Kapalıçarşı 32,3000 32,3200
Ne oldu paşinyannnnn...
Dolar aynı seviyelere dönüyor..
KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.
bist de sıfır vergi var iken, binde 2 vergi? olan dövize ilgi gösteren halk, faizin yükselmesine karşın hala parasını dövizde tutuyor ise; ekonominin soğutulduğu bir ortamda, şirket karları düşüyor, düşecek iken bist de işlem vergisi dahi akıllı bir iş olmaz. neticede burası büyüklüğü belli bir kazan, kazana az yada çok devlet kepçesini daldırırsa , ki daha önce daldırdığında piyasa tokat atmış, geri adım attırmıştı.
oysa dolara % 1 dahi işlem vergisi koysa kimse alımdan geri durmaz. şimdi dolar piyasasının sakin olması kimseyi yanıltmasın. herkesin kafasındaki hesap şimdilik faizde duralım, eylül den mart a kadar dolara geçeriz.
Bist - al sata vergi gelecek sanırım , bütün gün net başında durup masraf parası çıkarmalar azalacak
Ddkkm de döviz bazlı 40.5 getiri , döviz sabit ise , bakalım kalacakmi orada , yada bedavadan döviz kullandırma mi olacak göreceğiz
KKM yi biraz dağıttıktan sonra sıra DDKKM ye gelecek.
Muhtemelen de çok kısa bir süre sonra gelecek.
Zira dolar sabit oldukça fiilen yüzde 40 dolara faiz demek. Bu ise yeryüzünde yok.
Ancak 3-4 ay önce dediğim gibi dolardan (uzun sayılacak bir süre) bir cacık olmayacak.
Tabii bu lafım, mevduat büyüklüğüne ve risk değerine göre değişir.
Örneğin 5 milyon dolarım olsa ben de bozdurmazdım. Zira yüzde 5 bile risk olsa ne gerek var?
KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.
Yer İmleri