Belki sonra ddkkm yapabilirim diyen foncu ayda bir fonlari bozsa iyi olabilir o halde, 31 mart 31 hazirana çekilirse mesela.. alsat valör kaybi olur tabi orasi da var
Kapalıçarşı 32,3000 32,3200
Ne oldu paşinyannnnn...
Dolar aynı seviyelere dönüyor..
bist de sıfır vergi var iken, binde 2 vergi? olan dövize ilgi gösteren halk, faizin yükselmesine karşın hala parasını dövizde tutuyor ise; ekonominin soğutulduğu bir ortamda, şirket karları düşüyor, düşecek iken bist de işlem vergisi dahi akıllı bir iş olmaz. neticede burası büyüklüğü belli bir kazan, kazana az yada çok devlet kepçesini daldırırsa , ki daha önce daldırdığında piyasa tokat atmış, geri adım attırmıştı.
oysa dolara % 1 dahi işlem vergisi koysa kimse alımdan geri durmaz. şimdi dolar piyasasının sakin olması kimseyi yanıltmasın. herkesin kafasındaki hesap şimdilik faizde duralım, eylül den mart a kadar dolara geçeriz.
Bist - al sata vergi gelecek sanırım , bütün gün net başında durup masraf parası çıkarmalar azalacak
Ddkkm de döviz bazlı 40.5 getiri , döviz sabit ise , bakalım kalacakmi orada , yada bedavadan döviz kullandırma mi olacak göreceğiz
KKM yi biraz dağıttıktan sonra sıra DDKKM ye gelecek.
Muhtemelen de çok kısa bir süre sonra gelecek.
Zira dolar sabit oldukça fiilen yüzde 40 dolara faiz demek. Bu ise yeryüzünde yok.
Ancak 3-4 ay önce dediğim gibi dolardan (uzun sayılacak bir süre) bir cacık olmayacak.
Tabii bu lafım, mevduat büyüklüğüne ve risk değerine göre değişir.
Örneğin 5 milyon dolarım olsa ben de bozdurmazdım. Zira yüzde 5 bile risk olsa ne gerek var?
Merkez TL bastırıp döviz alıyor .Mehmet başkan TL yi % 50 faizli dolar yaptı adamm.
biste vergi kaçınılmaz gibi.eskiden de vardı.sanırım bir ay satmayınca vergi kesilmiyordu.ama günlük al-satta kardan %15 kesinti oluyordu.yanlış hatırlıyor da olabilirim epey zaman oldu
TAK parti gelince bu şekilde bir yasa çıkardı ; sonra Piyasa Borsayı dikince vazgeçtiler...
Bizde Borsa öyle gelşmiş bir piyasa değil...Eskiye nazaran BES fonlar sayesinde kısmen daha tutarlı olmaya başladıysa da Bireyseller için hale cazip değil...Millet Altınını alıp dolar enflasyonundan da yırtıyor...Ya da gidip Emlak alıp kiracıyla uğraşıp duruyor...
aramızda ddkkm den bankaların verdiği prim dışında %40 faiz alan oldu mu?
Sizce KKM ne zaman dağılır? Kısa bir süre sonra mı? İsterseniz faizleri biraz düşürün sonucu görün. Doların sabit kalması söz konusu değil. Bu %40 belirlenirken gelişi güzel değil bir plan dahilinde belirlenmiş oduğunu düşünüyorum. Ki; öyle de olmalıdır. Dolardan bir cacık olmaması için KKM ve DDKM var. Ama o da bir yere kadar. Yoksa durum daha da zorlaşır. Dün bir haber çıktı.Dolar aniden büyük tepki verdi. Sonuç KKM eriyinceye kadar faizler düşürülmemeli. Ve bir noktadan sonra döviz kuru serbest bırakılmalıdır. O günlere bence daha var. Yani çok kısa bir süre sonra değil. Ama zaman veremem tabi. Bu bir tahmin.
Bahri daha alacağı yol var gibi görünüyor.
https://www.bloomberght.com/dovizden...ltinda-2354036
odea'dan gelen..
yeni para min 200k USD mevduat aylık %5, 3 aylık 5,75.. min 200k Euro %4
bilgi için teşekkürler, nete çevirince yeni para min 200k USD mevduat aylık net %3,75, 3 aylık net 4,31.. min 200k Euro net %3
aylık %0,01'lerden 5'lere gelinmiş, döviz kredileri patlamış gidiyor, hâlâ bu sisteme güvenmiyorum
doları olan için küçük bir hatırlatma..
https://x.com/AnlasEkonomi/status/1798680532152168542
Mevduatta enflasyona göre muhasebe yapılıyor mu?
Yok.
Zarar da etsen kar de etsen yüzde 15 stopaj kesiliyordu. Şimdilerde bu yüzde 7.5.
Mevduatçının son 5 yılda parası pul oldu. Üstelik vergisi de peşinen kesildi.
BİST in ne ayrıcalığı var?
BİST tekiler mevduattan her vadede kat be kat daha fazla para kazandılar.
Neden vergi vermesinler...
Bu adil değil.
Yürü Şimşek kim tutar seni...
Bakan Şimşek: Rezervler 50 ay sonra ilk defa pozitife döndü
Maliye ve Hazine Bakanı Mehmet Şimşek; "Swap hariç net rezervlerimiz, 2020 yılı Mart ayından sonra ilk defa pozitife döndü. Son 2 ayda swap hariç net rezervler 67 milyar dolar arttı. Brüt rezervler ise 143,6 milyar dolara ulaştı." dedi.
Kaynak : İhlas Haber Ajansı
KKM'de son 3 ayın en hızlı düşüşü gerçekleşti
Kur Korumalı Türk lirası Mevduat ve Katılma Hesapları (KKM) geçen hafta yaklaşık 37 milyar lira azalarak, 2 Şubat haftasından bu yana en güçlü düşüşünü kaydetti.
KKM bakiyesi ise geçen hafta yüzde 1,7 ve 36 milyar 826 milyon liralık azalışla 2 trilyon 124 milyar 637 milyon liraya geriledi. Söz konusu hareket son üç ayın en hızlı düşüşüne işaret etti.
Kaynak : Anadolu Ajansı
KKM de biten yok...
Sadece güçlü bir şekilde azalıyor.
Eksi puanla üniversiteli yapıp Vietnam'dan işçi getiriyoruz!
GYODER'in Ankara'da ilkini düzenlediği gayrimenkul zirvesinde konuşan Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, sektörde eleman sıkıntısı yaşandığını belirterek, "Senede 3 milyon gencimizi üniversiteye sevk ediyoruz. Sınavı o kadar kolaylaştırıyoruz ki; eksi puan alan öğrencileri üniversiteye alıyoruz. O sebeple şantiyelerde çalıştıracak usta, işçi, operatör bulamıyoruz. Türkiye'den yurt dışına çalışan götürmeyi bırakın, şantiyelerimize Vietnam'dan, Filipinler'den insan getirmeye başladı.
Kaynak : Türkiye
Torpille işe giren düz Memur 1200 dolar maaş alırsa, TC de asgari ücret tüm komşusu olduğu ülkelerden fazla olusa olacağı bu...
ideolojik ve seçim için uygulanan politikalar sonucunda gelinen nokta bu. ideolojik olarak her tarafa imam hatip okulları açıldı. ve cami hocalarının maaşları çok artırıldı. oysa hiç maaş bağlanmadan yapılacak bir iş. camiye gidenler arasında bu konuda en bilgili olanın arkasında saf tutulur. en rahat iş. hem 5 vakit namazını kendin için kılıyorsun, hem de maaş alıyorsun. sanat okuluna çocuğunu gönderen kesim imam hatipe gönderdi. haklı olarak. böylece sanat okullarının öğrencisi azaldı, kaliteli hocaları emekli oldu, yerine yenisi yetiştirilmeyince sanayici şimdi ağlıyor. hala birileri cesaretle çıkıp, ya bu kadar imam hatipe gerek yok, bunların en azından bir kısmının kapatılıp sanat okulu(teknik okul) açalım diyen yok. ağlayın ulan.
Eşimin 6000 usd hesabı vardı banka komik bir oranla mevduata bağlamış kendisinin haberi de yok girip bakmamış kaç aydır.Bugün şubeye gönderdim ddkkm hesabı açması için artık yapamiyoruz sistem kapalı vs bir sürü bahane sonra ben görüstüm telefonda mt ile işi bildiğimi anlayınca tamam dedi 3 aylık açarız hayır dedim 1 yıllık açacaksınız telefonu kapattım şubede yine eşime kelime oyunları yapıp paranızı tl ye çevirelim 40 faiz alacağınıza merkezden size özel onay alayım 48 faizle mevduat yapalım vade sonunda da o günün kuruyla yine dolar alırsıniz demişler yine devreye girdim bu sefer biraz ağır konuştum nihayetinde ddkkm hesabını açtırdım vade 12 ay oran %40
Benzin grubunda 1 lira 25 kuruş,
Motorin grubunda ise 1 lira 21 kuruş indirim uygulanacak.
İnidirim bu geceden itibaren pompa fiyatlarına yansıyacak.
Hadi iyisiniz...
MB başkanı Karahan: KKM de KUR FARKI BEKLEMİYORUZ...
KKM den ÇIKIŞLAR CİDDİ ANLAMDA LİKİLİTE FAZLASI oluşturuyor....
20224 ve öncesi KKM lerde kur farkı yok. EKONOMİ gazetesi
Dün benim yazdığım gibi Bir de DDKKM den çıkış olsa bunları ne yapacağız anlamına mı geliyor?
Yine mi memur maaşı.. Arkadaş kaç kere hesaplandı, memur maaşları en fazla %3-5 etki diyor enflasyona..
Ben sana asıl düşürecek şeyi söyleyeyim.. Çuvalla para kazanan esnaf, ticaret tayfası var ya... Onlardan toplamadıkları vergileri toplasınlar her şey o kadar hızlı düzelir ki.. Memur maaşı alım gücünün yarısına gelmiş daha nasıl zam yapmazsın.. Vicdansızlıktır bu..
Vergi vermesi gerekenlerden verini alırsın, devletin gereksiz harcamalarını kısarsın, her şey düzelir..
Ya arkadaş sen nasıl bir arkadaşsın.. Ne kârı?? Neyin kârı? 1 gram altın yine 1 gram altın. Senin paran para değilse altının suçu ne alanın suçu ne? Kar yok ki ortada, değer kaybeden paran var..
Money is gold nothing else diyorum, başka da bir şey demiyorum.. Aslında diyorum da yazmıyorum..
kapitalist sana yazmıyorum, 4 mesajımı alıntılayıp cevap yazmakta neyin nesi. varsa bir fikrin alıntılamadan beyan edersin. ama senin niyetin farklı...
bu nasıl bir mantık? aynı mantıkla 1 koçholding hissesi, sattığında yine 1 tane, kar nerde?
altın sadece tl bazında değil, ons/dolar bazında artıyor.
dolar ve altın ülke için kötü yatırımlar. atıl boşta duran para. oysa ülkenin üretime, üretim için sermayeye ihtiyaç var. cumhurbaşkanıda dövizlerinizi tl ye çevirin diyor. gönüllü olarak çevrilmediğine göre vergi konmalı.
memur zammını enflasyon için dile getirmedim, kaynak olarak başka arayışlara girmeden önce devlet kemer sıksın diye yazdım.
şahsen memur emeklisiyim, oğlumda kamu kurumunda mühendis.
boşa amin demişsin. şahsi çıkarım değil, ülkem için yazıyorum. biste vergi konusu beni etkilemez. elimde 3 yıldır tek hisse var, alım satım da yapmıyorum. hatta bloklu duruyor. varlık vergisi gelirse o zaman durum başka.
Çok güldüm yaa.. Altının holdingi varmış, sürekli büyüyormuş, fabrika ardına fabrika kuruyor, İstanbul'da orda burda plazalar, gökdelenler satın alıyormuş, yatırıma domuyormuş.. Yaramaz altın senii.. Çabuk vergilerini ver.. 😂😂
Ülkesini seven insanı ile uğraşmaz..
Türk lirasına dönen herkes kaybetti.. Acı bir şekilde..