Adam cıvık
Yapçak bişey yok
Printable View
Adam cıvık
Yapçak bişey yok
Afganistanda çekilmiş bir film seyretmiştim savaş filmi değil, hakikaten Allah'ın unuttuğu bir yer, kimse orada başarılı olamaz, kendileri dışında .
Çok haklısınız. Dedeagac'ta Abd'nin neredeyse bizim 1.ordu kadar gücü var. Sadece bununla kalsa iyi, Rusya destekli Esad'in Suriye ordusu ne olacak? Daha bir sene olmadı, Karabag'da Ermenilere yaptiklarimiz. Bütün sınırlarımız düşman ordulariyla dolu.
Niye böyle, çünkü Balkan Paktı sonrası attığımız imzanın gereğini yerine getirmedik.
Şimdi o parti bu parti değil, Türkiye her iktidar döneminde borclanir, borçlarını ödemez abi. Odense borçlar azalirdi, hep artıyor.
Balkan Paktı sonrası yapılanlara ise "Ismet Pasa'nin denge politikasi" diyoruz. Yan çizmek bizim stratejimiz.
Işte eloğlu bu sefer hiç bir açık kapı bırakmamış. Her taraftan sıkıştırmış, kaçacak yer yok.
Afganistan'a gitmezsen sınırlarında en az 3 tane orduyla savasirsin. Bunlardan ikisi Abd, diğeri Rusya destekli. Ermenistan, Iran ve Irak' i hiç saymıyorum.
Tabii bunda "stratejik derinlik", "komşularla sıfır soruncu" Davutunoglu'nun da payı büyük.
Ben savasmiyorum diyemezsin. Içimizde 8 milyonluk truva ati var.
Bence mantıklı olan Afganistan'da Taliban la savaşmak. Bahçeli bugün üstü kapalı söyledi.
FETO'cu bir it var Youtubede Fakir Fukara diye yayın yapıyor, Afganistan için en güzel teşhisi o koydu "(Tövbe) Allah'ın s.ktirettigi" yerler orası dedi.:he:
Yani diyorsun ki taşeronluğa devam.
Soru şu: Katil sisi ile katil israil ile ve katil vahabilerle barışma çabaları var ve görüşüyorlar bence bu üç ülke ile temasların başlatılmasının çok bir önemi yok asıl esad ile işbirliğine gidilmesi bu ülkenin çıkarınadır. Neden yapılmıyor. Yiyorsa yapsınlar, bu konu abd nin kırmızı çizgisidir. Esad ile görüşemezler. Çünki böyle bir girişim pyd yi tehlikeye sokar. Güneyinde bu kadar büyük bir tehdit varken ne afganistanda savaşmak nedir.
Dolar/ tl de 5,4 seviyeleri, abesle iştigal. Baştakinler dahil kimse oraya gelmesini istemez. Haa.. olurda gelirse, ev / arsa/ hisse senedi vs... ne varsa nakite geçmek gerekir çünkü sebepsiz zenginleşmiş oluruz
Dxy 90 civari dolar tl ederi 6.7 civari
Bunun ustu tamamen kotu maliye politikasi sonucudur.. 2001 de 680 den 1700 dolar giderken dolar exdeksi 120 idi.. dxy 80 olursa dolar tl 6 olur tabi su an icin.. enflasyon oldukca dolar yukari gider
Abd enflasyon %5 dolar kendi ulkesin de de real deger kaybi yasiyor.. enflasyonist ortam da hem mal da olmak lazim sanki.. gecen sene kim ne aldiysa %50 60 kar da.. araba ev ne aldilarsa artan emtia fiyatlari dolayisla
SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Reuters: Türkiye, Kabil Havalimanı’nı koruma planını durdurdu
ABD'nin Afganistan'dan çekilmesinin ardından Türkiye'nin üstlendiği Kabil Havalimanı'nın kontrolünü ele geçirme planından vazgeçildiği belirtildi.
https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/...durdu-6597181/
Batı Medeniyeti yani bizim örnek aldığımız adıyla "Muasır Medeniyeti" korumak, sürdürmek ve hakim kılmak için savasacaksin. Yoksa dünyaya "Konfücyüscü Medeniyetin" desteklediği yobazlar hakim olur.Alıntı:
Joe Biden: "Afgan halkı ve ordusu ülkeleri için savaşmak istemiyor, biz neden onlar için savaşalım?"
Bu adama ve zihniyetine oy verilmez diye çığırdım. Bunlar abidik gubidik adamlardır.
72 tane huriye inanan bir yobaz, üstüne bombaları baglar, bir sise parfüm sıkar, kendini patlattır. Böyle 15-20 tanesi bir ülkeyi, bir halkı sindirirler.
Afganistan'da buna izin verilirse, bunun önce Pakistan'a sonra Iran'la ve Turkiye'ye sirayeti çok yakındır.
Merak etmeyiniz, buna izin verilmeyecek.
TRUMP REYIS GERI GELECEK...
Türkiye dışında bir başka ülkenin Afganistan'i kontrol etme
ihtimali yok. Tabii ki orta asya Türk devletleri olmadan olmaz. Önce kamuoylarının ikna edilmesi gerekiyor.
Bu günlerde sokaklarda, kalabaliklarda fazla gezmemek icap eder.
Abd, Turkiye'de terör hadiseleri için vatandaşlarını uyarmış.
Maestroya saygıyla efendim:
Ex-Obama Doctor Floats 25th Amendment: Biden ‘Mentally Incapable,’ ‘Something Must Be Done!’
https://www.dailywire.com/news/ex-ob...-must-be-done?
Biden giderse, Kamala gelir. Kamala da bizi çok sever 😂😂 Çok iyi anlaşır Reisle
Türkiye'nin dünya üzerinde herhangi bir ülkeyi kontrol etme ihtimali yok.
Önce kendi sınırlarını kontrol etmeyi öğrensin. :evil:
Tam 40 yıldır terör sorununu çözememiş bir ülkeden bahsediyoruz.
Baştaki pısırık ve basiretsiz yöneticiler yüzünden burnunun dibindeki terör kamplarını izlemekle yetinip sürekli karakollarına baskın yiyen bir ülkeydik daha 10 yıl öncesine kadar. (Son 10 yılda iha/siha vs teknolojilerindeki gelişmeler ve modern gözetleme imkanlarıyla bir nebze olsun kurtulduk neyseki) Her ay bi karakol baskınında 15-20 asker şehit oldu diye flaş haberler geçti yıllarca bu ülkede. Dünyada örneği yok bunun. Sen yap bakalım israile , irana ve hatta eski suriyeye bunu deneseydin adam ne yapardı acaba senin gibi oturup 30 yıl izler miydi ? yoksa 1-2 sene sonra demir yumruğu indirirmiydi kafana ? Sınırına yığardı tankları. Biz yıllarca izledik değil mi ? neden işte önce bunu bilin. Sonra bu kadar haşmetli devletimizin dünyadaki diğer ülkelere istikrar getirip getiremeyeceğini bir daha düşünün.
Fitch/gamble: Türkiye'nin notunda gelecek 12-24 ayda değişim beklenmez
Fitch/gamble: Fed'den 2023 yılına kadar faiz artırımı beklemiyoruz, sonrasında da adımlar kademeli bekleniyor
Fitch Kıdemli Direktörü Paul Gamble, Foreks'in sorularını yanıtladı:
- Türkiye'nin SDR payı brüt rezerv ve dış finansman ihtiyacı değerlendirildiğinde düşük ölçekli
- Küresel piyasalarda bozulma Türkiye'nin fonlama maliyetlerini ve/veya fonlamaya erişimi etkileyebilir
Fitch Kıdemli Direktörü Paul Gamble, Foreks'in sorularını yanıtladı:
- Türkiye'nin büyümeyi sağlama sorunu yok
- Türkiye için zorluk büyüme patikasını daha sürdürülebilir hale getirmek
Son 10 yıldır örgüt gücünü suriyede ki yeni yapılanmaya yönlendirdiği için biraz rahatız. Buradaki yapılanma yeterli düzeye ulaştığında kuzey ıraktaki yapıyla konsolide edildiğinde(ABD bu çalışmalarıda yapıyor) bu gücün nereye yönleneceğini göreceğiz. Adamlar dibimizi oyuyor arkadaş çıkmış turandan bahsediyor.
Şu sabahki haberlere bakıyorum,karısını,kızını talibana bırakan ******lar dötlerini kurtarmak için hareket halindeki uçağa yapışıyor,taliban itlerine a-haber denen ne idüğü belirsiz oluşum söz hakkı veriyor,Türk Askeri bu şartlarda yine ne idüğü belli olmayan bir amaç için oraya gönderiliyor,eski Ayasofya imamı olan hödük taliban güzellemesi yapıyor,bu ortamda birileri gelmiş yok strateji yok büyük devlet geyiği yapıyor bu başlıkta hadi lan oradan...karısını kızını talibana bırakan,ABD devşirmesi şeref yoksunları ülkemi dolduracak,boynukalın gibi sevgi pıtırcıkları bu olanları destekleyecek benim askerim orada şehit olacak,valla farklı fikirlere saygıda bir yere kadar,yazıp siliyoruz yazıp siliyoruz,bu forum dahil kim başkasının kanı üzerinden çıkar elde etmeye çalışıyorsa yallah kendi defolsun gitsin stratejisini yapsın...
Son 3 yılda Tüik'in açıkladığı enflasyon rakamı bile %45 civarında. Yani son 3 yılda dolar Tüik enflasyonuna göre bile artmış olsaydı olması gereken değer 10,47 civarında olmalıydı. TL mevduatı yerine Dolarda kalan param resmen pula döndü son 3 yılda. Bakın Tüik enflasyonu diyorum Hissettiğimiz enflasyonu saymıyorum bile. Ev araba ve hatta gıda enflasyonuna göre dolarda kalan param resmen pula döndü. Ev araba fiyatlarına göre dolar 16-20 TL civarında olsa alım gücü olarak anca başa baş seviyesine gelir. Neyse emeği geçen herkese saygılarımı sunarım. Bu da doların böyle bir boğa piyasasında bile enflasyona karşı korumadığının tescilli belgesi olmuş oldu.
Bir de utanmadan murat muratoğlu doların olması gereken adil değeri 5,40 demiş. Sürekli yukarı hedef verip durdu tutmayınca da aşağıya hedef vermiş oyuncu murat
İyi kötüde biraz ilave,Osmanağayı nereye koyacaksınız ?-42-47 gönüllü alayı kolay kurulmadı 5000 kişilikti,hepside Giresunluydu ?Atatürk bile onun yüzünden Samsuna çıktı Osmanlıya Emperyalistlere kafa tuttuğu için vs konu uzun daha önce belirtmiştim,hiç bir ilin olmadığı şehitliğimiz var Afyonda, bu gönüllü alay Dünyada ilktir,Cumhuriyetin kuruluşunda ön planda yer almıştır Hilafetçilerin yüzündende Cumhuriyet için kurban gitmiştir vs...Çanakkale savaşı esasında bir hezimettir sonucunu hep biliyoruz,karşılığında Yurt Düşmana teslim edildi,İngiliz sırıtarak İstanbula girdi, ülkenin anahtarıda İngilize teslim edildi,ama yazdığınız gibi Kurtuluş savaşı sonucu Cumhuriyet kuruldu,en büyük faktörde Osmanağa ve Atatürktür,düşünün Çepni soyundan gelen bir zat Dünyaya kafa tutuyor,Havza-Batum arasında mekik dokuyor,dedemde Osmanağanın hem yaveri Atatürkünde yakın korumasıydı,66 yaşındayım her anlattığını harfi harfine biliyorum,öldüğünde 16 yaşındaydım...Şu an Atatürkün kurmuş Olduğu Cumhuriyet sayesinde sırtını ona dayamış çok dinci gerici insanlar var ülkemizde,bu sayfalardada görüyorum,madem Arabı,Dinciliği çok seviyorlar defolup gitsinler ülkemizde biz,bize yeteriz,zaten herşey Atatürkün Gençlik hitabesinde yazıyor ve aynende öyle olacak ileride saygılar.
Dolar için topiğe uğruyorum,ama dolar harici herşey var,şöyle yazılanlara bakıyorum bazen mecbur yazıyorum,acaba burayı görmüyormu yönetim ?,zamanında siyaset benzeri şeyler yazdığımızda banlanıyorduk üstelik forumdan bile afaroz edlmiştim !!!
Dörtnala gelip Uzak Asya'dan
Akdeniz'e bir kısrak başı gibi uzanan
bu memleket, bizim.
Bilekler kan içinde, dişler kenetli, ayaklar çıplak
ve ipek bir halıya benziyen toprak,
bu cehennem, bu cennet bizim.
Kapansın el kapıları, bir daha açılmasın,
yok edin insanın insana kulluğunu,
bu dâvet bizim....
Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür
ve bir orman gibi kardeşçesine,
bu hasret bizim...
Oysa Ekonomi üzerine Dolar üzerine fikir sahibi olmak için geldiğimiz forum sayfası, siyaset meydanına dönmüş...oysa ne güzel eskiden burada konuşur,tartışır usd yol haritası oluşturduk ki...önce büyük üstadlar ı küstürdüler sonra paylaşımcıları ve ortalık goygoya,alıngan küfürbaz hayto lara kaldı...
Teknik Destek seviyesi 8.3647 den geçiyor. Yani buraları dip olmalı. Zaten 8,35 civarında bir yerden dönmezse dolarda "gömün gitsin" formasyonu oluşur. Geçen reis 8.30 da tam dipten almıştı o da olmasa dolardan cacık bile olmaz.
-------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir.
Bu başlıkta 110000.ci kez yazıldı tekrar söyleyelim,dolar para biriktirme değil paranın değeri korunsun diye elde tutulan bir araç(en azından bu başlık müdavimleri için böyle)ayrıca başımızdaki yöneticiler ve çevremizde gelişen her türlü sosya-ekonomik ve jeopolitik olayda bu yatırımın şekillenmesinde asli unsur olduğu için bu başlığın konusudur,hayırdır? ne ara Norveç vs oldukta kendimizi dünyadan soyutlayıp yatırımlarımız hakkında yorum yapmaya başladık?
T.C.Merkez Bankası ,Son faiz kararında % 19 da sabit tutmaya devam dedi..
Aynı gün,Filipinler Merkez Bankası da Faiz oranlarını değiştirmedi ve % 2 de bıraktı..
Evet,Yanlış okumadınız..Filipinler de Faiz % 12- 19 - 22 falan değil, % 2.( yüzde iki.)
Şimdi bu durumda;
-Biz dünyanın neresindeyiz.?.
- Filipinler neresinde.?
Özellikle, Akoğlan Ekonomistlerden bu durumu izah etmesini rica ediyorum..