Bence de silelim yanlış yonlendirme de olabilir.
Printable View
Bence de silelim yanlış yonlendirme de olabilir.
KAYNAGININ NE oldugunu bilmiyorum ama ben o bankada 6 yil Calistim Yazilimci olarak. son 5 senedir de Almanyadayim. Benim calistigim zamandan arkadaslardan Yonetmen ve Mudur olanlar var. DAire baskanlari ile konusmalarinda onlar boyle birsey belli etmediler. Ya onlar gercekten bilmiyor yada bilip bana anlatmiyorlar. Tek bildikleri surecin git gide uzadigi.
Böyle bir şey varsa ve biz biliyorsak (alıntı yapmadım) yarın açılışta belli eder. Ağalar duymuştur mutlaka.
Sayın Deniz 43 çok teşekkür ederim. Esas kimliğinizi de çoktandır merak ederim. Vobelit dahil,tüm yazılarınızı satır satır okudum. 3 yıldır yazılarınızı özellikle takipte ederim..Doları uzun süredir. Dowda yükselişin 18.500 lerde nihayetleneceğini , bir balon olduğunu hep düşündüm. By beni yanılttı . Sizin yazılarınızı , bilhassa ABD enflasyonunu gerek çekirdek gerekse tüfe bazlı yükseliş ve tahvil pyasası uyarısını dikkate almakla birlikte uygulayamadım. Dolar bazlı 2.65 seviyelerinden , doları 3.9 dan bozup Halk Bankla borsaya girdim. Sırasıyla da Yapı Kredi, Vakıfbank, Sahol ve son olarak da İŞC de park ettim. Ekonomimizde rasyonel olmayan beyan ve uygulamaların, seçimin içte dışta bu kadar sermaye piyasalarının törpüleneceğini asla ihtimal vermedim. Burada yine Halk Cafede yazan üstadlardan sayın TH. da yanıldı. Fakat yılmadı. Çünkü HalkBank yüklü portföyünü satmadı. Tam bir uzun soluklu arap atı gibi koşucu O. Sinir sistemi ve İngiliz soğukkanlılığı ve çok yüksek bilgi birikimi ve dünya piyasalarını okumasında son derece sıradışı bir beyin. Yazılarına bir bakabilir misiniz ? ABD de işlerin döneceğini düşünüyor ve benim düşüncelerimle birebir örtüşüyor. Bugün ve aylardır siz haklı çıktınız. Rakamlarla ve verilerle desteklediniz beklentilerinizi. Sayın TH: dada temel çok güçlü. Çok selam ederim. (Kimliğinizi açıklamazsanız da yaşınızı bari belitseniz. Twitwrda yazıyor musunuz diye 1 yıl önce Sayın Enkinin sütünu olsa gerek sormuş cevap alamamıştım. Başka bir yerde yazılarınız var mı ?) Geçenlerde sizden bir alıntı yaparak sayın TH .a FED bilanço küçülmesine dair yazınızın bir bölümünü copy etmiştim. Bana binbaşım kaynağınızı yeniden kontrol edin demişti. İnceledim siz haklı idiniz. FED bilançosundaki küçülme rakamları o haftaya ait doğru idi ve gelişmekte olan piyasalar sıkışıyordu !
Silemiyorum iyi mi :)) Arkadaslar SIZ BENI DINLEMEYIN HERKESIN RISK ALGISI KENDINE YT DEGILDIR.. Tek soyledigim bankanin icinden de SAYIN BAKANIN DEDIGININ AYNISI bir bilgi aldim, Belki de o sahis da bakana istinaden soylemistir.. Kisa zamanda zaten belli olur bu isler..
Tekrar soyluyorum TATIRIM TAVSIYESI VS DEGILDIR - Hatta tam tersidir akli olan Halka bulasmaz..
erdoğan ailesi hariç bana göre bu bilgi işleri fos. tüm bilgi ailede.
ayrıca herkesin kendi beklentisi var. kimi ziraat kimi katar kimi abd kararı kimi vakıf kimi kalkınma herkessin kendi beklentisi var.
hayal kurmak ücretsiz.
ufkumuz genişledi yeminle.
Dedigim gibi buradakiler, yani sen, Drexty, vs.. yazanlardan, bilgi verenlerden cok daha fazla sey biliyorsunuz zaten. Neler olacagini ABD'den baska bilen yoktur. Onlar da isi iyice pislige surduler, siyasete soktular maalesef.
Hissenin hareketleri bize biraz ipucu olacak bu hafta neler olacagini.
Yanliz, unutulmasin, bu adamlar HA yakalandigi gun daha kimse bilmiyroken hisseyi %6 yukari yapip (yakalandiktan sonar) %10 gecirmislerdi. Yani oldukcac spekulatif bir hisse. Hissenin fiyatina bakarak da ne olacagini tahmin etmek mumkun degil. Adamlar yukari surseler, allah bilir OFAC cozuleceginden degil, basimiza dava duseceginden mal basmak icindir.
Bu kağıdın bizle işi bittiğinde hepimiz paranayo piskopat olacağız bari pisikiyatris parasi kazanabilsek.
Bu iki yoruma da aynen katılıyorum, bana yazacak bir şey bırakmamışsınız :)
Eğer OFAC işi henüz belli değilse de hükümetin ekonomi için olumlu habere çok ihtiyacı var, zaten bulabildiği tüm kaynakları kullanıyor, düşünün OFAC işinin çözülmesi gibi bir fırsat kaçırılacak iş değildir, mutlaka yerel seçimden önce bu iş çözülüp maddi ve moral etkisinden faydalanılır.
OFAC kararını da halkbanktaki müdür daire başkanı falan bilmez, bu işi ilk bilecek olan amerikalılar, oradan da hissede ve hatta bizim bankalarda/dolarda/tahvilde vb. pozisyonu olan fonlar, sonra bizim siyasiler ve belki sonra halkbank üst yönetimi veya doğrudan basına açıklamayla herkes. Muhtemelen ABD'li fonlar bu haberi içeriden aldıktan sonra pozisyonlarını ayarlayarak OFAC cezasının miktarından çok daha fazlasını ABD'ye kar olarak yazacaktır, biz bu kararı duyduğumuzda iş işten çoktan geçmiş olur. Önden tahmin ederek pozisyon alacağız ya da hissedeki olağandışı hareketlenmeleri sezmeye çalışacağız.
https://i.hizliresim.com/zjvD27.jpg
Trump, halkbankın benden çekeceği var der gibi gülmüş
1- yıl başına kadar hisse geri alımını tamamlar
2-hisse geri alımına kadar beklenen haber gelmez.
3- halk bank olayı siyasi pazarlığın en etkili maddesi doların düşmesi enflasyonun düşmesi cumhurbaşkanına puan kazandırır.
4
şayethalkbankasına büyük ceza verilirse yani şu ana kadar anlaşma sağlanamamışsa kesinlikle cumhurbaşkanı yerel seçimleri büyük bir yenilgiyle bitirir.
5-bu durum seçim sistemini gündeme getirir ve bu seçimdede cumhur ittifakı bozulur ve ülke korkunç bir siyasi belirsizliğe yol alır
6- kısaca halk bank olayı hayati bir olay cumhurbaşkanı bunları bilecek kadar siyasi deneyim sahibidir
Halk bankası olayı sizden bizden başka yani mağdur olmuş yatırımcıdan başka kimsenin mikinde değil, halk bankası konusunda herhangi bir olumsuzluk seçimleri zerre kadar etkilemez, dava sırasında neler söylendi neler, hiç bir şey olmaz , Halk ister Halkbank yapar o kadar.
Selam Doktor. 5 gündür Çeşme'deydim. Hissedeki pozisyonumu aynen korumaya devam ediyorum. Benim bu hissedeki görüşümü tek bir cümleyle özetlersem; son çeyreğe ait rezalet bilanço da dahil olmak üzere tüm olumsuzlukların hisse fiyatına halihazırda yansıtılmış olduğuna inanıyorum. Rezalet gelen bilançoya rağmen hissenin göreceli olarak kuvvetli durması aslında gayet olumludur. 303 milyon tl lik çeyreklik solo net kâr rakamına rağmen hisse bununla orantılı bir olumsuz tepki vermedi ve sağlam durdu.
2018 3Ç itibariyle özkaynaklar 28.3 milyar tl, hisse başına 22.64 tl ediyor, hisse 7.26 da olduğuna göre %68 lik bir iskonto ile işlem görüyor. Er veya geç hisse hak ettiği seviyeye gelecektir. Her ne kadar kârlarda geçici bir erime yaşanıyor olsa da hisse defter değerine oranla %68'lik bir iskontoyu hak etmiyor. Daha önce de açıklamıştım: 2008 krizinin en yoğun zamanında bile hisse en düşükken defter değerine göre sadece %7 lik bir iskonto ile işlem görmüştü. Bakıyoruz şimdi bu iskonto %68 olmuş.
İki lider yemekte görüştü:
Trump: nettin?
Erdoğan: netcen işte yuvarlanıp gidiyoz
T: gaşıkcıyı deyyon, nettin?, bulabildin mi cesedi
E: yok yaww, adamı eritmiş ********ler
T: nası eritmişler yaww dondurmamı bu, dondurma dedimde canım çekti, getireydinya maraştan maraş dondurması, şöyle yalıya yalıya yirdik
E: yalatcan ben sana şindi
T: garnım da zil çalıyor, fil gibi acıktım valla
E: yemekte ne var
T: bilmeyyon, misafir umdunu değil buldunu yir
E: halk bankası nolcek, hallet şunu yaww, walla güccük yatırımcı ümümü sıkcak
T: halletcez dedik ya, hadi yemeğini yi
E: he he, yapcez etcez deyyon bi pok yok, hep gandırıyon bizi, bak canımu sıkma bağırcan şindi ; eyyyyyy
T: yaww bi dur dellenme rezil etcen bizi millete, oğlum hadi çorbaları getirin yawww
Bu fırsattan istifade etmek lazım, mümkünse piyasadaki tüm lotları toplasınlar. Mesela İSCTR'nin tedavülde 1.1 milyar lotu var bildiğim kadarıyla, işte bu 1.1 milyar lotun hepsini toplasın İşbankası. Böyle bir fırsat bir daha kolay kolay ortaya çıkmaz. İşbankası 1 yıllık net kârıyla zaten bu lotları toplayabiliyor, daha fazla ne bekliyorlar? madem yabancısı Türkü ve sairesi satmaya bu kadar istekli, alayının elinden bütün mallar toplansın.
Napsam Hulku geri mi alsam acep
Serkan, VAKBN HALKB ZİRAAT maalesef Hükümetin doğrudan müdahale ettiği bankalardır, yönetimi TC atıyor, stratejiyi yine TC belirliyor, örneğin daha 5 ay önce döviz krizi arifesinde Halk Vakıf ve Ziraat hükümetin talebi üzerine maliyetin yarı fiyatından konut kredisi verip durdu, şimdi bu kredilerin tümünden zarar yazıyorlar. Böyle bir ortamda VAKBN HALKB halka açıklık oranları artırılsa bile bu hisseleri kim alır ki? HALKB 2007 yılında hemen hemen 12 yıl önce 6.5 dolardan, 2012 yılında 6 yıl önce 8.5 dolardan halka arz edilmişti. Bugünkü dolara çevirirsen ortalama 10 dolara yakın bir değer ortaya çıkıyor. Şu anda hisse 1.3 dolardan işlem görüyor. Yakın geçmişte yapılan halka arzların performansı ortada. Bu şartlar altında bu bankaların halka açıklık oranları artırılırsa o hisselere alıcı bulunamaz. Eğer olur da Halkbankın veya Vakıfbankın %51 gibi çoğunluk hissesini satarlarsa taliplisi çok olur hem de defter değerinden yani hissenin şu anki fiyatının 3 katından.
Kesinlikle alırım. Yuvarlak olarak 4 dolar eder hisse başına. %51 lik hisse için 2.5 milyar dolarlık bir maliyet çıkartır. Benim şahsi servetim bunun %1 inin üzerinde ama inan bana Halkbankasının %51 lik hissesini satın almak için 48 saatte bu parayı bulmazsam namerdim.
HALKB hissesinde mutsuz olanlar, vadesi kısa olanlar, bekleme lüksü olmayanlar, sabrı tükenmişler, kalp problemi olanlar, tansiyonu şekeri kolesterolü olanlar, psikolojileri bozulanlar, bu hisseye koydukları paraya ihtiyacı olanlar, daha fazla bu işkenceyi çekme gücü kalmayanlar, bitip tükenenler vs vs her daim bu hisseden çıkma imkanına sahiptir, isteyen istediği zaman çektiği acıya son verebilir. Böyle bir imkan her zaman mevcuttur, ayrıca hiç kimse sizi bu hissede zorla hapis etmiyor. Demek istediğim o ki, borsa ortamında hiç kimsenin şikayet etme hakkı yoktur. Borsanın en temel işleyiş prensibi olan "caveat emptor=risk alıcıya aittir" prensibini unutmayalım.
ABD borsalarında çöküş bekleyenler biraz daha sabır gösterecekler. Bu yıl ABD borsalarında 1 trilyon dolardan fazla hisse geri alımı olacak, ki bu bir rekordur hem de büyük bir marjla. Önümüzdeki sene de yüklü hisse geri alımları olacağı bariz. Son 1 ayda hisse geri alımları kurudu zira black out süreci vardı yani geçici olarak yasal nedenler yüzünden hisse geri alımı yapılamadı. Yılda 1 trilyon dolardan fazla hisse geri alımının yapıldığı bir piyasa öyle kolay kolay göçemez. Oradaki boğa piyasasının daha gideceği yol var. Hele hele FED faiz artırımlarına ara verirse TR gibi GOP'lara bu doping olur.
Bu yazdiklarinin hicbiri bu forumda yazanlar icin gecerli degil TREND.
Gecerli olan bu hissenin "igrenc" oldugu, bu hisseye 1 sene once para sokanlarin degisen konjekturle beraber o parayi hicbir zaman kurtaramayacaklari. Borsa bir sabit degil. Adapte olmazsan system disi kalirsin.
Th yada başka biri size bu hisse şurdan alınır şurdan satılır dedimi ? Ben hisseyi alırken bu forumu okumadım bile şimdi kimseyi şikayet etmeye hakkim yok yatırım yaptık zamanı gelince değerlenir düşüncesiyle th nin tek bir yorumuna katılmadım herzaman ao düşürme işine eger 6 altındaki hareketlerde risk edip almamış olaaydım bugün ao seviyem düşmemiş olurdu 14 aydır sabirla bekliyoruz faiz dolar altın gibi şeylerin kazancını hesap ettik kendimizce vakti zamanı gelince yazarız kimse kimseye şurdan al şurdan sat demez kaç kişi 5.50 seviyesinden aldı satmadı ? Ben satmadım neden satayim th sabırli adamsın vesselam :)
http://icdn.ensonhaber.com/resimler/diger/ucak_3429.jpg
bu iş dönüp dolaşıp nereye gelebileceği için belki bu kadar uğraşiliyor. yoksa kim kimin umurunda ?
umudum bu.
Şu 3 bankayı karşılaştırıyorum:
1) ICBC Turkey bankası:
Aktifleri=14 milyar tl
Özkaynaklar=1.1 milyar tl
Bankanın piyasa değeri=860Mx7=6.2 milyar tl (özkaynakların 5.5 katı, aktiflerin %44'ü)
2) Kalkınma bankası:
Aktifleri=10.7 milyar tl
Özkaynaklar=1.3 milyar tl
Bankanın piyasa değeri=500Mx38=19 milyar tl (özkaynakların 15 katı, aktiflerin %180'i)
3) HALKB:
Aktifleri=400 milyar tl
Özkaynaklar=28.3 milyar tl
Bankanın piyasa değeri=1250Mx7.26=9 milyar tl (özkaynakların 0.3 katı, aktiflerin %2'si)
rusların satmak için anlaştığı banka izin bekliyor belki verilmiyor. bilmiyoruz. sallıyoruz düşünüyoruz. neden gerçekleşmedi. rakamda çok çok iyi 1 pd dd nin üzerinde idi.
sonuçta rus bankasıda ambargolu idi.
gelinen noktada herkes birşey bekliyor.
keşke satılsa pat diye. yeni sahibi yeni isimle yeni lisanslarla şu işi bitirse keşke. işte herkes birşey bekliyor hayal kuruyor.
tanrı bilir diyeceğiz ama başkasıda biliyor. düz mantık geleceği bilen tanrı diyemeyiz şirk olur.
Yahu kactir buraya yaziyorsun 5.50'den aldim diye de.. AORT dusurmeye calisan adam 9'dan da alir, 8'den de, 7'den de.. en sonunda elinde tonlarca mali olur hisse duserken, diplerden mal alamaz zaten. Sen niye 5.50'den aldin mesela, muneccim misin 14 ayda dibini bulmussun?
12'den alirken "Araba alacagim" dedigin zaman sana "dikkat et elindeki arabanin lastiginden olma" yazmistik. Yuruyerek gidiyorsundur ise simdi galiba.
Denizbankın 2017 3Ç itibariyle defter değerinin 1.17 katından anlaşmışlardı. 14.6 milyar tl ödenecekti %99.85 hisse için. 3.2 milyar dolar ediyordu o zamanki kurdan. Şu anki kurdan 18 milyar tl ediyor. Resmi makamların onayı bekleniyor şimdi. Normal şartlarda bir TR bankasının ederi defter değerinin 1.20 katıdır. Denizbankın alıcısı Emirates NBD bu alımdan gayet memnun. 140 milyar aktifleri ve 15 milyar tl lik özsermayesi olan Denizbank 18 milyar tl ettiğine göre; 400 milyar tl lik aktifleri ve 28.3 milyar tl özsermayesi olan Halkbank acaba ne kadar eder? En az 30 milyar tl etmesi gerekmez mi yani hisse başına 24 tl?
yani bu iş o kadar uzadı ki artık yerel seçim adaylarından yarışından önce bitse sonuçlansa. sonuçta seçimlere gidiyoruz. bir emlak sektörüne destek kararı bile alınsa bunun hesaplanması gelmesi gitmesi bütçesi vs. yerinde denetimi bir ton işi var. artık seçime kaldı 4 ay. birşeyler hızlanmalı. şuan ki ekonomik durum ile seçime gidilir mi ? düzeltilmesi için birşeyler yapılmalı. sizce ? artık vakti değil mi ?