SASA'dan geri dönüşüm kararı
SASA Fransa merkezli biyokimya şirketi CARBIOS ile Türkiye'de yılda 100 bin ton kapasiteli PET biyo geri dönüşüm tesisi kurulmasına yönelik görüşmelere başladı.
https://www.gaziantep27.net/sasadan-geri-donusum-karari
Printable View
SASA'dan geri dönüşüm kararı
SASA Fransa merkezli biyokimya şirketi CARBIOS ile Türkiye'de yılda 100 bin ton kapasiteli PET biyo geri dönüşüm tesisi kurulmasına yönelik görüşmelere başladı.
https://www.gaziantep27.net/sasadan-geri-donusum-karari
ayni fikirde degilsin maalesef, 4 dolardan 1 dolara gelen hisse pahali degildir ,
hissenin dipten uzakligi ;sadece %27 , yanlis anlamayain yuzde 100-200 olsa hisse pirimlenmis pahali derim ama ...
fk si ; sadece 5.28
rsi; 47 !!!
CCI ise ; -137
BU hisseyle kimse pahali diyemez Bence Sudan ucuz ,gozuken..
yalnizca ;su anda kimsede alim tavsiyesi veremem , dunyadan bir parasal sikistirma riski varken ve yanibasimizda Savas farkli bi pozisyona girmisken uzerinde tc nin bile savasa girebilme ihtimali varken kimsede alim tavsiyesi yapamam , hatta pozisyon korumaktansa al sat olayina girin daha mantikli olur , yada bi sure kenarda bekleyin nakitte yani daha mantikli gozukuyor ortalik durulana Kadar , paranizin pic olacagina kenarda seyretmek daha iyidir Boyle zamanlarda ,ytd
Bu memlekette herhalde en çok duyduğum kelime "kriz". Nerdeyse 365 günün 300 günü bir kriz yaşanıyodur. Tabi bu bizim için kriz. Aslında ipleri elinde tutanlar için fırsat...
+%4'den, -%0,90'a vay be.. Bu gün de herhalde Papua Yeni Gine borsasında sıkıntı vardı.. Gerçi bizim memlekette farketmez.. Garibanın parasına çökmek istedikleri zaman, dünyanın herhangi bir yerinde bişey olsun yeterli.. Gerçi hiç bişey olmasa da yine bişeyler olur...
Bizim payımıza sanırım sadece hakkımızı helal etmemek düşüyor.
tamam haklisin tc nin 365 gunu kriz ile gecer cunku 100 yil once bu ulke kuruldugunda somuru devleti olarak kuruldu , ingilizler geldi Masada tum planlar icin imzalar atildi , somuru devletinin temelleri atildi ve adamlar geldikleri gibi gittiler !! o gunden sonra ingiltere bi daha BU ulkeye Savas acmadi sebebi somurecegi devleti kurdu, mermi atmasina artik gerek kalmadi cunku artik , 100 senedirde BU milletin kanini somuruyolar , tum ipler onlarin elinde , tum ulke Sabah 6 da kalkiyor ise gidiyor calisiyor tam 1 ay sonra olmeyip surunebilecegi Kadar bi parayi kazaniyor ki gelecek ay kole gibi tekrar calisabilsin , 100 yildir BU milletin yasadigi akibet BU ,hak ediyozmu ? evettt fazlasiyla !! cunku beynini kullanmadi BU millet tam 100 yildir , sen sagci solcu diyerek komsu akrabani hatta kardesini siyasi dusuncesine saygi duymayip dusuncesinden dolayli onu vurursan yada alevi sunni diyerek karsindakide insanin inancina saygi duymayip onu dislarsan otekilestirirsen veya turk Kurt diyerek fasizmi korukleyip ayni ulke icinde yasayan milletinle dost olmayip dusman olursan , gavurun yani akilli insanlarin senin beyinsizligini kullanmasina izin verirsen onlara kukla olursun , sen Boyle seylerle ugrasirken adamlar sanayi ve teknolojide ilerler sende simdi onlari seyredersin okuzun trene baktigi gibi , onlar ilerler sen 100 yil geriden gelirsin senin sonunda Boyle olur yani kole olmak kacinilmaz bi sondur , insanligini kaybedip saygisiz ve anlayissiz bi insan olursan yada musluman olmayi beceremezsen ; zaten musluman olmayi becerebilseydi BU millet yukarida saydigim seylerin hic birini yapmazdi !! musluman olamazsan Allahin ingilizi almani fransizi gelir seni 100 senedir somurur BU saatten sonra Halen Adam olup millet olarak kenetlenemezsen gecmisten de ders cikarmazsan bi 100 sene daha somurur , suclu somuren degil kendini somurtturendir !! japonlar kafasi calisiyor abd hirosimaya bomba atinca bundan ders cikardilar dedilerki cok guclu olmaliyizki abd bunu bize bi daha yapmasin , ve dunyanin teknolojide en guclu ulkesi oldular cok calisarak ama bilinclenmeselerdi cok calisamazlardi , turk milletinin BU gecen 100 yildan sonra bilinclenmesi gerekiyor bilinclenmezse cocuklarinizda torunlarinizda sizin kaderinizi yasar BU Kadar net !! neyse ...
tum dunya borsalarinda cokus olmusken tc de endeks yuzde 5 gibi ciddi bi kayip yasayipta tabiri caizse borsa cokmusken Kara pazartesi diye adlandirilmisken sasa hisseside taban yapmisken azicik grafik analiz yapabilen kisi ertesi gun sasa nin yine eksi kapatacagini gorebilirdi , eksi 1 de olsa yine eksi kapatti ertesi gun , dusus taban Dan eksi 1 e geldiyse dusus momentumunun zayifladigini ve ertesi gun notr kapatacagini yada tepki alimlari gelirse arti kapatacagini kestirebilirdi herkes , zaten acilista te belli oldugunda yonu az cok kestirebiliyorsunuz , tahtaci BU inis ve cikislari yaparak buradan para kazaniyor bunu anlayin artik ,
Ben pazartesi oglen control ettigimde baktim endeks kotu dunya piyasalari kotu sasa dusuyor dedim tabana gider Savas geliyor verdim anlik fiyattan , ama ertesi Sabah krizin cok cabuk atlatildigini gordum , cunku uzak dogu borsalari yesillenmisti , sali gunu sabahtan acilista yine sasayi tekrar yerine koydum , dusus leri iyi degerlendirirsen cok guzel ekmek yersiniz , heleki sasa da .. firsatlari degerlendirin beyler en guzel parayi krizlerde dusus ve cokuslerde kazanirsiniz ..
BBIDSI Metodu gün geçtikçe olgunlaşıyor.
https://i.hizliresim.com/p22rpjg.png
bir sey daha , Iran vurucam dedi ama Halen vurmadi , muhtemelen Cin Deniz kuvvetlerinin gemilerini ve Deniz altilarinin Iran korfezine gelmelerini bekliyorki kendisini guneyden koruyabilsin , ayrica gercekten Iran israili vuracaksa ortada donen soylenti Iran gununu bekliyor , yahudilerin en aci gunu olarak adlandirdiklari ayin 12 sini , muhtemelen saldiracaksa o gun saldiracak , yani onumuzdeki pazartesi saldiriyi gerceklestirecek , borsayi iyi analiz ettiyseniz , gecen pazartesi gunku yasanilan dususten sonra BU hafta tekrar kaybettigini Geri koyuyor pazartesi savasirsa Iran borsa muhtemelen yine cokecek , borsanin kurali BU !! her jeopolitik risk firsattir, degerlendirir hic aksatmaz ,bu sekilde inis cikislari yaparak kar elde ederler , sahsi tahminim ; Iran asla ama asla israile dusman olmadi tarihinde asla olmazda , Iranin dusmani belli , o konuyla girersem cikamam ustu kapali konustum simdi , asla israile saldirmaz cunku israilin menfaatleri icin calisan bir ulkedir Iran , sadece ama sadece dunyada uluslararasi piyasada onurunu kurtarabilmek icin yani adini temizleyebilmek icin gostermelik bir saldiri yapacak , bunuda Iran ulkesi olarak yapmaz hizbullah ve yemenden husilerle iraktan bazi milislerle saldiri zaten onlarda Iran ulkesinin temsil etmiyor farkli ulkelerde ki milisler yani Iranin masa olarak kullandigi milis gruplar , Iran ulke olarak savasa asla girecegini dusunmuyorum , BU yuzdende sabun kopugu misali BU israile saldiri yada Savas basladigi gibi kisa surerek etkisini kaybeder , zaten Iran ulke olarak savasa girerse 3. dunya savasi cikmis demektir bilginize , BU savasta cikarsa zaten ulke diye bisey kalmaz , borsa diye biseymi kalir ....
Cin iranin stratejik koruyucusudur , irana bisey olursa Cin in yasam damarlari kesilir o yuzden Cin Irani yalniz birakmaz savasa girer , Cin girerse rusya da Cin I yalnizca birakmaz , rusya isin icinde girerse kuzey Kore rusya ve cinden kaynakli savasa girer , abd ve avrupaya karsi ,yani natoya karsi 3.dunya savasi cikar , tc natodan savasirmi yoksa yoksa ittifaki olan rusya ile abd ye karsimi savasir goruruz , ama 100 yillik abd ve bati somurusunun bitebilmesi icin tc icin tek ve son firsattir BU savasta rusya tarafindan olmak yoksa bi 100 sene daha abd ve bati nin somurusu olmaya devam ederiz ,
abd ve bati cokerse tc bagimsizligini kazanir tekrar baska hic bi sekilde tc bagimsiz bi ulke olamaz , Dua edelim 3.dunya savasi ciksin gerekirse atom bombalarida kullanilsin ,abd ve bati coksunki turk milleti boynundaki tasmadan zincirden kolelikten kurtulabilip kullerinden tekrar dogabilsin
gelelim pazartesiye borsa yine etkilenecek tir , dususler gorulur , bir haftadir yukselen sasa endekse bagli yine dususler gosterebilir , gostermezse bilinki bilanco iyi gelecektir o yuzden endeksle dusmuyodur ... ama sasa da duserse dususlerden faydalanin derim , ytd.
spk onayi geldi ..
bedelsiziniz hayırlı olsun ama benim görüşüm yukarıda...
hiç bir faydası olmayacak...
bilakis artık dünya üzerinde yaşayan tüm insanların hepsine bir sasa hissesi verseniz daha artacak hisse olacak...
8,5 milyar insana yetecek hisseniz var artık...
bu arada geri alım açıklamıştı ne oldu o iş...
kaç milyon lot geri alım yaptı...
şimdi twitter görünce yazayım dedim...
arkadaslar, spk nin onay vermeyecegi sonrada bedelsiz onaylanmadi diye hissenin taban taban gidecegini konusanlar vardi , spk
onayladi ,bedelsizler carsamba gunu hesaplara yatar kismetse, sahsi dusuncemi ortaklarimla tekrar paylasmak istedim , hisse 44 den
bolundu ,5 bucuklara gelir , hisse bolundu artik gitmez diyenlere mantiken sunu soylerim , hic gitmezse ayni fiyatta kalirsa bi kac sene
daha bolunurse hissenin fiyati 3-4 sene sonra sifir olur yok olur gider , mantigin bunu aliyormu ? derim, borsa oynamayip borsaya
yatirim yapan kisi zaten uzun vadecidir , uzun vade yatirim yapan kisi icin bedelsiz faktoru yatirdigi paranin katlanarakgitmesi
anlamina gelir , bugun hisse alip 5 sene sonrasi icin yatirim yapan kisiye sunu derim , basit bi ky ortalama en az 10.000 lot almis olsa
haftaya 10 bin lotu 80 bin lot olacak, gelecek yil ve diger yillar bilancoya gore en kotu sartlarda yuzde 100 bedelsiz verse her yil ,2025
te 80 bin lot olur sana 160 bin lot,2026 da olur sana 320 bin lot , 2027 de 640 bin lot ,2028 de 1 milyon 280 bin lot , 2029 da 2
milyon 560 bin lot sasa si olur 5 yil sonra , hatirliyorum pandemide 4 bucuk liradan araliksiz yukselerek 52 liralara gitti yani 11 kat
yukseldi dustu 32 liradan yukselisde girdi 190 gitti 6 kat gitti hisse , biz 6 kat yada 11 kat yukselsin demiyoruz hisse 2 ye katlasa 2
bucuk milyon lotun hesabini sen yap , diyelimki 2 yede katlamadi bolundugu fiyata yukseldi sadece , yuzde 100 bedelsiz verip
bolundugu ayni fiyata geldigini dusunun BU mantikda ise sen zaten bedelsizle 2 ye katladigin icin ayni fiyata ulassa dahi sen 2 kati
kazaniyosun , BU sene 2 kati kazandin diyelim , seneye ayni olayi yasasa BU sefer ikiye katladigin diyemiyeceksin 4 e katladigin
dersini cunku 2yede gecen sene katlamisdi , bo sonraki yilda 2 ye katladigin diyemezsin 8 e katladigin dersini cunku evvelki
senelerden 4 e katlamisti elindeki 4 katini 2 ye katladigin diye hesap et , BU sekilde her sene katlana katlana gider paran 5 yil
boyunca , sasa bistin en fazla kar getiren hissesi olarak gozukuyor tum cizelgelerde , sasa 4000 kat yukselmis gozukuyor sasa nin
bugunku hisse degeri 4000 lira degerindemi tabiki hayir neden cunku hissenin verdigi bedelsizler var bedelsizlerin katlamasi hesap
edilerek BU performans degerlemesi yapiliyor sadece hissenin yukseldigini fiyati baz almiyor kimse, hisse fiyati ve bedelsiz orani
birlikte baz aliniyor ,Peki simdi Kim bana cikip diyebilirki bedelsizin senin yaptigin yatirima hic bi faydasi yok diyebilir yada hisseye
zarari var diyebilir , bunu diyenin ya kafatasi icerisinde beyin denen unsuru tasimiyodur yada beyni vardir ama kullanmasini
bilmiyodur , veya kasitli sekilde art niyetle bilerek manupile etmeye calisiyordur, Ben sahsen hisseyi omurluk aldim , bugun egeen
nasil alinamiyorsa yarin sasa ayni sekilde ayni degerlere ulasacak tum projeler bitip de her tesis tam kapasite ile calisip bilancolarda
astronomik karlar gorundugunde hissenin tek 1 kotu dahi altin degerinde olacak , aynen bugun egeen nasilsa sasa da aynen oyle
olacak , bugun Al at kenara cocugun senin yasadigin hayatini yasamasin zengin Olsun , veya 10 sene sonra sen zengin luks bi hayat
yasa , neyse ... sadece sunu soyliyebilirim , tamam 2 senedir hisse primlenmedi ama BU sene sonuna Kadar pta acilirsa 2025 ilk
ceyrek ten itibaren bilancoda fabrikanin ciddi etkisini gorecegiz , 2025, 2026 ve 2027 yillari bilancodan kaynakli ciddi anlamda
hissenin rokete bagliyacagini dusunuyorum BU 2 senede yapmadigi performansin acisini sonraki BU 3 senede fazlasiyla gosterecektir ,
yeterki hayirlisi ile su pta BU sene sonuna Kadar acilisin, hissenin yukselislerinde bedelsizlerin etkisini bu onumuzdeki 3 sene icinde
nasil etkiledigini yapilan Karin nasil bedelsizlerden kaynakli katlandigini herkes hesabinda gorecektir Allah uzun omur verirse ,
benim canimi sikan tek sey hissede grafik ve teknikde her sey duzgun gorunurken hisse bedelsiz bolunmeden once yukselis yapip
olmasi gereken degere gelmedi ne yazikki , spk onayi geldi gelmesine ama bolunme 2 hafta sonra gerceklesseydi BU 2 haftada hisse
belki yukselerek bi ivme kazanirdi 60 Dan bolunse bile hic yoktan iyidir derdik begenmesek bile sukur derdik ama pazartesi gunu hak
sahiperinin belirlenmesine baslanacak spk onayi gelir gelmez bolundu serefsiz , tahtaci ne yapmaya calisiyor bende anlamadim ,
hisseyi simdiye Kadar baskiladin cunku patronun tahsisli sermaye artirimina gittigini icin 6 ay sureyle baskilaman gerekiyordu dusuk
fiyattan temin edebilmek icin hisseyi bunu anladin , ama artik hisseyi baskilaman icin nasil bi sebebde varki hissenin yukselmemesi
icin elinden geleni yapiyorsun , spk onayi geldigi gun bolunme gerceklestigi nerden gorulmus, mantiken artik BU saatten sonra hisse
ne Kadar yukselirse patronun da o Kadar cikarina cunku patron sattigi paylari dusuk fiyattan yerine koydu, eeee baskilama artik o
zaman hisseyi , Halen baskiliyorsa tahtaci BU hisseyi istedigi Kadar elde edemedi yani toplayamadi BU tahtaci o yuzden de
yukselmemesi icin Boyle bisey yaptilar diye dusunmeye baslarim , o zamanda bedelsizden sonradami baskilayacak diye bi soru isareti
gelir aklima , Bence BU kadar yeter artik gitmesi lazim hissenin , tekkeyi bekleyenler corbayi icer denen bi soz var sabirli olmanin
erdemini anlatir insanlara ama artik herkes yeteri Kadar sabir gostermis artik insanlarin mutlu olmasi lazim derimm , bedelsizin bi
faydasini goremedik bari bilanconun etkisini gorelim hissede , bilanco gelecek hafta sonuna Kadar gelir diye dusunuyorum , insallah
bilancoda arada kaynamaz bedelsiz olayi gibi , gecen sene bolundukten sonra 20 gun herhangi bi hareket olmamisti hissede ama 20
gun sonra 1 ay sure boyunca yukselerek yuzde 60 Kadar yukselmisti , bakalim BU sene ne yapacak gorecegiz , herkese bol kazanclar
dilerim ,
% 700 bedelsiz işi iyi mi yoksa kötü mü yaşayıp göreceğiz. Patronun elinde yine milyonlarca lot olacak. Nitelikli yatırımcıya satış muhabbetini tekrar yaşarız diye korkuyorum.
ortada kar yok iken yuzde 700 bedelsiz vermesinin asil sebebi zaten o , hisseyi cogaltacak , cogalan hissenin fiyati dusecek bedelsizden kaynakli , sonra hisse fiyatini yukseltecek , fiyati yukselen hisseyi yukardan yabanci kurumlara satacak , yeni fabrikalarin acilmasi icin Al sana bedavadan kaynak,
ama sen bedelsizi alir beklersen 2 sene o yukselisten sende nemalanirsin , bakalim kismet insallah
cuma kaç tlden kapanmıştı arkadaşlar
Arkadaşlar,
Aktarılan paylar sizde de Çarşamba gününe kadar blokeli mi? Hissemiz var satamıyoruz... Bu nasıl iştir.
4 dolardan 1 dolara gelmiş, hekts ın aksine para da kazanıyor
Başladım ufak bir miktarla
Ytd
Bofa ve deniz sata sata bir hal oldular.
Endekste yine bir sert düşüş olmazsa benim hala umudum var şarkısı dilimde...
Yazıp çizdiklerim
yatırım tavsiyesi olmayıp
faldan öteye gidemez
bugun tavana giden kagit yuzde 1 kapanis yapiyorsa tahtaci yine milleti avladi , hisse gidecek gibi gosterip yuzde 7-8 yaptirdi milletede bolundu tavan tavan gider diye baliklama atladi hisseye , milleti tersde birakti , ya esir olacaksin yada kol bacak kesip gideceksin , tahtaci isinin piri , tam bir professional , BU gune Kadar attiklari her kap sonrasi yani olumlu kap sonrasi tahtaci mal yedirerek dusurdu , hep mal yedirdi , tek bir kap haberi dahi hisseye faydasi olmadi , ciddi sekilde tahtaci Al sat yaparak para kazaniyor , bu Kadar zamanidir yatayda gitmesinin de tek bir sebebi var milleti biktirip kol bacak kestirip sattirmak yani milletin malini toplamak , daha Halen toplamak amacli islem yapiyosa tahtaci doymamis Halen ac !! sadece 3 hafta daha sabredip gozlemleyin BU 3 hafta icinde sasa grafigi izleyerek yukari vurmzsa rokete baglamazsa bilinki dedigim dogru tahtaci BU Mali yurutmez cunku doymamis Emeline ulasamamis daha , yani yeteri Kadar toplayamadigi icin hisseyi bi yere goturmez , yatayda yon devam eder yada dahada dusururki millet kol bacak kessin , 3-4 hafta sonra tahtacinin nasil bi politika izleyecegi yada hissenin yonunun ne olacagini az cok kestirebiliriz diye dusunuyorum , ytd .... tahtaci ne yaparsa bizde onu yapariz , o Al sat yaparsa bizde trade yapariz , bizede Al sat yaparim o kazaniyorsa bizede kazaniriz , o nereye biz oraya ,
eger yeniden nitelikli yatirimciya lot sayisi yapilirsa , patron sattigi paylari yerine koyabilmek icin yani sirketin uzerindeki sahiplik oranini eski ayni seviyeye getirebilmek icin hisseyi baskilayrak ky elindeki lotlari almaya calisir , ayrica tahsisli sermaye artirimina gider , son 1 senedir millet ne yasadiysa tum BU yasananlarin tekrarini bir daha yasar , BU nedenle hisseden kacmak icin bir sinyal yada isaret olarak algilayin BU gelismeleri aksi takdirde kazanacaginiz para enflasyona karsisinda erir gider hic bi anlami kalmaz o 1 yillik surecte , o zaman kacip saglam bi hissede uc bes ne kazanirsiniz artik daha sonra ortalik durulunca tekrar sasaya gelmek en mantikli yol diye dusunuyorum
maymun oklavayi 1 kere yutar ikinci kez yutmaz derler , Benim en azindan izleyecegim yol budur , tecrube borsada sahip olabilecegin en degerli seydir , BU son 1 bucuk yillik tecrubeyi sakin cope atmayin derim
sahsen Ben erdemogluna 2 email gonderdim , son emailim kurban bayrami oncesiydi , tahtacisinin izledigi yolu ve yatirim departmaninin genel mudururnun kendisini nasil yonlendirdigi ve bunun negative sonuclarini ayrintili bi sekilde yazdim , sirket vizyonunu tamamlama yolunda hangi yolu izlemesi gerektiginide ve bunun kendisine yani sirkete olumlu taraflarini belirttim , oldukca uzun bi email di ayrintili bi sekilde yazdim cunku kendisine , erdemoglu zeki bi Adam , muhakkak yazdiklarim konusunda dusunecektir ,
sonucta `` aklinin yolu birdir `` ortaklik konusu uzerinde bazi seyleri bir daha gozden gecirecektir diye dusunuyorum , fikirleri degisir degismez bilmem ama tekrar dusuneceginden eminim
Kimsenin satamayacağını bildiği için (çünkü aktarılan %700 pay iki gün sonra alınıp satılabilek) tavana kadar yükseltip yeni keklik avladı. Sonrada aşağıya çaktı. Harbiden büyük ********lik... İnşallah giren çok olmamıştır. Yazık millete...
Tespitin doğru arkadaşım.. Bu SASA'ya düzgün yatırımcı yaramaz... Tahtacı ne yapıyorsa onu yapmak lazım. O al sat yapıyorsa biz de trade yaparız. o kazaniyorsa biz de kazaniriz , o nereye biz oraya...
Böyle tahtacıya, böyle.....
viop topiğinde birisi burdan birisinin yazısını paylaşmışta öyle bir bakayım dedim...
ne oldu la biz yazınca kuyruguna basılmış kedi gibi zıplıyordunuz...
39 liraya satın 39 liraya kozaa alın paranızı kurtarın dedim...
kozaa 70 lirayı gördü bu hala 40 lirada...
şimdi ise hepiniz kötüler duruma gelmişsiniz...
sasa dünyanın yedi harikasından birisi değilmiydi?
bedelsiz havucunun en köpürtüldüğü topik bu topiktir...
bedelsiz afedersiniz bir bka yaramaz...
elinizde tam altını alıp 4 çeyrek altın verdiler...
sizde buna sevindiniz? nominal ederiniz değişti mi?
cuma bölünmeden önceki rakamla şimdiki bölünen rakamı karşılaştırdıgınız da hesabınızda daha mı çok tl var...
bedelsiz=0 dır...koca bir sıfır...
öte yandan hissenin insanların gözündeki değeri yerle bir oldu...
Türk borsasasının en çok lotlu hissesi oldu.... 10 milyar lot var piyasada 10 milyar...
coinlerde bile daha az pay var...meme coin oldu diyorlar sasaya...
burdaki bedelsiz kolpacılarının amacı belli...paralı askerlere kanmayın...
la fontaineden masallar yazarlarsa bende yazarım...
kalın sağlıcakla..
kardan Adam , aynen Boyle , Boyle tahtaciya Boyle islem reaksiyonu , Ben 1 gunde 4 defa hisseyi alip sattigim oldu ayni gun icinde , her 4 defadada karimi yaptim , lot arttirdim , hisse yukselmezse bile lot arttirarak sen yine kar elde edebilirsin , o nasil kar elde ediyorsa bizde aynen devam , sikinti yok ...
Ben koru korune bi hisseyi asik olanlardan biri degilim , o hisseye objektif bakarim , iyi tarafinida gorebilirim kotu tarafinida , borsaya yeni girmis 2-3 yillik dunku cocuk degilim yani , hisseyi her yonden iyi tahlil ederim grafiginede bakarim tekniginede Mali analizinede , tek uzerinde durmadigim konu teknik analizdir , bakarim ama cokta Kayle almam Mali analiz onemlidir o hisseye gireceksem , sonrada grafik incelerim , grafik hic sasmaz her zaman dogruyu gosterir gecikmeli de olsa bi yolunu bulur dogruyu yinede gosterir ,
hissenin tahtacisinin hatta patronun kisiligi karakteride onemlidir cunku hisse o kisilerin onayiyla yon stratejisini belirler , Burasi hisseyle ilgili yatirimcilarin sahsi dusuncelerini analizlerini paylasabilecegi bir forumsa , bende bu forumda bir yatirimci olarak sahsi dusuncelerimi yazip digger arkadaslarimla paylasabilirim , bu son derece normal , Ben ne goruyosam onu yazarim , kimseye pembe dunya resmide cizmem ,altini camurada atmam , yigidin hakkini veririm , iyi yondede kotu yondede , ne eksik ne fazla ,
Ben hissenin son 1 yillik yaptigi hareketlerde yada sirketin yatirim projelerini hayata gecirirken izledigi yolu gorup yapabildigim tahlili burada yaziyorum , sonrada ayni hisseye pozisyon almis digger ortaklara iyi niyetle diyorumki onumuzdeki bi kac sene icerisinde sirket yine pay satis olayina girerse bilinki arkasindan hisse fiyatinin baskilanmasi ve arkasindanda tahsisli sermaye artirimina gidebilir !! ki gidersede hisse sahipleri aynen son 1 yil da yatayda seyrettigi gibi yine 1 yil daha yatayda seyreder ve enflasyondan zarar gorur , zarar gorecegine gider baska hisseye pozisyon Alirsa o 1 yil icinde para kazanabilir diye insanlari simdiden bilgilendiriyorum ,
maymun bile oklavayi 1 kere yutuyorsa Ben insanim beynimi kullanirim ayni tongaya bi daha dusmem , Ben bunun bilincindeyken digger insanlari bununla ilgili bilinclendirmemin kimseye zarari olmaz tam tersine faydasi our ,
dip not : son 2 sene icerisinde Ben sasada degilim , 190 dususunde sattim , dususlerde trade yaptim , sonrada hissenin en az 6 ay daha gitmeyecegini ongordum ve gittim baska bi hisseye pozisyon aldim , haa keske o hisseye gitmeseymisim baska bi hisseye gitseymisiz Karli cikardik nasipte ne varsa o , ama sasanin o zamanlar gitmeyecegini gordugum icinde sasadan ayrildim , her zaman baska yerlerde first gorursem hissede durgunluk gorursem ayrildim gider baska hissede parami kazanirim sonrada sasada tekrar gelip pozisyonumu alirim , bu 2017 den beri hep Boyle oldu , bundan sonrada yine Boyle olurki baska bi yerde ralli gorursem satar gider orda ralli yapar burada sonrada yine gelirim kacirmam o ralli yi ...
olabilecek kotu senaryoyu simdiden group konusmak o hissenin ileride bu sekilde pay satisina gidecegi anlamina gelmez , belki bi daha Boyle bi islemi hic yapmaz sasa sirketi , biz iyi niyetle olasiliklar uzerinde konusuyoruz ,
gelipte burada sirketi kotuleyip hisse uzerinde manupilasyon yapmiyoruz art niyetli insanlar gibi ...
Ben 2 yil oncede burada yazdim 190 dususunde , beklemeyin satin alttan alin trade yapin diye , simdide diyorum , 6 ay oncesindede yazdim trade yapin diye , hissenin yada tahtacinin ne yaptigini gorebildigim icinde onun yarattigi dalgada sorf yaparsan cok guzel para kazanabilirsin , bunu yazdim hep
zamaninda ne soylediysek her tek kelimenin arkasindayim , baskalari gibi hisse bu sene bedelsiz vermiyecek diye gelip burada insanlara korku pompalamadim , hisse bu yilda bedelsiz Verdi hatta tarihi rekorunu kirdi yuzde 700 gibi bi oranla Verdi , spk ya basvurdu sirket bedelsiz icin, birileri cikti yine spk onaylamayacak filanca hisse gibi spk onay vermedigi gibi bu hissede taban taban gidecek dediler , spk onayida Verdi , simdide diyolarki sasa bedelsiz verdi kac lira kar ettin diyolar , hisse daha benim hesabima gecmedi yarin hesabima gececek neyin karinin hesabini yapiyolar ,
icmeden kafayimi buluyolar bu insanlar gelip burada yazi yaziyolar :)
zannediyolarki bedelsiz hesaba gectigi zaman Hemen hesabinda bi kac milyon kar gorunecek :) bunun kafasini yasayip burada ona buna satasmak nedir ,
Ben daha evvelde yazdigim yada savundugum seyleri Halen savunuyorum , okuyupta okudugunu anlayamayan , kafasinda kurgular kuran , farkli senaryolar ureten insanlar var , kendi haline birakiyoruz onlari , kendi capinda oynasinlar sorun yok , biz bu hisseyi uzun vade aldik , benim vadem omur boyu , yani amacim temettusunu emekli maasi gibi alip yemek her yil , bu amacla simdiden yatirimimi yaptim , bedelsizin bana bu sene bi cikari olmaz ,bunu Ben zaten biliyorum ama sadece 2 sene sonrada 2026 yil sonunda o bedelsizlerin hesabima nasil bi kar yazacagini simdiden gorebiliyorum , kaldiki 2030 senesinde beni nasil ihya edecek onu cok ama cok iyi biliyorum , Allah uzun omur verirse olmezsek kismetse o gunleride goruruz insallah hayirlisi ile ,
idrak edemeyenlere yada bu is bilmeyenlere bilgilendirmedir , bedelsiz ayni sene seni milyoner etmez borsaya uzun vadede bedelsizin seni nasil milyoner ettigini gormek istiyorsan herhangi bir hisseye 10 bin lira yatirim yap 5 yil bekle olurki zarari edersen 10 bin lira gibi komik bi rakamda zarari edersin hic bi sekilde sana koymaz bu meblag , sonrada hesap edersin yuzde kac binde kac getirisi olmus bu bedelsizlerin bana diye hesabini yaparsin ,
Ben kendi adima yaziyorum , Ben uzuncu oldugum icin yatirimimi bu hisseye yaptim ama benim her ay gelirim var , ve Ben bu gelirimi her ay bu hisseye yatiriyorum , yani her ay gelirimle fiyat neyse o fiyattan aliyorum ,
simdi sasa 5 bucuk liradan 10 liraya ciksa Ben tek 1 lotu 10 liradan almis olacagim , sasanin yukselmemesi benim cikarima 10 liradan 15 ten alacagim hisseyi 5 bucuk liradan aliyorum her ay , sasanin yukselmemesi benim cikarima yani , haaaa hissede uzun zamandir terste bekleyen vardir yada uzunda bekleyen vardir hissenin artik hareket yapmasini bekler o insanlari anlarim , o yuzdende anlik olarak hissede neler oluyor diye Ben sahsi dusuncelerimi fikirlerimi paylasiyorum , ama acik konusayim sasa ne Kadar yukselmezse Ben o Kadar karliyim cunku alabildigim Kadar dusuk fiyattan bu hisseyi toplayabilme sansim devam ediyor...
sasa yukselmiyor diye sevinenler bosuna seviniyor yani, ne zamanki tum projeleri biter hisse yerinde sayarsa Ben o zaman uzulurum , ama simdi degil !! su anda yukselmemesinin bana faydasi var benim cikarima ..
Bölünmenin zerre kadar olumlu katkısı olmadı. Eşleştiği fiyatın bile altına düştü. Hep yazdığımı yine yazacağım. Yatırımlar bitmeden ve bilançoya olumlu katkılarını görmeden hisse hakkında olumlu şeyler yazmayacağım. Polyannacılık yaparak kimse kimseyi etkilemesin. Uzun vadede olumlu düşünüyorum ama kısa vadede iş kumara döndü
Sonuç:
SASA'nın tahtacısının ve şirket sahibinin (her ikisinin aynı kişi olduğunu tahmin ediyorum...) çok dürüst insanlar olmadığını ve yatırımcı dostu olmadığını akılda tutmak gerekiyor.
Tek amaçları... ellerine geçen her fırsatta... bir yandan hisseye yeni giren kişileri hapsedip paralarını kullanmaya çalışmak, diğer yandan da yüksek fiyattan girmiş olanları bıktırıp bu fiyatlardan sattırmaya çalışmak.. Onun için fiyata bakmadan... satanların malını alıyolar, isteyenlere de satıyolar.
Bu nedenle SASA yatırımcı ilişkilerinden medet ummak, düzgün ve akılcı bir cevap beklemek gereksiz ve yersiz. Yatırımcısını yanıltmak için her türlü yalanı söyleyebilirler ve şaklabanlığı yapabilirler (ki yapıyorlar). Verilen cevaplar standart ve ezberletilmiş cevaplar. Küfür etsen bile aynı cevabı veriyolar (ya da vermiyolar).
Örnek 2023 de açılacak dedikleri tesis açılışı 2024 ikinci yarısına kaydırıldı... Muhtemelen o da olmayacak ve 2025'e sarkacak... Bunun böyle olacağı 2023 de bilinmiyor muydu (ya da şu an bilinmyor mu?)? Gayet iyi biliniyor. Ama amaç ne? Yatırımcısını kandırmak, yanıltmak ve dolandırmak...
Yakayı SASA'ya kaptıranlar kaptırdı... Ama bu yazdıklarım yeni girecek arkadaşlar için dost tavsiyesi olsun. Şirkete yön verenler dürüst değiller ve şirket kurumsal bir şirket değil....
Ama bu yatay hareket ile yeni yatırımcı bulacaklarını da sanmam. Bu kadar beklemişlerin de artık ellerindekini satacaklarını sanmam (satacaklar satmıştır). Yani bu dolandıcılık tezgahına devam edeceklerse... öyle ya da böyle fiyatı yükseltmeleri lazım. Ne kadar yükselir? Umarım enflasyon kaybını telafi edecek kadar yükselir.
Ama yükselirse de.. işte o zamanda karıncalar balıkları yer... Elbet karıncalara da sıra gelecektir.
Bu sayfada yazılan gerçekçi basit temel yorumlara kesinlikle katılıyorum. Bir kere py si çok şeytan. Bu işi iyi biliyor.
Ben daha çok teknik açıdan bakıyorum olaya. İki kırmızı trend arasına sıkıştı ekim ortasına kadar netleşebilir. Kırmızıyı kırarsa aşağı yine sl olurum. Yukarı kırarsa ov beklentiye girerim. Yukarıda da yazdığım gibi şimdilik trade amaçlı buradayım.
Volatilite nedeniyle bana cazip geliyor sasa. Bir de hiç kale almasam da takasta city son gün bir artışta. Umutlanmak amaçlı söylemiyorum. Bilmediğim temel yönden kötü bir haber yoksa bofanın satış tarzının sonuçlarını tahmin edebiliyorum kendimce. İnş bu maceradan karla çıkarım tabii tüm hissede olanlar da....
Yazıp çizdiklerim
yatırım tavsiyesi olmayıp
faldan öteye gidemez
https://www.tradingview.com/x/wqrZGhPr/
Canı isteyen tahtacı aynı gün fiyatı tavana kadar çıkarıp akşmanına negatife düşürebiliyor (ya da tam tresi). Umarım al sat vergisi bir an önce gelir de... bu spekülatif fiyat değişimleri son bulur. Gerçi it iti ıssırmaz derler...
eskiden aynı fiyatlı olupta yarıştırdığım tüm hisseler sasaya 2 kat fark attı...
en son yarıştaki hisse kozaa da sasanın kendini çöp hisse fiyatına getirmesiyle sonlandı...
40 liraya 70 lira diyelim... olay kapandı...
artık neyle yarıştırıcazki çünkü 5 liralık hisseler hep abudik gubudik hisseler...
bist 30 da 5 liraya hisse yok... 5 liralık hisse tektu gibi megap gibi dmsas gibi hep ipe sapa gelmez hisseler...
bir yönetim bu kadar beceriksizmi olur kendini hisse fiyatı olarak şampiyonlar liginden alıp ptt 2. lige attı...
5 liralık görürsem bir hisseyi sorgularım resmen kendini çöp hisse fiyatları olan gruba attı...
iş bilmezde diyorki bir daha bölünecek bir daha bölünecek...
eee sonra mikroskopla bakılır sasanın fiyatına...
resmen kendini gözaltı pazarı hisse fiyatına soktu ya...
inanılır gibi değil...
15.11.2022 sayfa 177. Sasanın en büyük uyarıcısı cakırdır. Onu herkes tanır. Sağolsun Akçay da son 1 senedir çok uyardı. 2 sene önce adamın niyetini tek cümle ile bilmek ancak adamı ve şirketi tanımakla mümkün olur. Artık sizde erdemoğlunu tanıdınız öğrendiniz. Mutlaka size bal çalacaktır inanmayın. Yeniden halka açıklığı artıracak. Bitmeyecek senelerce devam edecek. Bu arada 2 senede 1 Sasa çıktı, fakat erdemoğlu doyumsuz, 1 Sasa daha çıkaracak.
hisse kan emici bir sülüğe dönüştü..yazık oldu onca hissedara..
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
tahtacının karısını hanginiz düzdüzün len gelene çakıyor gidene çakıyor mübarek
Sayın ortaklarım,
Cuma gününden bu güne ne değişti ki.Halka açıklık orantısal olarak aynı değilmi?Bi arkadas yazmıştı 1 tam altın 4 çeyrek altına döndü hesabı.
Bence fazla kasmamak gerek.24/2çb ilki gibi gelirse ki geleceğini umuyorum dadundan yenmez😊Kendi adıma olumsuz bir durum görmüyorum.
Selamlar...
Asla YTD...
SASA hissesi ile hiç ilgisi olmayan kişilerin, burada insanları elindeki SASA hisselerini satmalarına için bıkmadan usanmadan yaptıkları yönlendirme, aşağılama ve provoke etme amaçlı söylemleri nedeni ile bu forumu bundan sonra takip etmeyeceğimi ifade ediyorum. Bu kişilerin de mutlaka bu yaptıklarından bir şekilde bir çıkar sağladığına inanıyorum.
Bireysel tepki bir işe yaramaz diye düşünen arkadaşlara da, bişey ifade etmese de en azından insan tarafını belli etmeli diye düşündüğümü belirtmek isterim ve herkesi aynı tepkiyi vermeye davet ediyorum. Burası bu iyilik meleklerine kalsın... Site yönetimi de bu provökatörlere ses çıkarmadığına göre burası onların çöplüğü..