Yine de aldığın oranı düzenli olarak paylaş. Herkes zaten paylaşmış gerek olmaz diye düşünmemek lazım.
Printable View
Rodeo Ankara 150K+TL 45 gun %14.50, 200K+ USD 32 gun %3.85 bağlandı.
vakıfbankta bulunan dolar hesabımı her ay düşen miktarlarda faiz çalıştırmasından dolayı(2-3 aydır defter işletmemiştim 1.15 düşürmüş)çekmek istediğimi bir hafta öncesinden söylememe rağmen günü geldiğinde;e işte biz unutmuşuz siz kesin çekecem dememiştiniz masallarıyla 3 gün daha bekletip nihayetinde genel müdürlüğe şikayet etmem sonucu almış bulunmaktayım bu kadar ciddiyetsiz,hantal bir bankayla nasıl çalışıyor işadamları hayret ettim bir daha asla kapısına dahi uğranılmayacak bir banka insanı sinir stres sahibi yapar..
geçmiş olsun.
Surdaki bazi dolar yorumlarini gorunce hakkaeten beni bi gulme aliyo :) son donemdeki dolar cikisinin sebebi hukumetin bankalarla yaptigi toplanti falan degil ohal uzatilmasinaz az sure kala hep bi yukari hareket yapmis acin inceleyin 1 yillik o donemleri .....spek ustaca davrandi tamda gelismekte olanlanlarin paralarinin deger kaybettigi doneme denk getirdi.....yil ici en dusuk degerden kayiplar noldu bu hafta
..
..ruble %10 tl %5 real. %9 rand %12 .....peki 2 gundur noldu real ruble deger kazandi tl de deger kazandi ...son donemde ruble ile korealasyon icinde...o bakimdan fazla neden aramaya gerek yok...
.....................
Tabi yav tabi...senin citirlik 5000 usd bakiyorumda yariya inip 2500 usd olmus ..yav biseyi yaziyorsunda surekli kendinle celisiyorsun power zararda misin degilmisin sen onu soyle orta uzun vadede dolar yukselir bunu cocuklarda bilir .hadi sana kolay gele usd ciklerinle zamani gelsin aliriz.
iyice polemiğe vurdun haa ,discover'ın lafını hatırla,o sana yol gösterecek. benim anaparadan zararım yok hatta bugünde 3,56 dan aldım. doğrudur TL ciye göre vadeden zarar etmişimdir, benim bir şey sakladığım yok. ama orta uzun vadede paramın değerini koruyacağım. ama gelipte senin gibi burada ona buna asla taş atmadım,atmam. ama taş gelirse o taşı sahibinin başında yararım. neyse blok koyayımda senin taşlarınla bir daha uğraşmayım. %99 TL ci dövizdeki patlamaya her zaman vadede yakalanır ve arkasından bakar,bu böyle biline.
ABD'de Enflasyon beklentinin altında geldi... USD direkt 3 kuruş şu an düştü... 3,53 ü gördük... FED in eli oldukça zorlaştı..Haftaya 3,50 TL ler görülebilir... Bu ay mevduat faizlerinde de buna istinaden düşüş yapabilirler...
YTD
Dolares 3.53 hayırdır ya bu ne oynaklık daha 2 gün önce 3.65 ti
Galaxy S8 cihazımdan gönderildi
Sn.Empyrıum bu dolardaki düşüş devam edecek gibi.. Çünkü bu enflasyon datası gelmeden önce; Aralık ayı için faiz artırım bildiren fed başkanları oranı %46 idi... Muhtemelen bu oran bu data ile %25 lere filan gelmiştir.. Kısaca Yellen'in güvercin konuşması ile gevşeyen USD düşük gelen enflasyon datası ile FED'in elini kolunu bağlayıp belini kürek ile kırmıştır. FED kuvvetle muhtemelen bu sene faiz artıramayacaktır. Dediğim gibi bu data sonrası Aralık için faiz artırım ihtimali %25 olmuştur. Bu da borsaya NITRO etkisi yaratacaktır. Bu gaz ile 110,000 ler görülebilinir... TCMB sının eli ise oldukça güçlendi.. En az 100 baz faiz indiriminin eli kulağındadır... MB eline geçen bu fırsatı kullanacaktır... Ama bence bu fırsatı kullanmak için acele etmese iyi olur.
Çünkü bu USD'da ki düşüş iç ekonomik datalar ile değil; dış kaynaklı olmuştur...
Şahsi fikrim 3,49 TL lere doğru önümüzdeki hafta bir gevşeme olacaktır...
Tersi durumunda iyi bir enflasyon datası 2 yada 3 ay sonra gelirse durum tersine kolayca evrilecektir...
Yatırım Tavsiyesi Asla Değildir....
En komiği de x zamanda dolar alanların, y zamanda dolar/TL düşünce zarar ettiğini söyleyenler.
Hayır ben baktım x zamanda kaç dolar aldıysam hala aynı miktarda yerlerinde duruyorlar. Nasıl zarar etmişim ki? :kahkah:
Temmuz sonunda fed toplantisi var ardirdan ppk karari enflasyon 10 altina gelebilir bu dusurmek icin yeterli gelirmi çabuk indirim yapmak hata olabilir glp 0.25 dusebilir zaten enson yapilan 0.50 gereksiz gibiydi.
Ee ozaman aciklanmadan almak lazim nezaman aciklanacak ki?
yahu hiç ciddiye almaya değmez onları.%4.5 faizden bağlamışım. şimdi adamsalar şunun cevabını versinler: benim dolarımı elimden nasıl alacaksınız? yahu ne yapacaksınız çok merak ediyorum. oldu olacak bankadaki dolarlara el koyun bak o zaman olur. mesela 2,5'tan TL ye çevrilsin şimdiden ağzınızın suyu aktı dimi leş yiyiciler.
Röntgen (200'lük ao'yu ihlal ediyor benjamin):
https://i.hizliresim.com/nWlANl.jpg
Şimdi çakma dolarcılar kesin 3.64'den satıp 3.54'den almışlardır...
ben euro sattım ve buraya yazdım 3.58'e doğru çekilme bekliyorum 3.50 gibi alıcıyım diye.
yaptığım işlemi yazıyorum.
şu an full TL'deyim.
cesaret olsa hisse alırım ama yok.
hisse alsam borsa patlar.
28.000 usd var amcamın.adam 3.82 den alma dedim aldı.hala zarardayım diye sızlanıyor.
3.65 geldiğinde bozdur 14.75 den 32 gün gömelim bankaya dedim.şimdi yine veryansın ediyor keşke yapsaydım diye.
benim 100k paramın 1000 lira faizi ağzının sularını akıttı.
ama şu riski her zaman göze almalı ülkede ters birşeyler olur dolar 4.5 lara atar kendini buda mümkün tabi.o zaman tüm tezimiz çürür.
daha hicbiyerde sozu edilmezken 2 ay once buradan yazdım endeks 92-93 k iken...endeksten iki 0 atmak icin endeksi 100 k ustune cıkaracaklar gecmiste yaptılar yine yapacaklarını tahmin ediyorum dedim...kulak asan varsa iyi kazandı :halay: ...tabi 30 yıllık piyasacıyım deyipte doların d sinden anlamayanlar sayfayı isgal ettigi icin arada kaynamıs olabilir :)
Amerikan 10 yıllıkları yükselmediği sürece piyasanın algısı merkez bankalarının bilanço daraltmasının çok olası olmadığı düşüncesini yerleştiriyor. Amerikan faizi yükselmediği için de gelişmekte olan ülkeler para birimleri değerleniyor, TL hariç.
Yatırımcılar borsanın ne kadar yükseldiğini sürekli konuşuyor ve inanamıyorlar. Aynı konuya ilave olarak da TL’nin durumunu ekliyorlar. TL yükselirken kimse yükselecek demiyordu. Kasım 2016 yazısında Dolar/TL’nin 4’e gittiğini iddia etmiştim, çok ilgilenen olmadı. Hatta sonradan eleştirel çok yorumlar geldi.
Eğer TL benzerleri gibi hareket ederse %15 civarında bir değerlenme potansiyelinden bahsedebiliriz. Bu da TL’yi 3 civarına getirir.
İddialı bir tahmin yorumlarınızı bekliyorum. TL değerlenir mi?
Yilanoglu 3.52 'ye değdi
Galaxy S8 cihazımdan gönderildi
150K Vakıfbank 45 gün 14,25 bugün bağladım.
Vade sonu yenileme idi. Hiç başka bankaya sormadan bağladım faizlerde düşme haberlerinden sonra.
Bende 100K yı burgerden 14.70 bağladım..........
guzel oranla baglmıssın kardesim bankasına gore oranlarda 0.50-75 arası dususler oldu...bankalarla yapılan toplantının etkisi ne derecedir olsa olsa 0.25 tir bence....her bilanco donemi en yuksek gorulur bilanco ertesi 0.25-0.50 duser zaten...bilanco donemi burgan en yuksek 15 goruldu bu miktara 14.70 iyi bir oran ..odea da 0.50 dustu oran