spotla vadeli arasında marj 7 ye kadar düştü aşağı yönlü baskı var bakalım ne olacak. Almadım pala seni bekliyorum.
Printable View
spotla vadeli arasında marj 7 ye kadar düştü aşağı yönlü baskı var bakalım ne olacak. Almadım pala seni bekliyorum.
saat 11.19......eldekı verılere göre yukarda 158....aşagıda....155600 artık sortcular ve longcular bır hesap yapsın
1570,50 long 12 tane
Pala long cu ların hakkını gasp ediyor şu an normalde 158 olmalıydı bist100 dünkü tepeyi geçti vadeli asagida kaldı. Ayıp ya arkadaş her yeriniz üç kağıt kepazelik olmuş.
ISLAMI karıştırma, canımı ye..
Şimdi O SEKULERLERİN, ÇAKMA LAİKLERİN,ehli dünyanın geçmişte yaptığı haltları yazsak forum karışır...
Forum forum olarak kalacaksa inaçlara,hayat görüşlerine çomak sokmamak lazım.
İSLAM (SARMISAKLI,SOĞANLI İSLAM DAHİL..HER NEVİSİ..),LAİK,SEKULER,ATEİST...herkesin hayatı kendine...
Suç bireyseldir...yoksa bu memlekette parti,dernek vs. kalmaz
Abka yazsana o bahsettiğin sekülerlerin,laiklerin geçmişte yaptıklatından!Şimdi adam yazöış siyasal islamcılar! Yani islamı kullananlar aslında sende bilmektesin kriptıoculuk yapma herdafa yaptığın gibi! Bak neler yaptı savunduğun siyasal İslamcılık oynayan aslında müslüman bile olmayan adamlarınız! Forum karışırmış hadi ordan!Hırsızlık,mafyacılık,haram yeme her halt var sayamadığımız! Kkoin çekme,çektirme tecavüz,katillerin salıverilmesi ve herşeye rağmen görmezden gelmece Yakışıyormu senin gibi Müslüman adama!
Kchol de acıklanan rakama göre aldıkları cok ufak asıl alımı arclk te yaptılar bizde onu sectik tabiki :)arclk de alınan lot 8.5 milyon kchol de en son 500 k bile değildi SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
akp yi eleştir ,yerin dibine sok..bana ne.
deki; o insanlar İSLAMI KULLANARAK rezillik ediyorlar...tamamdır.O adamların yaptığı çoğu şey İSLAMA GÖRE idamı gerektirir..
ama kişilerin yaptığını İSLAMA BAĞLAMAK; doğru değil.
2/3 tane kitap okusan anlayacaksın ki; İSLAMIN sosyali,siyasalı yok..PEYGAMBER DİREK DEVLET BAŞKANIYDI.yani siyasi boyutu sonuna kadar var..
ama sorun özellikle bir partideki zubüklerin İSLAMI KULLANMASI..BURADA hem fikiriz.
ha laiklik adına yapılan zulum,travmları,yolsuzlukları her seferinde baştan yazmayayım.(geçmiş mesajlarda
var).bunlara bakarak BİR KESİMİ YANINA SIFATLAR KOYARAK eleştirmedik..
SUÇ BİREYSELDİR VE İSLAMI-ATATÜRKÜ,devlet,bayrak vs. kullanarak çok suistimaller yapılır,yapılıyorda.
Abka Delikanlı ! Önce İslamı,Müslümanlığı anlayalım.Her siyasal İslamcı eleştiriine de atlman seni burada apk savunucusu yapmakta! Şunuda görün artık!Geçmişte ne yapıldıysa misli ile yapmakta dedeleri vatan haini oldukları tecilli (Müslümanda olmayan,Türk de olmayan kriptolar)bir kısmının torunları yönetime geldiler! Herneyse yoksa İslama laf atılmamakta zannımca! Sen sulandırmaktasın ve yapma herdaim bunu özelliklede seans içi olmakta bu yazılar ne tesadüf.Haydi bolkazançlar.
BADEMLİ çok güzel hareketler dönüyor.:)
Belli tahtalar tamamen karşılıklı ,
Brüt olarak evet. Net olarak binde 2 komisyon ödüyor olsanız alım/satım toplam binde 4 yapar. Bu da 125.500 TL pozisyon büyüklüğü üzerindendir. 500 TL aracı kuruma komisyon ödersiniz. Üstüne viop borsa komisyonu da olacak. 600 TL de masrafınız olur, nette başa baş noktası. Unutmayın bunun zarar kısmı da var. Zarar ederseniz bu komisyonlar nedeniyle net zararınız üzebilir. Kolay para kazanılacak yer değil, burada işlem yapan küçük yatırımcının %70-80 belki daha fazlasının zarar ettiğini hiç unutmayın.
Bu nasıl bir ülke arkadaş, yüzde 80 ni Müslüman olan bir ülkede İslama çok rahat dil uzatılmakta, çok enteresan
klasik takiyyecilik yine almış başını yürümüş , islâmî kullananlarmış..
bak bak ifadeye bak..
kullandırtma o zaman beyim , gücün mü yetmiyor yoksa..
benim başka bi maruzatım var , ne dion bu yangınlar ve sel 'felaketi' için..
bi yorumunu alalım beyim..
forum amacına uygun olarak sadece; ekonomi,borsa vs. olursa çok daha verimli oluyor.
sonuçta herkesin kendi hayatı,inancı vs. kendine.
bu toplumda sinir uçları vardır; etnik,mezhep,din vs... şahısları taptığı hatayı bunlara bağlamadan eleştirmek lazım.
not.; sadece bilgi..yapılan bir anket vardı bu ülkede kendini müslüman olarak tanımlayan %75-80 arasıydı.
ülke nihayet 21. yy da din tahakkümünden (dinin siyasaet için kullanılması ve geriletilmesi) kurtulacak ve ilerleyecek diye umarken şimdi akape+abd+avrupa işbirliği ile ülkeye sığınmacı getiriliyor.. jeopolitikte ülke içini karıştırmak için sıkça kullanılan bir şey..lübnan, pakistan, afganistan ve benzerleri.. bu ülkelere bakarsanız bir daha belini doğrultamıyorlar.. hatta haçlı zihniyeti için o kadar faydalı ki istedikleri zaman hedef ülkeyi karıştırabiliyorlar sığınmacılar üzerinden uzun vadede..
akepe dini nedenlerle abd nin tuzağına düşüyor..milli şuur eksikliği var.. ümmet diyor başka bir şey demiyor ki abd bunları çok iyi bildiğinden kullanıyor siyasal islamcıları..
Ben 2 sayfa boyunca yazılanları okudum. İslam'a dil uzatıldığını görmedim. Allah böyle emretmiş o yüzden bunlar yapılıyor diyen yok. Siyasal islamcılar ifadesinden de alınmamak lazım. Bunun adı bugün siyasal islam olur, dün laiklik, başka bir gün Atatürkçülük. Tepki çirkinliklerini bu kavramların arkasında yapanlara. Müslüman insan şu an en çok karşı durması gerekendir. Çünkü bu devir de geçecek bunlar da ülkeyi talan edip enkaz halinde yeni sahiplerine devredecekler. Yeni sahipleri ne yapacak sanıyorsunuz, her zaman yapılanı, öncekiyle ve önceki kavramla hesaplaşmak. İşte o zaman müslüman insan da mağdur olacak.
%80'i müslümanım diyor olabilir. İslam'a göre yaşamadıktan sonra laf kalabalığı. Devir dönünce türbanlı sayısındaki azalışın istatistiğini izlemek isterdim misal. Ama türbanı aynen laiklerin iddia ettiği gibi siyasal simge haline getirmek de yine büyük ihanet.
şahıslara yetkiyi yaratan değil halk veriyor , durup bi düşünsün o zaman ben ne yapıyorum diye..
akıl fikir verilmiş , insana..
düşünsün , düşünerek karar versin diye..
bu arada medwig okuyorsundur burayı , bi coin topiği açılsın..
teklif benden bi düşünün..
ben 2 ay önce söyledim , 2 tl ye yapı kredi mı olur alın 6 ay sonra yüzde elli (en az) karla satarsınız diye..
yüzde elli kar bırakacak bilgiyi verdim(6 ayda) daha ne diim..
:)
viop kumardır bu arada beyim , ben kumar oynamam..
hadi bi kıyak daha ;
3.75 e afyon çimento mu olur alın 1 yıl sonra yüzde 100 karla satarsınız..:)
ulan bugün cuma , bu son olsun..:)
chz var coin piyasasında al onu , 1 dolara satarsın..
:)
-aps -60.000 azalmış..yıllarca bu işe kafa yordum ama bir şey çıkmadı
-günlükten 15 daklığa her şey al da...(an itibariyle)
-bugün notumuzu değelendirilmesi varmış.
-yabancı geçen hafta 160 mil. dolar almış
çarşambadan sonra işlem yapmadım. geceye flat girerim...
gelecek hafta yine bir for. oluşur.
Vadeli piyasa asıl olarak hedge yani riski yönetmek içindir. Teminatınızı iyi ayarlayıp endeks üstü performans (düşüş ve yükseliş olabilir) göstereceğine inandığınız hisse senetlerinde endeks ile birlikte pozisyon alırsanız hem az işlem yapar az komisyon öderseniz hem de riskinizi yönetmiş olursunuz.
Daha açık olmak gerekirse THYAO'da yükseliş bekliyorsunuz. THYAO uzun + XU030 kısa iki pozisyon açarsınız pozisyon büyüklükleri denk olacak şekilde. Endeks düşerse haklıysanız THYAO daha az düşer. Endeks çıkarsa THYAO daha çok çıkar. Aradaki fark karınız olur. Ama öncesinde bunun hesabı ve pozisyona giriş noktaları için teorik fiyat ve vade geçişlerini de iyice anlamanız gerek. Hatta ileriki seviyede bu iki pozisyon büyüklüğünde dolar uzun pozisyon alıp dolara karşı da hedge edilmesi gibi bir strateji de var.
Eklemek gerek bu stratejiyi de boşa çıkaracak hareketler oluyor. Arada bir reset atıyorlar bu strateji ile ilerlemeye çalışanlara.
nasıl forum yav..!!
olay ne ara siyasal islama islama ve dinlere döndü.!!!
NE BEKLİYORDUNUZ AKEPE DÖNEMİNDE PARA TABİ Kİ İSLAMCILARDA.!!!
borsa sı da siyasal islam olur tabi.!!
PARASINI bera kombassan gibi şirketlere kaptırmayanlar SİYASAL islama laf etmemeli.!!!
bizatihi şahit olduğum sokuk konya şirketlerinde çok geçirmişliğim var.!!!
BERA MI onun allahı ile benim allahım aynı değil.!!!
yaşanılan islam da aynı değil....
özetle burada yazacaklarım çoğu kişiye ters gelir fıtratı kaldırmaz
bu benim sıklıkla uyguladığım bir yöntem..güzel noktalara değinmişsiniz. teorik fiyat, vade geçişleri gibi nüanslarla beraber..
ama dolara karşı hedge edilmesi makul bir yaklaşım olmakla beraber ucuz bir yöntemi bulunamazsa kullanılan sermayenin getirisini azaltabilir.. ayrıca "hisse vs endeks" pair işlemini yaptığında zaten dolar faktörünü denklemden çıkarıyorsun zira dolar iki enstrüman üzerinde de etkili..pair işlemi ile sadece birbirlerine karşı performansa oynuyorsun.. ama şu olabilir, bu tür işlemler ile sistematik biçimde güzel getiri yapılırsa nakite dönüldüğünde dolar istiflenebilir.. ama dolara karşı hedge etmenin maliyeti az bir yöntemi varsa elbette kullanılmalı.. burada dolara karşı hedge derken toplam portföyün dolar değerini anlıyorum..yoksa pair işlemi kendi içinde zaten piyasa nötr büyük oranda.. özellikle kullanılan hisse pozisyon açılan endekste (xu030) önemli bir bileşense..
Süper strateji. Elle oynayan kişi kendine ara ara izin vermeli ÖZELLİKLE kazandıktan ve kaybettikten sonra.
Sıcağı sıcağına, eğer kazandıysanız gaza gelip sıvıyorsunuz, kaybettiyseniz de intikam alacağım diye iyice batıyorsunuz.
Mart ayından beri ilk kez 3 gün işlem yaptım, çok da yüksek komisyon ödemişim dön dön kırk kere. Kazandık mı kazandık. Bundan sonra %90 ihtimalle kaybedeceğim. Sakinleşip güzel bir durum görene kadar artık elle yok, bu hafta kesinlikle yok.
9.28 -29 dan spotta yonca alımı yaptım.
stoplos la beraber treda amaçlı.
Baktım RTE sel bölgesinde cumadan sonra sıkıntılı bir yorum olmaz,
dolares 8.53 aşağı kırmak için deniyor teknik olarak kırarsa aşağıda 8.45 gündemde küçük bir seneryom bu işlermi bakıcaz.:)
Arkadaşlar konu dışı ama bilgisi olanlar özelden de cevaplayabilir burayı meşgul etmemek açısından.
Kıbrıs Lefke üniversitesinde okuyan veya çocuğunu okutan var mı?
Varsa genel olarak bilgi verebilir mi?
Okul, çevre ve yaşam koşulları, orada ne yapılır ne yapılmaz vs…
Cevaplayan olursa şimdiden teşekkür ederim.