Bir yolunu bulur o, genci merak etmeyin.
Burada Ulusalcilara ince ince saydirirken herhalde bir bildigi vardi Ihtiyar'in.
Printable View
Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi tam burslu tercihi yapabilir. Ayrıca önceden Anadolu Bursiyerleri burs başvurusu yapmış ise sonuç belgesini de acele göndermesi gerektiğini bilir, bu durumda %50 burslu program tercihi ve kalan %50 için de Anadolu Bursiyerleri bursu çıkabilir. Tercih süresi dolmadan önce burs sonuçları belli oluyor.
3 Ay uzun zaman özellikle Türkiye için... USD da alım fırsatı çıkarsa kaçırırsınız.. Ben 32 günden bir gün fazla bağlamam...
Buna ek olarak Sn. PowerPc ye katılıyorum. Hükümet yetkilileri iyice kafayı bulandırıp; TL mevduatçısını korkutmaya başladılar..
Faizleri artıran 50,000 mudi takip altında ne demek? Bu neyin kafası. Mudi nasıl faiz artırır.. Faizin sebebi ekonomiden anlamayan siyasetçidir. Tasarruf sahibi değildir....
Enflasyon %5 olur da; siz %14 mevduat faizi verirsiniz; neyse deriz.. Ama enflasyon %12 olursa %14 mevduat faizi fazla değildir...
Ayrıca normal olmayan usul ve yöntemler ile mevduat sahiplerini korkutup resmen TL'den kurtulun demeye getirmek mudinin İnşaat beton ile USD arasında yatırım tercihi yapması hususunda beklenti içine girmek ekonomi için son derece tehlikeli bir kumar oynamaktır.
Bir taraftan kaynak sıkıntısı var TCMB para basmak istemiyor deyip mevduat sahiplerine hücum ederken; diğer yandan TL sahiplerine takip başlatmak. Bu ne yaman çelişki böyle.. Hiçbir mevduat sahibi bankacıların kafasına silah dayayıp bana yüksek faiz ver demiyor ki...
Az önce YKB %14,10 teklif etti... Ben mi dedim beni arayın diye... Bu serbest ekonomidir... Herkes ucuzdan alıp, pahalıya vermek ister. Ucuzdan niye alıyorsun, pahalıya niye satıyorsun demek 21.yy da abesle iştigal bir konudur...
Sayın selka mudiyi korkutan devlet yada hükümet değil ,resmen haber başlığını hazırlayan bence ...
Haberi hazırlayan ,başlık atan ,kuyuya bir taş atmış 50 bin kişi çıkarmaya çalışmış.Şimdi bu star da olsa sözcü de olsa velev ki ciddi ekonomi kanalı da olsa hiç farketmiyor hepsinin lakayt , insanları yanlış yönlendirici haber başlıkları var.Sonra k konuyu okuyorsun başlıkla alakası yok .Bu haberden benim anladığım şudur.Kamu bankaları diyelim 14 faiz veriyor .Mudi senden (bu işlere koşturan 50.000 kişi ) 14,50 talep ederse verme .Verirsen sözlü uyarırız .Yine haberin içeriğinde bu işin tamamen iyiniyet koşulları içerinde olacağı yasal ve mevzuat zorlaması olması olmadığı yer alıyor ...Şimdi bu ekonomi kanallarında dillendirilen 16 mevduat var vs gibi söylemler doğruysa, hani forumda tartışılan yüzde 16 diyorlar biz 14 ten fazla göremiyoruz..Bence şahsi görüşüm bunun önüne geçmek istiyorlar .Yoksa 14 oranı bugün her banka neredeyse veriyor .
Canikli'nin açıklamalarına göre
Mevduatına %15 faiz ve üstü alanların toplam miktarı
haziran 2017 başında toplam 60 milyon TL
haziran 2017 sonunda toplam 27 milyar TL
toplam mevduatlar : 1.600 milyar TL
Yani %15 oranı sadece toplam mevduatın sadece %2 si alabilmiş.
Ayrıca kendisinin belirttiğine göre haziran başında sadece 1mTL ve üstü mevduatlara %15 oran uygulanırken , haziranda 1mTL mevduatlara da %15 uygulanmaya başlanmış.
Ben bu bilgilere inanmiyorum.
Issizlik sayilari gibi, enflasyon orani gibi bu da bir yalandir.
Algi yaratma isidir.
Bunlarin uzmanlik alani bu.
Ankara'da meyve fiyatlari 3.95 TL.lerden 5.95 TL.lere geldi, bu size %12 gibi mi gorunuyor.
Pazarda enflasyon farkli sicaktan dolayi 2.3 lira pahalanmis hersey.
Merhabalar. Egitim ile ilgili bir konu actim. Tecrubelerini paylasmak ve bu tecrubelerden faydalanmak isteyen forumdaslari basliga davet ediyorum.
http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=8784
Saygilarimla.
Yılsonu Enflasyon %9 olacak diyorlar.%15faiz %5reel faiz çok diyorlar.onun için faize mudehale etmişler.iyide %9 olacakmi Enflasyon bakalım.ben %10uzeri bekliyorum.
görüyorsunuz bir gün hepiniz doğru yolu bulacaksınız. umutabi sağolsun ben uyandım ama şimdi diğer TL faizcilerinde uyanma zamanıdır. TL 2013'ten beri net kerizleme parası oldu.2009-2013 arasıda aslında öyleydi ama dolar bazında bu kadar zarar vermiyordu. bundan sonra kerizleme parası olmaya şiddeti artarak devam edecek. 2013-2016 arası bende kerizlendim bunu saklamıyorum bende yılların TL cisiydim. devir dolar faizi alıp yatma zamanıdır. yarın bu fiyatlar kalırsa biraz daha USD alacağım. 3,5x aralığında her noktadan alıcıyım.
Daha önce de burada özellikle belirttiğim de , bazı kişiler tepki göstermişti ve ben de -bazen doğruları yazmanın iyi fikir olmadığına- kanaat getirerek yamamaya başlamıştım.
Şimdi Sayın Canikli söylüyor . Ali çağatay da '' ben %16 ve üzeri alanları bizzat biliyorum '' diyor. Bu oranları alanlardan biri de benim. Kamu otoritelerinin çok sık yaptığı bir yöntem vardır. Ortaya bir konu atarlar, tartıştırırlar , tepki durumuna göre ya inkar ederek - haberimiz yok, olurmu öyle saçmalık derler veya - Gördünüz mü aziz milletimiz de bunu böyle istiyor diyerek yürürlüğe koyarlar.
Büyük resme bak, miyop olma. 3.30 yandaşların yeni hedefi ama yıllar gösterdi ki bunlar ne diyorsa tersi olmuştur. buyur bunlardan biride böyle konuşuyordu.
http://www.sabah.com.tr/ekonomi/2015...lan-yaya-kalir
TL ci 2013 den beri dolar bazında zararının %45'ini zor aldı,geri kalan %55 zarar buhar oldu gitti,geçmiş olsun....
Bes Fonları forum konusu açılmıştır. İlgi duyanları paylaşımlarıyla katkıda bulunmaya davet ediyorum.
http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=8782
mesela ben euroları son çıkışta sattım.
şimdi yerine koysam neredeyse en az 6 kuruş karım var.
ama ben paritede düşüş beklediğim için bu sefer dolar alacağım.
olur olmaz.
trenin arkasından baktığım da çok oldu ama en azından 3.90'dan dolar almadım.
piyasa böyle.
faizciysen ayda bir bakarsın.
dolarcıysan sık sık bakarsın.
fx'ciysen tuvalete gitmezsin.
hepsinin anlayışı farklı getirisi de çok farklı.
füze gibi hep çıksa tamam doğru.
ama füze gibi değil ki.
Yüzde 15 stopajı düştükten sonra reel faiz 5 mi oluyormuş!! Birde dolarcı arkadaşlar belki heyecandan unutuyorlar enflasyon yüzde 9 olup mevduat faizi düşerse doların uçup kaçacağını falan mı sanıyorsunuz 😀😀ahşabı yapıştırmak için mengene kullanılır mengenenin bir ucu mevduat diğer ucu dolar !!arada da tutkal(yabancıdan gelecek döviz) eğer tutkalı bulurlarsa hepimiz pestil oluruz kımıldayamayız olay bu!!
3.30 olursa aylık gelirimizle daha çok dolar alabiliriz yani dert mi şimdi bu? Keşke 50 kuruşa düşse de nasiplensek. :evil:
50 kuruşçu bile ümidini kesti.
bana bir sürü hakaret ediyorlar. ne 3,7x ne 3,8x ne 3,9x yüklü alımım yoktur. sadece 3,87 den 2500$ almışlığım var,onuda kumar mantığı ile aldım parada değil yani. 250k $'ım sadece %1'i. tekrar ediyorum %59 3,43, %40 3,68 alımım var. bu benim hesabım kimsenin hakaret etmesine gerek yok,eğer ediyorsa demek ki çekemiyor anten taksın.
Gecensenenin enflasyon oranlarina baktim temmuzda 1 puan (9.90a)kadar duser sonra yukari sarmaya baslar yilsonu 10.10.50 gibi kapatir.
Kendi kel başına derman bulamamış olanalr başkalarına sayfalarca öğüt veriyor ya insan gülmeden edemiyor.
Yılbaşında 3.50 ortalama dolar maliyeti olan birinin şu an maliyeti 3,71
Şu anda dolar 3.56. Yani %4 zararda
ama öyle kaf dağının ardından konuşuyor ahkamlar kesiyor ki sanırsın %100 karda :)
Hep söylüyorum siyasi fikirlerle finansal kararları karıştıran felakete hazır olsun.
pariteyi görsen , parite demezsin ....
ÜFE 15 Tüfe 11.bunlar birbirine yakınsar.13 te birleşir yıl sonu.%10 dolar yukarı gitse.1.5 puan 11 e eklesek. Gene 13 çıkıyor yıl sonu.hesap edin reel faiz kalirmi mevduatci ya!
hakaret benim kitabımda yazmaz.
ben daha dinamik bir yatırım anlayışındayım.
vakit varsa alıp satmak lazım ticaret aslen budur.
hoş cesaretim olsa borsada yaparım ama yok.
dudu olmak lazım biraz ne az değerli onu bulmak gerek.
dudu dediğinde tüpraş 50 TL idi.
kaç kişi tüpraş aldı?
ben dahil kimse.
6 ayda adam %100 kazandı nerdeyse.
biz de %0.50 daha fazla faiz diye yırtınalım.
biz de döviz TL uğraşıyoruz işte.
Warren Buffet'ın 2017 Ocak ayı ortasında USD için "zirveyi görmüş olabiliriz" deyişini unutamam.
Oranlarla ilgili olarak buradaki bilgilerin dışında bir bilgi olmadığı için paylaşmadım bir süredir.
Herkes oranları zaten biliyor ve ben de birkaç gün önce o oranlardan bağladım TL'mi.
Burgan 1.2M 32 gün 14.50 temdit pazarlıksız