Merkez kur +0.94
Printable View
Merkez kur +0.94
ünlü jo nun isse yöğün fönü deparlanmış son zamanlarda ... 68 yatırımcı 5 milyon 850 kertih büyüklüğü ile konservatif gibi görünüyor...
150 yıllık modern ekonomi tarihinde, kim piyasa ile inatlaşırsa, piyasa anahtarını aldı, tek bir istisnası yok.
Her geçen gün, çok daha fazlasını yapmak zorunda kalacakları günlere gidiyorlar.
bu sabah haluk Canberk'in döviz analizini dinledim. adam uzun zamandır hasta olduğundan analiz atamamış. aynı soruyu o da kendine soruyormuş. yani bu işlerin böyle olacağı biline biline ne yapmaya çalışıyor olabilirler diye akıl ve mantığa göre bir fikir olur mu diye uzun uzun düşünmüş ve tek bir ihtimal gelmiş aklına. o da şu: merkez halâ aralık ocak şubat vadelerinde yoğun şekilde şort pozisyon alıyormuş. bu duruma göre de doların keskin bir düşüş yaşaması gerekir. aksi taktirde yoğun bir zarar yazacak ki geçtiğimiz aylarda da bunu yaptı ve zararları da katlanıyormuş. sadede gelecek olursak diyor ki, aklıma gelen tek ihtimal, yakın bir zamanda 6 700 baz gibi kuvvetli bir faiz artırımı yaparak doların belini kırmak ve bir müddet bırakayayım çıkabildiği kadar çıksın, sonrasında faiz silahıyla belini kırayım ve de hızlı düşüşten olabildiğince yüksek kâr elde edeyim. çok düşündüm ve bunun dışında nasıl bir hesap yaptıklarını bulamadım diyor. şu gidişatın tehlikeli olduğunu sıradan vatandaş dahi biliyorsa merkez bankasındaki yöneticiler kesin ve bizden daha iyi biliyor olmalılar, bilmemeleri mümkün olamaaz diyor.
bunun böyle olacağını bile bile neden inat ediliyor acaba? kasten ülke batsın diye düşünmeyeceklerine göre ki bunu yapacaklarını düşünmek dahi en basitinden saçmalık olur, şu halde neden? kör dahi aynı çukura iki kere düşmezken bizim yönetim neden aynı çukura defalarca düşüp her düşüşte de bir taraflarını kırdığı halde ders almıyor?
diğer mesaja da aynısını yazdım ama bu sabah haluk Canberk'in döviz analizini dinledim. adam uzun zamandır hasta olduğundan analiz atamamış. aynı soruyu o da kendine soruyormuş. yani bu işlerin böyle olacağı biline biline ne yapmaya çalışıyor olabilirler diye akıl ve mantığa göre bir fikir olur mu diye uzun uzun düşünmüş ve tek bir ihtimal gelmiş aklına. o da şu: merkez halâ aralık ocak şubat vadelerinde yoğun şekilde şort pozisyon alıyormuş. bu duruma göre de doların keskin bir düşüş yaşaması gerekir. aksi taktirde yoğun bir zarar yazacak ki geçtiğimiz aylarda da bunu yaptı ve zararları da katlanıyormuş. sadede gelecek olursak diyor ki, aklıma gelen tek ihtimal, yakın bir zamanda 6 700 baz gibi kuvvetli bir faiz artırımı yaparak doların belini kırmak ve bir müddet bırakayım çıkabildiği kadar çıksın, sonrasında faiz silahıyla belini kırayım ve de hızlı düşüşten olabildiğince yüksek kâr elde edeyim. çok düşündüm ve bunun dışında nasıl bir hesap yaptıklarını bulamadım diyor. şu gidişatın tehlikeli olduğunu sıradan vatandaş dahi biliyorsa merkez bankasındaki yöneticiler kesin ve bizden daha iyi biliyor olmalılar. aksini düşünmek mantıksız olur diyor.
Nasıl piyasa çökerken, eğer iyi fonlar ile bir miktar çöküşten az çökmeyi hedefliyorsak, çıkarken de relatif yapamadıkça yani minik de olsa üstünde performans yapmadıkça, bence hiç bir anlamı yok, zerre kadar sevindirmiyor beni kişisel olarak %2 giden piyasada %1.5 getiren fon. Umarım iyi fonlar yine hareketin gerisinde kalmaz. Çünkü endeks er geç aldığını verir, verdiğini alır, dünkü gibi gerisinde kalırlarsa fonlar endeksin ,çok canım sıkılır. Relatif dışındaki fon yükselişleri bir nevi borç gibi eninde sonunda geri gitmeye mahkum.
Xu 100. +1.83
Xtumy -1.45. Bu çelişki esasında neden çoğu hissenin primlenmediğinin ve hisse fonların biste ayak uyduramadıgırın göstergesi.yan tahtalar yürümüyor
Ancak xtum, x100'ün 3-4 misli yürüdüğü dönemlerde de, yani söylediğinizin tam tersi durumlarda da xtüme göre kıyaslayıp, aman ne başarısızlar dememiştik. x100'e göre kıyaslayıp başarılı demiştik. Hisse fonlar bunun için var, hangi kağıt yürüyecekse ona geçmek için. Neyi kriter alıyorsak, hep onu almalıyız. hangi endeks geride kalırsa onu kriter yapamayız. Benchmark değişmez. Duruma göre değişirse, tüm stratejiler çöp olur.
Ama Merkez Bankalarının amacı kar etmek değilki
İstikrarı sağlamak
Önce izin ver kur fırlasın sonra ani faiz artışı yap kur düşsün
Bu istikrar olamaz
Kar amacı da güdemez
Bence yüksek kur düşük faiz politikası olabildiğince kabul görmüş durumda ekonomi yönetiminde
Aylardır gidişat onu gösteriyor
Bunun sebebi olarak çıkışlar çok sağlıklı değil o nedenle fonlar ayak uyduramıyor. Genele hitap eden bir yükseliş olmuyor dün Kardemir ve Aselsan yükseliyor(hatta tavan yapıyor) bugün Petkim ve bankalar yükseliyor Birini alırken birini satıyorlar muhakkak. Bir kaç olumlu haber gelirse bu yükseliş genele yansır fonlar endeksi çok rahat geçerler diye düşünüyorum.
Mac + 2.01
Burasi Türkiye.
Ekonomik yonetimden akli selim hareket beklemek hata olur.Damadin YEP programinda dolara bakmiyorum dedigini hepimiz gorduk okuduk.O saatten sonra dolarin 7 8'de kalmasina hic ihtimal vermiyordum zaten.
Ki bu seviyeleri halen firsat olarak goruyorum.Kimseye yatirim tavsiyesi degildir.
Saygilar.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tkf tabloya göre 0,53 yapar. Endeks altı getiri yine
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Eib + 0,2628
katılım fonlarına bir şey diyemeyiz ama diğer fonlarımız, bist yyüzü kıssas kabul edip başarılıyız demiş oluyorlar. madem öyleyse dediğiniz gibi getiri ne taraftaysa oraya odaklanmak zorundalar. bunu yapamayacaklarsa xtumy endeksi baz alıyoruz diyecekler, kimseyi kandırmayacaklar. bu fonların bistyüz hisselerine odaklanmaları yasak olmadığına göre benzer performansı beklemek, en doğal hakkımız. bir aydır xtumy tarafının çok şiştiği ve bundan sonraki yükselişlerin daha çok bistyüz ağırlıklı olacağı söylenip duruyor. şayet bu duruma ayak uyduramayacaklarsa yarından tezi yok, hepimiz bankalarımızın bist30 veya yüz endeks fonlarını alalım olsun bitsin.
çok doğru söylüyorsunuz ve haklısınız. zaten haluk hoca da normal ekonomik kurallar çerçevesinde aynen sizin söylediğiniz gibi olması gerektiğini söylüyor ama şu an dünuyada eşi benzeri olmayan bir ekonomi modeliyle yönetildiğimizi gözden kaçırıyorsunuz. hal böyle olunca da normalde olmaması gereken durum, şu an çok aktif şekilde uygulanıyor. merkez bankası iki yıldır aldığı yetkiyle tıpkı bir piyasa oyuncusu gibi davranabiliyormuş. 2 yıl önceki rahip kırizinde de 7 üzerinden çok yüklü şort pozisyon açıp fevkalâde güzellikte de kâr etmiş. hoca, şu anki şartlar altında böyle bir şey deniyor olabilir mi diye aklına gelen görüşünü söylüyor. çok düşündüm, başka bir anlam veremedim bu işe diyor. ama sadece şahsi düşünce. belki daha farklı bir deneme de yapıyor olabilirler. sonuçta ortada dünyada örneği olmayan bir ekonomik politika yürütülüyor.
iyi akşamlar.. 17 haziranda yapı kredi altın fonu aldım... %31.9 artmış.. 17 haziranda altın 380 liraymış.. 380 lira %31.9 artsa 501 lira falan oluyor... o halde ben fon yerine gr altın alsam daha karlı olacaktım... yanlış mıyım
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kesinlikle evet. tamamen objektif ve sağ duyulu analiz yapıyor. ne derse çıkar diyemem ama dürüst, samimi ve çakallarla dolu youtube ortamında çok değerli bir insan ve dost olduğuna adımın hayrani olduğu kadar eminim ve acizane hepinize takip etmenizi tavsiye ederim
TL'de durmak bir iluzyondur demis buyuklerden biri.
Endeksi her gün farklı hisselerle artı yaptıkları için buna direkt uyum sağlayan fon bulmak çok zor. Bu dönemde portföyüne göre eksi yazan fon bile olabilir.
Böylesi dönemlerde başarana bilene hisse senedi ve viop daha iyi fırsatlar sunabilir.
Hafif artı hafif eksi dönemlerde fon relatif getirisi daha fazla olur.
Olayın en can sıkıcı tarafı ise döviz bazlı sürekli erimemizde.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Mps bugun ne yapmis?
SM-F916B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
iş bitmeyle alakası yok... bende gr olarakta altın var... şu sonuca vardım ben bu hesaplamayla... altın fonu alacağıma gr olarak alırım hepsini... zamanında burda da sordum hangisi mantıklı diye net bir cevap alamamıştım... ben altında uzuncuyum.. en kısa zamanda altın fonlarını bozup hepsini gr yapacağım inş.
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Portfoyumde en memnun oldugum enstruman 3 senedir tuttugum FROTO.Portfoyde boyle bir sirket ciksa zaten taşiyor portfoyu.
Genel anlamda ne fonda ne hisselerde zorunda kalmadikca hareket etmemem gerektigini ogrendim.
Buyuk resme bakarak sadece agirlik degistirebilirim :)
Saygilar.
Tca % +1.16
Zpf %+0.95
Zpe %+0.38
BSMV geri alınmasıyla fonlarin cazibesi geriledi. Buradan da belli. Artik sadece hsyf konuşuluyor :)
BSMV %1 iken makas ile beraber kabaca %20-%25 getiriye kadar fonlar cazipti. Şimdi %12 diyelim ayni mantıkla.
Ayrıca uzun vadede (5 yil ve üzeri) için çoğu zaman goz ardı edilen fon yönetim ücretlerini bile düşünürsek fon yatırımında kar baskilanacaktir. Öte yandan altın az da olsa faiz getirisi olan bir enstrüman.
Ayrica siz GAU fiyatına serbest piyasadan bakmışsınız sanırım. Fonlar Bist kıymetli madenler bülteninini baz alıyor.