ağa pazartesi artı açarsa göm gitsin. yıl sonu rallisi de büyük ihtimal yalan oldu. acaba haber nedir.
Printable View
Haber ,culpable in dün 10530 den flat olması ve manif in aynı yerden şort olması :)
https://www.hisse.net/topluluk/showt...93#post6931293
22.11.24 Cuma
XU030YVADE , 10586.75-10871.00 gördü 10866.75(uzlaşma 10859.25) kapattı. +%2.13
Alemin longerlerine tebrikler :)
https://www.hisse.net/topluluk/showt...43#post6933043
Üstat cefaks'a iade-i itibar yapamadım :one::)
cefaks adlı kullanıcıya tekrar itibar puanı vermeden önce biraz diğer kişilere de puan vermelisiniz.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...05#post6933805
https://www.hisse.net/topluluk/showt...24#post6933824
Paralel yapı işte :kahkah:
10866.75
Başlığa ait bilgiler
Bu başlığı şu anda 59 kişi okumaktadır. (9 üye ve 50 ziyaretçi)
mert45, Ayasofya 2005+, D83, el turco+, Emilyo Butragenyo, NKN, nohut, tidebringer, TOKATYILDIZI470+
Tüm dostlarıma huzurlu hafta sonları :)
https://www.youtube.com/watch?v=ZAc7_vaXUeE
Kafalar karışık.. hareketin hızı fena değil.. kafalardaki soru tepki mi yoksa trendin devamı mı? . ben trendin devam edeceğini düşünenlerdenim hep öyleydim... olası majör tepeye daha minimim 5-10 yıl var .. (düşüncemin temeli olası dalga sayımı)
Dolayısıyla aynı minvalde devam ... hedeften çok zaman odaklıyım bence yol uzun.. kısmet ytd..herkese iyi haftasonları..
Mert Abey 10510 dan long acti piyasa 10180 gordu
yani %3 asagiya basti
suan 10.865
aynen yazdigim gibi oldu ama o stop oldu ben erken indim :kahkah:
Mert abey seninle ayni yonde pozisyon acti ise stop koymuyacaksin her zazaman %2-3 var ama genelde o pozisyon kara gecer ve karli kapanir :kahkah:
aslinda bu riski almak yerine bir sonrakinde actigi yerin %2 altina/ustune pozisyon yazacagim :kahkah::kahkah:
Aynen ,işlemsiz devam..maliyetimi daha önce yazmıştım.(14-17 ekimde)
Millet 2.10 dolar bekliyor.KENDİLERİNCE HAKLILAR.ZATEN FARKLI DÜŞÜLMEZSE PİYASA olmaz.
Endeks direnç kırıyor... ama KURBAĞA FORMASYONUNDA ilerliyor..Hep şüphe ile ve inandırıcı olmayarak.Zaten BOĞA PİYASASI ,KUŞKU İLE İLERLER...:)
Düşen trent kırıldı(9200)...pullback yaptı..sonra 9500 kırıldı....
Dünden beri 24 k short kapama var...Yabancı geçen hafta alış yaptı.
AMA SP500 beni korkutuyor. %5 ve üzeri düşüş bizi de etkiler...Benim poz. alırken tek korkum GLOBAL SERT DÜŞÜŞ SENARYOSUYDU..onun dışında hisseleri satmam ...Global sert düşüşte (2008 de gördüm) hiç bir şey dinlemiyorlar...
Ha sonuçta 8700 altı maliyette her zaman orta -uzun vade çok iyi kar olur..o ayrı...
ÖZETLE: 8700 ve altında alınan hisseler ,eğer ptesi 9500 altında kapatırsak hepsi satılır...Yoksa devammmmm ederim...
Ha sonuçta 8700 altı maliyette her zaman orta -uzun vade çok iyi kar olur..o ayrı(oradan maliyetlenen için hiç satmamak ta seçenektir)...Ama SP nin titremesiyle beraber bizim 9500 altı olmamız rahatsız eder.Düşüş derinleşebilir..
Benim görüşüm budur..40 gün aradan sonra bir çekincemi ifade etmek istedim..
22 kasım 2024
sp500:5960
Nihayet beklenen oldu.... inşallah birbirinizi yersiniz.... Ortadoğu'yu tarumar eden zabaniler... sıra sizde....
de..........
Son dakika...iki belediye daha kayyum atandı...
https://i.hizliresim.com/ie2x2up.png
Gönderi
Yeni gönderileri gör
Sohbet
Hakan Kara
@ali_hakan_kara
Dünkü kararın satır aralarından okuduğum birkaç önemli detay/yorum:
1) TCMB Kasım ayında işlenmemiş gıda fiyatlarındaki hızlı artışın devam edeceğini, ancak bunu dışlayan enflasyon eğiliminin iyileşeceğini ima ediyor. Yani Kasımda manşet enflasyonda belirgin bir iyileşme görmesem bile bu benim faiz indirimimi engellemez, çünkü çekirdek enflasyon düzelmeye devam edecek diyerek piyasaları indirime hazırlıyor.
2) Merkez Bankası maliye politikası ile artan uyuma dikkat çekiyor. Bu ifadeye dayanarak önümüzdeki yıl yeniden değerleme oranına bağlı vergi/harç/ceza artışının %44 değil, %25 civarında yapılması beklenir. Eğer merkez bankasının elinde bu yönde somut bir bilgi olmasaydı faiz indirim sinyali vermezdi diye düşünüyorum (belki de öyle olmasını umuyorum).
3) TCMB enflasyona dair daha iyimser olmakla birlikte halen verilere duyarlı olduğunu, Aralık’ta kendi topladığı öncü fiyatlarda enflasyonun ana eğilimi yüksek çıkarsa faiz indirimini biraz öteleyebileceğini de ima ediyor. Fakat gönlünden geçen, çok kötü bir veri gelmediği taktirde, Aralık’ta küçük adımla da olsa indirime başlamak yönünde.
morgan kulağına üflenerek bence böyle bir rapor yayınlamış , Hakan hoca nın yorumunu üzerine konulunca piyasa METİNİ NİYET OKUMA MÜHENDİSLİĞİ ile bu 2 günlük hareketi yaptı.
altı dolumu bence değil talimatla yapılan hareketler , ona göre trade eden ediyor risk alıyor.
3 aralıktaki enflasyon rakamına bakılacak yalnız talimattan dolayı iş aylık enflasyondan çekirdek enflasyona gidiyor ama pazılda hep eksik var.
Asıl kayyum Diyarbakır ve Mardin merkez ilçelerine atanacak...
Bazı yerlerde porotesto haberleri geliyor.....
bloomberg konukları tartışıyor; 2023 yılında 2024 için beklenen enflasyon %27 yerine, gerçekleşen enflasyon %65 ler..böyle tahmin olmaz ve bu tahminlere göre asgari ücrete zam biçilmez..
buna ekleme yapmak lazım..2025 tahmini bundan farklı mı olacak, bu tahminlere göre borsaya 2 hırsız çoban atamayla yukarı trend başlamaz..
Arçelik, 3 fabrikasını kapatıyor
Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük beyaz eşya üreticilerinden Arçelik, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklama ile yurt dışı operasyonlarında ölçek değişikliğine gideceğini duyurmuştu. Arçelik, Polonya'nın ardından İtalya'daki 3 fabrikasının da üretimi durduracağını açıkladı.
2025, kredi ile bir şey satın almak için değil, insanların nakde geçmek için satmak istediği bir yıl olacak.
İşbankası Gen. Müd. Hakan ARAN
SM-A336E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bursanın makina sektöründe enbüyüğü
DURMAZLAR makina, konkordato talebinde bulunuyor..
Hakim talebi reddediyor.
Şahsi mal varlıklarında gözüken HİLTON oteli ve diğer oteli satın, mal varlığınız karşılar diyor..
Sanayi yavaş yavaş batıyor..
SM-A336E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Faizler ne zaman düşecek? Her ay 250 puan yapabilecek mi bu enflasyonda? Hadi baskı var diye Aralık yada Ocak ta ilkini yapsın diyelim....
Ama 2023 Eylül de başlayacaktık indirime ??
Faizler bu kadar ufak adımlarla inerken kredi faizleri de ufak adımlarla iner..
İlaveten parasal sıkılaşma var hala .. Mevduatlar hala cazip olacak 2025 de....
Ben de bu fikirdeyim...Nas diye gene içimize sinmeden maceraya girmek zorunda kalmayız umarım...Doğru zamanlama önemli...
TÜSİAD Başkanı Orhan Turhan:
"Erken göreceğimiz bir faiz indirimi, bu süreçte yakaladığımız başarının zedelenmesine ve sürecin uzamasına neden olabilir"
9 milyona likit fon ayda ortalama 265-270 veriyor kim gelsin hayal satarak bu riski alsın.
ortada dönen parada makinalarda belli arkada yazdım niyet okuyarak piyasa yapılıyor.Bir gün çıkar birisi borsa oyun yeri değil der yeter o piyasaya:)
JP morgan bugun raporunda Aralıkla beraber eylüle kadar faiz indirimi diyor %30 beklemeye geçer yazmış.Nedense bu kurumlar hiç olumsuz bir şey yazmıyor raporlarında neden acaba?
normal şartlarda maliye politikalarını dillendirmiyorlar ,
3 kere revize etmişin enflasyon verisini,
yapışkanlık olma ihitimali mevcut ama baskı ile faiz indirimi konuşuluyor .
yabancı kurumlar hiç dillendirmiyor ilginç.
Gram altında 3 liranın üzerine yeniden attı maşallah beklentim devam.
Sn.Mandıradasütvar,Jersey süt hakkında bilginiz var mı?
Ben normal inek sütünü köylüden 25-30 tl den litresini alıyordum,bu süt 60 tl cıvarı litresi.
3 lt.Normal sütten 40-50 grm.kaymak alırken, bu sütten tahmini 150-200 grm.kaymak alıyorum(tartmadım).
Ayrıca lezzet olarak daha iyi.
Kaymağın kilosu mandırada 600 tl. kg.
Bu sütte katkı maddesi varmıdır?
Özetle bu sütü tavsiye edermisiniz.
https://www.yoreselbakkal.com.tr/uru...ersey-sut-3-lt
Bence de öyle kolay olmaz faiz indirimi..aralık ayını da pas geçebilirler..sonra yeni yıl iğneden ipliğe harçlardan pullara zam sonra asgari ücret zammını maliyete ekleyecek küçük büyük işletmeler..asgari ücretin ürün maliyetine etkisi ticaret odası hesabına göre 100 birime 21 birim..yani %30 luk bir zam aslında maliyetleri %6.3 artıracak..ama biz onu fiyatlarda %15-20 olarak görürüz..Elektrik ve doğalğazı da eklersek Ocak şubat enflasyonu doğal olarak yüksek gelecek..
Daha baskı altında tutulan dövizin yükselmesi onun enflasyona katkısını falan nötr hesaplıyoruz..Erken seçim olası Suriye operasyonlarını da yok sayarsak Trump başkan görevi devralıp tuvaletten tweet atmasını da saymazsak global bir çöküşte olmadığını düşünürsek yine de borsa da öyle uçacak bir durum yok..:oleyo: ppf döviz altın hisse sepet yaparak 2025 i geçirmek mantıklı geliyor..
Ha bunlar viopçular için önemli mi hayır..:oleyo: İyi haftasonları..
Varsayalım, Bende 1 mlyn tl. var,Faize yatırdım %50 faiz aldım 12 ay sonra 1.500.000 tl.em oldu.
.................Bende 100.000 dolar var, eurobond aldım %8 getiri elde ettim 12 ay sonra 108.000 usd oldu.
.................Bende 1 kg külçe altın var,hadi diyelim bankaya koydum 12 ayda 20 grm. gelir elde ettim 1.020 grm. altınım oldu.(bankaya yatırmazsam getirim sıfır.)
Bit-coinleri kıyasa almıyorum...
Arsa ev vb. likit olmadığı için onları da kıyasa almadım.
Peki bende 1.000.000 tl. var, borsada işlem yaptım 12 ay sonra param 2.500.000 tl oldu.
2024 yılında hangi pozisyon en karlısıdır.:ok:
YTD
Daha önce de yazdım. Zamanında bu işin mutfağında olanlarda mevcut faizin enflasyonist olduğunu düşünenler var diye. Ben de aynı kanaatteyim. Enflasyonu gelecek sene sonunda 25 hesapliyorsan mevcut faiz enflasyonisttir. Yüzde 25 reel faiz ne demek. Yuh derler adama.