22 Mart Cuma 16:04 TCMB: 1 HAFTA VADELİ REPO İHALELERİNE BİR SÜRELİĞİNE ARA VERİLMESİ KARARLAŞTIRILMIŞTIR
22 Mart Cuma 16:03 TCMB: FİNANSAL PİYASALARDA YAŞANAN GELİŞMELER DİKKATE ALINDI
Printable View
22 Mart Cuma 16:04 TCMB: 1 HAFTA VADELİ REPO İHALELERİNE BİR SÜRELİĞİNE ARA VERİLMESİ KARARLAŞTIRILMIŞTIR
22 Mart Cuma 16:03 TCMB: FİNANSAL PİYASALARDA YAŞANAN GELİŞMELER DİKKATE ALINDI
Epeydir girmiyordum girmişken bir TL oranı vereyim su an araştırmama göre en yüksek yeni giriş oranı denizbank ta hem vadeli hem günlük hesaba 20.50 veriyorlar ( boşta para kalmıyor )..onun dışında en yüksek net kalan oran olarak vov ve kiraz hesapta 20.25(100 k için boşta kalan 3500 düştükten sonra) güldüren net yine 100 k için 20.....diğer bütün bankalarda 19_19.75 arası hem vadeli hem günlük net oranlar..eldeki malzeme bu ...bugün fon sordum yapayım diye onlar da düşüşte ymis kaç gündür ..haralde TL mevduat oranlara yaklaşırlar bir zaman sonra ....eskiden zaten esittiler ..son zamanlarda TL mevduat oranları hızlı düşünce çok kazandırdılar .
seker 20.20 33 gun 160 kusur temdit
TL likiditeyi azaltacak bir adım atılmış oldu.
Döviz yükselmesin diye bir tedbir geldi.
Sıçtı Cafer bez getir formasyonu oluşmaya başladı yine...
Piyasadaki TL ler i kim naptı arkadaş dün ve bugün 2 ayrı bankanın ATM sinden para çektim gıcır gıcır 200 TL lik bankonotlar verdi ilk defa rastgeldim 100 lukten yukarı vermezdi hiç .
25.5 ile 27 arasında fonlama yapacakmış GLP'den yaparsa. Dolaylı faiz artışı.
https://www.bloomberght.com/tcmb-1-h...ilecek-2206696
Forumdaşlar son 15 gün içinde maliye politikasındaki gevşeme adımları ile 20 gün kadar önce dip seviyesi olan 54 milyar TL'yi gören likidite açığı özellilke son 10 gün içinde tekrar kademeli olarak artış gösterdi.
Dün ise tekrar Ocak başındaki yüksek seviyelerine tırmandı. 86 milyar TL'ye çıktı.
Merkez bankası bu durumdan rahatsız olmuş olacak ki oluşan likidite açığını %24 faiz ile kapatmamaya kadar verdi.
Ancak bu kararda ciddi çelişkiler yok değil. Zira bir taraftan kan pıhtılaştırıcı ilacı basmaya çalışırken yine aynı merkez bankası hatırlarsınız geçen haftalarda zorunlu karşılıkları indirmişti. Yani bir yandan da bünyeye kan sulandırıcı pompalamıştı.
Yüzde 3 ude gorduk pazartesi 5.52 gelir benden demesi
Yazdıklarımın hiçbiri yatırım tavsiyesi değildir.
Xiaomi Mi MIX 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Herifler TL ve reale veriyor odunu 2 çürük elma tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş hesabı Rusya yine iyi %1 düşüyor sade.
5,63 kırbaç
5.50 altını unutun artık ama düzeltme şart dolara flamayı tamamladı gibi.
hani yerli yatırımcıya yedirmezlerdi diyenler nerede acaba 5.62 oldu günlük artış 16 kuruş.
USD nin karakteri böyle hızlı ve toptan...
Kesinlikle, biz bunu anlatmaya calistigimizdada irandan gelen dolarcilar kendilerinin dolari deger kazandigindan faizler düşecek deyip durdu, bakalim su saatten sonra faiz dusurecek babayigit var mi
Yazdıklarımın hiçbiri yatırım tavsiyesi değildir.
Xiaomi Mi MIX 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
please fasten your seat belts:)
BIST 100 bin altı..
Zor zamanlar..
Londra swap faizi %30 üzerine atmış.
Çarşı güzel karışmış
en sevdiğim havalar.:bravo:
5.57 üstünde kapanış 7.40'ın yolunu tekrar açar
O değil de ilginç olan dolar endeksi 98 hatta 100 Ken Amerikan 10 yilliklar 3 Ken gelişmekte olan bu paralar değer kazanırken şimdi dolar endeksi düşmüş 96 ya 10 yıllıklar düşmüş 2.50 ye ...ama doğru orantılı olup gelişmekte olanlar değer kazanması gerekirken aksine değer kaybediyorlar bilinen tüm doğruları terse çevirdiler 1 yasima daha girdim yahu....Amerikan borsaları gidim gıdım düşüyor diğer dünya borsaları özellikle Türkiye Brezilya Almanya Fransa italya gibi çok düşüyor ...ne varsa bu herifler böyle paralarını çekiyorlar ....dunya ya göktaşı falan mı düşecek de haberimiz mi yok ne iş tır yahu ilginç .
Bu video'da kasko yapmayan mevduatçılardan dolara..
https://www.youtube.com/watch?v=9WmjqOpd4Yw