Sayfa 829/1002 İlkİlk ... 329729779819827828829830831839879929 ... SonSon
Arama sonucu : 8009 madde; 6,625 - 6,632 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XII

Fitch Kıdemli Direktörü Paul Gamble, Foreks'in sorularını yanıtladı:
    - Türkiye'nin SDR payı brüt rezerv ve dış finansman ihtiyacı değerlendirildiğinde düşük ölçekli
    - Küresel piyasalarda bozulma Türkiye'nin fonlama maliyetlerini ve/veya fonlamaya erişimi etkileyebilir

Fitch Kıdemli Direktörü Paul Gamble, Foreks'in sorularını yanıtladı:
    - Türkiye'nin büyümeyi sağlama sorunu yok
    - Türkiye için zorluk büyüme patikasını daha sürdürülebilir hale getirmek

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

2.  Alıntı Originally Posted by BüyükResim Yazıyı Oku
    Türkiye'nin dünya üzerinde herhangi bir ülkeyi kontrol etme ihtimali yok.
    Önce kendi sınırlarını kontrol etmeyi öğrensin.
    Tam 40 yıldır terör sorununu çözememiş bir ülkeden bahsediyoruz.
    Baştaki pısırık ve(Son 10 yılda iha/siha vs teknolojilerindeki gelişmeler ve modern gözetleme imkanlarıyla bir nebze olsun kurtulduk neyseki)
    Son 10 yıldır örgüt gücünü suriyede ki yeni yapılanmaya yönlendirdiği için biraz rahatız. Buradaki yapılanma yeterli düzeye ulaştığında kuzey ıraktaki yapıyla konsolide edildiğinde(ABD bu çalışmalarıda yapıyor) bu gücün nereye yönleneceğini göreceğiz. Adamlar dibimizi oyuyor arkadaş çıkmış turandan bahsediyor.

3. Şu sabahki haberlere bakıyorum,karısını,kızını talibana bırakan ******lar dötlerini kurtarmak için hareket halindeki uçağa yapışıyor,taliban itlerine a-haber denen ne idüğü belirsiz oluşum söz hakkı veriyor,Türk Askeri bu şartlarda yine ne idüğü belli olmayan bir amaç için oraya gönderiliyor,eski Ayasofya imamı olan hödük taliban güzellemesi yapıyor,bu ortamda birileri gelmiş yok strateji yok büyük devlet geyiği yapıyor bu başlıkta hadi lan oradan...karısını kızını talibana bırakan,ABD devşirmesi şeref yoksunları ülkemi dolduracak,boynukalın gibi sevgi pıtırcıkları bu olanları destekleyecek benim askerim orada şehit olacak,valla farklı fikirlere saygıda bir yere kadar,yazıp siliyoruz yazıp siliyoruz,bu forum dahil kim başkasının kanı üzerinden çıkar elde etmeye çalışıyorsa yallah kendi defolsun gitsin stratejisini yapsın...

4. Son 3 yılda Tüik'in açıkladığı enflasyon rakamı bile %45 civarında. Yani son 3 yılda dolar Tüik enflasyonuna göre bile artmış olsaydı olması gereken değer 10,47 civarında olmalıydı. TL mevduatı yerine Dolarda kalan param resmen pula döndü son 3 yılda. Bakın Tüik enflasyonu diyorum Hissettiğimiz enflasyonu saymıyorum bile. Ev araba ve hatta gıda enflasyonuna göre dolarda kalan param resmen pula döndü. Ev araba fiyatlarına göre dolar 16-20 TL civarında olsa alım gücü olarak anca başa baş seviyesine gelir. Neyse emeği geçen herkese saygılarımı sunarım. Bu da doların böyle bir boğa piyasasında bile enflasyona karşı korumadığının tescilli belgesi olmuş oldu.

Bir de utanmadan murat muratoğlu doların olması gereken adil değeri 5,40 demiş. Sürekli yukarı hedef verip durdu tutmayınca da aşağıya hedef vermiş oyuncu murat
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

5.  Alıntı Originally Posted by watcher46 Yazıyı Oku
    Şu sabahki haberlere bakıyorum,karısını,kızını talibana bırakan ******lar dötlerini kurtarmak için hareket halindeki uçağa yapışıyor,taliban itlerine a-haber denen ne idüğü belirsiz oluşum söz hakkı veriyor,Türk Askeri bu şartlarda yine ne idüğü belli olmayan bir amaç için oraya gönderiliyor,eski Ayasofya imamı olan hödük taliban güzellemesi yapıyor,bu ortamda birileri gelmiş yok strateji yok büyük devlet geyiği yapıyor bu başlıkta hadi lan oradan...karısını kızını talibana bırakan,ABD devşirmesi şeref yoksunları ülkemi dolduracak,boynukalın gibi sevgi pıtırcıkları bu olanları destekleyecek benim askerim orada şehit olacak,valla farklı fikirlere saygıda bir yere kadar,yazıp siliyoruz yazıp siliyoruz,bu forum dahil kim başkasının kanı üzerinden çıkar elde etmeye çalışıyorsa yallah kendi defolsun gitsin stratejisini yapsın...
    Hele bikaç tanesi efsaneydi
    Çaresizlik ümitsizlik nası bişeyse
    Tutunmuş kargo uçağı lastiğine
    Uçak kalkınca düştü gitti tabi

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,836
     Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
    1960-1970 dönemi 1960 darbesiyle başladı. Çok önemli bir konuya barnak bastın da konuyu bildiğini sanmıyorum. Bunu yazdığın cümleden anlayabiliyorum. 1923-1938 arası bir dönemdir, 1938-1950 arası çok farklı bir dönemdir.

Türk Aydınlanması Tanzimat'la başlar. Bunu kabul etmeyen en büyük hatayı başta yapar.

1960-1970 arası doğru zaman aralığı değil. Doğrusu 1960-1980 olmalı. 9 mart 1971'in, 22 Şubat 1962 ve 20 mayıs 1963'den farkı yoktur.

O tarihlerde o girişimleri yapan ve asılan kişi yakın akrabamdır. Bu kişinin amcası ise Kurtuluş Savaşını, cephede kazanan 4 Albaydan biridir. Bu kişi Çanakkale Savaşları'nda, Conkbayırı Taarruzunda bölük Komutanı'dır. Mesela bu forumda Kara Kemal diye bir nick var, viop başlığında yazıyor. Bir Albay da Kara Kemal'dir. Bir diğeri Albay Reşat Bey'dir. Birlikleri zamanında hedefine ulaşamadığı için kafasına sıktı. Okumadıysanız lütfen Albay Reşat Çiğiltepe'yi okuyunuz, Kurtuluş Savaşının nasıl kazanıldığını daha iyi anlarsınız.

Bunları olayları ilk ağızlardan bildiğim için yazdım. Siz bilmiş bilmiş yazıyorsunuz ama bilmiyorsunuz. Gerçekten öğrenmek istiyorsanız, sorabilirsiniz. Bu fırsatı da her zaman bulamazsınız.

Hadi senin tarih aralığını doğru kabul edelim, 1960-1970 arası; 1923-1938 arasına mı, yoksa 1938-1950 arasına mı benzer?

Ayrıca karşı tarafın ne dediğini dinlemekte çok fayda vardır. MKA55 son derece dolu biri. Rummenige ise daha önce küfürleşmiştik. Fakat arkadaş eklemişim ve çıkarmamışım. Bir de Kitapçı diye bir nick vardı.

Abi, üstü kapalı saçma sapan mesajlar yazmayın, yakışmaz. Harflerin yerlerini değiştirerek küfür yazmak falan, çocukluk bunlar.
    Tabii ben kimseye karışamam, istediğini yazar da ayıptır...
    İyi kötüde biraz ilave,Osmanağayı nereye koyacaksınız ?-42-47 gönüllü alayı kolay kurulmadı 5000 kişilikti,hepside Giresunluydu ?Atatürk bile onun yüzünden Samsuna çıktı Osmanlıya Emperyalistlere kafa tuttuğu için vs konu uzun daha önce belirtmiştim,hiç bir ilin olmadığı şehitliğimiz var Afyonda, bu gönüllü alay Dünyada ilktir,Cumhuriyetin kuruluşunda ön planda yer almıştır Hilafetçilerin yüzündende Cumhuriyet için kurban gitmiştir vs...Çanakkale savaşı esasında bir hezimettir sonucunu hep biliyoruz,karşılığında Yurt Düşmana teslim edildi,İngiliz sırıtarak İstanbula girdi, ülkenin anahtarıda İngilize teslim edildi,ama yazdığınız gibi Kurtuluş savaşı sonucu Cumhuriyet kuruldu,en büyük faktörde Osmanağa ve Atatürktür,düşünün Çepni soyundan gelen bir zat Dünyaya kafa tutuyor,Havza-Batum arasında mekik dokuyor,dedemde Osmanağanın hem yaveri Atatürkünde yakın korumasıydı,66 yaşındayım her anlattığını harfi harfine biliyorum,öldüğünde 16 yaşındaydım...Şu an Atatürkün kurmuş Olduğu Cumhuriyet sayesinde sırtını ona dayamış çok dinci gerici insanlar var ülkemizde,bu sayfalardada görüyorum,madem Arabı,Dinciliği çok seviyorlar defolup gitsinler ülkemizde biz,bize yeteriz,zaten herşey Atatürkün Gençlik hitabesinde yazıyor ve aynende öyle olacak ileride saygılar.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,836
    Dolar için topiğe uğruyorum,ama dolar harici herşey var,şöyle yazılanlara bakıyorum bazen mecbur yazıyorum,acaba burayı görmüyormu yönetim ?,zamanında siyaset benzeri şeyler yazdığımızda banlanıyorduk üstelik forumdan bile afaroz edlmiştim !!!

8.  Alıntı Originally Posted by refaba Yazıyı Oku
    Dolar için topiğe uğruyorum,ama dolar harici herşey var,şöyle yazılanlara bakıyorum bazen mecbur yazıyorum,acaba burayı görmüyormu yönetim ?,zamanında siyaset benzeri şeyler yazdığımızda banlanıyorduk üstelik forumdan bile afaroz edlmiştim !!!
    Yukarıda bahsettiğim nedenden dolayı doların tadı tuzu kalmayınca dolar harici her şey yazılıyor topicte.
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

Sayfa 829/1002 İlkİlk ... 329729779819827828829830831839879929 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •