Geçen laptopa biraz sert davranmıştım:) şimdi yazı çıktı hard diski görmediğini söylüyor.Gözünede vurmadık ama neyse şimdi düzelttim
Printable View
Geçen laptopa biraz sert davranmıştım:) şimdi yazı çıktı hard diski görmediğini söylüyor.Gözünede vurmadık ama neyse şimdi düzelttim
Günlük oynaklık çok fazla oldu.
https://i.hizliresim.com/nz88djz.jpg
Öyle bir Windows neden uretilmezki çok güzel olurdu.
Sürekli güncelleme vsvs. Sanki anonim şirket işliyoruz ne varsa koymuşlar içine
Arkadaş millet sosyal medyaya veya belli programları kullanıyor alt tarafı genelikle PC de tutup 3dmax çalışmıyor ha yapan içinde ayrı bir Windows üret
Yakında PC alcam laptop sana danışabilirim .
Teşekkürü şimdiden edeyimde Gönül koyma 😍😍
Bende PC ye Windows server kurayım ozaman olmuyor mu.
PETKM ve EKGYO'da olan oyunucuyu sıkıştıracaklar bence.
ters çekiç boğa yaptı. normalde düşüş trendinde moraller çok düşükken olur. ama pala efendi hazretleri bugün bunu buyurmuş. el mecbur hazır olan palaya uyacağız.
pala efendi hazretleri daha bize neler neler öğretecek.
Arkaya bakıp yaşadıklarınızı gözden geçirin bu arenada top koşturacaksanız.
geçen cuma millet şimşek hikayesi beklerken KKM çıktı şapkadan ,
dün Kuş,tup yeni covid hikayesi vardı ama bugunkü faiz artırımından dolayı satış yapılmış , 2 gündür kuş ve tup satan kurumlarda biliyordu bu faiz artırımının yüksek yapılacağını bu yüzden sanayi tahtalarında 2 gün önceden pozisyon kapatıp bankada pozisyon aldılar sabah yazdım burada herkes neyin ne olacağını biliyordu bakın bankaların vagonuna üst üste hepsi:)
21 Nisan 2023, Erdoğan:
"Bu kardeşiniz iktidarda olduğu sürece faiz yükselemez, Türkiye’de faiz devamlı düşecek.
Peki bu kardeşimize sorsakmı kendimi söyler nedeni sebebi sonuç batan koskoca Türkiye
iyi ya bugün şöyle bildim böyle bildim diye kafa ütüleyen yok en azından
Hayat ve Yatırım
@hayatveyatirim
Citi Group açtığı USDTRY long pozisyonunu -%4,49 kayıpla kapattığını açıkladı.
Kaynak:
@burakihsanc
böyle bir haber var doğru ise
BIT30'a girme mücadelesinde durum
https://i.hizliresim.com/v3b53zr.jpg
Arkadaşlar ben arada okumaya çalışıyorum ama arıtk çok yazamıyorum.
Hakkınızı helal edin.
İşler tıkırında çok şükür, önemli yerlerde yazdım hayırlısı olsun.
Bankaları tavanda tutmalarının en büyük sebebi diğer büyük kağıtlardaki pozisyonlarını boşaltmak için yardımcı olması. (Paranın gücü)
Bunlarla başedilmez.
24.8.23 Perşembe
Günün en en önemli olayı faiz artması oldu ..çok volatil bir gün oldu
XU030YVADE ,8520.00-8019.00 kapanış 8080.00(uzlaşma 8083.00) ..
Alemin şorterlerine bir tebrik daha :)
Mevduat faizlerinde durum pazartesi belli olacakmış.
Hisselerde yeni faizlere göre hedef güncellemeleri olur dendi.
Yarın ancak çok kelepir olanları vatandaş alır, işlem hacmi düşer.
Ben yemeğe kaçar bu akşam fenerbahçemin maçı var keyif yapalım biraz.
kolay gelsin.
Bundan sonra ne olur. MB rezerv tamamlayacak kuru çok aşağı salması ihracat ve otomotiv sektörü için iç piyasada talep artışına sebep olur. Hatta cari açığa zararı olur. Bu yüzden kuru itekleme gayreti olur. Bu şekilde kamunun vergi toplaması bütçe şirket bilançoları vs hepsi negatif etkilenir. Ayrıca borsanın sadece banka ile yürümesi yada borsadan çıkacak paranın dolarizasyona sebep olur. Ayrıca düşük kur dışardan para girmesine engel olur
bende geğişik bişeyler denedim bankalara eylül vade tavanlara 1 er tane şortladım yarında çılgınlık olursa 1 er tane daha
emlak sen anlarsın bu işlerden.
bizim fosfos 15 milyon lot satacak,
bu iyi bişi dimi? asdasds. :he:
geri alım yapılan hisseler bilançoda nerde tutunluyor?
detayını nerden görürüz?
BIST30 a girmek için dolaşımı artırıyor bence.
Bu Gersan'da halka açıklık ile fiili dolaşım farklı idi belki patron kendi kendine satıyor, o da kafaya koymuş BIST30'a girmeyi bence.
Komplo teorime göre Emlak, Enka, Arçelik, Kozaa, Odas bunları BIST30'dan atmaya çalışıyorlar, belki Peykim'i de iterler aşağıya.
Bankalarda ki önemli olan iki konu var, ilki kredi kartlarında aylık 800milyar tl para dönüyor, bunun faizi de çıkacaktır..
Diğer konu da 6 milyona yakın hesap sadece borsada, bunun dövizi vs derken ortalama 1k tl parayı komisyon için veriyor.. hele burada yazanlar aylık en az 10k tl veriyordur..
En çok borçlu bist 50 şirketleri listesi var mıdır yaw?
bugün kapitali koruyan başarılı bence... kapitali artırana tebrikler.. zarar eden bile haklıdır.. psikolojik savaş vardı çünkü. xbank % + 8.46.. xu100 % -1.45..
trend sorgulanmaya başlanacak bence artık bakalım izleyip göreceğiz.. grafiğe tekniğe dalgaya sistemlere göre hareket etmeye devam.. arka planda neler döndüğünü bilen vardır ama benim grafige bakmanin disinda başka yapabilecek birşeyim yok... ..
Yarınıda görüp haftasonu etraflıca grafik bakacağım ben şahsen..pozisyonlarım aynen devam.. kısmet iyi aksamlar herkese.
Şuna bak çizdiğim kayıtlı bir dünya dolar bazlı hisse grafik çöp oldu gene...
Evet eskiden düşükten sokup sonra endeksi yukarıda tutmaya çalışıyorlardı, şimdi endeks umurlarında değil, hisseleri şişirip emekli fonlarına ve yabancılar satmak daha avantajlı. Yüksek hisseleri yatırımcı almıyor. Bence endeksden ziyade hisse vadelilere kaydı ağırlık.
PETKM ve EKGYO'daki oyunucuyu sıkıştıracaklar bence.
Geçen TKFEN'i attılar.
Endekse girip çıkacak hisseler bu ay sonuçlarına göre belirleniyor ama açıklama 20 Eylül gibi olur. Açıklamadan sonra son bir yükseliş ile uğurlayabilirler.
Dolar bu şekilde gider ise ENKAI'da baskı yapıp onu da atabilirler.