehale yapın...
site sahibi ve spk yalan yanlış yazılara müsade etmeyin..
HİSSENET TİCARET İBRAHİM HALUK YAŞAR
Adresi: Bayar Cad.Emintaş Sit.D Blok A Girişi D.18 K.5
KOZYATAĞI
Kadıköy / İSTANBUL
Firma İletişim Bilgileri
Telefon Numarası: 216354111
108.550 altı-üstü
Borsa asimetrik bir yer.
Az sayıda paralı adam çok sayıda para kazanmak isteyen benim gibi fukara var.
Kötü haberde mecburen satıyorsun çünkü para eriyor, onunla artık paranın büyüklüğüne göre telefon, bilgisayar, bir tatil, araba belki ev alınabilir.
Paralı adam bakıyor elindekini satacak kadar alıcı yok, adamın evi, arabası v.s. zaten var belki yat alacak belki güzel bir sanat eseri alacak. Onlar olmasa da olur deyip mecburi alıyor.
İyi haber de ise tersi oluyor kaçırılmayacak fırsat deyip alıyoruz, bu sefer paralı adamlar böyle alıcıyı bir daha bulamayız deyip satıyor bir kısmını.
İyi haberler paralı adamlara gidiyor, kötü haberler ise medyadan millete etraflı bir şekilde anlatılıyor.
Ne oldu sabahtan beri fason muhabbet mi oldu şimdi.Kaynak sağlam değilse ve birden fazla yer almıyorsa değeri yoktur.Geçenlerde Baykal da öldü demişlerdi. İnanmamıştık zaten sabah ki habere diyelim hep beraber :) şortculara yazık oldu.Pazartesi yinr düşebilir ama sebebi ABD olmayacak malum
GT-I8552 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Birinci ihtimal ABD savcılığı hiç bir soruşturma açmamış olabilir(!) :)
İkinci ihtimal ise soruşturma sonuçlarını mahkemeye vermiş ama ama bu sonuçları bizim BDDK ya ve kamuoyuna açıklamayı unutmuştur.
veya gizlilik gibi saçma bir soruşturma ilkeleri vardır bu nedenle bizim BDDK yı haberdar etmemişlerdir.
Belki de BDDK başkanı ABD Bankacılık denetleme biriminin yaptığı bir soruşturmadan BİLGİSİ OLMADIĞINI söylüyordur.
Mehmet Hakan Atilla yı başka bir bankanın eylemleri nedeni ile tutuklanmıştır.
ABD NİN BANKALAR İÇİN YAPACAĞI SORUŞTURMA BDDK BAŞKANININ İZNİ İLE YAPILMAKTADIR. KENDİSİ BÖYLE BİR İZİN VERMEDİĞİ İÇİN SORUŞTURMANIN OLMADIĞINI KESİN BİR DİL İLE İFADE ETMEKTE SAKINCA GÖRMEMİŞTİR.
İstediğiniz seçeneği seçebilirsiniz. Bu seçiminiz borsayı düşürüp yükseltmez. sadece sizin zeka düzeyinizi gösterir.
https://www.dunya.com/dunya/katalony...-haberi-387399
Katalonya'nın özerkliği askıya alınıyor
İspanyol hükümeti, Katalonya özerk yönetimi hükümetini fesh ederek, en fazla 6 ay içerisinde erken yerel seçime gidilmesi kararını aldı ve bu kararı oylanması için senatoya gönderdi.
spanyol hükümeti, Katalonya özerk yönetimi hükümetini feshederek, en fazla 6 ay içerisinde erken yerel seçime gidilmesi kararını aldı ve bu kararı oylanması için senatoya gönderdi.
Bakanlar Kurulu'nun üç saat süren olağanüstü toplantısından sonra basına açıklama yapan Başbakan Mariano Rajoy, "Katalonya'nın özerklik haklarını ya da yerel parlamentolarını askıya almıyoruz. Sadece kişilere yönelik tedbirler alıyoruz." dedi.
İspanya tarihinde ilk defa uygulanacak Anayasanın 155. maddesi gereğince merkezi hükümetin aldığı kararların oylanmak üzere Senato'ya gönderildiğini belirten Rajoy, Katalonya hükümet üyelerinin görevden alınmasından sonra buradaki yetkililerin geçici olarak İspanyol hükümetinin belirleyeceği kurumlara bağlı olarak çalışacağını söyledi.
"155. maddeyi uygulamak hiçbir zaman bizim arzumuz ve amacımız olmadı" diyen Rajoy, bu kararların, Katalonya'da yasallığa geri dönmek, normalliği ve birlikte yaşamı tekrar sağlamak, ekonomiyi düzeltmek ve normal bir şekilde seçime gidilmesini sağlamak amacıyla alındığını ifade etti.
Başbakan Rajoy, Katalonya'daki erken yerel seçimlerin belirlenen 6 aydan çok daha önce yapılmasını umut ettiğini vurguladı.
Katalonya yerel yönetiminin bu zamana kadar yürüttüğü bağımsızlık girişimleriyle "tek taraflı, yasaya karşı ve çatışma arayan bir tavır sergilediğini" dile getiren Rajoy, ayrıca Katalonya'nın bağımsız olması halinde otomatik olarak hemen Avrupa Birliği ve Dünya Ticaret Örgütünden çıkarılacağı ve bölgenin ekonomik anlamda hemen yüzde 25 oranında fakirleşeceğini de savundu.
Puigdemont hakkında "devlete karşı ayaklanma" suçlamasıyla dava açılacak
İspanya hükümetinin aldığı 155. maddeyle bağlantılı kararının yürürlüğe girmesi için Senatoda oylama yapılması gerekiyor. Senato'daki oylamanın 27 Ekim Cuma günü gerçekleştirilmesi bekleniyor. İktidardaki Halk Partisine ana muhalefetteki Sosyalist İşçi ile liberal görüşlü Vatandaşlar partilerinin de destek vermesi nedeniyle kararın kabul edilmesi öngörülüyor.
Katalonya bağımsızlık ilan ederse, Başsavcılık, Katalonya Başkanı Carles Puigdemont hakkında "devlete karşı ayaklanma" suçundan dava açacak.
Öte yandan Puigdemont, İspanya hükümetinin 155. maddeyi uygulaması halinde söz konusu bağımsızlık ilanının Katalonya yerel parlamentosunda oylanacağını iddia etmişti. İspanya devlet televizyonu RTVE, Başsavcılık kaynaklarına dayandırarak verdiği haberde, Katalonya'nın bağımsızlık ilan etmesi halinde Puigdemont hakkında "devlete karşı ayaklanma" suçundan Katalonya Adalet Yüksek Mahkemesine dava açılacağını, tüm hazırlıkların yapıldığını ve bu durumda Katalonya Başkanının tutuklanabileceğini öne sürdü.
Anayasa Mahkemesince yasa dışı ilan edilmesine ve İspanya hükümetinin tüm uyarılarına rağmen Katalonya'da 1 Ekim tarihinde bağımsızlık referandumu yapılmıştı. Referandumdan yüzde 90 ''evet''in çıktığı açıklanmıştı. İspanya'nın gayrimeşru ve yasa dışı gördüğü bağımsızlık referandumunun sonucu olarak 10 Ekim'de toplanan Katalonya yerel parlamentosu genel kurulunda konuşan Katalonya Başkanı Puigdemont, "sonuçları askıya alınmış bir bağımsızlık ilan edildiği" ifadesini kullanmıştı.
"Ekonomisi yüzde 20 kayba uğradı"
1 Ekim'den bugüne kadar yaşanan süreçte, Katalonya ve İspanya'nın diğer bölgelerinde çok sayıda bağımsızlık yanlısı ve karşıtı gösteriler düzenlenmişti. Bağımsızlık yanlısı sivil girişimlere öncülük eden iki sivil toplum kuruluşunun lideri "devlete başkaldırma" suçuyla tutuklanmış, Katalonya özerk yönetim hükümeti üyeleri ve Katalan parlamentosu meclis başkanı ile divan kurulu üyeleri hakkında "görevini kötüye kullanma ve anayasaya karşı gelme" suçlarından soruşturma açılmıştı. Öte yandan binden fazla şirket ve banka, Katalonya'daki merkezlerini İspanya'nın diğer şehirlerine çekme kararı almış, Katalan ürünleri boykot edilmiş ve belirsizlik nedeniyle Katalonya ekonomisinin yüzde 20 kayba uğradığı açıklanmıştı.
topic uyuma bu şahıs yalakalık yapıyor sayfa açmış birisi için ekonomi ile alakası yok sadece yandaşlık yalakalık iğrençlik çanak yalamak tek derdi bu iğrenç bir durum sayfasından leş akıyor bakan kusuyor yalakalığında bir sınırı olur insanlık dışı paylaşımlar yönetim lütfen bu aktrolün icabına bakın böylelerini buralarda barındırmayın. borsa yükseldimi .ıçını yaladıklarının resmini koyar borsa düştümü tüyer buraya uğramaz bu nasıl bir zihniyet. yönetim rica ediyorum bu Atatürk düşmanlarına izin vermeyin burada yandaşlık yapmalarına müsaade etmeyin.
yalakanın açtığı topiğe bakın
http://www.hisse.net/topluluk/showth...18#post1083418
https://www.dunya.com/ekonomi/yerli-...-haberi-387369
Yerli yatırımcı rotayı ABD'ye çevirdi
Yurt içinde yerleşik kişilerin doğrudan yatırım tercihlerinde, ocak-ağustos döneminde ilk sırayı ABD aldı.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerinden derlenen bilgilere göre, yurt içinde yerleşiklerin ABD'deki doğrudan yatırımları bu yılın 8 ayında 2016'nın aynı dönemine kıyasla yüzde 14,4 artarak 643 milyon dolara ulaştı. Bu rakam geçen yılın 8 aylık döneminde 562 milyon dolar düzeyinde bulunuyordu.
Söz konusu süreçte, yurt içinde yerleşiklerin doğrudan yatırımlarında son yıllarda öne çıkan Hollanda'ya ise 566 milyon dolarlık sermaye girişi gerçekleştirildi. Böylece, geçen yılın 8 ayında 590 milyon dolarlık doğrudan yatırımla yurt içinde yerleşiklerin en çok tercih ettiği ülke olan Hollanda, bu yıl yerini ABD'ye bırakarak ikinci sıraya yerleşti.
Yurt içinde yerleşiklerin yurt dışındaki doğrudan yatırımlarında en büyük payı yüzde 667 milyon dolarla %31 ile madencilik ve taş ocakçılığı aldı. Madencilik ve taş ocakçılığını 448 milyon dolarla gayrimenkul, 228 milyon dolarla finans ve sigorta ve 217 milyon dolarla da imalat sektörleri takip etti.